Το παγωμένο γιαούρτι είναι το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού. Δες παρακάτω τι θα χρειαστείς για να το ετοιμάσεις στο σπίτι.
Το παγωμένο γιαούρτι ή αλλιώς frozen yogurt, μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ, υγιεινό και πεντανόστιμο γλυκάκι για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Άλλωστε είναι το πιο εύκολο παγωτό που μπορείς να φτιάξεις.
Για να το ετοιμάσεις χρειάζεσαι πραγματικά ελάχιστα υλικά και μόλις σε 5 λεπτά θα έχεις έτοιμο ένα θρεπτικό γλυκό που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Μην διστάσεις να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη και να επιχειρήσεις το γλυκό με διάφορες γεύσεις ή ακόμη και με κομμάτια φρούτων.
Υλικά:
•► 4 κούπες παγωμένα φρούτα επιλογής σου (Οι μπανάνες ταιριάζουν τέλεια!)
•► ½ κούπα γιαούρτι
•► 3 κουταλιές της σούπας μέλι
•► 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•► 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις το γλυκό, βάλε τα φρούτα στην κατάψυξη κομμένα σε μικρά κομμάτια για να είναι παγωμένα.
Όταν ξεκινήσεις τη διαδικασία, βγάλε τα φρούτα από την κατάψυξη, ρίξτα στο μπλέντερ και πρόσθεσε το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού & χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Βάλε το μείγμα σε ένα σιδερένιο μπολ και άφησέ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Το γλυκό είναι έτοιμο! Σέρβιρέ το σε μπολάκια του παγωτού ή σε χωνάκια μπισκότο και πρόσθεσε από πάνω ό,τι θέλεις, από σιρόπι μέχρι κομμάτια φρούτων.
Extra tips:
•► Φρόντισε τα φρούτα που θα επιλέξεις να είναι καλής ποιότητας, κι όχι χτυπημένα αφού έτσι θα δώσεις μία πιο κρεμώδη υφή στο μείγμα.
•► Προτίμησε μέλι αντί για ζάχαρη. Το μέλι θα αποτρέψει τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωμένο σου γιαούρτι ενώ θα σου χαρίσει ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
you.gr
•► 4 κούπες παγωμένα φρούτα επιλογής σου (Οι μπανάνες ταιριάζουν τέλεια!)
•► ½ κούπα γιαούρτι
•► 3 κουταλιές της σούπας μέλι
•► 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•► 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις το γλυκό, βάλε τα φρούτα στην κατάψυξη κομμένα σε μικρά κομμάτια για να είναι παγωμένα.
Όταν ξεκινήσεις τη διαδικασία, βγάλε τα φρούτα από την κατάψυξη, ρίξτα στο μπλέντερ και πρόσθεσε το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού & χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Βάλε το μείγμα σε ένα σιδερένιο μπολ και άφησέ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Το γλυκό είναι έτοιμο! Σέρβιρέ το σε μπολάκια του παγωτού ή σε χωνάκια μπισκότο και πρόσθεσε από πάνω ό,τι θέλεις, από σιρόπι μέχρι κομμάτια φρούτων.
Extra tips:
•► Φρόντισε τα φρούτα που θα επιλέξεις να είναι καλής ποιότητας, κι όχι χτυπημένα αφού έτσι θα δώσεις μία πιο κρεμώδη υφή στο μείγμα.
•► Προτίμησε μέλι αντί για ζάχαρη. Το μέλι θα αποτρέψει τη δημιουργία κρυστάλλων στο παγωμένο σου γιαούρτι ενώ θα σου χαρίσει ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
you.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου