Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πίδακες πλάσματος ίσως λύνουν το μυστήριο του ηλιακού στέμματος.


( Φωτογραφία: NASA )

Οι πίδακες είχαν παρατηρηθεί και στο παρελθόν, ο ρόλος τους όμως παρέμενε αδιευκρίνιστος.

Εδώ και δεκαετίες οι αστροφυσικοί αναρωτιούνται πώς γίνεται η επιφάνεια του Ήλιου να είναι ψυχρότερη από την ατμόσφαιρά του. Η διαφορά ίσως οφείλεται τελικά σε γιγάντιος πίδακες υπέρθερμου πλάσματος που μεταφέρουν ενέργεια, υποδεικνύει μελέτη στο περιοδικό Science.

Δύο σχετικά νέα διαστημικά τηλεσκόπια που παρακολουθούν το μητρικό μας άστρο -το αμερικανικό SDO και το ιαπωνικό Hinode- μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν πίδακες ιονισμένου αερίου να θερμαίνονται σε ακραίες θερμοκρασίες καθώς εκτινάσσονται από την επιφάνεια του Ήλιου μέχρι το στέμμα.

Παραμένει άγνωστο πώς ακριβώς σχηματίζονται αυτοί οι ηλιακοί πίδακες, και πώς θερμαίνονται καθώς κινούνται προς τα πάνω, σύμφωνα όμως με τους ερευνητές οι παρατηρήσεις ίσως εξηγούν την υψηλή θερμοκρασία του στέμματος.

Το στέμμα φτάνει τα αρκετά εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, ενώ η επιφάνεια περιορίζεται στους μερικές χιλιάδες βαθμούς.

«Η θέρμανση των πιδάκων δεν είχε ποτέ παρατηρηθεί άμεσα, οπότε ο ρόλος τους στη θέρμανση του στέμματος είχε απορριφθεί ως απίθανος» δήλωσε ο Δρ Μπαρτ Ντε Ποντιέ, επικεφαλής της μελέτης.

«Οι παρατηρήσεις μας αποκαλύπτουν για πρώτη φορά τη στενή σύνδεση ανάμεσα στο πλάσμα που φτάνει σε θερμοκρασία τους εκατομμύρια βαθμούς και τους πίδακες που εισάγουν αυτό το πλάσμα στο στέμμα» δήλωσε στο AFP o Σκοτ Μάκιντος του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας.

«Αναγνωρίζοντας ότι αυτοί οι πίδακες εισάγουν καυτό πλάσμα στην εξώτερη ατμόσφαιρα του Ήλιου, επεκτείνουμε τις γνώσεις μας για το στέμμα και πιθανώς βελτιώνουμε την εικόνα που έχουμε για την ανεπαίσθητη επίδραση του Ήλιου στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης» πρόσθεσε.

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν πάντως να υπάρχουν κι άλλοι μηχανισμοί που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του στέμματος.

Στη μελέτη συμμετείχε το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας, το Εργαστήριο Ήλιου και Αστροφυσικής της Lockheed Martin και το Πανεπιστήμιο του Όσλο.

news.in.gr
Read more »

"Μία μίνι εποχή παγετώνων, ξεκινάει το 2014"!



Δεν το λένε "συνωμοσιολόγοι" αλλά επιστήμονες!!

Μία δυσοίωνη πρόβλεψη για το κλίμα της γης, ανακοίνωσαν 75 εμπειρογνώμονες, που συμμετείχαν πριν από λίγους μήνες, στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Σικάγο!

Κόντρα στις απόψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπή του ΟΗΕ (IPCC), περί υπερθέρμανσης, οι παραπάνω επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η πολυσυζητημένη κλιματική αλλαγή, δεν θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας όπως περιμένουμε, αλλά σε μια νέα εποχή παγετώνων!

Ο πλανήτης, υποστηρίζουν, έχει σταματήσει να υπερθερμαίνεται και έχει εισέλθει σε μια περίοδο που ενδέχεται να προμηνύει μια νέα εποχή παρατεταμένου ψύχους. Η διάρκειά της υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει και στα τριάντα χρόνια ενώ θα είναι καταστροφική για την ανθρωπότητα! Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τεράστιο αριθμό νεκρών και εξάπλωση του υποσιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο!

Πώς έφτασαν στο δυσοίωνο σενάριο των παγετώνων!

O αμερικανός γεωλόγος Ντον Ιστερμπρουκ, καθηγητής στο Western University της Ουάσιγκτον, μελέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους πάγους της Γροιλανδίας, οι οποίοι θεωρούνται ως "βαρόμετρο" των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη.

Χρησιμοποιώντας ισότοπα οξυγόνου, υπολόγισε τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στη Γη πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ετσι, διαπίστωσε πως το κλίμα του πλανήτη μας χαρακτηρίζεται από μια αδιάκοπη εναλλαγή ψυχρών και θερμών εποχών!

Τα τελευταία 500 χρόνια παρατηρείται μια κανονικότητα στην εναλλαγή αυτών των εποχών, με την καθεμία να διαρκεί περίπου 27 χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο φαίνεται να έχει επαναληφθεί τέσσερις φορές μέσα στον 20ο αιώνα.

Αναλυτικά, από το 1880 μέχρι το 1915 είχαμε κρύο, 1915 με 1945 ζέστη, από το 1945 μέχρι το 1977 κρύο, 1977 με 1999 ζέστη. Από το 1999 μέχρι σήμερα παρατηρείται μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, άρα έχουμε εισέλθει στην περίοδο ψύχους.

"Δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακα!"

Ο καθηγητής όμως, αμφισβητεί ευθέως και τη θεωρία περί σύνδεσης της ανόδου της θερμοκρασίας με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι εναλλαγές εποχών ζέστης- ψύχους στον πλανήτη, σχετίζονται άμεσα με την ηλιακή δραστηριότητα. Και σημειώνει ότι, όποτε η ηλιακή δραστηριότητα παρουσίαζε ύφεση, όπως συμβαίνει σήμερα, τότε στη Γη είχαμε πάντοτε περιόδους παγετώνων!

Και οι ρώσοι συμφωνούν με τη θεωρία των παγετώνων!

Σε αντίστοιχα συμπεράσματα έχουν καταλήξει και οι έρευνες του ρώσου αστροφυσικού Χαμπιλούλο Αμπντουσαμάτοφ, επικεφαλής του ρωσο- ουκρανικού ερευνητικού προγράμματος Astrometria. "Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν οφείλεται στις εκπομπές αερίων, αλλά στην ηλιακή ακτινοβολία" λέει και εκείνος.

Και προσθέτει ότι η μείωση των ηλιακών κηλίδων που συμβαίνει σήμερα, φανερώνει ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο ελάχιστό της, γεγονός που θα οδηγήσει σε δραματική πτώση της θερμοκρασίας και παγκόσμια ψύξη! Μάλιστα δηλώνει σχεδόν βέβαιος πως τα πρώτα σημάδια της εποχής των παγετώνων θα είναι αισθητά στη Γη, το 2014!!

apocalypsejohn
Read more »

Μετρήσαμε: Το επίπεδο Ακτινοβολίας
των wi-fi συσκευών του σπιτιού μας !!!



Τελευταία γίνεται πολύ λόγος για την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι ασύρματες συσκευές στο σπίτι μας καθώς και το κατά πόσο αυτές, είναι βλαβερές ή όχι για τον οργανισμό μας.

Σήμερα τo Minotavrs Blog σας παρουσιάζει ένα μικρό δείγμα μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης, οι οποίες πάρθηκαν από ένα μέσο σπίτι και ως σκοπό έχουν να μην σας μπερδέψουν με δυσνόητους αριθμούς και μονάδες μέτρησης.

Θα προσπαθήσουμε έτσι με απλό και κατανοητό τρόπο να σας δείξουμε κατά πόσο το όργανο μέτρησης έδειξε τιμές πέραν του επιτρεπτού ορίου χτυπώντας κόκκινα όπου και θα έχουμε δίπλα κάποιες ενδεικτικές τιμές μέτρησης σε dbm για αυτούς που θέλουν να το ψάξουν περισσότερο.

Οι μετρήσεις έγιναν με το ED-15SA Electrosmog meter της Cornet όπου μπορείτε να το βρείτε στο ebay λίγο κάτω από τα 100€ και οι ενδείξεις έχουν να κάνουν σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης που έγινε αφορά τις παρακάτω συσκευές:

●► Ασύρματα μόντεμ ίντερνετ (Wi-Fi) και ασύρματα τηλέφωνα

●► Βaby monitors (συσκευές επιτήρησης των μωρών)

●► Κινητά, Υπολογιστές, laptop, tablets, εκτυπωτές, φαξ κλπ με ασύρματες κάρτες δικτύου (Wireless ready)

●► Ασύρματα ποντίκια, πληκτρολόγια και ηχεία

●► Συσκευές Bluetooth

●► Φούρνους μικροκυμάτων

●► Ραντάρ ασύρματα συστήματα συναγερμού, πυρανίχνευσης και ελέγχου θερμοκρασίας

●► Wireless AV Transmitter (Ασύρματη Μεταφορά TV σήματος σε άλλη τηλεόραση) κ.α


Παρακάτω είναι οι μετρήσεις που πήραμε με σειρά επικινδυνότητας :

●► Βάση Ασύρματου Τηλεφώνου-01,50 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO όλη την ώρα)

●► Φούρνος μικροκυμάτων -02,31 dbm(ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO σε λειτουργία)

●► iPhone 3G -02,23dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO κατά την κλήση)

●► Κινητό Samsung GT-S 5230 -02,24 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO κατά την κλήση)

●► Wireless AV Transmitter -04,60 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO)

●► Κινητό Samsung Corby -04,20 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO κατά την κλήση)

●► Wireless ROUTER FRITZ!Box -05,52 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΟΚΚΙΝO)

●► LAPTOP FUJITSU -07,71 dbm (ΚΟΚΚΙΝO)

●► Ασύρματο Τηλέφωνο -17,12 dbm (ΤΕΡΜΑ ΚΙΤΡΙΝΟ κατά την κλήση)

●► ΕΣ.ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΙΣΧ. ΣΗΜΑΤΟΣ COSMOΤΕ -17,80 dbm (ΚΙΤΡΙΝΟ )

●► LAPTOP ACER -18.10 dbm(ΤΕΡΜΑ ΚΙΤΡΙΝΟ )

●► IPAD2 -19,74 dbm (ΚΙΤΡΙΝΟ)

●► iPhone 4 -28,97 (ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΡΟΣ ΚΙΤΡΙΝΟ)

●► Ασύρματο Ποντίκι Logitech -31,97 (ΠΡΑΣΙΝΟ)

●► Ασύρματο Πληκτρολόγιο Logitech -31,95 (ΠΡΑΣΙΝΟ)

Πολύ ενδιαφέρον μετρήσεις πήραμε και over the air όπου οι τιμές ανάλογα το δωμάτιο κυμαίνονταν από τα -42,4 dbm (αρχικό πράσινο) έως και -17,6 dbm (αρχές πορτοκαλί).

Όπως βλέπετε δεν είναι λίγες οι συσκευές που εκπέμπουν πέραν του ορίου ασφαλείας, στα λεγόμενα κόκκινα και δεν είναι λίγα τα δωμάτια που επιβαρύνονται οver the air από αυτές.

Καλό είναι δε, να αποφεύγουμε να τοποθετούμε συσκευές όπως βάσεις ασυρμάτων τηλεφώνων, TV Wireless AV Transmitters, ασύρματα router και κινητά τηλέφωνα σε χώρους όπως είναι τα υπνοδωμάτια μας.

θα πρέπει όσο μπορούμε να προστατευτούμε από την ακτινοβολία, ακολουθώντας έναν και μοναδικό κανόνα ασφαλείας, όχι στην παρατεταμένη άσκοπη ασύρματη εκπομπή.

Εν ολίγοις... ότι δεν χρειάζεται να εκπέμπει ασύρματα το κλείνουμε για το καλό μας!


Read more »

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Welt: “Πυροβολήστε” την Ελλάδα… Ξεσαλώνουν οι νεοναζί της Γερμανίας με τον Ελληνόφωνο πρωθυπουργό να τους δίνει την αφορμή.


Φωτογραφία – ιστορικό ντοκουμέντο: Γυναίκα περιμένει την εκτέλεση της από τους Ναζί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου με την εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας και του Ελληνικού λαού, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι υπηρετεί σχέδιο εξόντωσης oικονομικής , πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Βλέποντας όμως αυτόν τον τίτλο σε Γερμανική εφημερίδα, καταλαβαίνουμε ότι ο κίνδυνος Εθνικής τραγωδίας είναι ορατός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και όσοι τον στηρίζουν πρέπει να λογοδοτήσουν. Αυτό το κατάπτυστο άρθρο έχει μείνει ακόμα αναπάντητο, επωάζοντας το αυγό του φιδιού για την επίθεση ή στην καλύτερη, την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας για το δράμα των “μιαρών Ελλήνων”, που “το αξίζουν”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η ευρωπαϊκή οικονομία κρέμεται πλέον από μία κλωστή. Όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, και κυρίως οι Μέρκελ και Σαρκοζί, συνεπικουρούμενοι από την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, αισθάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στις Κάνες.

Ξεκαθάρισαν πως ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, η υπομονή των δανειστών έχει και τα όριά της, και τόνισαν σε διάφορους τόνους, γεγονός που δεν διέψευσε ούτε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, ότι σύντομα οι Ευρωπαίοι θα κληθούν να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις για την Ελλάδα και το χρέος.

Την ίδια στιγμή, στην ουρά για χρηματοδότηση περιμένει και η Ιταλία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με πολλαπλάσιο μάλιστα χρέος…

Το δημοσίευμα καταλήγει με την παρατήρηση ότι «όταν κάποιος τραβάει το πιστόλι, κάποια στιγμή πρέπει να πυροβολήσει»…Σαφέστατη η αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην καθυστέρηση για σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης, είτε μετά από διενέργεια εκλογών είτε με ευρεία συναίνεση...

thesecretrealtruth , olympia.gr
Read more »

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Κενό ασφαλείας στο σύστημα GSM μπορεί να δώσει ασύρματη πρόσβαση σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο.




Μία αναφορά του Reuters έρχεται να ταράξει (για μια ακόμα φορά) τα νερά της κινητής τηλεφωνίας , καθώς σύμφωνα με αυτή το σύστημα GSM ( χρησιμοποιείται στο 80% των φορητών συσκευών σε όλο τον κόσμο ) παρουσιάζει σοβαρό κενό ασφαλείας που επιτρέπει σε hackers να πάρουν τον έλεγχο της συσκευής και να πραγματοποιούν κλήσεις ή να στέλνουν γραπτά μηνύματα!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής Security Research, Karsten Nohl, δεν θα αποτελούσε έκπληξη μια , ραγδαία αποστολή μηνυμάτων ή κλήσεων σε συγκεκριμένους αριθμούς, που θα μπορούσαν να αποφέρουν τεράστια ποσά στον εκάστοτε hacker μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, αλλά δεν ανέφερε λεπτομέρειες για τον τρόπο εκμετάλλευσης του κενού ασφαλείας.

Παρόμοια προβλήματα με το δίκτυο GSM είχαν αναφερθεί και στο παρελθόν, αλλά μόνο για συγκεκριμένες συσκευές, ωστόσο αυτή τη φορά εκφράζονται ανησυχίες για την καθολικότητα του κενού ασφαλείας που επηρρεάζει δισεκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για όσους θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο στην θεωρια για το GSM

Σημείωση … η παραπομπή - στο τέλος του άρθρου - στην ενότητα «Για όσους θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο στην θεωρία για το GSM» … δεν υπήρχε στην αρχική δημοσίευση , και προσετέθη , με την επιμέλεια του admin , ο οποίος επι πολλά χρόνια – εργαζόμενος στην INTRACOM – ασχολήθηκε με την συγγεκριμμένη τεχνολογία , και το μοντάζ συσκευών GSM
secnews.gr , techgear.gr
Read more »

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η πολικότητα της αράχνης !



Έχετε προσέξει ποτέ την δομή του ανθρώπινου σώματος ; Χιλιάδες μικρές ατομικότητας που ονομάζονται κύτταρα συνυπάρχουν αρμονικά και όλες μαζί δημιουργούν τον κόσμο που ονομάζετε άνθρωπος .Φυσικά και υπάρχουν κοινωνίες που δεν είναι άλλες από τα διάφορα όργανα !

Ας υποθέσουμε πως σε αυτόν τον σχηματικό οργανισμό από κύτταρα ,επιτίθεται ένας εξωτερικός εχθρός (ποιος εχθρός για δες εδώ ) που είναι γνωστός ως ιός ! Πριν κάνει τι όποια επίθεση θα χρειαστεί ένα δούρειο ίππο ( διάβολε η ελληνική ιστορία έχει να μας διδάξει πολλά ακόμα! ).

Αλλά πριν προχωρήσουμε αλλάξτε την έννοια οργανισμός με την έννοια κόσμος-πραγματικότητα . Πριν τον ίππο θα χρειαστεί ένα δεύτερος δούρειος ίππος που θα λειτουργήσει ως ίππος στην πρώτη ατομικότητα – κύτταρο – άτομο, που θα παίξει τον ρόλο του ίππου ως δάκτυλος ή πλοκάμι εντός της πραγματικότητας .

Και εδώ είναι ίσως που πρέπει να σταθούμε περισσότερο. Βλέπετε για να υπερασπιστεί ο ίππο κύτταρο, τα συμφέροντα του εξωτερικού παράγοντα, πρέπει να τα θεωρήσει δικά του, ή να είναι δικά του. Πως γίνετε αυτό; Αα πρώτα από όλα ο ίππος δύο, πρέπει να εισχωρήσει στην ατομικότητα του ίππου κύτταρο και να την κάνει μέρος της !

Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται κάτι ακόμα, η ρύθμιση της πολικότητας ή φόρτισης μεταξύ των ίππων ! Αν υποθέσουμε πως το κύτταρο είναι θετικό , ο άλλος ίππος πρέπει να είναι αρνητικό .( βρε τι λέει η στοιχειώδης φυσική )

Αλλά έτσι δεν είναι το πάντρεμα σε όλη την φύση; Αρνητικό , θετικό, αρσενικό , θηλυκό !Κοίτα να δεις τι τρελή ιδέα μου πέρασε τώρα, μία από τις σημασίες της δαιμόνισσας Έμπουσας την θέλει ως αυτή που εισχωρεί .Αλλά ας κάνουμε μερικά κρύα ντους ακόμα άλλωστε οι πάντες λένε πως είναι αναζωογονητικά !

Και ας αφήσουμε για λίγο τα κύτταρα και ας πάμε σε στρατιωτικά εγχειρίδια μάχης του μεσαίωνα .Εκεί θα βρούμε πως ο εχθρός για να πάρει έναν τόπο πρέπει να καταλάβει τον χώρο του εχθρού !

Φυσικά εκτός της ένδοξης μάχης υπάρχει και ο τρόπος της απορρόφησης που σημαίνει ότι ο εχθρός σε κάνει μέρος του ! ( Μα την ίδια τακτική δεν έκαναν και οι βυζαντινοί σε διάφορες πολεμικές ομάδες, της Βόρειας Ευρώπης !Διαβάστε και λίγο ιστορία !!!! )

Κοιτά να δεις τι άλλη τρελή ιδέα μου πέρασε από το μυαλό . Οι βρικόλακες σε όλες τις παραδόσεις δεν ακολούθησαν την ίδια τακτική; Ή μόλυναν και προσαρτούσαν το θύμα στην οικογένεια των βαμπίρ ή τον απορροφούσαν ως τροφή !

Αλλά και μία άλλη παράδοση εκείνη της σκοτεινής Λίλιθ δεν αναφέρει την αρχόντισσα ερπετό , ως την πρώτη αρχόντισσα των βαμπίρ και μάνα όλων των αυλών βρικολάκων, που σέρνονται στις άκρες της πραγματικότητας ως σκιές ;

Εντάξει μπορεί τόση ώρα να προσπαθώ να σας κάνω να φάτε το πληκτρολόγιο σας, ή να σας δείξω κάποια πράγματα με τον μόνο τρόπο που μπορεί κάποιος να σας τα δείξει ! Αλλά ας κολυμπήσουμε στα πάτρια εδάφη . Ο Οδυσσέας πλαγιάζει με την Κίρκη αφού πρώτα του έχει ορκιστεί πως δεν θα του πάρει την ανδρεία και την δύναμη.

Μήπως βρίσκετε κάποια ομοιότητα με παραπάνω αναφορές ; Είπαμε για να εισχωρήσει ένας ιός με πολικότητα α πρέπει ως ίππος να εισχωρήσει σε ένα κύτταρο με πολικότητα β . Για ψάξτε λίγο τους μύθους εκείνων που ενώθηκαν με θεές !!

Ένας που μου ήρθε εμένα στο νου είναι εκείνος του Αγχίση που πέφτει στο κρεβάτι με την θεά-ισταρ και έτσι την κοιτά καταπρόσωπο ! Φυσικά ή ιστορία δεν έχει λάβ στόρι όπως φαντάζεστε ! Στην βίβλο βέβαια έχουμε ακόμα ένα παράδειγμα, την γνωστή Δαλιδά που κατάφερε να πάρει το μυστικό της δύναμης του θρυλικού και ανίκητου Σαμψών!

Βλέπετε πόσο εύστοχα μπορεί να χειριστεί ένας εξωτερικός εχθρός την πολικότητα και είτε να σου επιτεθεί, είτε για να μάθει είτε για να σε κάνει μέρος του ;

Αλλά η πολικότητα έχει να κάνει και με την αντίληψη, βλέπετε οι κοινές πολικότητες πάντα δημιουργούν αντιζηλία, ενώ η αντίθετες ένωση ( Δεν το λέω εγώ η καταραμένη η ψυχολογία το λέει πάλι αυτό ! )

Μήπως αυτός ο κανόνας δεν έγινε εργαλείο στα χέρια της γνωστής Μάτα Χάρι της γνωστής κατασκόπου της ανατολής του 1902 ; Αλλά πάλι μήπως ήταν η μόνη ; ( όλο ερωτήσεις είμαι, το ξέρω . )

Η σκλάβα Μαιρήν Μπουουζερ υποτίθεται πως ήταν αγράμματη αλλά με αυτό το τέχνασμά διάβαζε όλες τις ξεχασμένες επιστολές του Ντέιβις Τζέφερσον !(γιατί επιλέχτηκε σκλάβα και όχι σκλάβος κοντά στον πρόεδρο Τζέφερσον; η απάντηση στο σχόλιο της ψυχολογίας )

Και εδώ λόγω ότι θα το φάω το παρατσούκλι του μισογύνη ( ο γραφών χτυπιέστε στο γραφείο του από τα γέλια!!!!! ) Θα θυμηθώ εκείνη την άλλη παροιμία που λέει ότι πίσω από κάθε μεγάλο άντρα κρύβεται μία γυναίκα !

Και εγώ φυσικά και θα συμφωνήσω διότι αν η πολικότητα του, ταίριαξε με την δική της σε τέτοιο σημείο, ώστε να λειτουργήσει όσο πιο τέλεια γίνεται, το ένα κύτταρο με το άλλο βρίσκονταν σε αρμονία !

Άλλωστε εντός του οργανισμού μας υπάρχουν αρκετά κύτταρα με πολικότητα α που όταν ενωθούν με αλλά που διαθέτουν πολικότητα β δημιουργούν αρμονία .Τι γίνετε όμως αν την διαδικασία της πολικότητας την εκμεταλλευτεί ένας εξωτερικός εχθρός για να εισχωρήσει εντός ;

Αα εκεί αφού το κύτταρο έχει αρχίσει να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια του ξενιστή , αρχίσουν ολόκληρες διαδικασίες από τον οργανισμό τον ίδιο και το παιχνίδι παύει να έχει σχέση μεταξύ κυττάρου και ιού ,αλλά γίνεται μεταξύ οργανισμού και ιού και η μάχη είναι αμείλικτη !

Ή μήπως νομίζετε πως το κάθε κύτταρο είναι τελικά εντελώς ανυπεράσπιστο απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς ; Το νομίζατε ; Όχι δα, είναι μέρος του οργανισμού και έτσι είναι υποχρεωμένος ο ίδιος ο οργανισμός να κάνει το πάν για να γλυτώσει το κύτταρο που είναι κομμάτι του, αν μολυνθεί θα περάσει η μόλυνση και στον υπόλοιπο οργανισμό με άσχημα αποτελέσματα για εκείνον!

Και ναι φίλε αναγνώστη, κανένα κύτταρο σε τούτο το σύστημα δεν παλεύει τους ιούς μοναχό, ακόμα και αν αυτό νομίζει η κάθε έμπουσα, ο κάθε ιός ή ακόμα και το κάθε κύτταρο, αρκεί να ανακαλυφθεί μέσω μηχανισμών από τον οργανισμό η κατάσταση κινδύνου και τότε θα λάβει και αυτός μέρος με όλο του τον οίστρο.

Αλλά τελικά πως καταλαβαίνουμε τον ιό που πάει να εισχωρήσει μέσω του ίππου; θα ερωτήσει ο αφελής φίλος μου. Μα από την συμπεριφορά των υπόλοιπων κυττάρων !!!

Μα για ποιους τα γράφεις όλα αυτά δεν βγάζω νόημα ; Γράφω ; Είσαι καλά, εγώ ηλεκτρικά φορτία νόμιζα πως μετακινούσα !!!!

thesecretrealtruth , filoumenos
Read more »

Ποιόν φιλόσοφο έχω ανάγκη;



« Στα πανεπιστήμια, η παρακμή της φιλοσοφίας εξηγείται από την απομόνωση με την οποία γίνεται αυτή η μέθοδος, που ανταποκρίνεται, βέβαια, σε μια παράδοση, αλλά δεν εμποδίζει να μένει εσωτερική και ξεκομμένη από τις πραγματικότητες της εποχής μας.

Σχεδόν όλοι οι καθηγητές της φιλοσοφίας έζησαν σύμφωνα με ένα τρόπο κλασικό: μετά το απολυτήριο του γυμνασίου, σπουδή της φιλοσοφίας, δοκτοράτο, διαδικασία πρόσληψης καθηγητών πανεπιστημίου, κατάληψη βαθμίδας.

Η σταδιοδρομία αυτή δικαιολογείται πλήρως, αλλά αν δεν υπάρχει άλλος δυνατός δρόμος, παρουσιάζει το μειονέκτημα να ενθαρρύνει, μια κάποια φιλοσοφική αποστέγνωση.

Αντί να φτάνουν στη μέθοδό τους (που τρέφεται ωστόσο από το έδαφος από όπου βγήκε) από την πραγματική ζωή και τη μελέτη των επιστημών, οι φιλόσοφοι αρκούνται συχνά σε μια εξοικείωση με τις φιλοσοφίες του παρελθόντος και με έξοχα έργα πάνω σε όλα τα δυνατά θέματα.

Θα έλεγε κανείς, πως εργάζονται πάνω στα φυτά ενός βοτανολογίου, χωρίς να επιχειρούν να τα αναζωογονήσουν δίνοντάς τους λίγο από το δικό τους αίμα.

Μελετούν τη φιλοσοφία, ασκούνται σε πνευματικές ακροβασίες, αλλά δε στοχάζονται με αυτή τη σοβαρότητα και με αυτή την ιερή φλόγα που να τα θυσιάζει όλα στην αλήθεια από την οποία και με την οποία θέλουμε να ζήσουμε . »
Ποιον φιλόσοφο χρειάζομαι αλήθεια; Χρειάζομαι μήπως ένα υβρίδιο μεταξύ κοινωνιολογίας, δημοσιογραφίας και φιλολογίας; Χρειάζομαι κάποιον ακροβάτη του πνεύματος που στοχάζεται πάνω στην τέταρτη υπόθεση μιας εικαζόμενης πιθανότητας σε συνάρτηση με την αναλυτική της χαϊντεγκεριανής υπάρξεως;

Θέλω μήπως έναν φιλόσοφο που θέλει να τα έχει καλά με όλους, κάποιον ενδεχόμενα που αρέσκεται να τον εκτιμούν ως πολιτισμικό εκπρόσωπο ή ως ακαδημαϊκό; Χρειάζομαι έναν επαγγελματία φιλόσοφο; Δεν είναι ρητορικές οι ερωτήσεις.

Χρειάζομαι απαντήσεις. Εγώ για τον εαυτό μου. Δεν χρειάζομαι έναν τέτοιο φιλόσοφο. Ακόμα και σε πνευματικές ακροβασίες να επιδοθεί, θα προτιμήσω να πληρώσω το αντίτιμο σε κάποιο τσίρκο φυσικών ακροβασιών ως πιο εντυπωσιακό και λυτρωτικό.

Πρόσφατα ήμουν ακροατής μιας διάλεξης ενός αναγνωρισμένου σύγχρονου φιλοσόφου μπροστά σε ένα κατά πλειοψηφία εξοικειωμένο κοινό με τη φιλοσοφία.

Ξεκίνησε τον δημόσιο προβληματισμό του περί του αέναου φιλοσοφικού, οντολογικού, μεταφυσικού προβλήματος της υπάρξεως του θεού. Προεξαγγελτικώς διετύπωσε κάτι σαν το ακόλουθο:

« Πρέπει όλοι μας να προβληματιζόμαστε πάνω σε τέτοια ζητήματα. Δεν πρέπει να θεωρείται προσβολή το να συζητάς για το αν υπάρχει θεός ή όχι. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ταμπού… »
Και ερωτώμαι. Ποιος θέτει το πρόβλημα; Όχι το πρόβλημα της ύπαρξης του θεού, αλλά το πρόβλημα της εικαζόμενης προσβολής κάποιου εξαιτίας του γεγονότος και μόνο ότι ο φιλόσοφος θα ξεκινήσει μια συζήτηση περί της υπάρξεως του θεού.

Αυτό συμβαίνει μάλιστα μπροστά σε ένα κοινό που έχει έλθει επακριβώς για να συζητήσει αυτό το ζήτημα. Προς τι η αμφιβολία και ο δισταγμός; Ποιος φοβίζει τον φιλόσοφο; Γιατί ο φιλόσοφος απολογείται εκ των προτέρων ότι αυτά που πρόκειται να πει δεν είναι προσβλητικά.

Γιατί προεξαγγέλει ο φιλόσοφος ότι δεν είναι αγενής; Υπονόησε κάποιος το αντίθετο; Του ζήτησε κανείς το λόγο; Μα και να του τον ζητούσε κανείς το λόγο, δεν έχει ο φιλόσοφος το θάρρος να τον αντιμετωπίσει; Γιατί πρέπει να κρατήσει πισινή;

Αποδέχεται de facto ο φιλόσοφος ότι εκεί έξω, στην κοινωνία, πρέπει να βγάλουμε από πάνω μας τη ρετσινιά του βλάσφημου και του αγενή όταν τολμήσουμε και υψώσουμε το φιλοσοφικό μας ανάστημα απέναντι για παράδειγμα στον ορθόδοξο χριστιανικό θεό;

Χρειάζομαι εν τέλει έναν φιλόσοφο που αισθάνεται τύψεις για το γεγονός και μόνο ότι σκέφτεται; Και αν αυτός ο φιλόσοφος αναγνωρίζεται στην επίσημη φιλοσοφική κοινότητα ως η κορυφή, τι εικόνα μπορώ να σχηματίσω για τους πρόποδες;

Ε λοιπόν όχι. Δε μπορώ να παρακολουθήσω τέτοια διάλεξη. Δεν είναι αυτός ο δικός μου τύπος του φιλοσόφου βρε αδερφέ. Εγώ τον φιλόσοφο τον ξέρω αγέρωχο και υπερήφανο. Παθιασμένο και ολύμπιο. Βροντερό και ασυγκράτητο.

«Υγιή στο σώμα και στο μυαλό, όσο καθαρό είναι το νωπό χιόνι στα όρη και το επεξεργασμένο Γαλάζιο διαμάντι.».

Δεν θέλω λαπάδες φιλοσόφους που φοβούνται τη διένεξη η τη σύγκρουση ή την αποδοκιμασία. Δεν θέλω ταπεινούς και σεμνούς και τιποτένιους και ψοφοδεείς φιλοσόφους.

Δεν χρειάζομαι φιλοσόφους που η υστεροφημία τους θα είναι κάπως έτσι: «εντάξει μωρέ ο καημένος, έγραψε και αυτός κάτι, καλός ήτανε, πού τονε θυμήθηκες;».

Θέλω φιλοσόφους έτοιμους να πουν το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Εκείνους που θα πάρουν μέρος στη μάχη, που θα στρατοπεδεύσουν απέναντι στο μέτωπο της ανθρώπινης βλακείας, ένα μέτωπο που δυστυχώς δεν έχει όρια.

Και φυσικά θα πω ότι η θρησκεία και η συστηματοποιημένη θεσμοθετημένη λατρεία είναι καρκίνος για τις κοινωνίες που οδηγεί σε καταστροφές και εγκλήματα.

Οποιαδήποτε θρησκεία. Και φυσικά θα υποστηρίξω ότι οι «τρεις μάγοι με τα δώρα» και οι «δέκα μωσαϊκές εντολές» είναι παραμύθια.

Και θα προχωρήσω και θα τονίσω τις καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο όταν ο ίδιος μετατοπίζει τις ευθύνες του σε κάποιο ανώτερο ον, όταν ο ίδιος λαμβάνει μέρος σε ένα στημένο παιχνίδι που το ονομάζει ένθεη ζωή.

Και θα κατακρίνω την ελληνική πολιτεία που διαπαιδαγωγεί ακόμα και σήμερα τις μελλοντικές γενεές με την παλιά και καινή διαθήκη από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου αναθρέφοντας μουτζαχεντίν μισαλλόδοξα στρατιωτάκια.

Θα υποστηρίξω με τη βοήθεια της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής ότι ο πιστός συχνά καταλαμβάνεται από νεύρωση μπροστά στο θείο δέος. Με καθαρή ανθρώπινη γλώσσα. Δεν χρειάζονται μεγαλόσχημες εκφράσεις οι φιλόσοφοι.

Δεν χρειάζονται να καλύψουν με αμφισημίες και αερολογίες και κοινοτοπίες την γνωστική τους ανικανότητα. Θα μιλήσουν ξάστερα, με λέξεις μετρημένες και κατάλληλες.

Και όλα αυτά πώς; Μα φυσικά χωρίς απολογίες, χωρίς τύψεις, χωρίς εισαγωγικές οδηγίες χρήσεως. Γιατί δεν κάνω κάτι σπουδαίο. Απλά σκέφτομαι, αυτή είναι η δουλειά του φιλοσόφου. Του κανονικού, όχι του μπακιρένιου. Και γιατί θα πω τα πράγματα έτσι;


Μα γιατί αυτός είναι ο ορισμός της φιλοσοφίας!

Όλοι οι πρωτοετείς δεν μαθαίνουν ότι φιλοσοφία σημαίνει να πετάς από πάνω σου προκαταλήψεις και αυθεντίες; Να μην στέκεσαι προσοχή στα δόγματα; Να μην προσκυνάς άχυρα και μεταξωτές κορδέλες; Δηλαδή αυτοί οι ορισμοί της φιλοσοφίας ήταν κάτι που απλά έπρεπε να γραφτεί και κανένας δεν το ενστερνίζεται, κανένας δεν το εφαρμόζει;

Μπορεί σαν άνθρωπος να λυγίσω μπροστά στον υπαρξιακό μου τρόμο και να ελπίσω ενδόμυχα, έστω και για μια στιγμή, ότι τη στιγμή του θανάτου μου, θα κατέβουν τα χερουβείμ να μου δείξουν τη ροδοστολισμένη αίθουσα το παραδείσου. Μα γι αυτό λέγομαι άνθρωπος, επειδή πού και πού φέρομαι ανόητα.

Δικαιούμαι ως άνθρωπος κάποιες στιγμές να λυγίζω μπροστά στην τραγικότητα των πλάνων συναισθημάτων μου. Όμως ως φιλόσοφος δεν αφήνω χώρο σε αυτές τις πλάνες. Ως φιλόσοφος είμαι μπούσουλας και βράχος της στοχαστικής σκέψης.

Αν εγώ καταρρεύσω, θα αφήσω χώρο κενό για τα σκήπτρα και τα λάβαρα των παπάδων, για τις χαρτορίχτρες και τους αστρολόγους, τους απατεώνες και τους λωποδύτες. Και δεν εννοώ χώρο έξω, αλλά μέσα μου. Μέσα στον καθένα.

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν διαφορετικές γλώσσες, δεν υπάρχουν «εγώ την άποψή μου κι εσύ τη δική σου», δεν υπάρχουν καν διαφορετικοί τρόποι σκέψης. Υπάρχει η λογική και η ηλιθιότητα. Αν ξεκινήσω τη λογική μου σκέψη απολογούμενος που δεν είμαι ηλίθιος, γίνομαι αυτοστιγμεί ηλίθιος!

Μπορώ να βγω έτσι έξω στο δρόμο, στα καλά καθούμενα, να συναντήσω κάποιον και να του πω «άκουσε να δεις κύριε, εγώ δεν είμαι βλάκας»; Θεωρώ δεδομένο ότι ο άλλος θα με θεωρήσει ηλίθιο εκτός και αν προσδιορίσω εκ των προτέρων τον εαυτό μου διαφορετικά; Ένας άγνωστος; Κάποιος που δεν με έχει δει ποτέ του ξανά;

Και φυσικά θα μου απαντούσε: «Εντάξει άνθρωπέ μου, σου είπα εγώ ότι είσαι βλάκας;» Κι εγώ όλο ανακούφιση: «Α, εντάξει, νόμιζα…».

Φεύγοντας όμως ο τυχαίος εκείνος άνθρωπος θα διερωτηθεί «Για να λέει αυτός ότι δεν είναι βλάκας, κάποιος πρέπει να του είπε ότι είναι βλάκας. Ε τότε αυτός ο άλλος κάτι θα ξέρει, γιατί διαφορετικά δεν θα συμπεριφερόταν σε μένα τόσο βλακωδώς…».

Οι φοβισμένοι φιλόσοφοι, οι έτσι κι έτσι φιλόσοφοι, αυτοί οι ανώδυνοι επιφανειακοί στοχαστές είναι βοηθοί της παράνοιας. Ευτελίζουν τη σκέψη από μέσα. Βγάλτε τους έξω και στήστε τους στον τοίχο. Από τον θρησκευόμενο πολίτη, τον νευρωτικό πολίτη, τον νοητικά ανάπηρο πολίτη δεν περιμένω κάτι το διαφορετικό.

Τους έχω στοχοθετήσει και κατατάξει αναλόγως. Είναι καταλογοποιημένος ο κίνδυνος. Ο κατάλογος αυτός όμως δεν ορίζει στα κατάστιχά του αυτούς τους δήθεν φιλοσόφους καθώς φορούν τον πλουμιστό εξωτερικό πολιτισμικό μανδύα.

Αυτούς μόνο το εκπαιδευμένο μάτι τους ξεκρίνει. Και γι αυτό είναι και οι πιο επικίνδυνοι. Σε αυτούς τους άχρηστους στραφείτε πρώτα. Μετά σε όλα τα άλλα.

Karl Jaspers στα «Φιλοσοφικά και Πολιτικά δοκίμιά» ... Το άρθρο έγραψε ο Παναγιώτης Πέρρος.

arxidiamedia , thesecretrealtruth
Read more »

10+1 Απορίες και ρητορικές ερωτήσεις!



Σαν μικρό παιδί που είμαι(δεν θέλω γέλια) και γνωρίζω τώρα τον κόσμο, έχω πολλές απορίες. Ώρες ώρες μπορεί να ρωτήσω κάτι να τον στείλω ,τον συνομιλητή μου. Μόνο το χέρι δεν σηκώνω να φωνάζω "κυρία, κυρία" όπως κάναμε στο σχολείο.

Ποτέ δεν παύει να με εκπλήσσει αυτός ο κόσμος. Εδώ με εκπλήσσει ο εαυτός μου, ο κόσμος θα μου φαινόταν λογικός; Ο εαυτός μου είναι πιο παράλογος από τον κόσμο.

Αυτός ο χειμώνας από ό,τι μπορώ να καταλάβω, θα διαφέρει αρκετά από τους προηγούμενους. Σκέφτομαι να κάνω κάποια μεγάλα βήματα στην ζωή μου.

Μια μεγάλη αλλαγή η οποία θα με φέρει πιο κοντά σε αυτό που θέλω τελικά να κάνω επαγγελματικά, α δουλεύω νύχτα. Δεν μου πάει καθόλου η μέρα.

Δεν μπορώ να ξυπνάω πρωί με τίποτα και να μπαίνω σε ένα γεμάτο λεωφορείο, σαν πρόβατο που πάει για σφαγή. Θέλω να κυκλοφορώ τη νύχτα που ο κόσμος είναι λιγότερος.

Κάποιος μπορεί να μου πει ότι η νύχτα είναι επικίνδυνη. Έτσι όπως έχει γίνει αυτή η πόλη, και το καταμεσήμερο είναι πια επικίνδυνο. Προσέχεις για να έχεις, λοιπόν.

