Βελούδινη κρέμα με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό των φιστικιών με την καμένη καραμέλα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ωμά, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
•► 150 γρ. γάλα καρύδας + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
•► 1 αβοκάντο ώριμο
•► 100 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού σπόρους chia
•► 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε στο μπλέντερ τα μουλιασμένα φιστίκια, το γάλα καρύδας, το αβοκάντο, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τους σπόρους chia, τη βανίλια και το αλάτι και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Μοιράζετε το μίγμα σε 4 φορμάκια { ατομικά πυρίμαχα φορμάκια, είτε σε 4 σχετικά ρηχά κεραμικά σκεύη (όπως αυτά για τάρτες). } για κρεμ μπρουλέ και τα φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Για το σερβίρισμα: πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη καστανή την κάθε κρέμα και την καίτε με φλόγιστρο για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, βάζετε τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά να στεγνώσει η λιωμένη ζάχαρη και σερβίρετε.
Tips:
•► Αντί να μουλιάσετε τα φιστίκια όλη τη νύχτα, μπορείτε να τα βράσετε για 10 λεπτά και μετά να τα αφήσετε να μουλιάσουν μέσα στο νερό για 30 λεπτά.
•► Τα φιστίκια, αν και είναι υψηλά σε θερμίδες, έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Κ,C. Οι σπόροι chia αποτελούν υπερτροφή και είναι πλούσιοι σε Ω3 λιπαρά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ωμά, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
•► 150 γρ. γάλα καρύδας + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
•► 1 αβοκάντο ώριμο
•► 100 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού σπόρους chia
•► 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε στο μπλέντερ τα μουλιασμένα φιστίκια, το γάλα καρύδας, το αβοκάντο, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τους σπόρους chia, τη βανίλια και το αλάτι και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Μοιράζετε το μίγμα σε 4 φορμάκια { ατομικά πυρίμαχα φορμάκια, είτε σε 4 σχετικά ρηχά κεραμικά σκεύη (όπως αυτά για τάρτες). } για κρεμ μπρουλέ και τα φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Για το σερβίρισμα: πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη καστανή την κάθε κρέμα και την καίτε με φλόγιστρο για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, βάζετε τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά να στεγνώσει η λιωμένη ζάχαρη και σερβίρετε.
Tips:
•► Αντί να μουλιάσετε τα φιστίκια όλη τη νύχτα, μπορείτε να τα βράσετε για 10 λεπτά και μετά να τα αφήσετε να μουλιάσουν μέσα στο νερό για 30 λεπτά.
•► Τα φιστίκια, αν και είναι υψηλά σε θερμίδες, έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Κ,C. Οι σπόροι chia αποτελούν υπερτροφή και είναι πλούσιοι σε Ω3 λιπαρά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός/ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
← ← ← { Πατήστε αυτό το κομβίο }
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου