Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Κρέμα από φιστίκι Αιγίνης και σπόρους chia..
by chef Ανδρέας Λαγός !!!



Βελούδινη κρέμα με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό των φιστικιών με την καμένη καραμέλα.

Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }

•► 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ωμά, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
•► 150 γρ. γάλα καρύδας + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
•► 1 αβοκάντο ώριμο
•► 100 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού σπόρους chia
•► 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζετε στο μπλέντερ τα μουλιασμένα φιστίκια, το γάλα καρύδας, το αβοκάντο, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τους σπόρους chia, τη βανίλια και το αλάτι και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.

Μοιράζετε το μίγμα σε 4 φορμάκια { ατομικά πυρίμαχα φορμάκια, είτε σε 4 σχετικά ρηχά κεραμικά σκεύη (όπως αυτά για τάρτες). } για κρεμ μπρουλέ και τα φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.

Για το σερβίρισμα: πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη καστανή την κάθε κρέμα και την καίτε με φλόγιστρο για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, βάζετε τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά να στεγνώσει η λιωμένη ζάχαρη και σερβίρετε.

Tips:

•► Αντί να μουλιάσετε τα φιστίκια όλη τη νύχτα, μπορείτε να τα βράσετε για 10 λεπτά και μετά να τα αφήσετε να μουλιάσουν μέσα στο νερό για 30 λεπτά.

•► Τα φιστίκια, αν και είναι υψηλά σε θερμίδες, έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Κ,C. Οι σπόροι chia αποτελούν υπερτροφή και είναι πλούσιοι σε Ω3 λιπαρά.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός/ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :