Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Facebook: «ανιχνεύθηκε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας» !!!



Το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες ότι έχει θέσει σε λειτουργία ένα νέο εργαλείο ασφάλειας για να βοηθήσει στην ανίχνευση και αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού από τους υπολογιστές των χρηστών του.

Το εργαλείο αυτό βασίζεται σε λογισμικό που λειτουργεί στο παρασκήνιο και σας ενημερώνει μόλις εντοπιστεί κάποιο “ύποπτο” αρχείο.

Ειδικότερα, το Facebook ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Kaspersky Lab, ενισχύοντας ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα online ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων της ESET, της F-Secure και της Trend Micro.

“Χάρη στη συνεργασία με αυτές τις εταιρείες, τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε βοηθήσει στον καθαρισμό περισσότερων από δύο εκατομμύρια υπολογιστών των ανθρώπων που εντοπίσαμε ότι είχαν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, κατά τη σύνδεσή τους στο Facebook” ανέφερε ο Trevor Pottinger, ένας μηχανικός ασφαλείας στο Facebook.

“Σε αυτές τις περιπτώσεις, σας παρουσιάζουμε ένα εργαλείο καθαρισμού που εκτελείται στο παρασκήνιο ενώ συνεχίζετε τη χρήση του Facebook, και μπορείτε να λάβετε μια ειδοποίηση όταν η σάρωση ολοκληρωθεί, για να σας δείξει τι βρήκε.”

O Pottinger σημείωσε ότι το πρόγραμμα χρησιμοποιεί “ένα συνδυασμό ενδείξεων για να σας βοηθήσει να βρείτε μολύνσεις και να αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας, ακόμη και αν το κακόβουλο λογισμικό δεν εξαπλώνεται ενεργά μέσω spam ή μέσω επιβλαβών συνδέσεων”.

Η Kate Kochetkova από την Kaspersky Lab έγραψε σε ένα άρθρο της στο blog της ότι οι χρήστες του Facebook συχνά αποτελούν στόχο για ηλεκτρονικές απάτες, όπως το «phishing».

“Το Facebook είναι ένας σημαντικός στόχος για τους phishers: μια στις πέντε απάτες phishing σχετίζεται με κοινοποιήσεις μέσω του Facebook “, είπε.

“Έτσι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί όταν λαμβάνουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνονται να είναι από το Facebook, καθώς μπορεί να είναι ψεύτικα. Υπάρχουν πολλά Trojans, επίσης, που στοχεύουν σε χρήστες του Facebook”.

Οι απατεώνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Facebook, σημειώνει η Kochetkova, για να προωθήσουν περίεργα πράγματα ή αμφισβητήσιμης ποιότητας αγαθά και υπηρεσίες.

Μην τρομάξετε !!!!!

Αν, λοιπόν, δείτε το ακόλουθο μήνυμα κατά τη διάρκεια της σύνδεσής σας στο Facebook, μην παραξενευτείτε.

Πρόκειται για προειδοποίηση που εμφανίζεται όταν το Facebook διαπιστώσει ότι ο υπολογιστή σας έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.


Το παράθυρο που θα δείτε στη συνέχεια θα έχει την ακόλουθη μορφή:



Read more »

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Το δηλητήριο της τοξικότητας των ανθρώπων !!!!


Artist: Frank Herholdt

Η απομάκρυνση της «τοξικότητας» από τη ζωή μας είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προφέρουμε στον εαυτό μας!

●► Προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή σου τόσο υπερβολικά που φτάνει στη… χειραγώγηση; Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του.

●► Δεν μπορεί ποτέ να μοιραστεί τη χαρά των επιτυχιών σου; Ακόμη και των… μικρών; Ποτέ δεν θα χαρεί αληθινά.

●► Ψεύδεται συνεχώς και… ασύστολα; Θα το κάνει και σε εσένα!

●► Ισχυρίζεται συνεχώς ότι είναι κυνηγημένος από τη ζωή και την κοινωνία και εμφανίζεται πάντοτε ως θύμα; Η απελπισία είναι η… «αγαπημένη» του!

●► Κουτσομπολεύει ασταμάτητα σε σημείο που οι διηγήσεις του να θυμίζουν επιστημονική φαντασία, ενώ αποφεύγει θέματα ουσίας; Θα το κάνει και για εσένα!

●► Είναι άπληστος και σκέφτεται επίμονα πως θα μπορούσε να κερδίσει από οποιαδήποτε κατάσταση; Θα το σκέφτεται και για εσένα!

●► Ο εαυτός του και η ευημερία του έρχεται πρώτη; Δεν θα ενδιαφερθεί για εσένα και τη δική σου κατάσταση.

●► Η κριτική του είναι πανταχού παρούσα και πάντοτε αρνητική; Πάντα θα έχει παράπονα και για εσένα.

●► Η συμπεριφορά του είναι συχνότατα αλαζονική και απαξιωτική για τους άλλους; Το εγώ του δεν χωράει δίπλα στο δικό σου!

●► Επιθυμεί να κυριαρχεί στις συζητήσεις με απώτερο σκοπό τη νίκη;Εύκολα μία συζήτηση μαζί του καταλήγει σε έντονο διαπληκτισμό; Στην πραγματικότητα δεν σε ακούει καθόλου και η άποψή σου δεν έχει καμία αξία!

●► Συνεχώς υπερβάλει και δραματοποιεί τα δεδομένα και τις καταστάσεις;

●► Εμφανίζει συχνά σημάδια εθισμού ή εξάρτησης (πορνογραφία, αλκοόλ, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια);

●► Σαρκάζει και υποτιμά τα πάντα συνήθως μέσα από το χιούμορ; Το κάνει και για εσένα!

●► Είναι διαρκώς κρυψίνους ακόμα και για το πως πέρασε τη μέρα του στη δουλειά;

●► Πάντοτε φταίει κάποιος άλλος και οτιδήποτε άλλο; Η ευθύνη του μετατοπίζεται συνεχώς σε κάτι έξω από το ίδιο; Και σε εσένα.

●► Μένει κολλημένος στο παρελθόν κατηγορώντας αιώνια οποιονδήποτε «πρώην»;

●► Δεν αποδέχεται τον τρόπο και τους εκάστοτε σκοπούς της ζωής σου; Θα σε απομακρύνει από τους στόχους σου.

●► Θέλει να σε παρασύρει στον παλιό τρόπο ζωής σου; Δεν χάρηκε και πολύ με την πρόοδο σου.

●► Δεν είναι πραγματικός φίλος, αλλά καμώνεται πώς είναι, μόνο όταν τον συμφέρει;

●► Σε πληγώνει συνεχώς;

●► Σου κάνει τη ζωή μόνιμα αγχωτική;

●► Αισθάνεσαι στρες, αγωνία, φόβο, αποστροφή όταν πρόκειται να τον συναντήσεις;

●► Σε εκθειάζει για τα κατορθώματα και τις δεξιότητές σου συχνά και έντονα; Το αντίθετο πράττει πίσω από την πλάτη σου.

●► Σε χρησιμοποιεί μόνιμα ως «κάδο» για τα συναισθηματικά του απόβλητα; Δεν πρόκειται να αλλάξει η …χρήση σου!

●► Προσπαθεί συνήθως να σε κάνει να αισθάνεσαι ντροπή και ενοχές, ώστε να σε χειρίζεται καλύτερα; Δεν θα αισθανθεί το ίδιο ντροπή και ενοχές…!

●► ……………………………………………………………………………….
(συμπλήρωσε την λίστα , από την προσωπική σου εμπειρία)


Έχει πέσει στην αντίληψη και στην αίσθηση σου έστω και ένα από τα παραπάνω, το οποίο επαναλαμβάνεται αμείωτο και σου επιφέρει την ίδια ενόχληση κάθε φορά;

Αναρωτιέσαι έντονα πολλές φορές για ποιο λόγο διατηρείς σχέση με άτομο ή άτομα που σε πληγώνουν και σε φέρνουν σε δύσκολη θέση με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους;

Παρατηρείς την υγεία σου να έχει μία κάμψη ελαφρά έως μεγαλύτερη; (δυσκολία στον ύπνο, πόνοι στον αυχένα, στο στομάχι, στην πλάτη αλλά και αλλού, ευαισθησία και ευερεθιστότητα στο δέρμα, εντερικές ενοχλήσεις, αίσθηση ασφυξίας, κρίσεις πανικού, καταθλιπτικά συμπτώματα, άλλα)

Υπάρχει περίπτωση κάποια από αυτά τα κλινικά συμπτώματα να είναι ψυχοσωματικά; Ίσως; Αν δεν συντρέχουν και άλλες αφορμές;

Έχει περάσει από το μυαλό σου η πιθανότητα να αφαιρέσεις από τη ζωή σου ή έστω να αραιώσεις τις επαφές με … «τοξικό» άτομο του περιβάλλοντός σου;

Δεν τα καταφέρνεις; Αγχώνεσαι και μόνο στη σκέψη;

Όλοι μας κάπου, κάποτε «δηλητηριαστήκαμε» από τέτοιου είδους …τοξικότητες!!!

Και πολλές φορές πίσω από το βιαστικό και αμυντικό:

«Δεν με ενοχλεί!», «Δεν δίνω σημασία!», «Το ξέρω, τι κάνει! Δεν με πειράζει!!!», κρύβεται η καλά καταχωνιασμένη αδυναμία διαχείρισης τέτοιων ατόμων.

Η απομάκρυνση της «τοξικότητας» από τη ζωή μας είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προφέρουμε στον εαυτό μας για την ευημερία και την ψυχική του υγεία!

Είναι μία μεγάλη απόδειξή της αυτοαποδοχής και της εμπιστοσύνης που αισθανόμαστε για εμάς τους ίδιους!

"Σε περίπτωση που έχουμε δυσκολίες με αυτά τα δύο… πιθανότατα να κρύβεται εκεί και το κλειδί της ανοχής μας απέναντι στους τοξικούς ανθρώπους…

Η αφαίρεση των ανθρώπων – δηλητήριο βοηθά στην στερέωση της αυτογνωσίας μας και τέλος κρύβει και μία πράξη καλοσύνης προς οτιδήποτε μας περιβάλλει…"


Το άρθρο έγραψε η Αλεξάνδρα Γεωργίου / Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ( Integrative Counselling, COSCA ) / Εκπαιδευτικός.

thessalonikiartsandculture.gr , simplylife.gr
Read more »

Cyanometer: ένα όργανο 225 χρόνων
για τη μέτρηση του μπλε του ουρανού !!!



Στην φωτογραφία βλέπουμε ένα όργανο του 18ου αιώνα που σχεδιάστηκε για να μετράει το μπλε του ουρανού και ονομάζεται «Cyanometer» (από τα ελληνικά κυανός και μέτρον).

Η απλή αυτή συσκευή ανακαλύφτηκε το 1789 από τον Ελβετό γιατρό Horace-Bénédict de Saussure και τον Γερμανό φυσιοδίφη Alexander von Humboldt

...οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την κυκλική διάταξη 53 σκιασμένων τμημάτων σε πειράματα στον ουρανό της Γενεύης, του Chamonix και του Λευκού Όρους (Mont Blanc) στις Δυτικές Άλπεις.

Το Cyanometer βοήθησε στο να βγει το συμπέρασμα ότι το μπλε του ουρανού είναι μέτρο διαφάνειας που προκαλείται από την ποσότητα των υδρατμών στην ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Royal Society of Chemistry (αγγλικά).


Read more »

Υδροκίνητος τροχός
καθαρίζει τα λιμάνια από τα σκουπίδια !!!



Αυτή η κατασκευή θα μπορούσε να είναι η λύση για την καταπολέμηση της ρύπανσης των υδάτων.

Σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν το μολυσμένο νερό στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, οι John Kellett και Daniel Chase σχεδίασαν μια μηχανή που λειτουργεί ηλιακή ενέργεια σε συνδυασμό με έναν υδροκίνητο τροχό και μαζεύει τα σκουπίδια.

Ο τροχός διοχετεύει τα σκουπίδια ωθώντας τα σε ένα ιμάντα μεταφοράς, και στη συνέχεια σε έναν μεγάλο κάδο.


Δείτε αυτό το VIDEO

Read more »

PDF Compressor Professional 3.0 ~
Μειώστε το μέγεθος των PDF εως και 23% !!!



Τo PDF Compressor είναι μια εμπορική εφαρμογή για Windows που συμπιέζει τα PDF έγγραφα και μειώνει το μέγεθος τους έως 23%! Δηλαδή ένα αρχείο 30 MB μπορεί να το κάνει μόλις 8 MB.

Επίσης, το πρόγραμμα υποστηρίζει μαζική λειτουργία και επιτρέπει στους χρήστες να συμπιέζουν εκατοντάδες αρχείων PDF σε μια στιγμή.

Το PDF Compressor δυστυχώς – προς το παρών - είναι ένα εμπορικό πρόγραμμα (κοστίζει 30 δολάρια).

Είναι συμβατό for ALL Windows … έχει χωρητικότητα ( 11.6ΜB ) … Κατεβάστε από ΕΔΩ


Read more »

Χάκερ και στα χειρουργικά ρομπότ:
Μία ανακάλυψη που προκαλεί τρόμο !!!!



Τρόμο προκαλεί η σκέψη ότι μπορεί ένας χάκερ να εισβάλλει στον χώρο του χειρουργείου. Και όμως αυτό ακριβώς απέδειξαν ερευνητές στις ΗΠΑ με πειράματα που κατάφεραν να χακάρουν χειρουργικά ρομπότ.

Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Βιορομποτικής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, με επικεφαλής την ηλεκτρολόγο μηχανικό Ταμάρα Μπονάτσι και τον καθηγητή Χάουαρντ Τσίζεκ,

…πραγματοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις σε ένα ρομπότ-χειρουργό (συγκεκριμένα το νέας γενιάς χειρουργικό ρομποτικό σύστημα Raven II), το οποίο κατεύθυναν εξ αποστάσεως οι γιατροί.

Στόχος των μηχανικών ήταν να δείξουν αφενός ότι δεν είναι καθόλου απίθανο στο μέλλον μια χειρουργική επέμβαση να πέσει θύμα κακόβουλων χάκερ και αφετέρου να αναζητήσουν τρόπους για να γίνουν οι τηλεκατευθυνόμενοι ρομποτικοί γιατροί πιο ασφαλείς.

Αυτά τα ρομπότ αναμένεται να γίνουν πολύ πιο ευρέως διαδεδομένα τα επόμενα χρόνια.

Ήδη, έχουν γίνει λίγες πειραματικές τηλε-χειρουργικές επεμβάσεις, όπου ο χειρουργός βρίσκεται σε άλλο χώρο (θα μπορούσε να είναι και στην άλλη γωνιά του κόσμου χάρη στο διαδίκτυο) και το ρομπότ αναλαμβάνει τη «βρώμικη» δουλειά, δεχόμενο συνεχώς οδηγίες.

Προς το παρόν, τα ρομπότ χρησιμοποιούνται συνήθως στα χειρουργεία παρουσία του γιατρού στον ίδιο χώρο, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια, η τάση θα είναι οι γιατροί να απομακρυνθούν από το χειρουργικό τραπέζι.

Οπότε ανακύπτει το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας των ρομποτικών επεμβάσεων, στο μέτρο που αυτές θα γίνονται μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Οι αμερικανοί ερευνητές έδειξαν πως δεν είναι τόσο δύσκολο για έναν χάκερ να διεισδύσει και να δημιουργήσει (δυνητικά επικίνδυνες) παρεμβολές στην τηλε-χειρουργική επέμβαση. Τα πειράματα ασφαλώς δεν έγιναν με ανθρώπους που θα μπορούσαν να εκτεθούν σε κινδύνους.


Οι καλοπροαίρετοι «χάκερ» κατάφεραν να μπλοκάρουν μια σειρά από λειτουργίες του ρομπότ-χειρουργού, όπως το να πιάνει τα χειρουργικά εργαλεία. Επίσης το υποχρέωσαν να αρνηθεί να υπακούσει στις εξ αποστάσεως ιατρικές εντολές που δεχόταν, κάνοντας πλέον τα «δικά του».

Σε μερικές περιπτώσεις, οι άνθρωποι χειριστές μπόρεσαν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, αλλά σε άλλες όχι.

Δεδομένου, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, ότι σε ένα χειρουργείο η παραμικρή απόκλιση ακριβείας μπορεί να στοιχίσει τη ζωή του ασθενούς, γίνονται αντιληπτές οι πιθανές σοβαρές συνέπειες.

Το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα Raven II, δημιούργημα της εταιρείας Applied Dexterity Inc, τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον,

…δεν έχει ακόμη πάρει άδεια λειτουργίας από την αρμόδια εποπτική υπηρεσία των ΗΠΑ, την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Προς το παρόν, χρησιμοποιείται μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και όχι στα νοσοκομεία.

Τα χειρουργικά ρομπότ που έχουν ήδη εγκριθεί από την FDA για κλινική χρήση, βοηθάνε τους χειρούργους να αφαιρούν καρκινικούς όγκους, να επιδιορθώνουν βαλβίδες καρδιάς ή να κάνουν με λιγότερο επεμβατικό τρόπο άλλες ιατρικές διαδικασίες.

Συνήθως χρησιμοποιούν ασφαλή κανάλια επικοινωνίας, όχι μέσα από δημόσια δίκτυα, αλλά ιδιωτικά, των οποίων η παραβίαση από χάκερ είναι πιο δύσκολη.

Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, στο μέλλον οι ρομποτικοί χειρούργοι θα κληθούν σίγουρα να κάνουν επεμβάσεις και μέσω μη ασφαλών δημοσίων δικτύων, π.χ. σε περιοχές που έχουν χτυπηθεί από φυσική καταστροφή ή επιδημία.

Γι΄ αυτό, επιμένουν ότι αυτά τα ρομποτικά συστήματα πρέπει να ενσωματώσουν πρόσθετα συστήματα κυβερνο-ασφάλειας, όπως «βιομετρικές υπογραφές» του χειριστή-χειρουργού, ώστε να τον αναγνωρίζει το ρομπότ και να δέχεται εντολές μόνο από αυτόν.


Read more »

Μαρμελάδα από κολοκύθα !!!!!



Ωραία και γευστική μαρμελάδα από κολοκύθα!

Υλικά:

●► 1 ½ κιλό Κολοκύθα
●► 1 κιλό Ζάχαρη
●► 3 ½ κουταλιές της σούπας Μέλι
●► 1 ξυλάκι Κανέλα
●► 1 ½ κουτάλι της σούπας γεμάτο με Ξύσμα πορτοκαλιού
●► 1 λεμονιού τον Χυμό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την τρίβουμε στον τρίφτη ή την κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ λίγο-λίγο.

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε την τριμμένη ή πολτοποιημένη κολοκύθα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τη κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Την επόμενη μέρα αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, την βάζουμε σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 5-7 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Αφήνουμε να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα, βάζοντας λίγο κονιάκ στο καπάκι από τα βάζα.

Διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για αρκετό χρονικό διάστημα.

Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


clickatlife.gr , chefoulis.gr

Read more »

Bypass καρδιάς : Εγχείρηση και κίνδυνοι !!!!!



Ένας τρόπος αντιμετώπισης μιας απόφραξης σε στεφανιαία αρτηρία είναι η δημιουργία παράκαμψης από την οποία μπορεί να περνά το αίμα.

Αυτή η επέμβαση αυτή ονομάζεται μπάι πας (bypass) στεφανιαίας αρτηρίας και έγινε για πρώτη φορά το 1969. Σήμερα οι γιατροί στις ΗΠΑ κάνουν περίπου 300.000 τέτοιες επεμβάσεις το χρόνο.

Το μπάι πας καρδιάς γίνεται συνήθως σε άτομα που έχουν απόφραξη στην αριστερή μεγάλη στεφανιαία αρτηρία, σε άτομα με ασθένειες σε πολλά αγγεία και καλή λειτουργία της αριστερής κοιλίας και σε άτομα με σοβαρή στηθάγχη (πόνο στο στήθος).

Γι’ αυτά τα άτομα το μπαι πας βελτιώνει και επιμηκύνει τη ζωή.

Οι τεχνικές της εγχείρησης

Κατά το μπαϊπάς ο χειρουργός στέλνει το αίμα από μια παρακαμπτήριο οδό. Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους:


1)… Ο γιατρός παίρνει μια σαφηνή φλέβα από το πόδι και τη χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει παρακαμπτήριο οδό. Η σαφηνής φλέβα δεν είναι απαραίτητη για τη ροή του αίματος στο πόδι (είναι η φλέβα που σχετίζεται συνήθως με τους κιρσούς και μπορεί να αφαιρεθεί). Σε αυτή τη διαδικασία ο χειρουργός συνδέει τη μια άκρη της φλέβας στην αορτή, στο σημείο από όπου συνήθως ξεκινούν οι στεφανιαίες αρτηρίες, και την άλλη άκρη σε ένα σημείο της στεφανιαίας αρτηρίας κάτω όμως από το σημείο της απόφραξης. Έτσι το αίμα κυλά από την αορτή στη στεφανιαία αρτηρία παρακάμπτοντας το σημείο της απόφραξης.

2)… Η δεύτερη τεχνική μπάι πας περιλαμβάνει μία ή και τις δύο αρτηρίες που ξεκινούν από τους κλάδους της αορτής. Αυτές οι αρτηρίες ονομάζονται εσωτερικές μαστικές αρτηρίες (και εσωτερικές θωρακικές αρτηρίες). Σε αυτή την τεχνική ο χειρουργός δεν αφαιρεί εντελώς την αρτηρία, αλλά αποσυνδέει την κάτω άκρη της από το εσωτερικό τμήμα του θωρακικού τοιχώματος και τη συνδέει στη στεφανιαία αρτηρία κάτω από το σημείο απόφραξης. Έτσι το αίμα κυλά από την αορτή όπως θα έπρεπε φυσιολογικά, αλλά καταλήγει στη στεφανιαία αρτηρία αντί κατά μήκος της εσωτερικής επιφάνειας του θωρακικού τοιχώματος. Υπάρχουν πολλές άλλες αρτηρίες στο θωρακικό τοίχωμα που δίνουν μεγάλη ποσότητα αίματος όταν μεταβάλλεται η κατεύθυνση της εσωτερικής μαστικής αρτηρίας.

Ο γιατρός μπορεί να πάρει πολλά τμήματα των σαφηνών φλεβών από τα δύο πόδια για να δημιουργήσει διάφορες παρακαμπτήριες οδούς. Επίσης, ένα μόσχευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη περισσότερων φραγμένων αρτηριών.

Επειδή τα αρτηριακά μοσχεύματα παραμένουν ανοιχτά περισσότερο από ό,τι τα φλεβικά μοσχεύματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες αρτηρίες του σώματος για το μπαϊπάς.

Παρ’ όλο που το πιο συνηθισμένο μόσχευμα είναι οι σαφηνείς φλέβες, πολλές φορές χρηιμοποιούνται και αρτηρίες των χεριών.

Το χέρι τροφοδοτείται με αίμα από δύο αρτηρίες, οι οποίες εκφύονται από μία μεγάλη στον αγκώνα. Αν και οι δύο είναι ανοιχτές, η κερκιδική αρτηρία ή αυτή που βρίσκεται στο βραχίονα στην πλευρά του αντίχειρα μπορεί να αφαιρεθεί και να χρησιμοποιηθεί για μπάι πας καρδιάς.

Αυτό το μπάι πας, που κανονικά γίνεται σε ασθενείς με μεγαλύτερη αναμενόμενη διάρκεια ζωής, διαρκεί περισσότερο από ό,τι αυτό με τις σαφηνείς φλέβες.

Εφαρμόζεται επίσης όταν οι φλέβες των ποδιών έχουν ήδη αφαιρεθεί λόγω ασθένειας ή προηγούμενου μπάι πας ή όταν δεν κρίνονται κατάλληλες για χρήση στην καρδιά.

Μια άλλη, μικρότερη αρτηρία κατάλληλη για μπάι πας είναι αυτή που τροφοδοτεί το στομάχι. Για να πάρει τη γαστροεπιπλοϊκή αρτηρία, ο γιατρός κάνει τομή στην κοιλιακή κοιλότητα και τραβά την αρτηρία μέσα από το διάφραγμα, το μυ που χωρίζει τους πνεύμονες από την κοιλιά.

Η επέμβαση αυτή διαρκεί περισσότερο και τα αποτελέσματα της δεν είναι τόσο ικανοποιητικά ώστε να απαιτείται η συχνή εφαρμογή της.

Και πάλι, αυτή και άλλες μικρότερες αρτηρίες χρησιμοποιούνται όταν τα συνηθισμένα μοσχεύματα δεν είναι κατάλληλα ή έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.

Μια πιο πρόσφατη διαδικασία -η οποία έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του ιατρικού και όλου του υπόλοιπου κόσμου- είναι το ελάχιστα επεμβατικό μπάι πας καρδιάς. Περιλαμβάνει την εφαρμογή μικρότερων τομών, είτε κάθετων είτε οριζόντιων, στην αριστερή πλευρά του στήθους.

Ένα μέρος του πλευρού που καλύπτει την καρδιά μπορεί να αφαιρεθεί ώστε η καρδιά να φανεί μέσα από αυτή τη μικρή τομή.

Αυτή η επέμβαση έχει γίνει πολύ δημοφιλής γιατί είναι πιο ανώδυνη και λιγότερο δαπανηρή και απαιτεί μικρότερο χρόνο νοσηλείας. Οι υποστηρικτές πιστεύουν ότι γίνεται όπως ακριβώς και η συνηθισμένη επέμβαση, με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν ακόμα στατιστικά στοιχεία για τα ποσοστά επιτυχίας αυτής της διαδικασίας, αλλά οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο η κανονική επέμβαση.

Επίσης, οι ασθενείς που κάνουν αυτή την επέμβαση μερικές φορές χρειάζονται και επόμενες διαδικασίες.

Μερικοί νιώθουν ότι ο πόνος στην ουσία δεν είναι λιγότερος από ό,τι στην κανονική επέμβαση και σε περίπτωση που χρειαστούν και επόμενες επεμβάσεις, το κόστος σίγουρα δεν είναι μικρότερο.

Μερικοί υποστηρίζουν την επέμβαση που περιλαμβάνει τη συνηθισμένη μέση στερνοτομή, αλλά χωρίς μπάι πας.

Έτσι μειώνεται το κόστος και ο πιθανός κίνδυνος του μηχανήματος καρδιοπνευμονικής παράκαμψης, τα οποία όμως πρέπει να ζυγιστούν απέναντι στους κινδύνους που ενέχουν οι συχνές επεμβάσεις στην καρδιά.

Σε ορισμένους ασθενείς, ειδικότερα στους ηλικιωμένους με εκτεταμένη αθηροσκληρωτική πλάκα στην αορτή, η πιθανότητα εκτέλεσης της επέμβασης χωρίς καρδιοπνευμονική παράκαμψη είναι πολλά υποσχόμενη. Αυτή η τεχνική έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως και στην περίπτωση του ελάχιστα επεμβατικού μπάι πας καρδιάς, οι γιατροί θέλουν να περιμένουν για να δούνε αν τα τελευταία αποτελέσματα δικαιολογούν αυτό τον ενθουσιασμό.

Εν τούτοις, το πιθανότερο είναι οι περισσότερες επεμβάσεις στεφανιαίας παράκαμψης να γίνονται χωρίς το μηχάνημα καρδιοπνευμονικής παράκαμψης.

Το μηχάνημα καρδιοπνευμονικής παράκαμψης παίρνει το αίμα που επιστρέφει στην καρδιά του ασθενούς από όλα τα μέρη του σώματος, το εμπλουτίζει με φρέσκο οξυγόνο και το αντλεί στην αορτή, η οποία το διανέμει σε όλο το σώμα.

Η καρδιά και οι πνεύμονες παρακάμπτονται με αυτή τη διαδικασία, επιτρέποντας στο χειρουργό να δουλέψει πάνω στην ακίνητη καρδιά χωρίς το αίμα να εμποδίζει την όραση του.

Το μηχάνημα καρδιοπνευμονικής παράκαμψης

Στη διάρκεια μιας επέμβασης στεφανιαίας παράκαμψης (ανοιχτής καρδιάς), το μηχάνημα καρδιοπνευμονικής παράκαμψης εκτελεί τις λειτουργίες της καρδιάς και των πνευμόνων και κρατά τον ασθενή ζωντανό.

Το μηχάνημα παίρνει το αίμα που επιστρέφει από το σώμα μέσα από τις φλέβες στο δεξιό κόλπο και το κατευθύνει σε μια συσκευή η οποία το οξυγονώνει ακριβώς όπως θα έκαναν και οι πνεύμονες.

Μετά την οξυγόνωση το μηχάνημα αντλεί το αίμα στην αορτή κάτω από την καρδιά. Από εκεί θα κυκλοφορήσει σε όλα τα όργανα του σώματος (εκτός από την καρδιά και τους πνεύμονες). Το αίμα απαγορεύεται να περάσει από την καρδιά έτσι ώστε αυτή να σταματήσει να χτυπά.

Στην επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης η παύση της καρδιάς επιτρέπει στο χειρουργό να κάνει τις απαραίτητες λεπτεπίλεπτες κινήσεις χωρίς να ανησυχεί για την κίνηση της καρδιάς.

Στις επεμβάσεις για συγγενείς καρδιοπάθειες και βαλβιδικές ασθένειες επιτρέπει στο γιατρό να ανοίξει την καρδιά και να τη στραγγίξει από το αίμα ώστε να βλέπει τι κάνει.

Κατά την επέμβαση η καρδιά δεν τροφοδοτείται με αίμα από τις στεφανιαίες αρτηρίες, παρόλο που ο γιατρός μπορεί να επιτρέπει ανά διαστήματα τη ροή αίματος μέσα σε αυτές.

Για να μην πάθει βλάβη η καρδιά, ψύχεται ενώ συγχρόνως ορισμένα χημικά επιβραδύνουν το μεταβολισμό και μειώνουν την ανάγκη της για οξυγόνο. Μετά το τέλος της επέμβασης ο γιατρός θέτει την καρδιά ξανά σε λειτουργία μέσω ηλεκτροσόκ.

Δείτε αυτό το VIDEO

Προεπεμβατική αιμοδοσία

Αν πρόκειται να κάνετε κάποια επέμβαση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας αίμα για μετάγγιση. Μπορείτε να διύσετε το δικό σας αίμα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά την ώρα της επέμβασης.

Είναι το ασφαλέστερο αίμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιατί εκμηδενίζεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών και ο κίνδυνος παρενεργειών.

Όταν προγραμματίζετε μια χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός συζητά μαζί σας τα ζητήματα του αίματος, δίνοντας σας τη δυνατότητα να επιλέξετε τη χρήση του δικού σας αίματος. Απλή και ασφαλής, η δωρεά αίματος απαιτεί μία ώρα από το χρόνο σας.

Μπορείτε να δίνετε μία μονάδα αίμα την εβδομάδα. Την τελευταία μονάδα αίματος πρέπει να τη δώσετε τουλάχιστον εβδομήντα δύο ώρες πριν από την ημέρα της επέμβασης. Το αίμα μπορεί να αποθηκευτεί σε υγρή μορφή για πέντε εβδομάδες.

Οι τεχνικές ψύξης επεκτείνουν το χρόνο ζωής ορισμένων συστατικών του αίματος όπως τα ερυθρά αιμοσφαίρια και το πλάσμα.

Η επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης

Τα γεγονότα πριν και μετά την επέμβαση μοιάζουν με αυτά κάθε επέμβασης στην καρδιά. Κατά την ίδια την επέμβαση ο γιατρός κάνει μια τομή στη μέση του θώρακα, κόβοντας το στέρνο.

Για ένα διάστημα την ώρα της επέμβασης οι λειτουργίες της καρδιάς και των πνευμόνων θα γίνονται από ένα μηχάνημα καρδιοπνευμονικής παράκαμψης.

Ο γιατρός θα κάνει και κάποιες τομές στο πόδι σας αν θέλει να πάρει κάποια σαφηνή φλέβα. Συνήθως απαιτείται πάνω από μία παράκαμψη, οπότε οι τομές στα πόδια σας μπορεί να είναι δυο ή και περισσότερες.

Η επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης διαρκεί 3-6 ώρες, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας και πολυπλοκότητας. Όσο περισσότερες παρακάμψεις χρειαστεί να γίνουν, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η επέμβαση.

Συνήθως δημιουργείται παράκαμψη σε 4-5 τμήματα αρτηριών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο αριθμός δεν μπορεί να φτάσει στα 8-9.

Αποτελέσματα της επέμβασης μπαι πας

Η επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης έχει ως στόχο την αποκατάσταση της επαρκούς ροής αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες, ώστε να απολαμβάνετε μια πιο παραγωγική και δραστήρια ζωή.

Η επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα στο 90% των ασθενών και επιμηκύνει τη ζωή στα άτομα που πάσχουν

…είτε από ασθένεια στην αριστερή μεγάλη στεφανιαία αρτηρία είτε από αποφράξεις σε 2 ή 3 μεγάλους κλάδους στεφανιαίων αρτηριών, ιδιαίτερα αν η λειτουργία άντλησης της καρδιάς είναι επίσης μειωμένη.

Γενικά, περίπου το 40% αυτών που κάνουν επεμβάσεις παράκαμψης παρουσιάζουν δείγματα νέας απόφραξης μέσα σε δέκα χρόνια (όταν τα μοσχεύματα γίνονται με φλέβες το ποσοστό αυτό αποτυγχάνει μέσα σε δύο χρόνια γιατί προκαλείται πάχυνση του φλεβικού μοσχεύματος).

Η στηθάγχη μπορεί να επανεμφανιστεί στα άτομα που έχουν κάνει επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης για πολλούς λόγους:

Αποφράξεις μπορεί να δημιουργηθούν στα μοσχεύματα, νέες αποφράξεις μπορεί να δημιουργηθούν στις στεφανιαίες αρτηρίες όπου δεν υπάρχει παράκαμψη και αποφράξεις μπορεί να προκληθούν σε κλάδους των στεφανιαίων αρτηριών που είναι πολύ μικρές για να σχηματιστούν παρακάμψεις.

Οι εσωτερικές μαστικές αρτηρίες φαίνεται πως παραμένουν ανοιχτές περισσότερο από τα μοσχεύματα των σαφηνών φλεβών, οπότε και οι γιατροί τις προτιμούν.

Κίνδυνοι από την εγχείρηση

Αν πρόκειται να κάνετε μια προγραμματισμένη επέμβαση μπαι πας για στηθάγχη, έχετε 2% πιθανότητα να πεθάνετε κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή 8% πιθανότητα αν η επέμβαση γίνει υπό επείγουσες συνθήκες, όπως λόγω καρδιακής προσβολής, όταν η κατάσταση σας είναι ασταθής.

Μπορεί επίσης να προκύψουν και άλλες επιπλοκές, τις οποίες πρέπει να συζητήσετε εκ των προτέρων με το γιατρό σας.

Οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι για τους ηλικιωμένους που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω μεγάλων ποσοτήτων ουλώδους ιστού ως αποτέλεσμα προηγούμενης καρδιακής βλάβης.

Πάντως, η επέμβαση μπάι πας για τη θεραπεία μιας φραγμένης αρτηρίας, έχει καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς, μακροπρόθεσμα, σε σχέση με την αγγειοπλαστική (μπαλονάκι).

Αυτό είναι το συμπέρασμα της πιο διεξοδικής μελέτης που έχει γίνει μέχρι σήμερα.


Read more »

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Κίνδυνος από το ψήσιμο
μέσα σε αλουμινόχαρτο !!!!!!



Ξεχάστε τις πατάτες στη χόβολη και τη λιωμένη φέτα με ντομάτα στο αλουμινόχαρτο.

Μαζί με τα νόστιμα φαγητά που ψήνονται σε αλουμινόχαρτο, τρώμε και το μέταλλο που απελευθερώνεται από το αλουμινόχαρτο, όπως αναφέρεται στο Journal of Electrochemical Science.

Όπως αναφέρεται στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, τότε απελευθερώνεται αλουμίνιο και καταναλώνουμε το μέταλλο αυτό.

Αντίθετα δεν υπάρχει καμία βλαπτική επίδραση, αν τυλίγουμε τα κρύα φαγητά, το τοστ, κλπ.



Read more »

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Παιχνίδια δύναμης παίζουν μόνο οι αδύναμοι !!!!



Αν με αγαπάς ή νομίζεις ότι με αγαπάς, αν έχεις ανάγκη την προσοχή, επιβεβαίωση και στήριξή μου κι αν γενικά από μένα εξαρτάται η ευημερία σου,

…τότε έχω τη δυνατότητα να σε επηρεάσω προς την κατεύθυνση που θέλω απλώς παρέχοντας ή παρακρατώντας αυτό που περισσότερο χρειάζεσαι, δηλαδή την προσοχή, επιβεβαίωση και στήριξή μου.

Με άλλα λόγια, αν έχω έλεγχο πάνω σε κάτι που θεωρείς πολύτιμο και το οποίο επιθυμείς να κατέχεις ή φοβάσαι μήπως χάσεις (το ενδιαφέρον μου, ας πούμε) αυτό αυτομάτως μου δίνει δύναμη επάνω σου.

Σχετίζομαι με κάποιον, εκτός όλων των άλλων, θα πει ότι έχω κάποια δύναμη επάνω του κι εκείνος έχει κάποια δύναμη επάνω μου κι αυτό δεν δημιουργεί προβλήματα συνήθως.

Επίσης, δεν δημιουργεί προβλήματα η φυσιολογική επιθυμία για έλεγχο[3] και το διαπιστωμένο γεγονός ότι η αίσθηση της δύναμης ικανοποιεί αυτή την επιθυμία.

Εκείνο που δημιουργεί προβλήματα είναι η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να ελέγξουμε πράγματα που δεν μπορούν να ελεγχθούν και συνακόλουθα τα παιχνίδια δύναμης που παίζουμε στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε αυτό που κατεξοχήν βρίσκεται εκτός ελέγχου: την συνάντηση με έναν άλλο άνθρωπο.


19 + 1 Τρόποι να σου δείξω τη δύναμή μου

Ακολουθούν συνηθισμένα είδη παιχνιδιών δύναμης[6], δηλαδή ελεγκτικών συμπεριφορών που στόχο έχουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του άλλου και να τον οδηγήσουν να κάνει αυτά που θέλουμε να κάνει (ή, αντίστροφα, να μην κάνει αυτά που δεν θέλουμε να κάνει).

Η έννοια – κλειδί εδώ είναι η έννοια της «αντίστασης», που σημαίνει ότι ο άλλος φαίνεται να αντιστέκεται, να μην μου δίνει ελεύθερα αυτό που θέλω, οπότε προκειμένου να τον φέρω με τα νερά μου καταφεύγω σε παιχνίδια δύναμης.

1)… Τοποθετούμαι ως ανώτερος και φέρομαι στους άλλους σαν να είναι κατώτεροι, δίνοντας συμβουλές, πατρονάροντας, υπογραμμίζοντας «λάθη» και αναδεικνύοντας «ελαττώματα».

2)… Επιδεικνύω μια αντι-εξαρτητική στάση που δηλώνει ότι δεν έχω ανάγκη κανέναν και επομένως δεν καταδέχομαι να προσεγγίσω τους άλλους για να ζητήσω βοήθεια, υποστήριξη ή αγάπη.

3)… Έχω υπερβολικές απαιτήσεις, έχω συνηθίσει να γίνεται το δικό μου, θεωρώ ότι κάθε μέσο είναι θεμιτό προκειμένου να ικανοποιήσω τις ανάγκες μου, ενώ δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να ανταποδώσω.

4)… Γίνομαι αυτόκλητος τιμωρός, εντοπίζοντας κι επισημαίνοντας τις τρύπες στις επιτυχίες και ικανότητες των άλλων, κατά κύριο λόγο για να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και να μην κακομαθαίνουν.

5)… Κάνω τα πάντα για να τερματίσω πρώτος και να βγω από πάνω ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό ή ασήμαντο είναι το θέμα που διακυβεύεται.

6)… Αντιστέκομαι στην οικειότητα και ποτέ δεν δίνω στους άλλους αυτό που ζητάνε ή χρειάζονται είτε αυτό είναι η εκτίμηση, η προσοχή και το σεξ ή απλά η παρουσία μου.

7)… Δίνω υποσχέσεις και μετά τις αθετώ, κάνω σχέδια και μετά τα παίρνω πίσω, ζητάω από τους ανθρώπους να με εμπιστευτούν και μετά προδίδω την εμπιστοσύνη τους. Επίσης κάνω ότι δεν καταλαβαίνω, παριστάνω ότι δεν θυμάμαι, αγνοώ ενδεχόμενες αρνήσεις και αδιαφορώ για τις όποιες αιτήσεις.

8)… Πνίγω τους άλλους με την «αγάπη» μου, ικανοποιώ όλες τις επιθυμίες τους και παίρνω όρκο να τους θαυμάζω και προστατεύω μέχρι το τέλος του κόσμου. Επίσης, αισθάνομαι ότι δικαιούμαι να λύσω τα προβλήματα που έχω εντοπίσει ότι έχουν, γιατί κανείς δεν τους νοιάζεται και δεν τους καταλαβαίνει καλύτερα από ότι εγώ.

9)… Ποτέ δεν ικανοποιούμαι και πουθενά δεν πιάνομαι. Αν μου δείξουν ενδιαφέρον θα αισθανθώ πίεση και αν κρατηθούν μακριά θα το εκλάβω ως αδιαφορία. Δηλαδή «κορώνα κερδίζω και γράμματα χάνεις».

10)… Δεν παραδέχομαι τα λάθη μου, ποτέ δεν ζητάω συγνώμη και σε κάθε περίπτωση θέλω πάντα να έχω την τελευταία λέξη.

11)… Αν με πειράξεις έχεις τελειώσει για μένα. Θα στο χρεώσω, θα στο κρατήσω, θα στο χτυπήσω και θα περιμένω όσο χρειαστεί μέχρι να καταφέρω να σε τιμωρήσω. Δεν ξεχνώ και δεν συγχωρώ.

12)… Σε ό,τι αφορά τις πεποιθήσεις μου και την κοσμοθεωρία μου είμαι αδιάλλακτος και αμετακίνητος. Με άλλα λόγια, μουλαρώνω για να μην κάνω το δικό σου, γιατί το να κάνω το δικό σου (ακόμα κι αν είναι προς το συμφέρον μου) το αντιλαμβάνομαι σαν προσωπική ήττα και συνθηκολόγηση.

13)… Δεν είναι ότι μου αρέσουν τα τελεσίγραφα απλώς δεν αντέχω τα μεσοβέζικα πράγματα: «ή μένουμε μαζί ή χωρίζουμε», «αν φύγεις τώρα να μην ξανάρθεις ποτέ», «αν το κάνεις αυτό εμένα ξέχασέ με», «αυτή είναι η κατάσταση κι αν σου αρέσει».

14)… Είναι αδύνατον να μείνω σε σταθερή θερμοκρασία: αν ο άλλος είναι «καλός» είμαι ζεστός, αν είναι «κακός» παγώνω. Διευκρινίζω ότι «καλός» σημαίνει ότι ο άλλος πηγαίνει με τα νερά μου και «κακός» ότι ζητάει πράγματα από μένα, μου ρίχνει ευθύνες ή με στριμώχνει.

15)… Μένω δίπλα σου, φαινομενικά χωρίς να ζητάω τίποτα, ενώ υπογείως περιμένω να φτιάξεις τα οικονομικά σου, να πάρεις διαζύγιο, να ξεπεράσεις την προηγούμενη σχέση σου, να μεγαλώσουν τα παιδιά σου, να λύσεις τα ψυχολογικά σου και να μου δώσεις επιτέλους τη σχέση που στην πραγματικότητα «μαγειρεύω» και ονειρεύομαι.

16)… Παίζω με τις ενοχές σου και την αίσθηση καθήκοντος που νιώθεις, για παράδειγμα, όταν απειλώ ότι θα σκοτωθώ αν με αφήσεις κι εσύ μένεις από αίσθηση ευθύνης ή όταν σε στηρίζω σε μια δύσκολη φάση κι εσύ με παντρεύεσαι και με φροντίζεις μια ζωή για να ξεχρεώσεις.

17)… Δεν χαρίζω εύκολα την εμπιστοσύνη μου. Δοκιμάζω τους άλλους, τεστάρω μέχρι που μπορούν να φτάσουν για μένα και κυρίως τσεκάρω μέχρι που με παίρνει.

18)… Όταν μου απευθύνουν ερωτήματα δίνω έμμεσες και διφορούμενες απαντήσεις. Σε επίπεδο αρχής είναι καλές οι ξεκάθαρες εξηγήσεις, αλλά όχι και να δείξω στο αντίπαλο το φύλλο μου.

19)… Εγώ μόνο αποφασίζω για την έναρξη, το ρυθμό και το τέλος της σχέσης, ενώ συνήθως δεν κλείνω τη σχέση και δεν αποδεσμεύω τον άλλο, ώστε να τον αφήσω ξεκρέμαστο να με κυνηγάει και να με παρακαλάει για κλείσιμο και επιπλέον για να μπορώ να επιστρέψω αν θελήσω και να το πιάσω από εκεί όπου το άφησα.

20)… Τελευταίο και καλύτερο κόλπο μου: Υπερασπίζομαι όλες τις παραπάνω συμπεριφορές. Αυτό που υποτίθεται πετυχαίνουν αυτά και άλλα παρόμοια παιχνίδια είναι η απόκτηση μιας αίσθησης παντοδυναμίας, ο έλεγχος του άλλου και της σχέσης και, κυρίως, η εξασφάλιση ότι κανένας δεν θα πλησιάσει επικίνδυνα κοντά ώστε να δει γυμνό το βασιλιά.


Δεν με νοιάζει να με αγαπάς, αρκεί να με φοβάσαι

Κανένας άνθρωπος δεν επιθυμεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου ή να γίνεται αντικείμενο ελέγχου, αλλά ένας καθ′ έξιν «παίχτης» αρνείται ολοκληρωτικά να αποδεχτεί το γεγονός ότι απόλυτος έλεγχος δεν υπάρχει.

Έχει την ψευδαίσθηση ότι η απόκτηση δύναμης θα του εξασφαλίσει τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και προβλεψιμότητας που έχει ανάγκη, γι′ αυτό την επιδιώκει με κάθε μέσο, ακόμα και εις βάρος των άλλων. Προφανώς η μεγάλη ανάγκη για έλεγχο έχει κάποιες ρίζες στο παρελθόν.

Άνθρωποι που κάποια στιγμή στη ζωή τους βρέθηκαν μέσα σε χαοτικά περιβάλλοντα νιώθοντας ανήμποροι ή αβοήθητοι,

…συχνά προσπαθούν να αναπληρώσουν την αίσθηση αδυναμίας που κουβαλούν με υπερβολικές, απαιτητικές ή επιβλητικές συμπεριφορές στο σήμερα, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα ξαναβρεθούν ποτέ στη δυσάρεστη θέση του «θύματος».

Από την άλλη, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των «παιχτών» όπως η ανάγκη να έχουν πάντα δίκιο, η προσπάθεια να παρουσιάζονται ως αλάνθαστοι και τέλειοι και η συνεχής επιφυλακή μήπως γίνουν αντικείμενο ελέγχου, είναι όλα σημάδια χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Υπό αυτό το πρίσμα, η αναζήτηση δύναμης, η οποία αποδεδειγμένα αυξάνει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, είναι λογικό να έχει γίνει η βασικότερη αποστολή στη ζωή τους.

Πάντως αν το καλοσκεφτούμε, τα παιχνίδια δύναμης είναι ένας ακόμα τρόπος συμπεριφοράς, ένας ακόμα τρόπος που έχουμε μάθει να υπάρχουμε και να σχετιζόμαστε.

Ο «παίχτης» φέρεται έτσι επειδή μοιάζει να πιστεύει ότι μόνο με πλάγιους τρόπους θα καταφέρει να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Ενώ φαίνεται να επιζητεί συμμάχους, σεβασμό, αναγνώριση και ασφάλεια, για κάποιο λόγο του είναι αδύνατον να φανταστεί ότι θα τα λάβει όλα αυτά αν απλώς τα ζητήσει και τα εκφράσει ανοιχτά.

Προσπαθεί λοιπόν να ελέγξει τους άλλους προκειμένου να πάρει με τη βία όσα δεν πιστεύει ότι μπορεί ή αξίζει να πάρει με άλλο τρόπο και επιπλέον επειδή δεν εμπιστεύεται τους άλλους.

Φοβάται ότι αν τους αφήσει ελεύθερους και «ανεξέλεγκτους» θα του κάνουν κακό, θα τον προδώσουν ή θα του τη φέρουν.

Δεν είναι παράξενο που καταλήγει να εμπιστεύεται περισσότερο το φόβο, το σεβασμό ή το δέος που εγείρει πολλές φορές η δύναμη, πάρα κάποια άλλα, «αστάθμητα» συναισθήματα όπως η αυθόρμητη συμπάθεια, η αγάπη ή η αληθινή εκτίμηση.

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο «παίχτης» κατοικεί μέσα σε μία πραγματικότητα κάλπικη.

Ότι η δύναμη και ο έλεγχος που προσφέρουν τα παιχνίδια είναι απλές ψευδαισθήσεις και ότι η αυτοεκτίμηση που κερδίζεται είναι παροδική και εύθραυστη.

Ακόμα και έτσι να είναι, ο άνθρωπος που παίζει παιχνίδια συνήθως προτιμά τον ψεύτικο κόσμο του παρά να αντικρίσει τα ενδεχόμενα θέματά του.

Κρύβεται πίσω από τις ψευδαισθήσεις του και πάντα κατασκευάζει απέναντί του κάποιον που είναι «λιγότερο εντάξει» ή «έχει περισσότερα προβλήματα» από τον ίδιο, καταφέρνοντας έτσι να αποφύγει να διαχειριστεί τους φόβους, τις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες του, δηλαδή τις δικές του «αδυναμίες».

Έστω και στα ψέματα, ο «παίχτης» καταφέρνει να περνιέται για ισχυρός και αυτάρκης, καλύτερος και εξυπνότερος από τους άλλους.

Η «δύναμη» που αντιλαμβάνεται να έχει τον κάνει εγωκεντρικό και τον αποτρέπει από το να νοιαστεί για τους άλλους, ενώ η κυριαρχία που αισθάνεται να έχει επάνω τους του επιτρέπει να αγαπά τον εαυτό του.

Σε τελική ανάλυση, είτε είναι ηθικά επιλήψιμος είτε όχι, ένας αδιαμφισβήτητα αποτελεσματικός τρόπος να βλέπεις τον άλλον από ψηλά είναι να τον ρίξεις κάτω…


Μπορείς να με παίξεις μόνο αν στο επιτρέψω

Ένας «παίχτης» ποτέ δεν λειτουργεί στο κενό – πάντοτε υπάρχει ένας συμπαίκτης που για τους δικούς του λόγους δέχεται να πάρει μέρος στο παιχνίδι. Επίσης κάποιος «δυνατός» ποτέ δεν υφίσταται ως τέτοιος χωρίς να έχει κάποιον «αδύναμο» απέναντί του.

Τα παιχνίδια δύναμης διαδραματίζονται εντός σχέσεων δύναμης και όσοι βρίσκονται μέσα σε τέτοιες σχέσεις δεν βρίσκονται μαζί τυχαία.

Εκείνος που παίζει παιχνίδια εξαρτάται από την «αδυναμία» του άλλου για να επιβεβαιώσει την πεποίθησή του ότι είναι «δυνατός» και εκείνος που υφίσταται τα παιχνίδια εξαρτάται από τη σχέση του με τον «δυνατό» για να επιβεβαιώσει την πεποίθησή του ότι είναι «αδύναμος».

Σε αυτά τα πλαίσια, ο «δυνατός» κρατώντας τον άλλο σε υποδεέστερη θέση αποδεικνύει περίτρανα ότι «στη σχέση νικάει εκείνος που νοιάζεται λιγότερο», ενώ ο «αδύναμος» είτε βουλιάζει στην παθητικότητα είτε απαντά με θυμό είτε μετακινείται ανάμεσα στα δύο.


Υποταγή: η 1η θέση «αδυναμίας»

Από αυτή τη θέση διατυπώνονται φράσεις όπως: «έχω χάσει τη δύναμή μου», «είμαι ανίσχυρος/η απέναντί του/της» και «τίποτα από όσα κάνω δεν επιφέρουν αλλαγή σε οτιδήποτε». Η θέση υποταγής συνήθως επιλέγεται όταν έχω πολύ μεγάλη ανάγκη την επιβεβαίωση και αποδοχή του άλλου.

Προκειμένου να μην τον χάσω, αποκρίνομαι παθητικά στους χειρισμούς του, αναλαμβάνω έναν υποτακτικό ρόλο στη σχέση και δέχομαι να γίνω ο καθρέφτης όπου πάνω του προβάλλονται όλες οι «αδυναμίες» που θέλει να ξεφορτωθεί ο άλλος όπως, πιθανά, η ντροπή, ο φόβος και η ανεπάρκειά του. Φαίνεται να έχει υψηλό τίμημα, αλλά από την άλλη η υποταγή είναι μια ξέγνοιαστη θέση.

Όντας «θύμα» καταφέρνω να κρατάω τον άλλο κοντά μου, κρύβω τα δικά μου ενδεχόμενα θέματα πίσω από τα παιχνίδια του και συντηρώ μια ψευδοαίσθηση ασφάλειας.

Επιπλέον, στην υποταγή δεν χρειάζεται να αποφασίσω για τίποτα, αφού αφήνομαι στον έλεγχο του άλλου, θα πει παραιτούμαι από τον έλεγχο του εαυτού μου και της ζωής μου.

Έχοντας από πάνω μου έναν «δυνατό» να κινεί τα νήματα, έχω την ευκαιρία και την άνεση να παραμείνω παιδί και να βουλιάξω στην αδράνεια, την αναβλητικότητα και την τεμπελιά. Εξάλλου, ο ρόλος του θύματος ή του οσιομάρτυρα κρύβει πολλές φορές μια κρυφή αίγλη.

Γίνομαι ο αδικημένος, εκείνος που υπομένει σιωπηλά, ο απόλυτα «καλός» αυτής της ιστορίας απέναντι σε κάποιον απόλυτα «κακό».

Το σημαντικότερο που προσφέρει η υποταγή είναι ότι επιβεβαιώνει τις εσωτερικές διαστρεβλωμένες ιδέες που κουβαλώ ότι: «αν υπακούσω δεν θα πληγωθώ», «αν δείξω τη δύναμή μου οι άνθρωποι θα με εγκαταλείψουν» και «δεν είμαι αρκετά σημαντικός/ή, έξυπνος/η, ισχυρός/ή ώστε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

Το κακό είναι ότι η υποταγή μπορεί να γίνει εθιστική. Το «θύμα» φτάνει στο σημείο να χρειάζεται τον «δυνατό» προκειμένου να νιώσει κάποιου είδους συγκίνηση ή διέγερση. Φτάνει σχεδόν να μπερδεύει την αίσθηση της αδυναμίας, της υποτακτικότητας και της εξάρτησης με την αγάπη.

Έπειτα από μακρά θητεία στην υποταγή ένας άνθρωπος-άνθρωπος, δηλαδή ένας άνθρωπος «κανονικός», στις πραγματικές του διαστάσεις, δύσκολα πλέον μπορεί να γίνει αντιληπτός ως γοητευτικός ή sexy.


Ανταγωνισμός: η 2η θέση «αδυναμίας»

Εδώ ακούει κανείς φράσεις του τύπου: «θα σε κάνω να χάσεις όλη σου τη δύναμη» και «θα πάρω πίσω τη δύναμή μου».

Στην ανταγωνιστική θέση περνάμε στην αντεπίθεση και τα παιχνίδια δύναμης εκδηλώνονται παράλληλα και κλιμακώνονται καθώς ο καθένας αγωνίζεται να υπερκεράσει τον άλλο ώστε να καταλάβει τη θέση του «δυνατού».

Η σχέση παύει να είναι σχέση και μετατρέπεται σε έναν αγώνα δύναμης όπου ο καθένας παλεύει να επιβάλλει στον άλλο την προσωπική του ατζέντα όντας πεπεισμένος ότι οι δικοί του όροι είναι καλύτεροι ή σωστότεροι.

Και οι δύο προσπαθούν να επιβάλλουν την αλήθεια τους ως την απόλυτη αλήθεια, ξεχνώντας ότι η αλήθεια είναι υποκειμενική και ότι υπάρχουν πολλές αλήθειες.

Μαθαίνουν να πατάνε ο ένας τα κουμπιά του άλλου. Αν ξέρω ότι σε «πονάει» η εγκατάλειψη, απειλώ ότι θα φύγω, αν ξέρω ότι έχεις ανάγκη να φαίνεσαι «σωστός», σου υποδεικνύω ότι είσαι «λάθος», αν έχεις ανασφάλεια με την εμφάνισή σου αποφεύγω να σου κάνω κοπλιμέντα ή αναδεικνύω τις «ατέλειές» σου.

Μιλάμε για δύο ανθρώπους που παλεύουν να αναδειχθούν νικητές και που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν μέχρι να το καταφέρουν. Ο εγωισμός παίρνει συνήθως το πάνω χέρι και ο αγώνας για επικράτηση γίνεται εθιστικός.

Μένω ή επιστρέφω συσσωρεύοντας θυμό και πίκρα περιμένοντας τη δική μου σειρά και τη δική μου ευκαιρία να βγω από πάνω.

Μένω και παλεύω να επιβάλλω τη δική μου εκδοχή για τα πράγματα συζητώντας μέχρι τελικής πτώσης, απειλώντας, δίνοντας τελεσίγραφα, κάνοντας παράπονα, επικρίνοντας και κατηγορώντας.

Στην πραγματικότητα ούτε βλέπω ούτε ακούω τι λέει ο άλλος, ούτε με ενδιαφέρει τι θέλει.

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να τον λυγίσω, να ισχυροποιήσω ή αποκαταστήσω τη «δύναμή» μου και να ικανοποιηθεί ο εγωισμός μου. Εκτός από τη δεδομένη ταλαιπωρία, το σύνηθες επακόλουθο όλης αυτής της μάχης είναι φυσικά η αμοιβαία περιφρόνηση.

Σε συνθήκες ακραίου ανταγωνισμού, όπου ο καθένας λειτουργεί αποκλειστικά για τον εαυτό του, η ενσυναίσθηση για τον «αντίπαλο» εξαφανίζεται και ο άλλος υποβιβάζεται σε αντικείμενο, δηλαδή εκτιμάται και αξιολογείται αποκλειστικά βάσει της χρησιμότητάς του.

Είναι αλήθεια ότι τα παιχνίδια δύναμης μας κάνουν αλαζόνες και απερίσκεπτους.

Μας παρασύρουν να φερθούμε στον άλλο με εξευτελιστικό τρόπο, παραβιάζοντας τα όρια του και δείχνοντας έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό του, συμπεριφορές που υπό κανονικές συνθήκες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη εικόνα που θέλουμε να έχουμε για τον εαυτό μας ως ενός ανθρώπου ακέραιου και έντιμου.

Τις περισσότερες φορές, ο τρόπος που βρίσκουμε για να μειώσουμε αυτή τη γνωστική ασυμφωνία είναι να εκλογικεύσουμε την αδικαιολόγητη συμπεριφορά μας πείθοντας τον εαυτό μας ότι ο άλλος είναι ένα περιφρονητέο, μιαρό πλάσμα, παντελώς ανάξιο να τύχει καλύτερης μεταχείρισης.

Το συμπέρασμα, αν και καθόλου πρωτότυπο, είναι ότι η αίσθηση της δύναμης όντως διαφθείρει.


Ανάμεσα στη δύναμη και την αδυναμία τι να διαλέξω;

Θα αναρωτηθεί κανείς αν υπάρχει άλλη «λύση» ή διέξοδος σε αυτές τις ιστορίες.

Αν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να έχουμε κοινά συμφέροντα με τον άλλο αλλά να δυσκολευόμαστε να τα αντιληφθούμε ή στην περίπτωση που μπορούμε να τα αντιληφθούμε να μην ξέρουμε πώς να συντονίσουμε τις συμπεριφορές μας ώστε να τα ικανοποιήσουμε.

Πιθανόν θα μπορούσε να προκύψει μια αμοιβαία επωφελής λύση μέσα από μια διαδικασία διαπραγμάτευσης που θα οδηγούσε σε επίτευξη συμφωνίας.

Και πραγματικά, κάποια μοντέλα της θεωρίας παιγνίων περιγράφουν τις συνθήκες υπό τις οποίες είναι δυνατόν να βρεθεί μια συνεργατική λύση που θα ικανοποιεί όλα τα συγκρουόμενα συμφέροντα, χωρίς να διαλυθεί η σχέση.

Στο δεύτερο μέρος του άρθρου (Αληθινή δύναμη σημαίνει βγαίνω από το παιχνίδι) θα θίξουμε ακροθιγώς τις δυνατότητες συνεργασίας, αφού όμως πρώτα διερευνήσουμε το σημαντικότερο απ′ όλα: το πώς θα απελευθερωθούμε από τα παιχνίδια δύναμης.

Για να σας προϊδεάσω, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές κι επειδή μια ζωή την έχουμε, όταν η σχέση είναι πολύ ταλαιπωρημένη από τα παιχνίδια δύναμης η μόνη «οικονομική» επιλογή μάλλον δεν είναι η μελέτη και εφαρμογή της θεωρίας παιγνίων, αλλά η ρήξη.


(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… )

Το άρθρο έγραψε η Βιβή Φατούρου / Ψυχολόγος, ειδικευμένη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Σημείωση: Προσετέθησαν αρκετές φωτογραφίες - από τον admin - καθ’ ότι το άρθρο ήταν μακροσκελές και δεν θα ήταν ευκολοδιάβαστο !!!


thessalonikiartsandculture.gr , vivifatourou.gr
Read more »

Tα 12 αυτοκαταστροφικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στο Facebook !!!!



Μάθετε ποια είναι για να τα αποφύγετε...!!!!

Πολλά μπορεί να δημοσιεύουμε στο Facebook για τον εαυτό μας και όχι μόνο, όμως υπάρχουν και άγραφοι κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε για να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι στο δημοφιλές κοινωνικό βίντεο.

Παρακάτω ακολουθούν οι 12 εντολές που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς είναι ότι πιο καταστροφικό μπορείτε να κάνετε στο Facebook και στο profile σας.

●► Δεν κάνουμε ποτέ post με τον/την πρώην μας.

●► Δεν παρακολουθούμε ποτέ το profil της/του πρώην μας.

●► Δεν μετράμε ποτέ πόσα μηνύματα έχουμε στο wall μας την ημέρα των γενεθλίων μας.

●► Δεν διαβάζουμε ποτέ τα παλιά μας status... Άλλες εποχές τότε..

●► Δεν βλέπουμε παλιές φωτογραφίες που έχουμε γίνει tag

●► Δεν κοιτάμε φωτογραφίες όπου όλοι οι φίλοι μας έχουν ποστάρει χωρίς εμάς...

●► Δεν κάνουμε check-in ποτέ τις ώρες που δεν θα έπρεπε να είμαστε στο Facebook

●► Δεν στέλνουμε μήνυμα σε κάποιον που κάναμε φίλο κατά λάθος.

●► Δεν ανεβάζουμε φωτογραφίες με εμάς ή τους φίλους μας σε μια “κακή” ημέρα

●► Δεν ανεβάζουμε θλιμμένα status που δείχνουν ότι θέλουμε να κερδίσουμε την προσοχή των φίλων μας.

●► Προσοχή μην κάνετε tag οποιοδήποτε έχετε να μιλήσετε χρόνια..

●► Τελευταίο και πιο σημαντικό, δεν ανεβάζουμε ποτέ status όταν είμαστε θυμωμένοι ή γενικότερα σε φάση που δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα νεύρα μας, θα το μετανιώσετε...

Αυτά, αν μπορείτε να τα αποφύγετε, τόσο καλύτερο για εσάς...!!!!


techfrog.gr
Read more »

Υπατία η Αλεξανδρινή !!!!!


"Η Υπατία
ήταν ένα πρόσωπο που χώριζε την κοινωνία σε δύο μέρη:

αυτούς που την θεωρούσαν θαύμα του φωτός

και αυτούς που την έβλεπαν σαν απόστολο του σκότους."

( Elbert Hunnard )

Η Αλεξάνδρεια του 4ου αιώνα μ.Χ. ήταν ο χώρος μιας μικρής επιστημονικής αναγέννησης και αυτή φωτίστηκε από την πιο διάσημη ανάμεσα στις γυναίκες επιστήμονες και φιλοσόφους. Για δεκαπέντε αιώνες η Υπατία θεωρείται ότι ήταν η μόνη γυναίκα επιστήμονας στην ιστορία.

Ακόμα και σήμερα συχνά είναι η μόνη γυναίκα που αναφέρεται στην ιστορία των μαθηματικών και της αστρονομίας. Αυτή η ευγενής γυναίκα ξεχωρίζει στις σελίδες της ιστορίας σαν η μεγαλύτερη από τους μάρτυρες παγανιστές.

Η Ζωή της

Όταν γεννήθηκε η Υπατία το 370 μ.Χ., η διανοητική ζωή της Αλεξάνδρειας βρισκόταν σε κατάσταση επικίνδυνης σύγχυσης.

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία γινόταν χριστιανική και όλο και πιο συχνά δεν ήταν μόνο ο χριστιανός ζηλωτής που έβλεπε αιρέσεις και σατανισμό στα μαθηματικά και στην επιστήμη: "οι μαθηματικοί έπρεπε να κατασπαραχθούν από θηρία ή να καούν ζωντανοί" (McCabe).

Μερικοί από τους χριστιανούς Πατέρες αναβίωσαν τις θεωρίες της επίπεδης γης και του σύμπαντος ως στερέωμα.

Στην Αλεξάνδρεια ο Θεόφιλος, Πατριάρχης Αλεξάνδρειας, υποκινούσε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ παγανιστών, Εβραίων και Χριστιανών. Δεν ήταν μια και τόσο ευμενής εποχή για να είναι κανείς επιστήμονας, ή φιλόσοφος.

Ο πατέρας της Υπατίας, ο Θέων, ήταν μαθηματικός και αστρονόμος στο Μουσείο. Επέβλεπε από κοντά κάθε πλευρά της εκπαίδευσης της κόρης του.

Σύμφωνα με το μύθο, ήταν αποφασισμένος να γίνει η κόρη του ένα 'τέλειο ανθρώπινο ον' - ήταν η εποχή που οι γυναίκες θεωρούνταν κάτι παρακάτω από άνθρωποι!

Ήταν προσωπική μαθήτρια του μάγου Πλούταρχου και ανατράφηκε στις θεμελιώδεις αρχές της Πλατωνικής Σχολής. Η Υπατία ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή νέα. Ταξίδεψε στην Αθήνα και την Ιταλία και εντυπωσίαζε όσους συναντούσε με την εξυπνάδα και την ομορφιά της.

Σπούδασε στη νεοπλατωνική σχολή του Πλούταρχου του Νεότερου και της κόρης του Ασκληπιγένειας στην Αθήνα. Την εποχή εκείνη υπήρχε διάκριση μεταξύ των νεοπλατωνικών σχολών της Αλεξάνδρειας και της Αθήνας.

Η σχολή της Αθήνας τόνιζε περισσότερο τη μαγεία και την απόκρυφη επιστήμη. Αλλά για τους Χριστιανούς, όλοι οι Πλατωνιστές ήταν επικίνδυνοι αιρετικοί.

Όταν επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια έγινε δασκάλα των μαθηματικών και της φιλοσοφίας. Το Μουσείο είχε χάσει την υπεροχή του και η Αλεξάνδρεια τώρα είχε ξεχωριστά σχολεία για παγανιστές, για Εβραίους και για Χριστιανούς.

Ωστόσο, η Υπατία δίδασκε σε ανθρώπους κάθε θρησκείας και μετά τον πατέρα της ανέλαβε μια Έδρα Φιλοσοφίας στην πόλη. Σύμφωνα με τον βυζαντινό εγκυκλοπαιδιστή Σουίδα, 'ήταν επίσημα διορισμένη να ερμηνεύει το δόγμα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη κ.ά.".

Πολλοί μαθητές ερχόταν στην Αλεξάνδρεια ειδικά για να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις της για τα μαθηματικά, την αστρονομία, τη φιλοσοφία και τη μηχανική. Το σπίτι της έγινε κέντρο διανοουμένων και συγκέντρωνε σχολαστικιστές που συζητήσουν επιστημονικά και φιλοσοφικά ερωτήματα.

Ο Elbert Hubbard δίνει ένα φαιδρό πορτραίτο για την Υπατία. Ακολουθώντας τον Ιωάννη το Νίκιο, ένα κόπτη Επίσκοπο που διαστρέβλωνε την ιστορία για να την ταιριάσει με το χριστιανισμό, ο Hubbard βεβαιώνει ότι η Υπατία υπνώτιζε τους μαθητές της με σατανικές μεθόδους. Άλλοι συγγραφείς την ανέφεραν σαν αλχημίστρια.

Ο Charles Kingsley, γνωστός μυθιστοριογράφος του 19ου αιώνα, σκιαγράφησε φανταστικά τη ζωή της Υπατίας.

Ο Kingsley την βάζει να σκοτώνεται στην ηλικία των 25 αντί των 45 και την φαντάστηκε σαν φανατική νεοπλατωνική που ανακατεύτηκε σε πολιτικές διαμάχες. Η Υπατία δεν παντρεύτηκε ποτέ και για αιώνες οι ιστορικοί αναρωτιόταν για την αγνότητά της.

Χωρίς εξαίρεση, οι ελάχιστες ιστορικές αναφορές σε αυτή την παρθένο φιλόσοφο βεβαιώνουν την αρετή της, την ακεραιότητά της και την απόλυτη αφοσίωσή της στα ιδεώδη της Αλήθειας και του Δίκαιου.

Τα Έργα της

Με επιχειρήματα και δημόσια αναγνώριση και σεβασμό η Υπατία επισκίαζε κάθε αντίπαλο των Χριστιανικών δογμάτων της Βόρειας Αιγύπτου.

Ήταν φημισμένη για το βάθος της γνώσης της και τη γοητεία της προσωπικότητάς της και αγαπημένη των πολιτών της Αλεξάνδρειας. Συχνά την καλούσα ως σύμβουλο οι άρχοντες της πόλης.

Αν και τα γραπτά της καταστράφηκαν στην πυρκαγιά της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, μπορούμε να σχηματίσουμε μια εικόνα του περιεχομένου τους από τα σχόλια σύγχρονών της συγγραφέων.

Η Υπατία έγραψε σχόλια για την Αριθμητική του Διόφαντου, επίσης για τον Αστρονομικό Κανόνα του Πτολεμαίου και ακόμα για τις Κωνικές Τομές του Απολλώνιου της Πέργα.

Τα περισσότερα από τα γραπτά της Υπατίας ξεκίνησαν σαν σημειώσεις για τους μαθητές της. Κανένα δεν έχει διασωθεί ολοκληρωμένο, αν και είναι πιθανό τμήματα του έργου της να έχουν ενσωματωθεί στις εκτενείς πραγματείες του Θέωνα.

Μερικές πληροφορίες για τα επιτεύγματά της προέρχονται από δασωμένα γράμματα του μαθητή και φίλου της Συνέσιου του Κυρηναίου, που αργότερα έγινε ο πλούσιος και ισχυρός Επίσκοπος της Πτολεμαϊδας.

Κάποτε ο Συνέσιος, Επίσκοπος και γνωστός για τη μόρφωσή του, της έγραψε ζητώντας τη βοήθειά της στην κατασκευή ενός αστρολάβου και ενός υδροσκοπίου, αναγνωρίζοντας τη μοναδική υπεροχή του νου της.

Το σημαντικότερο έργο της Υπατίας ήταν στην άλγεβρα. Έγραψε σχόλια στην Αριθμητική του Διόφαντου σε 13 βιβλία. Ο Διόφαντος έζησε και εργάσθηκε στην Αλεξάνδρεια τον τρίτο αιώνα και έχει ονομασθεί 'πατέρας της άλγεβρας'.

Ανέπτυξε τις απροσδιόριστες (ή Διοφαντικές) εξισώσεις, δηλαδή εξισώσεις με πολλαπλές λύσεις. (Ένα συνηθισμένο παράδειγμα προβλημάτων αυτού του τύπου είναι το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε ένα κατοστάρικο σε νομίσματα χρησιμοποιώντας διαφορετικά νομίσματα, 50άρικα, 20άρικα κλπ.).

Εργάσθηκε επίσης με δευτεροβάθμιες εξισώσεις. Τα σχόλια της Υπατίας περιελάμβαναν εναλλακτικές λύσεις και πολλά νέα προβλήματα που προέκυπταν σαν συνέπεια στα χειρόγραφα του Διόφαντου.

Η Υπατία έγραψε επίσης μια διατριβή Περί των Κωνικών του Απολλώνιου σε οκτώ βιβλία. Ο Απολλώνιος ο Πέργας ήταν ένας αλεξανδρινός γεωμέτρης του 3ου π.Χ. αιώνα, που προσπάθησε να εξηγήσει τις ασυνήθιστες τροχιές των πλανητών.

Το κείμενο της Υπατίας ήταν μια εκλαΐκευση της εργασίας του. Όπως οι έλληνες πρόγονοί της, η Υπατία γοητευόταν από τις κωνικές τομές (τα γεωμετρικά σχήματα που σχηματίζονται όταν ένα επίπεδο τέμνει ένα κώνο).

Μετά το θάνατό της, οι κωνικές τομές αγνοήθηκαν μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα όταν οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι πολλά φυσικά φαινόμενα, όπως οι τροχιές πλανητών, περιγραφόταν με τον καλύτερο τρόπο με τις καμπύλες που προκύπτουν από κωνικές τομές.