Απορία Νο1: Πως ζούσα στην Π.Υ. εποχή;(όπου Υ, υπολογιστής).Πραγματικά έχω απορία. Βαριέμαι που ζω όλη μέρα στο σπίτι και τον έχω εδώ και ενάμισι χρόνο να στολίζει το γραφείο μου, πριν τον αγοράσω πως πέρναγα την ώρα μου;

Τώρα το καλοκαίρι ειδικά. Τον χειμώνα ασχολούμαι περισσότερο και με την κιθάρα, τώρα το καλοκαίρι δεν μπορώ λόγω ζέστης.

Αν σκεφτεί κανείς ότι έμαθα βασικό χειρισμό στα 24 και αν δεν ήξερα, δεν θα είχα δουλέψει ποτέ...Όλες οι δουλειές μου είχαν άμεση σχέση με την τετράγωνη οθόνη

Η πλάκα είναι ότι παλιά, όσο ήμουνα φοιτήτρια, δεν ήξερα ούτε από που ανοίγει το μηχάνημα και στο πανεπιστήμιο ήταν μπελάς να κάνω τη δήλωση μαθημάτων, είτε πήγαινα με κάποια συμφοιτήτρια είτε περίμενα πότε θα βρουν χρόνο οι κοπέλες που ήταν εκεί που κάναμε τις δηλώσεις, για να με βοηθήσουν, γιατί οι δηλώσεις των μαθημάτων γίνονταν ηλεκτρονικά.

Και έφτασε σήμερα το pc μου να είναι η πιο απαραίτητη συσκευή που έχω μες το σπίτι και να με έχει βοηθήσει να βάλω τάξη στο χάος που με περιτριγυρίζει και νομίζω ότι θα μου πέσει στο κεφάλι κάποια στιγμή. Αν υποθέσουμε ότι στο σπίτι μου μπορεί να μπει τάξη με τόσα βιβλία και χαρτιά.

Σύντομο ανέκδοτο είναι αυτό! Έχω αρχειοθετήσει μέχρι και τα cd που έχω, και γράφω κείμενα, στίχους κλπ.
Όσο για το ιντερνετ. Εκεί είμαι κολλημένη.

Απορία Νο2: Γιατί να μην έχω κατασταλάξει στα 32 μου χρόνια τι δρόμο θέλω να ακολουθήσω επαγγελματικά; Έχω μπλεχτεί, θέλω να κάνω 10 πράγματα ταυτόχρονα, λίγο από όλα. Την μια μέρα θέλω να ανοίξω μαγαζάκι, την επόμενη θέλω να γίνω συγγραφέας, την άλλη θέλω να δουλέψω στο ραδιόφωνο και ο κατάλογος συνεχώς μεγαλώνει. Αλλά τα βασικά είναι αυτά.

Μεγάλες αγάπες το ραδιόφωνο και το να γράφω. Έχω ήδη γράψει 2-3 βιβλία που περιμένουν να γίνουν ένα μεγάλο αρχείο στο word,το ένα το έχω ξεκινήσει και είμαι σε καλό δρόμο. Εναλλακτικά, αν καταφέρω-και γίνει ένα θαύμα-και φύγω από την Αθήνα, θέλω να βρω τρόπο να βρω χρήματα-όχι με ληστεία τράπεζας-και να ανοίξω ένα μαγαζάκι.

Τώρα τι μαγαζάκι...Θα σας γελάσω και δεν το θέλω. Σκέφτομαι ότι πιάνουν τα χέρια μου. Άρα μπορώ να φτιάχνω χειροποίητες βλακειούλες,να κοτσάρω ένα Naxos,πχ-υποθέτω ότι το εκτός Αθηνών περιλαμβάνει τη Νάξο στα σχέδια μου-και να τα πουλάω στους τουρίστες.Extra-bonus,φτιάχνω και κολιεδάκια και βραχιολάκια.

Απορία Νο3: Πως γίνεται όλοι αυτοί οι κομπλεξικοί που κυκλοφορούν στους Αθηναϊκούς δρόμους, με κάτι μικρά αμαξάκια, τρέχουν σαν τρελοί, κάνουν κόντρες, κάνουν απίστευτη φασαρία με τις εξατμίσεις τους τόσο που τρέχουν, έχουν τη μουσική στο τέρμα και τραντάζει ο τόπος, και διάφορες άλλες κομπλεξικές συμπεριφορές.

Πως γίνεται λοιπόν ΟΛΟΙ αυτοί να έχουν αμάξια, και όλα τα παιδιά που ξέρω, σοβαρά παιδιά, μεταξύ τους κι εγώ(αν υποθέσουμε ότι είμαι σοβαρή, αν και το λέω με άλλη έννοια),δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε ποδήλατο και ταλαιπωρούμαστε χειμώνα-καλοκαίρι με τις συγκοινωνίες;

Αν είχα αμάξι, θα δούλευα ήδη, νύχτα ή εναλλακτικά, κάπου μακριά, να μην κατεβαίνω ποτέ στο κέντρο, που μισώ.

Απορία Νο4: Γιατί πάντα όταν χρειάζομαι χρήματα, να μην έχω πληρωθεί και να έχω μια επείγουσα ανάγκη και να αναγκάζομαι να σηκώσω από την τράπεζα και μετά από αυτό, όταν έχει περάσει η επείγουσα ανάγκη, τότε να μας πληρώνουν;

Τώρα χρειάζομαι χρήματα μες τον Σεπτέμβρη και στη δουλειά δεν μας έχουν πληρώσει καθόλου από τον Μάη που ξεκινήσαμε, κάτι που μου γεννάει υποψίες ότι θα μας πληρώσουν μια και καλή τον Οκτώμβρη που θα τελειώσουμε.

Αυτό αν είναι όντως αλήθεια, σημαίνει την πλήρη καταστροφή, γιατί ο λόγος που χρειάζομαι τα χρήματα, είναι λόγος υγείας. Εντάξει, δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά πρέπει να γίνει. Τι να το κάνω τέλος Οκτωβρίου; Ξεφτίλα δηλαδή.

Επίσης στη δουλειά μας είχαν θέσει ως προϋπόθεση συνεργασίας, το να είμαστε διαθέσιμοι το καλοκαίρι και εμείς είμαστε εδώ, αλλά αυτοί απουσιάζουν, από το ερευνητικό κέντρο. Η μια κοπέλα ,η συνάδελφος, που κάτι χρειάστηκε να ρωτήσει, δεν βρήκε κανέναν. Κατά τ' άλλα, λέγανε για μας, να είμαστε διαθέσιμοι, ενώ αυτοί δεν ήταν.

Μετά όμως θα γυρίσουν και θα έχουν την απαίτηση να είμαστε εδώ. Ναι, καλά, να φάνε &*$%$ !!Την επόμενη εβδομάδα να 'μαστε καλά, θα πάω διακοπούλες, που να γυρίσουν την γη ανάποδα. Δεν θέλω βρε, άνθρωπε να πάω αρχές Αυγούστου να συνωστίζομαι, θέλω να πάω τώρα που θα είναι ήσυχα.

Αυτοί καλά πήγανε και θα γυρίσουν ανανεωμένοι. Εγώ είμαι με 4 μπάνια και συνέχεια άρρωστη, συνέχεια μπουκωμένη.

Απορία Νο5: Γιατί να είμαι αναγκασμένη να συναναστρέφομαι ηλίθιο κόσμο, περίεργους και κουτσομπόληδες; Ορισμένοι σε κάνουν έξω φρενών!! Κοιτάζουν λες και βλέπουν φαινόμενο! Έλεος δηλαδή.

Λέει ο πατέρας μου εχθές που πήγαινε στη δουλειά με το λεωφορείο, σε ένα άδειο διπλό λεωφορείο,10.30 το βράδυ, ήταν όλα κι όλα 5 άτομα και ήταν μαζεμένα σε ένα σημείο και όλο το υπόλοιπο λεωφορείο ήταν άδειο. Όλες οι θέσεις ήταν άδειες και ένας ηλίθιος πήγε και κάθισε δίπλα του και στριμώχτηκαν, ενώ όλες οι θέσεις ήταν άδειες.

Μα τόση ηλιθιότητα πια; Έχω αρχίσει να πιστεύω, ότι κάτι μας ψεκάζουν. Δεν μπορεί. Τόση βλακεία δεν μπορεί να είναι φυσιολογική. Και είναι ένα μικρό δείγμα.

Και εμένα μου έχει τύχει πολλές φορές. Και πάντα έρχονται οι πιο σιχαμένοι δίπλα μου, που έχουν να κάνουν μπάνιο ένα μήνα.

Αλλά με εξοργίζει η περιέργεια και το να σε κοιτάνε λες και βλέπουν φαινόμενο. Αφού ψάχνομαι μήπως έχω κάτι πάνω μου, μήπως με κουτσούλησε κανένα περιστέρι, τι να υποθέσω κι εγώ η καημένη;
Τι κουτσομπολιό, τι αδιακρισία...Αηδία σου έρχεται.

Απορία Νο6: Γιατί κάποιες φορές μας κουράζουν τόσο ακόμα και άνθρωποι που αγαπάμε; Έχει τύχει να αναγκάζομαι να κλείνω το κινητό γιατί με τρελαίνουν με τα τηλέφωνα. Πχ η ξαδέλφη μου, αν της τάξεις ότι θα πας, την έχεις πατήσει, μπορεί να σε πάρει και 10 τηλέφωνα να δει τι ώρα θα πας.

Η φίλη μου η Γιώτα, αν σε πάρει τηλέφωνο σε εξοντώνει, μπορεί να σου μιλάει μισή ώρα και να μην έχεις προλάβει να πεις μια κουβέντα.

Έχει όρεξη να μιλήσει, όλη μέρα μόνη της με τα πιτσιρίκια, αλλά δεν μπορώ, κουράζομαι η καημένη να ακούω για τις επιδόσεις του γιου της στα σπορ που τον έχει γράψει, για το τι της είπε η τάδε μαμά του τάδε παιδιού και ο κατάλογος ατέλειωτος.

Τις αγαπάω και τις δυο, αλλά ώρες ώρες είναι κουραστικές. Δεν είναι και οι μόνες. Γι’ αυτό το πιο συχνό κουμπί που πατάω στο κινητό, είναι το κουμπί που κλείνει. Έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Άλλωστε μου τη σπάνε απίστευτα τα κινητά. Πιο καλά είμασταν πριν έρθουν αυτοί οι ρουφιάνοι στη ζωή μας.

Απορία Νο7: Γιατί νομίζω πολλές φορές ότι δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κανέναν; Λες και μιλάω μια γλώσσα που μόνο εγώ ξέρω και όλοι οι υπόλοιποι μια άλλη, γνωστή σε μένα.

Κάποια πράγματα δεν μπορεί να τα νιώσει το ηλίθιο κεφάλι τους, όπως ότι είμαι διαφορετικός άνθρωπος, ότι σε μια δουλειά για μένα προτεραιότητα είναι να μην με αγχώνει, και να έχω μια σχετική ελευθερία ωραρίου, όπως πχ όταν δούλευα με τις καταχωρήσεις

.Σε αντίθεση με το σούπερ μάρκετ που 8 ώρες δεν σταματούσα ούτε ένα λεπτό, και αν αργούσα έστω και 2 λεπτά μου τη λέγανε επειδή άργησα.

Δεν μπορούν να καταλάβουν πως προτιμούσα την χαλαρή δουλειά που μου δίνανε 300 ευρώ, από την πιεστική δουλειά που μου δίνανε 700 ευρώ. Ναι, χρυσοί μου! Προτιμώ να μην τα πληρώνω στους γιατρούς τα 400 ευρώ επιπλέον.

Προτιμώ να έχω την αξιοπρέπεια μου και να μην μου την λέει η κάθε τυχαία, που έτυχε να γίνει προισταμένη και ξεσπάει στις κοπέλες που ήρθαν να βγάλουν ένα μεροκάματο, να ξεσπάει αυτή το κόμπλεξ της, ακόμα και αν δεν φταίει η κάθε κοπέλα, όταν πχ οι πελάτες δεν δίνουν ψιλά.

Σε κανέναν δεν αξίζει να του μιλάνε άσχημα οι άλλοι. Πόσο μάλλον αν έχεις και ένα πτυχίο, σε πιάνει διάθεση να πιάσεις την άλλη από το μαλλί να της τρίψεις το ηλίθιο κεφάλι πάνω στην κορνίζα. Γιατί τα πτυχία μόνο ως ένα καδράκι χρησιμεύουν σε κάποιον.

Γι’ αυτό παιδιά, μην δω κανέναν που δεν πέρασε στο πανεπιστήμιο να στεναχωρεθεί...Τα βλέπετε τα χάλια όσων έχουμε τελειώσει.

Απορία Νο8: Γιατί ορισμένοι άνθρωποι, εξακολουθούν να μετράνε τα πάντα με το χρήμα; Κάποιοι(κάποιες, συγκεκριμένα) που νόμιζα φίλες...Που προτιμούν να απέχουν και να περιορίζονται σε ένα τηλεφώνημα από τη δουλειά. Ε, και εγώ, αυτό το τηλεφώνημα πλέον δεν το σηκώνω.

Η αναγνώριση στα τηλέφωνα είναι η σημαντικότερη εφεύρεση! Λυπάμαι...Έχω και κινητό τηλέφωνο, για μηνύματα, έχω και σταθερό, για να κάνουμε μια κουβέντα σαν φίλες. Έχω μαζέψει υπερβολικά πολλά για το συγκεκριμένο άτομο και λυπάμαι, γιατί κλωτσάει και καταστρέφει πολύ ωραίες στιγμές παρέας.

Είμασταν 4 φίλες,η μια φέτος παντρεύτηκε. Και αυτή η "φίλη" μου, παντρεύεται του χρόνου. Θα γίνω κακιά, αλλά χαίρομαι που θα το διαλύσουμε.

Κακία μεν, αλλά κάποια πράγματα είναι υπερβολικά άσχημα και τα έχω ανεχτεί για πολλά χρόνια. Εισπράττω μονίμως αδιαφορία. Όταν θα μείνει ολομόναχη και θα μας έχει χάσει, θα καταλάβει.

Γιατί και οι άλλες δυο κοπέλες μονίμως παραπονιούνται που τις γράφει, τη μια κοπέλα, είχε μήνες να την πάρει και μου έστελνε και μου έλεγε, ι έχει μαζί μου, γιατί δεν μου μιλάει. Ή κάνει την αυτοκριτική της ή μένει ολομόναχη. ΤΕΛΟΣ.

Απορία Νο9: Γιατί να είμαι τόσο ανάποδη σε όλα; Την ημέρα έχω υπνηλία, δεν ανοίγουν τα μάτια μου, περιφέρομαι σαν φάντασμα με κλειστά μάτια, και την νύχτα που κάθε φυσιολογικός άνθρωπος κοιμάται, με πιάνει τέτοια αϋπνία που δεν κοιμάμαι πριν τις 4 τη νύχτα; Γιατρέ μου είναι φυσιολογικό; Θα ζήσω; Χαχαχαχαχα!!

Απορία 10: Γιατί ενώ είμαι ο εαυτός μου πάντα, όλοι με παρεξηγούν και νομίζουν ότι είμαι κάτι άλλο; Κοινώς, γιατί δίνω την εντύπωση του καλού παιδιού; Εντάξει, δεν είπα ότι είμαι κακιά, ίσα-ίσα που είμαι ευγενική, υπερβολικά ευγενική πολλές φορές, σε ανθρώπους που δεν έχω λόγο να μην είμαι.

Αλλά γιατί τώρα έχω την εντύπωση ότι όλοι έχουν λάθος εικόνα για μένα; Δεν υπάρχει πιο προοδευτικός άνθρωπος. Γιατί έχω την εντύπωση ότι οι άντρες κυρίως, νομίζουν ότι είμαι από τις κοπέλες που μόλις γνωρίσουν λίγο παραπάνω, θα κάνουν όνειρα για γάμους και πανηγύρια; Συνέλθετε όσοι το νομίζετε!!

Είμαι τόσο κατά όλων αυτών των πανηγυριών στυλ γάμου(συγνώμη αν θίγω κάποιους με τα λόγια μου, αλλά θέλω να το κάνω παραστατικό),που δεν κινδυνεύει η ελευθερία τους. Επειδή έχω περάσει τα 30;Και τι με αυτό; Ποιος πάει οικειοθελώς στη φυλακή;

Πάντως σίγουρα όχι εγώ. Δεν υπάρχει πιο ελεύθερος άνθρωπος και πιο ανοιχτόμυαλος. Δεν μου αρέσει να κρίνω τις επιλογές των άλλων. Ακόμα κι αν είναι για κακό τους. Θα το δουν το λάθος τους και θα μάθουν από αυτό .Ακόμα κι αν είναι ακραίες για την συντηρητική μας κοινωνία.

Δεν θα είχα πρόβλημα πχ να κάνω παρέα με έναν ομοφυλόφιλο, ή με κάποιον διαφορετικής εθνικότητας, ή με έναν ανάπηρο. Τυχαία παραδείγματα έφερα. Αν κάποιος είναι καλός απέναντι μου και σωστός, και απέναντι σε μένα και στους άλλους, δεν έχω λόγο να τον αποκλείσω επειδή έχει διαφορετική άποψη για τα πράγματα.

Οι άλλοι γιατί κρίνουν τις δικές μου επιλογές; Η "φίλη" μου αυτή που έλεγα πιο πάνω, δ εν μπορεί με τίποτα να καταλάβει πως δεν έχει χτυπήσει το βιολογικό μου ρολόι, να θέλω να κάνω παιδιά, να αποκτήσω έννοιες, άντρα, πεθερικά, χρέη, καυγάδες, ζήλιες και τα υπόλοιπα που πάνε σετάκι με τον γάμο. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Αν δεν βρεθεί αυτός ο ένας που θα με πείσει πως αξίζει τον κόπο. Δεν βρέθηκε ως τώρα, όσο ήμουνα πιο μικρή, τώρα θα βρεθεί; Δεν πιστεύω. Δεν είμαι το ρομαντικό κοριτσάκι που ονειρεύεται πρίγκιπες σε άσπρα άλογα. Πάνε αυτά. Κάποτε μπορεί και να υπήρχαν.

Τώρα η εποχή μας είναι τόσο αντιερωτική και όλα τόσο επιφανειακά που αν κάνεις το λάθος να εμβαθύνεις, το πληρώνεις με πολύ πόνο. Δεν θεωρώ ότι είναι λάθος να αγαπάς. Αλλά έρχεται η στιγμή που θες κι εσύ, σαν άνθρωπος που δεν έχει μόνο υποχρεώσεις σε αυτή τη ζωή, αλλά και δικαιώματα, θέλεις κι εσύ να αγαπηθείς.

Αν απέναντι σου είναι το απόλυτο κενό; Ένας άνθρωπος που θα θυσιαζόσουνα, θα έμπαινες μπροστά να σταματήσεις τα μαχαίρια να μην τον καρφώσουν, αλλά εκείνος θα ήταν που θα σου πέταγε, σε άλλη περίπτωση, τα μαχαίρια; Τι κάνεις τότε; Μένεις ιδανικός και ανάξιος εραστής.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις, όταν έχεις δώσει τα πάντα και δεν πήρες τίποτα. Πως μετά να μην φοβάσαι; Πως να πιστεύεις στην αγάπη όταν είναι κάτι που δεν έχεις εισπράξει αλλά το έχεις σκορπίσει απλόχερα; Όταν μόνο λίγα ψίχουλα έχεις γευτεί, όταν όλοι έχουν γευτεί ολόκληρα καρβέλια; Από ανθρώπους που δεν είχαν τίποτα να δώσουν αλλά γύρευαν μόνο να πάρουν.

Όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή πληγώνουν.
Ο,τι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο.

Απορία 10+1: Γιατί κάποιες φορές θέλω τόσο έντονα να εξαφανιστώ, από όλους κι από όλα; Για να δω ποιός θα με ψάξει; Για να κάνω νέα αρχή;
Ούτε εγώ δεν το ξέρω.
Δεν περιμένω απάντηση στις απορίες μου αυτές, ρητορικά ερωτήματα είναι. Κάποια πράγματα συμβαίνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Κάποια άλλα με άλλο τρόπο. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Αλλά είναι και κάτι βράδια που σε πιάνει το παράπονο.
Και κάθε που βραδιάζει με τρώει το μαράζι.
Το ανικανοποίητο της λίμνης έχω. Που θέλει να είναι θάλασσα αλλά παραμένει λίμνη.
Κι εγώ που ονειρεύτηκα ταξίδια, καρφώθηκα εδώ, στα βουνά.
Τραγουδάκι; Τι άλλο θα ταίριαζε περισσότερο;

Είμαι φτωχός κουρασμένος σκυφτός ανθρωπάκος,
των ταπεινών και των άλλων πουλιών φιλαράκος.

Για δε μ' αφήνετε ήσυχο;
Άστε με ήσυχο όλοι.
Θέλω να ζήσω ελεύθερος,
δίχως ταυτότητα πια.

Μία ζωή με κρατάν, με κουνάν μ’ ένα σπάγκο.
Λόγια, σχολειά, μέρα νύχτα δουλειά και στον πάγκο.

Για δε μ' αφήνετε ήσυχο;
Άστε με ήσυχο όλοι.
Θέλω να ζήσω ελεύθερος,
δίχως ταυτότητα πια.

Όπου χαρά πρώτη-πρώτη σειρά κάποιος κλέφτης.
Κι όποιο κακό κάνει τ' αφεντικό, εγώ είμ' ο φταίχτης.

Με τη μοναδική φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου.

Σήμερα μετά από καιρό, άκουσα και ραδιόφωνο μες το λεωφορείο, αλλά με τρέλανε στα παράσιτα. Είναι ιεροσυλία, σε τραγούδια όπως ο Αύγουστος του Παπάζογλου,να κάνει παράσιτα το ραδιόφωνο.

Γιατί άραγε όταν ένας σταθμός βάζει τέλεια τραγούδια κάνει παράσιτα και οι σταθμοί που έχουν συνέχεια ειδήσεις ,τους παίζει τέλεια;

Είπαμε, είμαι μικρό παιδί και έχω χαζές απορίες. Μου φαίνεται παράξενος ο κόσμος και πηγαίνω ψαχουλεύοντας, να τον γνωρίσω.
thesecretrealtruth , musicheaven.gr
Read more »

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Μεσαίωνας και Βασανιστήρια !



Μεσαίωνας , ίσως η πιο σκοτεινή περίοδος στην εποχή του ανθρώπου από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.
Καμιά πρόοδος, φόβος για το άγνωστο, δεισιδαιμονίες ,φίμωση της ανθρώπινης λογικής και πνευματικής διεύρυνσης.

Εκτός από τα εκατομμύρια νεκρούς που άφησε η πανούκλα στην περίοδο του τι άλλο έχει να μας επιδείξει? Χιλιάδες νεκρούς ,θύματα φανατισμού, δεισιδαιμονίας και των προκαταλήψεων.

Για να βγουν βέβαια από την μέση όλοι αυτοί οι άτυχοι χρησιμοποιήθηκαν αρκετές φορές σκληρά μέσα-βασανιστήρια που κάνουν αρκετές σημερινές ιστορίες τρόμου και μυστηρίου να φαντάζουν παραμυθάκια.

Για να ρίξουμε λοιπόν μια γρήγορη μάτια.


Εκδορά.

Το υποκείμενο δενόταν σε ένα σταθερό σημείο και ένας πεπειραμένος δήμιος αναλάμβανε να του «κατεβάσει» το δέρμα. Το έκοβε σε λωρίδες, τις οποίες τραβούσε με μία απότομη κίνηση, εκθέτοντας το υπό το δέρμα σώμα του άτυχου.

Καμιά φορά αυτός ο τρόπος εκτέλεσης συνοδευόταν και από ρίξιμο αλατιού στις πληγές, ώστε να μεγιστοποιείται το μαρτύριο του καταδικασμένου. Το γδάρσιμο φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς από πολλούς διαφορετικούς λαούς.

Μεταξύ αυτών ήταν ιρανικά φύλα της Βακτριανής και της Σογδιανής, Άραβες, Ινδοί κ.α. Οι Βάκτριοι μάλιστα συνήθιζαν να βγάζουν το δέρμα ολόκληρο και να το παραγεμίζουν με άχυρο! Από κάποιον απ’ αυτούς το πήραν οι Τούρκοι, προφανώς, που το ανήγαγαν σε επιστήμη, μέχρι και τα πρόσφατα χρόνια ήταν οι Τούρκοι:

Το μαρτύριο της εκδοράς υπέστησαν οι στρατιώτες της Ενετικής φρουράς που αντιστάθηκε στον Μωάμεθ Β’ το 1470 στην Χαλκίδα.

Αποκεφαλισμός.

Ο αποκεφαλισμός ήταν ιδιαίτερα διαδομένος, μέχρι και τον προηγούμενο αιώνα.

Σήμερα βρίσκεται ακόμα σε ισχύ σε μερικές μουσουλμανικές χώρες.

Υπήρχαν δύο διαφορετικοί τρόποι αποκεφαλισμού – με ξίφος και με τσεκούρι. Όταν κάποιος επρόκειτο να αποκεφαλιστεί με ξίφος, τον έβαζαν να γονατίσει και στη Γερμανία επέτρεπαν στις γυναίκες να είναι καθιστές.

Όταν το επιλεγμένο όπλο εκτέλεσης ήταν το τσεκούρι, ήταν απαιτητό ένα κούτσουρο, συχνά σκαλισμένο ώστε να έχει υποδοχή για το λαιμό.

Ανασκολοπισμός (διοβελισμός ή σούβλισμα).

Με το μαρτύριο του ανασκολοπισμού, ένας αιχμηρός ξύλινος πάσσαλος διαπερνούσε το σώμα του βασανισθέντα. Κατά κύριον λόγο η διείσδυση γίνονταν απ’ τον πρωκτό ή τον κόλπο και δευτερευόντως απ’ το στόμα ή τα πλευρά.

Γίνονταν όμως με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να μην επιφέρει τον άμεσο θάνατο του κρατούμενου, αλλά να τον κάνει να υποφέρει απ’ τους αφόρητους πόνους, μέχρι και τρεις ημέρες πριν καταλήξει.

Φρόντιζαν λοιπόν, να μην αγγίζει ο πάσσαλος ζωτικά όργανα και περιόριζαν όσο μπορούσαν την αιμορραγία, επιβραδύνοντας έτσι το μαρτύριο. Συνήθως ο κατάδικος στήνονταν όρθιος κάνοντας με το βάρος του ακόμα πιο φριχτό το μαρτύριό του.


Παλούκωμα.

Τρομερό όπως ακούγεται. Παραλλαγή του ανασκολοπισμού.

Ένα παλούκι μπήγεται στο σώμα του θύματος, συνήθως περνά από την καρδιά και βγαίνει από την πλάτη.

Ο θάνατος είναι ακαριαίος για το θύμα, που νιώθει ένα στιγμιαίο πόνο πριν εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο.

Iδιαίτερα προσφιλής ήταν αυτός ο τρόπος θανάτωσης για τον Ρουμάνο Βλαντ Τέπες τον Τρίτο, που έμεινε στην ιστορία ως «Δράκουλας των Καρπαθίων».


Κάψιμο στην πυρά(πολλα χρονια πριν την Αννα Βισση).

Το κάψιμο στην πυρά δημόσια, χρησιμοποιήθηκε στη Βρετανία ως ποινή για τους αιρετικούς και, σε κάποιες περιπτώσεις, σε υποθέσεις μαγείας. Αφορούσε και στα δύο φύλα αλλά μόνο τελευταία είχε εφαρμογή στις γυναίκες που βρίσκονταν ένοχες προδοσίας.

Δεν είναι γνωστό πότε χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το κάψιμο στην πυρά ως τρόπος εκτέλεσης, αλλά υπάρχει μια καταγραφή για τέτοια εκτέλεση το 1222, όταν ένας διάκονος κάηκε στην Οξφόρδη επειδή ασπάστηκε την ιουδαϊκή πίστη, προκειμένου να παντρευτεί μιαν εβραία.

Το κάψιμο στην πυρά ήταν ευρέως διαδεδομένο ως τρόπος εκτέλεσης σε όλη την Ευρώπη και το χρησιμοποιούσε κατ΄εξοχήν η Ιερά Εξέταση.

Για τον θάνατο στην πυρά χρησιμοποιούνταν τρεις, ελαφρά διαφορετικές, μέθοδοι.
Κατά την πρώτη σχημάτιζαν έναν σωρό από δεμάτια ξύλων, πάνω από τα οποία κρεμούσαν τον καταδικασμένο με αλυσίδες ή σιδερένιους δακτυλίους. Η Βρετανική και η Ισπανική Ιερά Εξέταση προτιμούσαν αυτή τη μέθοδο για το θέαμα που παρείχε.

Η δεύτερη μέθοδος, χρησιμοποιούμενη κυρίως επί μαγισσών, ήταν να δένουν την καταδικασμένη σε ένα στύλο και να στοιβάζουν γύρω της δεμάτια με ξύλα.

Όταν τους έβαζαν φωτιά, οι φλόγες έκρυβαν την “μάγισσα” που πέθαινε χωρίς, όμως, η αγωνία της να είναι ορατή στους άλλους, καθώς την έκρυβε ένα πύρινο τείχος. Με αυτή τη μέθοδο εκτελέστηκε η Ιωάννα της Λωραίνης.

Η τρίτη μέθοδος, που χρησιμοποιήθηκε στη Γερμανία και στις Σκανδιναβικές χώρες, περιελάμβανε μια σχεδόν κάθετη σκάλα, πάνω στην οποία έδεναν το μελλοθάνατο, και η οποία ήταν στερεωμένη στο πάνω μέρος της σε ένα πλαίσιο.

Στη συνέχεια άναβαν φωτιά από κάτω και ανεβοκατέβαζαν σε αυτή τον καταδικασμένο, μέχρι να πεθάνει.


Πριονισμός.

Οι φρικιαστικοί ήχοι που ξεπηδούν από το θύμα μετατρέπουν την ατμόσφαιρα σε εφιάλτη βγαλμένο από τη νοσηρή φαντασία του Στίβεν Κίνγκ…

Δύο άνδρες ξεγυμνώνουν το θύμα και το τοποθετούν πάνω σε ένα τραπέζι. Ένα μεγάλο πριόνι με δύο λαβές φλερτάρει με τη γυμνή σάρκα ανάμεσα στα πόδια.

Με το αίμα να μαζεύεται στο κεφάλι, το πριόνι φτάνει μέχρι την καρδιά του θύματος και συγγράφεται το επώδυνο τέλος της ζωής…

Σε μια άλλη παραλλαγή, ο καταδικασμένος κρεμιέται ανάποδα και στη συνέχεια πριονίζεται στη μέση, αρχής γενομένης από τον καβάλο.

Στη θέση που βρίσκεται και παρά τη σοβαρή αιμορραγία, μεγάλη ποσότητα αίματος συγκεντρώνεται στον εγκέφαλο.

Ο μελλοθάνατος παραμένει ζωντανός και με πλήρη συνείδηση μέχρι το πριόνι να πλήξει τις αρτηρίες της κοιλιάς και, μερικές φορές, περισσότερο.


Διαμελισμός -Τετραχισμός (Αλλος για Χιο τραβηξε και αλλος για Μυτιληνη).

Κατά τον τετραχισμό, έδεναν κάθε ένα από τα τέσσερα άκρα του θύματος (χέρια, πόδια), σε τέσσερα διαφορετικά άλογα. Με το παράγγελμα του δήμιου οι ίπποι μαστιγώνονταν και έτρεχαν ξέφρενα προς τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Έτσι ο κατάδικος διαμελιζόταν με τον φρικτότερο τρόπο. Η πρακτική αυτή ήταν πολύ της μόδας στη Γαλλία.


Iron Maiden.

Όχι φυσικά η μπάντα, αν και για τους «εχθρούς» της αποτελεί ο ήχος τους είναι εφάμιλλο βασανιστήριο.

Ένας σιδερένιος θάλαμος μοιάζει στα μάτια του θύματος σαν κάτι που δεν μπορεί να προκαλέσει πόνο.

Μόνο όταν μπει μέσα και κλείσει την πόρτα καταλαβαίνει για το τι πρόκειται.

Μια σειρά καρφιών μπήγονται στο σώμα του θύματος, στα μάτια, στο στήθος και στην πλάτη, ενώ ο θάνατος πλησιάζει.

Πρόκειται για ένα σιδερένιο κουβούκλιο που βρέθηκε στην Νυρεμβέργη.

Το εσωτερικό της συσκευής καλύπτεται από προσεκτικά τοποθετημένα αιχμηρά αντικείμενα με σκοπό να βασανίσουν τον ατυχή τύπο που θα καταλήξει στο εσωτερικό του.

Τα καρφιά καταλήγουν στα μάτια, στο στήθος και την πλάτη του θύματος αλλά αποφεύγουν να τραυματίσουν κάποιο ζωτικής σημασίας όργανο αφήνοντας το θύμα να αιμορραγεί και να υποφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το αχλάδι.

Το όνομα του δόθηκε από την ομοιότητα του μηχανισμού με το σχήμα του φρούτου. Βασανιστήριο που λαμβάνει σάρκα και οστά στις ερωτικές περιπτύξεις. Στη γυναίκα εισάγεται στο αιδοίο της ενώ στον άνδρα είτε στο στόμα είτε στα οπίσθια του.

Όταν είναι μέσα στο σώμα του θύματος ο βασανιστής αρχίζει να γυρνά τη λαβή κι ένας απλός μηχανισμός επεκτείνει δυο αιχμηρά φύλλα που υπάρχουν στο αχλάδι, τα αρχίζουν να σφίγγουν σαν μέγγενη τα μέσα, προκαλώντας σοβαρούς ακρωτηριασμούς...


Ο τροχός(οχι της τυχης).

Γνωστός με πολλά ονόματα, όπως τροχός σύνθλιψης ή τροχός της Αικατερίνης, ο μηχανισμός συγκαταλέγεται σε μια από της πιο επίπονες του είδους.

Ο τροχός αποτελούσε μια μέθοδο βασανιστικής εκτέλεσης, αρχικά στην Αρχαία Ελλάδα, που είναι και ο τόπος έμπνευσής του, και κατόπιν στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Ρωσία.

Περισσότερο συσκευή επίπονης θανάτωσης παρά μέσω βασανισμού, το θύμα δενόταν στο πλάι της του τροχού και ένας δήμιος χρησιμοποιώντας ένα σφυρί ή μια σιδερένια βέργα έσπαγε όλα τα κόκαλα του θύματος.

Το τελευταίο έκανε ώρες ή και μέρες πριν αποδημήσει εις Κύριον, ενώ λίγοι τυχεροί, τύγχαναν ελέους δεχόμενοι θανάσιμα κτυπήματα στο στομάχι ή το στήθος.

Το δίκρανο του αιρετικού.

Η μια άκρη αυτής της συσκευής στερεωνόταν κάτω από το πιγούνι του θύματος και η άλλη στο στέρνο του. Ένα λουρί έδενε την συσκευή στον λαιμό του άτυχου αιρετικού. Ακινητοποιημένος και σε απίστευτο πόνο το θύμα έπρεπε να πει την Λατινική λέξη «abiuro» (αποκηρύσσω), για να μην καταλήξουν στην κρεμάλα ή στην πυρά.

Μολυβένιος ψεκαστήρας.

Αυτή η συσκευή που θυμίζει τον ψεκαστήρα του Αγιασμού των Καθολικών, γεμιζόταν με λιωμένο μολύβι ή πίσσα ή καυτό λάδι ή καυτό νερό και χρησιμοποιούταν για να βασανίσει τα θύματα στάζοντας το περιεχόμενό του πάνω σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Δακτυλοσφίκτης .

Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές αυτής της συσκευής. Μερικές φτιάχτηκαν για να συνθλίβουν αργά δάκτυλα, ενώ άλλες για να κάνουν το ίδιο σε γόνατα και αγκώνες. Αποτελεί μια απλή μέγγενη αλλά πολύ πιο επώδυνη.

Αποκολλητής γλώσσας.

Αμέτρητοι αιρετικοί και βλάσφημοι έχασαν την γλώσσα τους με βίαιο τρόπο (δεν γίνεται και αλλιώς) με αυτή την απλή συσκευή.

Αποκολλητής στήθους.

Κατανοητός ο σκοπός της συσκευής και μόνο από το όνομα. Φτιαγμένο αποκλειστικά για γυναίκες, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον σε αιρετικές, μοιχαλίδες, βλάσφημες.

Η καρέκλα του Ιούδα.

Η ισπανική Ιερά Εξέταση χρησιμοποίησε (ανάμεσα σε άλλα βασανιστήρια) και την καρέκλα του Ιούδα ή αλλιώς το Λίκνο του Ιούδα. Τα θύματα δεμένα με σχοινιά τοποθετούνταν έτσι ώστε κάθονταν στην αιχμηρή μύτη της καρέκλας που ήταν σε σχήμα πυραμίδας

Λιθοβολισμός(πετραδακι πετραδακι).

Ο καταδικασμένος, περικυκλώνεται απ’ τον όχλο ο οποίος τον λιθοβολεί μέχρι τελικής πτώσεως. Εναλλακτικά, ο καταδικασμένος θάβεται μέχρι τον λαιμό, αφήνοντας μόνο το κεφάλι έκθετο στους λιθοβολισμούς.

Ο βρασμός.

Αν και όχι τόσο διαδεδομένος όσο άλλες μέθοδοι εκτέλεσης, ο βρασμός έως θανάτου αποτελούσε κοινή πρακτική στην Ευρώπη και την Ασία τα τελευταία δύο με τρεις χιλιάδες χρόνια. Στην Αγγλία της εποχής του Ερρίκου του 8ου αποτελούσε νόμιμη μέθοδο εκτέλεσης, καθώς και στις Κάτω Χώρες το Μεσαίωνα.

Στη σύγχρονη εποχή, ο Idi Amin της Ουγκάντα, καθώς και ο Islom Karimov του Ουζμπεκιστάν τον είχαν χρησιμοποιήσει για να θανατώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους.

Ο κρατούμενος, είτε ρίχνεται γυμνός μέσα σε υγρό που ήδη βράζει, είτε δένεται και τοποθετείται μέσα σε ένα μεγάλο μεταλλικό δοχείο γεμάτο με το υγρό.

Στη συνέχεια ο εκτελεστής ανάβει φωτιά κάτω από το δοχείο μέχρι το υγρό να αρχίσει να βράζει και, συνεπώς, να πεθάνει ο καταδικασμένος. Το υγρό μπορεί να είναι, νερό, λάδι, οξύ, πίσσα ή ακόμα και υγρό μολύβι.

Ταφή ζωντανών ανθρώπων.

Στην αρχαία Ρώμη, τις Εστιάδες που παραβίαζαν τους όρκους τους, τις «έθαβαν ζωντανές», κλείνοντάς τες σε μια σπηλιά με ελάχιστη τροφή και νερό. Σε περίπτωση που ήταν αθώες, η θεά Εστία θα φρόντιζε να τις απελευθερώσει!

Άλλος τρόπος ταφής ζωντανού ανθρώπου ήταν να ανοιχτεί απλά μια τρύπα στο έδαφος, να τον πετάξουν μέσα και να τη σκεπάσουν, στη συνέχεια, με χώμα. Αυτή η μέθοδος, γνωστή ως «το πηγάδι», χρησιμοποιήθηκε στη μεσαιωνική Ιταλία ως τρόπος εκτέλεσης των δολοφόνων.

Ξεκοίλιασμα.

Όταν εφαρμόζεται σε ζωντανό άνθρωπο τα αποτελέσματα είναι, αναπόφευκτα, μοιραία. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως στο παρελθόν ως τρόπος επιβολής της θανατικής ποινής σε πολλές δυτικές και ανατολικές χώρες.

Τα τελευταία όργανα που αφαιρούνται είναι η καρδιά και οι πνεύμονες, έτσι ο καταδικασμένος διατηρείται στη ζωή για να υποφέρει από το αβάσταχτο μαρτύριο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Shaphism(και υστερα ηρθαν οι μελισσες).

Ένα από τα πιο βασανιστικά μαρτύρια… Το θύμα αναγκάζεται να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γάλακτος και μελιού. Αυτές οι τροφές οδηγούν σε διάρροια το θύμα που είναι δεμένο.

Τότε οι βασανιστές αλείφουν με μέλι το κορμί του θύματος και τα έντομα αρχίζουν να φλερτάρουν με τη γυμνή σάρκα του. Ο θάνατος επώδυνος έρχεται έπειτα από ώρες…

Τσιγκέλι.

Μια ακόμη τρομερή «εκτέλεση παραδειγματισμού».
Ανέβαζαν τους καταδικασμένους σε ένα ψηλό τείχος, σε ένα σημείο του οποίο υπήρχαν αναρτημένα χοντρά μεταλλικά τσιγκέλια και τους κατακρήμνιζαν.

Με την πτώση τους κατακρεουργούνταν από τα τσιγγέλια. Καθώς φαίνεται αυτήν την μέθοδο εκτέλεσης πρέπει να την χρησιμοποίησαν κι οι Βυζαντινοί.

Το μαρτύριο με την νυφίτσα.

Κατά την Ιερά Εξέταση, οι Προτεστάντες ακινητοποιούσαν ξαπλώνοντας ανάσκελα τον «κακό αιρετικό», τον έγδυναν και πάνω στη γυμνή του κοιλιά έβαζαν μία χάλκινη φαρδιά λεκάνη. Μεταξύ κοιλιάς και λεκάνης, παγίδευαν μια νυφίτσα.

Κατόπιν έπαιρναν πυρωμένα κάρβουνα και τα τοποθετούσαν πάνω στην αναποδογυρισμένη λεκάνη. Το ζώο τρελαμένο, αγρίευε και πασχίζοντας να ξεφύγει για να γλιτώσει από τον πυρωμένο κλοιό, κατασπάραζε τον άνθρωπο από κάτω του, τρυπώνοντας στα σπλάχνα του για να σωθεί.

Το μαρτύριο με το κριθάρι.

Οι δε Καθολικοί, άνοιγαν την κοιλιά των Προτεσταντών, φροντίζοντας όμως το θύμα να παραμείνει ζωντανό και να μην πεθάνει. Γέμιζαν την κοιλιά του με κριθάρι, κι έφερναν πεινασμένα άλογα να βοσκήσουν μέσα εκεί…

Κροκοδείλια ψαλίδα.

Χρησιμοποιήθηκε κυρίως σε δολοφόνους βασιλέων στην Μεσαιωνική Ευρώπη. Η συσκευή είναι βασικά μια σιδερένια λαβίδα με ημικυλινδρικές λεπίδες οι οποίες σχηματίζουν ένα λεπτό σωλήνα όταν κλείνουν.

Στο εσωτερικό τους βρίσκονται καρφιά ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα τα οποία αρχικά πυρώνονται προτού πιαστούν στα γενετικά όργανα του θύματος.

Βασανιστικά αργά και με πόνους που δεν μπορούν να περιγραφούν από την πλούσια ελληνική γλώσσα, όταν τα τελευταία ψηθούν αρκετά, ο ανδρισμός αποκόβεται και ο θάνατος καταφτάνει με γοργά βήματα για να λειτουργήσει ανακουφιστικά για τους πόνους…

Το βασανιστήριο με το ρετσινόλαδο.

Το βασανιστήριο του ρετσινόλαδου εφαρμοζόταν περίπου με τον παρακάτω τρόπο:

Στο τραπέζι του ανακριτή-βασανιστή υπήρχαν τρία ποτήρια, το ένα με 30 δράμια, το άλλο με 75 και το τρίτο με 100 δράμια ρετσινόλαδο. Αν ο ανακρινόμενος δεν ομολογούσε ή δεν υπέγραφε του έδιναν να πιει το πρώτο ποτήρι. Στην περίπτωση που αρνιόταν και έφερνε αντίσταση άρχιζαν το άγριο ξυλοκόπημα, τη φάλαγγα ή χρησιμοποιούσαν άλλες μεθόδους βασανισμού.

Ύστερα από μισή ώρα, εφόσον ο αρχιβασανιστής-ανακριτής το έκρινε σκόπιμο, ακολουθούσε το δεύτερο στάδιο ανάκρισης και ο κρατούμενος έπινε το δεύτερο ποτήρι των 75 δραμιών. Αν η αντίσταση του κρατουμένου ήταν μεγάλη, ύστερα από ένα τετράωρο γινόταν και η τρίτη «ανάκρισις» και τον υποχρέωναν να πιει ένα ποτήρι των 100 δραμιών.

Σ’ αυτό το διάστημα και αρκετές ώρες ύστερα από την επενέργεια του καθαρτικού, ο κρατούμενος ήταν κλεισμένος στο κελί του και δεν του επέτρεπαν να πάει στο αποχωρητήριο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο κρατούμενος γινόταν αληθινό ράκος και το κελί, στο οποίο τον άφηναν κλεισμένο τέσσερις, πέντε και περισσότερες μέρες, αληθινός υπόνομος.

thesecretrealtruth , kostas-urbanlegends
Read more »

Γιατί το κλίμα αλλάζει? Ποιός πληρώνει την προπαγάνδα ?



Το κλίμα πάντα άλλαζε. Το λέει η Εστία του 1900, οι Κινέζοι στο Θιβέτ, οι ιστορίες με τα μαμούθ και τους παγετώνες, οι επτά πληγές του Φαραώ και το Ε.Μ.Π. του 2011. Δυστυχώς το λένε, αλλά, φοβάμαι, σαν νέα θρησκεία καταστροφολογίας, και οι δάσκαλοι στα παιδάκια.


Αν δείτε την τρίτη σελίδα της παρουσίασης (η παραπάνω εικόνα), δείχνει πότε άρχισε να αναφέρεται η έκφραση "κλιματική αλλάγη΄": Άρχισε το 1975-1980, (όταν έκανε λίγο κρύο, αλλά είχαμε κάτι πολέμους και κάτι εμπάργκο πετρελαίου, και η Αμερική ανακάλυψε (ξανά) τα πουλόβερ.

Τότε, εκτός από το κρύο υπήρχε και λίγη συζήτηση για τον "πυρηνικό χειμώνα", το σκοτείνιασμα του κόσμου μετά από πυρηνικό πόλεμο, που ήταν και το άγχος της εποχής, και λίγη για τα "Όρια της Ανάπτυξης".

Η θεωρία ήταν απλή, κάποτε όλα θα ...τελείωναν, αυτό που την έκανε διαφορετική, ήταν ότι τότε άρχισαν να εμφανίζονται φτηνοί και προσιτοί Η/Υ που επέτρεπαν σε όποιον μάθαινε λίγη FORTRAN, να φτιάχνει μοντέλα, με πρωτόγονα αλλά εντυπωσιακά γραφικά, που να αποδεικνύουν το τέλος του κόσμου όποτε ήθελες.

Το πετρέλαιο θα τέλειωνε το ...1990. Και εάν περίμενες και 1 ώρα ουρά στο βενζινάδικο, το πίστευες κιόλας.


Η έκφραση "κλιματική αλλαγή" εκτινάχτηκε το 1990, με την επανένωση των Γερμανιών και για τον Γερμανικό δάκτυλο στο θέμα έχω ξαναγράψει εδώ 1 και εδώ 2 , αν και την ανάμειξη του Γκορ λίγα χρόνια αργότερα δεν την έχω ψάξει...

Το δια ταύτα είναι ότι η θεωρία του Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου παρέμεινε θεωρία, και όσο περνάει ο καιρός και αποδεικνύεται από υπερβολή έως απάτη, τόσο ακούμε παραπάνω για αυτήν. Ο λόγος είναι η χρηματοδότηση, ωμά, απλά και ξάστερα από την "Ευρωπαϊκή Ένωση".


Και ενώ οι σκεπτόμενοι, ή, κυρίως, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, βλέπουν την απάτη, εάν μη τι άλλο γιατί θυμούνται τα κρύα, ή την προπαγάνδα, ένθεν και ένθεν του Ψυχρού Πολέμου, οι νεώτεροι δάσκαλοι, και κυρίως τα παιδιά, είναι εντελώς ευάλωτοι σε κάτι που είναι σαν "καλή θρησκεία", (αλλά με συγκεκριμένους εμπορικούς και οικονομικούς στόχους).

Τόσο απ' ευθείας από την ΕΕ, όσο και από φαινομενικά αθώες ΜΚΟ, όπως η WWF (η Γκρηνπης έχει ξεφτιλιστεί εντελώς, πλέον), όσο και από τις ίδιες τις εταιρίες, Vestas, Iberdrola κλπ, η προπαγάνδα συνεχίζεται σε παιδιά, σε σχολεία, σε μουσεία, πάντα με διακριτική υποστήριξη από κάποιον που είναι ή που χρηματοδοτείται από Γερμανούς.


Αν είστε εκπαιδευτικός, δεν μπορώ να σας πείσω να πιστέψετε εμένα, και να μην πιστέψετε την ΤΕΡΝΑ, ή την WWF, ή τον Σκάϊ, ή την Ζήμενς. Αλλά εγώ σας λέω ότι όλοι αυτοί, με μία, και την ίδια φωνή, σας δουλεύουν, και κρίνετε μόνοι σας.

Ποιος, λέτε εσείς, πληρώνει την προπαγάνδα;

Ποιος ωφελείται;


thesecretrealtruth , archaeopteryxgr
Read more »

Γιατί τρώμε διοξίνες; Ποιος ευθύνεται; Πώς θα προφυλαχθούμε;



Είναι τοξικές και η παρουσία τους στα τρόφιμα ισοδυναμεί με έγκλημα. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκονται συνεχώς στο πιάτο μας. Αλλο ένα σχετικό σκάνδαλο, πριν από ένα μήνα, στη Γερμανία συντάραξε όλη την Ευρώπη.


Μια δαχτυλήθρα διοξινών στο δίκτυο ύδρευσης αρκεί για να εξολοθρεύσει μια πόλη. Προκαλούν άμεση δηλητηρίαση, καρκίνο, αλλαγές στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, επηρεάζουν τις ορμόνες, επιδρούν στα γονίδια.

Η παρουσία τους στα τρόφιμα ισοδυναμεί με καθαρό έγκλημα.

Ο λόγος για τον οποίο καταλήγουν τόσο συχνά στο πιάτο μας είναι μια εξίσωση απλή και εξαιρετικά επικίνδυνη: όσο λιγότερο κοστίζει η διατροφή ενός ζώου, τόσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος από την εμπορία του.

Οι διοξίνες «φωλιάζουν» στα λίπη και τα έλαια, τα οποία δίνουν ενέργεια και γι' αυτό χρησιμοποιούνται στις ζωοτροφές. Οσο πιο υποβαθμισμένα είναι, τόσο πιο φθηνά κοστίζουν και τόσο πιο πιθανό είναι να περιέχουν διοξίνες. Και με τους ελέγχους τι γίνεται; Υπάρχουν 75 είδη διοξινών. Οι εξετάσεις για την παρουσία τους απαιτούν εξειδίκευση, κοστίζουν πολύ και τα αποτελέσματα αργούν.

6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.


1. Tι είναι οι διοξίνες;

Είναι μια οικογένεια χημικών ουσιών που παράγονται ως παραπροϊόντα διάφορων βιομηχανικών -κυρίως- διεργασιών, όπως η ατελής καύση απορριμμάτων, ξύλου, πετρελαίου και η λεύκανση χαρτοπολτού, λόγω της παρουσίας χλωρίου.

Οι 17 από το σύνολο των περίπου 210 είναι εξαιρετικά τοξικές και έχουν τη δυνατότητα βιοσυσσώρευσης• δηλαδή, όταν προσληφθούν από έναν οργανισμό, δεν διαλύονται. Ετσι, κάθε νέα ποσότητα που προσλαμβάνει κάποιος προστίθεται στις προηγούμενες.

Είναι ουσίες λιποδιαλυτές, που εισχωρούν και συγκεντρώνονται στο λίπος των οργανισμών, απ' όπου αποδεσμεύονται πολύ αργά. Οι οργανισμοί που βρίσκονται στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας, και κυρίως ο άνθρωπος, που τρέφεται με πολλά είδη ψαριών και κρεάτων, κινδυνεύουν περισσότερο να λάβουν διοξίνη.

Σύμφωνα με μελέτες, τα ψάρια θηρευτές, εκείνα δηλαδή που τρέφονται με άλλα ψάρια, έχουν στον οργανισμό τους 100.000 φορές περισσότερη διοξίνη από αυτήν που υπάρχει στο περιβάλλον. Eπίσης, έχει βρεθεί ότι οι μητέρες περνούν στα παιδιά τους τη διοξίνη μέσω του μητρικού γάλακτος.

2. Πώς μπορούμε να «πάρουμε» διοξίνη;

Οι διοξίνες υπάρχουν στο περιβάλλον, ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα, στο νερό, στο έδαφος και δύσκολα διαλύονται. Είναι δυνατόν να προσληφθούν μέσω της αναπνοής και των πόρων του σώματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, η έκθεση του ανθρώπου -σε ποσοστό 90%- σε αυτές τις τοξικές ουσίες οφείλεται στη λήψη κυρίως τροφίμων που έχουν λίπος, όπως κρέας, κτηνοτροφικά προϊόντα, λάδι, βούτυρο. Στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει ανεπτυγμένη βιομηχανία, διοξίνες παράγονται κατά βάση από τις ανεξέλεγκτες χωματερές, που συχνά τα καλοκαίρια πιάνουν φωτιά.

Τα ζώα που βόσκουν στις γύρω περιοχές τρώνε και διοξίνες, τις οποίες «αποταμιεύουν» στο σώμα τους. Σε μετρήσεις που έχουν γίνει σε καλλιέργειες και σε ζωικά προϊόντα που παράγονται κοντά σε χωματερές έχουν εντοπιστεί αυξημένες συγκεντρώσεις διοξινών έως και πέντε φορές πάνω από το όριο.

Το λάθος είναι ότι, επειδή δεν τις βλέπουμε, νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν. Όμως, κάθε φορά που καίμε σκουπίδια, τις παράγουμε.

3. Τι έλεγχοι γίνονται στην Ελλάδα για διοξίνες; Μας προφυλάσσουν;

Στην Ελλάδα, μετά πολλών κόπων και βασάνων, δημιουργήθηκε το 2000, έπειτα από το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο διοξινών στην Ευρώπη, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ελέγχου διοξινών στον «Δημόκριτο». Εκεί, κάθε χρόνο, εξετάζονται δείγματα προϊόντων σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου Διοξινών, ώστε να υπάρχει μια εικόνα της αγοράς.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι περιορισμένοι, καθώς πρόκειται για δύσκολη και ακριβή διαδικασία. Κατά μέσον όρο, κάθε δείγμα που εξετάζεται κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, πέρυσι εξετάστηκαν 90 δείγματα ελληνικών προϊόντων (κυρίως γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο, κοτόπουλα και αυγά) και κανένα δεν βρέθηκε να υπερβαίνει τα όρια. Επίσης, ελέγχθηκαν ορισμένα δείγματα εισαγόμενων προϊόντων και 50 δείγματα ζωοτροφών.

Πολλές φορές, στο εργαστήριο φέρνουν δείγματα και οι ίδιες οι εταιρείες, στο πλαίσιο του αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένες να διενεργούν. Ετσι αποκαλύφθηκε και το πρόσφατο σκάνδαλο στη Γερμανία.

Αν σε κάποιο από τα δείγματα των εταιρειών εντοπιστεί διοξίνη πάνω από τα καθορισμένα όρια, το εργαστήριο είναι υποχρεωμένο να το κοινοποιήσει μόνο εφόσον πρόκειται για τελικό προϊόν.

Αν όμως, για παράδειγμα, εντοπιστεί διοξίνη στα αυγά που χρησιμοποιεί μια εταιρεία για να παρασκευάσει μαγιονέζα, τότε το γεγονός δεν ανακοινώνεται, απλώς η εταιρεία «τίθεται υπό επιτήρηση».

4. Τα όρια που έχουν καθοριστεί είναι ασφαλή;

Τα μέγιστα όρια που έχουν θεσπιστεί αφορούν την περιεκτικότητα τροφίμων και ζωοτροφών, με την έννοια ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν οι διοξίνες να περάσουν στη διατροφική αλυσίδα. Η Ε.Ε. έχει ορίσει ως ασφαλές όριο για τον ανθρώπινο οργανισμό την πρόσληψη 14 πικογραμμαρίων ανά κιλό βάρους εβδομαδιαίως.'

Με βάση αυτό το όριο έχουν αντίστοιχα τεθεί τα όρια παρουσίας διοξινών για κάθε προϊόν. Ωστόσο, πρόκειται για όρια που δεν είναι δυνατόν να αφορούν όλο τον πληθυσμό. Γιατί το ποσοστό των διοξινών που προσλαμβάνει κάποιος έχει σχέση με τον τόπο κατοικίας του, την εργασία του και τις διατροφικές συνήθειές του.

Αρα, όταν η παρουσία διοξινών σε ένα τρόφιμο είναι κάτω από τα όρια, αυτό δεν συνεπάγεται ότι είναι ασφαλής η κατανάλωσή του από όλους. Η εύλογη ερώτηση είναι γιατί πρέπει να αποδεχτούμε ένα ποσοστό διοξινών στο φαγητό μας, εφόσον δεν πρόκειται για «φυσικό» και, κατ' επέκταση, απαραίτητο συστατικό.

Η απάντηση είναι τόσο εύκολη όσο και κυνική. Γιατί ζούμε σε έναν βιομηχανοποιημένο κόσμο και άρα πρέπει να αποδεχτούμε ένα ποσοστό ρίσκου, ως τίμημα για τις «ευκολίες» της ζωής μας.

5. Πόσο κινδυνεύουμε από τις διοξίνες;

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) έχουν χαρακτηρίσει τις διοξίνες καρκινογόνους για τον άνθρωπο.

Εκτός όμως από καρκίνο, ενδέχεται να προκαλέσουν επίσης ενδομητρίωση, ανοσοκαταστολή, διαταράσσουν εξαιρετικά το ενδοκρινικό σύστημα, μιμούμενες κάποιες ορμόνες, προκαλούν διαβήτη και προβλήματα στο δέρμα και στους πνεύμονες.

Πέρα από την άμεση δηλητηρίαση που μπορούν να προκαλέσουν, γεγονός που προϋποθέτει ότι θα «φάμε» μεγάλη ποσότητα, οι βλάβες που επιφέρουν εμφανίζονται μετά την πάροδο ετών.

6. Η τελευταία κρίση έχει τελειώσει;

Εχει «τελειώσει» ως προς τη ροή πληροφοριών. Στις 3 Ιανουαρίου αποκαλύφθηκε ότι ζωοτροφή στην οποία είχαν προστεθεί έλαια -υπολείμματα εργοστασίου που παρήγε βιοντίζελ- μολυσμένα με διοξίνες είχε διοχετευτεί σε πολλές πτηνοτροφικές και χοιροτροφικές μονάδες.

Ενώ στην αρχή γινόταν λόγος για σκάνδαλο εντός των τειχών της χώρας, σύντομα προέκυψε ότι πολλές πτηνοτροφικές μονάδες εξήγαν αυγά για βιομηχανική χρήση στην Ολλανδία και από εκεί στη Βρετανία (περίπου 14 τόνοι επεξεργασμένων αυγών), τα οποία χρησιμοποιούνταν σε μαγιονέζες και άλλα μεταποιημένα προϊόντα.

Η μολυσμένη με διοξίνη τροφή που κυκλοφόρησε, από 500 κιλά τις πρώτες ημέρες έφτασε τις 150.000 τόνους.

Σύμφωνα με το BBC, τα υψηλά επίπεδα διοξινών είχαν ανιχνευτεί από το εργαστήριο που έκανε τον έλεγχο από το Μάρτιο του 2010. Συμπέρασμα: Κανείς δεν γνωρίζει πόσες διοξίνες έχουμε καταναλώσει όλους αυτούς τους μήνες.

Η μόνη πληροφορία που έχουμε είναι ότι κατά το δίμηνο Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος 2011 δεν έγιναν εισαγωγές χοιρινού κρέατος και αυγών από τη Γερμανία. Στοιχεία για προηγούμενες εισαγωγές ή για εισαγωγές άλλων προϊόντων δεν υπάρχουν. Τι νόημα έχει, άλλωστε, αφού για μία ακόμη φορά το πρόβλημα αποκαλύφθηκε μετά την κατανάλωση των «ύποπτων» προϊόντων.

3,5 ΚΙΛΑ ΖΩΟΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ.

Οι ζωοτροφές με διοξίνες πριν από δώδεκα χρόνια στο Βέλγιο, όπως φάνηκε, δεν ήταν καθόλου τυχαίο περιστατικό. Αντίθετα, πρόκειται για μόνιμο κίνδυνο που ελλοχεύει στις προσπάθειες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του κόστους παραγωγής και άρα αύξηση του κέρδους.

Είναι φανερό βέβαια ότι, όταν μιλάμε για εκτροφή ζώων, ο βασικός παράγοντας για τη μείωση του κόστους είναι η τιμή των ζωοτροφών.


Τα κοτόπουλα στις μονάδες εκτροφής τρώνε ένα μείγμα από σόγια 20%, καλαμπόκι (ή σιτάρι) 70%, άλλα στοιχεία (βιταμίνες, φώσφορο, ιχνοστοιχεία) 5% και ένα ποσοστό 1-5% λάδι, κυρίως σογιέλαιο, το οποίο δίνεται για να προσφέρει στα πτηνά θερμίδες. Το σογιέλαιο κοστίζει 400 ευρώ ο τόνος.

Το κέρδος είναι, λοιπόν, πολύ μεγάλο αν αντικατασταθεί από χρησιμοποιημένο ορυκτέλαιο ή από οποιαδήποτε άλλα έλαια, υπολείμματα βιομηχανικής επεξεργασίας. Στη βιομηχανική παραγωγή πρέπει να αξιοποιείς τα πάντα (θυμηθείτε τις τρελές αγελάδες που έτρωγαν κρεατάλευρα) για να μειώσεις το κόστος, καθώς τα μεγέθη είναι τεράστια.

Σε μια εκτροφή με 20.000 κοτόπουλα, μόλις 10 γρ. τροφής παραπάνω για το καθένα σημαίνει αύξηση του κόστους έως και 1.000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι στις εκτροφές χοιρινών χρειάζονται 3,5 κιλά ζωοτροφής για την παρασκευή ενός κιλού χοιρινού κρέατος.

Αν αυτή η αναλογία αλλάξει προς τα επάνω ή προς τα κάτω, αντίστοιχα αυξάνεται ή μειώνεται το κέρδος του παραγωγού.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ?


To να αποφύγουμε τις διοξίνες δεν είναι εύκολο.

Υπάρχουν, όμως, προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουμε.

  • Καλό θα ήταν να μην προμηθευόμαστε προϊόντα από βιομηχανικές περιοχές ή περιοχές όπου υπάρχουν ανεξέλεγκτες χωματερές, καθώς η πιθανότητα να υπάρχουν διοξίνες στην ατμόσφαιρα είναι αυξημένες.
  • Όσον αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά, οι διοξίνες «κάθονται» στο φλοιό και μπορούμε να τις απομακρύνουμε με ένα απλό πλύσιμο.
  • Εφόσον οι διοξίνες είναι λιποδιαλυτές και «φωλιάζουν» στο λίπος, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε προϊόντα (τυριά, γαλακτοκομικά προϊόντα) με λιγότερα λιπαρά.
  • Όσον αφορά το κρέας, πρέπει να αφαιρούμε το λίπος, το οποίο στα χοιρινά είναι συγκεντρωμένο και εμφανές. Στα κοτόπουλα πρέπει να αφαιρούμε την πέτσα, στην οποία υπάρχει το μεγαλύτερο τμήμα του λίπους. Σε περιόδους «κρίσης» είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε το μοσχάρι, γιατί σε αυτό το είδος κρέατος δεν είναι ευδιάκριτος ο λιπώδης ιστός.
  • Τα βιολογικά κρέατα, τα αυγά και άλλα κτηνοτροφικά προϊόντα είναι περισσότερο ασφαλή ως προς τις διοξίνες, δεδομένου του ότι δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στις ζωοτροφές, το κόστος των οποίων είναι, ούτως ή άλλως, αυξημένο.
  • Σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο, το οποίο από τη φύση του «μαζεύει» τις διοξίνες της ατμόσφαιρας, πρέπει να προτιμάμε προϊόν από συγκεκριμένες περιοχές, όπου δεν υπάρχει βιομηχανική δραστηριότητα. Πάντως, δείγματα ελαιολάδου εξετάζονται σχετικά συχνά.


ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΔΙΟΞΙΝΕΣ

  • 1999. Μόλυνση με διοξίνες σε κοτόπουλα και σε αυγά στο Βέλγιο μέσω των ζωοτροφών, στις οποίες μετρήθηκε διοξίνη 1.562 φορές πάνω από το όριο της Ε.Ε. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε σε όλη την Ε.Ε., χώρες απαγόρευσαν τις εισαγωγές, ενώ τελικά η κυβέρνηση της χώρας οδηγήθηκε σε παραίτηση.
  • 2004. Διοξίνες σε γαλακτοκομικά από την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία. Βρέθηκε ότι φάρμες είχαν χρησιμοποιήσει ως συστατικό της ζωοτροφής πατάτες όπου ανιχνεύτηκαν διοξίνες.
  • 2005. Διοξίνες ανιχνεύτηκαν σε χοιρινό κρέας από την Ολλανδία και πάλι λόγω της ζωοτροφής που χρησιμοποιήθηκε.
  • 2006. Ανιχνεύτηκε διοξίνη σε ζελατίνη που είχε φτιαχτεί από κόκαλα χοιρινού.
  • 2007. Διοξίνες σε κόμι guar -συστατικό που χρησιμοποιείται στα συμπληρώματα διατροφής- από την Ινδία εξαιτίας παρασιτοκτόνων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την καλλιέργεια.
  • 2008. Διοξίνες σε κατεψυγμένο χοιρινό κρέας από τη Χιλή εξαιτίας των ζωοτροφών.
  • 2008. Η Ιρλανδία υποχρεώθηκε να καταστρέψει χιλιάδες τόνους χοιρινού κρέατος και τα παράγωγά του, όταν ανιχνεύτηκαν σε δείγματα ποσοστά διοξινών 200 φορές υψηλότερα από τα θεωρούμενα ασφαλή.
  • 2010-2011. Πάνω από 4.000 φάρμες εκτροφής χοίρων και πουλερικών έκλεισαν στη Γερμανία, καθώς βρέθηκαν υψηλά ποσοστά διοξίνης στις ζωοτροφές που χρησιμοποιούσαν. Αυγά είχαν εξαχθεί σε Ολλανδία και Βρετανία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, όσον αφορά τις διοξίνες, το πρόβλημα εμφανίστηκε στην Ελλάδα από εισαγόμενα προϊόντα.

Το άρθρο έγραψε η Τάνια Γεωργιοπούλου.

Σημείωση … Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 3,4 οι οποίες ευρέθησαν στο GOOGLE από τον admin

thesecretrealtruth , alopsis.gr , eleftheriskepsii
Read more »

Τα χρώματα της ψυχής!



'Ερωτας, κίνητρο ζωής, η απόλυτη ένωση ψυχής και σώματος. Αν χωρίσεις το σώμα από την ψυχή, κάνεις κάτι που μοιάζει με θάνατο....Στον έρωτα υπάρχει μια τέτοια ευφράδεια στη σιωπή, που διεγείρει περισσότερο κι απ'τη γλώσσα.

Είναι το δυνατότερο συναίσθημα, το μόνο που μπορεί με μια σπίθα να παράξει μια λάμψη τόσο δυνατή, ώστε να φωτίσει μια έκταση πέρα απ'ό ση μπορούν να δούν τα μάτια μας. Στην πιο μικρή στιγμή μαζί του, ζούμε όλη μας τη ζωή.

Όταν αγαπάμε δεν έχουμε ανάγκη να καταλάβουμε τι συμβαίνει, γιατί από εκείνη τη στιγμή όλα συμβαίνουν μέσα μας. Τα πράγματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο νόημα. Ο έρωτας δε σκοτώνει αλλά δημιουργεί.

Δεν είναι συμβατός με την υποταγή, ούτε με τη ζήλια, ούτε με το φόβο. Υπάρχει στην πιο αγνή, τέλεια και απεριόριστη μορφή του όταν βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την ισότητα. Δεν είναι τυφλός, έχει τέλεια όραση.

Και μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε όπως δεν είχαμε δει ποτέ πριν. Το να αγαπάμε σημαίνει να καταθέτουμε την ευτυχία μας στην ευτυχία του άλλου.

"Κρατήστε την αγάπη στην καρδιά σας. Η ζωή χωρίς αυτή μοιάζει με ανήλιαγο κήπο που τα λουλούδια είναι νεκρά"

OSCAR WILDE

Η αγάπη είναι το μόνο που έχουμε και το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει.....

ΕΥΡΙΠΊΔΗΣ

thesecretrealtruth , vickytoxotis
Read more »