Ο Θέων, ο πατέρας της Υπατίας, αναθεώρησε και εξέλιξε τα Στοιχεία της γεωμετρίας του Ευκλείδη και είναι η δική του έκδοση που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Πιθανότατα η Υπατία εργάσθηκε μαζί του σε αυτή την αναθεώρηση.

Αργότερα έγραψε μαζί του τουλάχιστον μία διατριβή για τον Ευκλείδη. Η Υπατία επίσης έγραψε τουλάχιστον ένα βιβλίο από την εργασία του Θέωνα για τον Πτολεμαίο.

Ο Πτολεμαίος είχε συστηματοποιήσει όλη τη σύγχρονη μαθηματική και αστρονομική γνώση σε ένα έργο 13 βιβλίων, το οποίο μετριόφρονα ονόμασε Μαθηματική Πραγματεία. Άραβες Σχολαστικιστές το μετονόμασαν σε Almagest ('Μέγα Βιβλίο").

Το σύστημα του Πτολεμαίου παρέμεινε το κυρίαρχο αστρονομικό έργο μέχρι τον Κοπέρνικο τον 16ο αιώνα. Οι πίνακες της Υπατίας για τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, ο Αστρονομικός Κανών, ίσως ήταν μέρος των σχολίων του Θέωνα στον Πτολεμαίο, ή ήταν ξεχωριστό έργο.

Εκτός από τη φιλοσοφία και τα μαθηματικά, η Υπατία είχε ενδιαφέρον για τη μηχανική και την πρακτική τεχνολογία. Τα γράμματα του Συνέσιου περιέχουν σχέδια για αρκετά επιστημονικά όργανα περιλαμβάνοντας έναν αστρολάβο

(Ο αστρολάβος χρησιμοποιούταν για τη μέτρηση των θέσεων του άστρων, πλανητών και του ήλιου και για τον υπολογισμό της ώρας και του ανερχόμενου ζωδίου του ζωδιακού).

Η Υπατία ανέπτυξε ακόμα μια συσκευή για τη διύλιση του νερού, ένα όργανο για τη μέτρηση της στάθμης του νερού και ένα διαβαθμισμένο υδρόμετρο από μπρούτζο για τη μέτρηση της ειδικής βαρύτητας (πυκνότητας) ενός υγρού.

Η Υπατία ήταν ο τελευταίος παγανιστής επιστήμονας του δυτικού κόσμου και ο θάνατός της συνέπεσε με τα τελευταία χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Και αφού από τότε δεν υπήρξαν σημαντικές πρόοδοι στα μαθηματικά, την αστρονομία και τη φυσική σε όλο τη Δύση για άλλα 1000 χρόνια, η Υπατία έγινε σύμβολο του τέλους της αρχαίας επιστήμης. Μετά την Υπατία ήρθε το χάος και ο βαρβαρισμός των Σκοτεινών Χρόνων.

Αρκετοί συγγραφείς μνημονεύουν τις διδασκαλίες της Υπατίας σαν Χριστιανικές στο πνεύμα.

Πραγματικά, η Υπατία αφαίρεσε το πέπλο μυστηρίου με το οποίο είχε καλυφθεί αυτή η νέα θρησκεία, συζητώντας με τέτοια ευκρίνεια για τις πιο πολύπλοκες αρχές της ώστε πολλοί νεοφώτιστοι στη Χριστιανική πίστη εγκατέλειψαν το Χριστιανισμό για να γίνουν μαθητές της.

Η Υπατία αποδείκνυε λογικά την παγανιστική καταγωγή της Χριστιανικής πίστης, αλλά και εξέθετε τα υποτιθέμενα θαύματα που οι Χριστιανοί πρόβαλαν σαν σημάδια "θείας προτίμησης", αναλύοντας τους φυσικούς νόμους που διέπουν τα φαινόμενα.

Ο Θάνατος της

Το ότι η Υπατία ανακατεύτηκε στα πολιτικά θέματα της Αλεξάνδρειας είναι αδιαμφισβήτητο. Ο μαθητής της Ησύχιος ο Εβραίος έγραφε:

΄Κρατώντας το μανδύα του φιλοσόφου και περπατώντας μέσα στην πόλη, εξηγούσε δημόσια τα γραπτά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και άλλων φιλοσόφων σε όλους όσους ήθελαν να ακούσουν... Οι ήθελαν να συμβουλευθούν αυτήν πρώτα για τα θέματα διοίκησης της πόλης.'

Σαν παγανίστρια, που ασπάστηκε την ελληνική επιστημονική σκέψη και σαν πολιτικό πρόσωπο με επιρροή, η Υπατία βρέθηκε σε πολύ επικίνδυνη θέση σε μια όλο και πιο χριστιανική πόλη.

Το 412 ο Κύριλλος, ένας φανατικός χριστιανός, έγινε Πατριάρχης της Αλεξάνδρειας και μεγάλη εχθρότητα αναπτύχθηκε μεταξύ του Κυρίλλου και του Ορέστη, του Ρωμαίου Κυβερνήτη της Αιγύπτου, ενός παλιού μαθητή και καλού φίλου της Υπατίας.

Αμέσως μόλις πήρε την εξουσία, ο Κύριλλος άρχισε να διώκει τους εβραίους, διώχνοντας χιλιάδες από αυτούς από την πόλη.

Έπειτα, παρά τη σφοδρή αντίθεση του Ορέστη, έστρεψε την προσοχή του στο να καθαρίσει την πόλη από του νεοπλατωνιστές. Αγνοώντας τις εκκλήσεις του Ορέστη, η Υπατία αρνήθηκε να απαρνηθεί τις ιδέες της και να ασπασθεί το Χριστιανισμό.

Ο Κύριλλος, ο οποίος αργότερα αναγορεύτηκε ο πατέρας τους δόγματος της Χριστιανικής Τριάδας και αγιοποιήθηκε για το ζήλο του έβλεπε στην Υπατία μια συνεχή απειλή για τη διάδοση της Χριστιανικής πίστης, ο Κύριλλος, τουλάχιστον έμμεσα, ήταν η αιτία του τραγικού της θανάτου.

Παρά κάθε επόμενη προσπάθεια να τον απαλλάξουν από το στίγμα του δολοφόνου, το αδιαμφισβήτητο γεγονός παραμένει ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποτρέψει το αποτρόπαιο και βίαιο έγκλημα.

Το μόνο ελαφρυντικό που μπορεί κανείς να προσφέρει σαν υπεράσπισή του είναι το ότι, τυφλωμένος από τη μανία του φανατισμού, ο Κύριλλος θεωρούσε την Υπατία ως μάγισσα εκπρόσωπο του Κακού.

Ο φόνος της Υπατίας περιγράφεται στα γραπτά του χριστιανού ιστορικού του 5ου αιώνα Σωκράτη του Σχολαστικού:

"Όλοι οι άνθρωποι την σεβόταν και την θαύμαζαν για την απλή ταπεινοφροσύνη του μυαλού της. Ωστόσο, πολλοί με πείσμα την ζήλευαν και επειδή συχνά συναντούσε και είχε μεγάλη οικειότητα με τον Ορέστη, ο λαός την κατηγόρησε ότι αυτή ήταν η αιτία που ο Επίσκοπος και ο Ορέστης δεν γινόταν φίλοι.

Με λίγα λόγια, ορισμένοι πεισματάρηδες και απερίσκεπτοι κοκορόμυαλοι με υποκινητή και αρχηγό τους τον Πέτρο, έναν οπαδό αυτής της Εκκλησίας, παρακολουθούσαν αυτή τη γυναίκα να επιστρέφει σπίτι της γυρνώντας από κάπου.

Την κατέβασαν με τη βία από την άμαξά της, την μετέφεραν στην Εκκλησία που ονομαζόταν Caesarium, την γύμνωσαν εντελώς, της έσκισαν το δέρμα και έκοψαν τις σάρκες του σώματός της με κοφτερά κοχύλια μέχρι που ξεψύχησε, διαμέλισαν το σώμα της, έφεραν τα μέλη της σε ένα μέρος που ονομαζόταν Κίναρον και τα έκαψαν."

Οι δολοφόνοι της Υπατίας ήταν Παραβολικοί, φανατικοί μοναχοί της Εκκλησίας του Αγ. Κυρίλλου της Ιερουσαλήμ, πιθανώς υποβοηθούμενοι από Νιτριανούς μοναχούς.

Το αν ο Κύριλλος διέταξε ο ίδιος το φόνο παραμένει ανοικτό ερώτημα. Πάντως, δημιούργησε το λιγότερο το πολιτικό κλίμα που επέτρεψε μια τέτοια θηριωδία. Ο Κύριλλος αργότερα ονομάστηκε άγιος.

Ο Ορέστης ανέφερε τη δολοφονία και ζήτησε από τη Ρώμη να ξεκινήσει έρευνες. Αργότερα παραιτήθηκε και έφυγε από την Αλεξάνδρεια. Η έρευνα αναβλήθηκε πολλές φορές λόγω 'έλλειψης μαρτύρων' και τελικά ο Κύριλλος ισχυρίσθηκε ότι η Υπατία ήταν ζωντανή και ζούσε στην Αθήνα.

Έτσι χάθηκε το 415 η μεγαλύτερη γυναίκα μύστης του αρχαίου κόσμου και μαζί της έπεσε και η Νεοπλατωνική Σχολή της Αλεξάνδρειας. Η μνήμη της Υπατίας πιθανώς τιμάται από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στο πρόσωπο της Αγ. Αικατερίνης της Αλεξάνδρειας.

Κατά άλλους αυτή είναι διαφορετικό πρόσωπο, μια άλλη χριστιανή Αλεξανδρινή διανοούμενη που δολοφονήθηκε ένα μήνα πριν την Υπατία.

Με την εξάπλωση του Χριστιανισμού, η έρευνα έδωσε τη θέση της στην εμφάνιση πολλών θρησκευτικών λατρειών και μεγάλο θρησκευτικό χάος και ενδιαφέρον για την αστρολογία και το μυστικισμό.

Το 640 εισέβαλαν οι Άραβες στην Αλεξάνδρεια και ό,τι είχε απομείνει από το Μουσείο καταστράφηκε.

Αλλά αν και η Ευρώπη είχε μπει στους σκοτεινούς χρόνους του Μεσαίωνα, η ελληνική επιστήμη επρόκειτο να επιβιώσει στο Βυζάντιο και να ανθίσει στον Αραβικό κόσμο.



Βιογραφία ~ Βιβλιογραφία ΕΔΩ !!!

Read more »

FrostWire 6.1.0 ~ Το γρηγορότερο πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων !!!



Το FrostWire είναι ένα ισχυρό και δωρεάν πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων μέσω του δικτύου Gnutella το οποίο σας επιτρέπει να κατεβάσετε όλων των ειδών περιεχόμενο όπως μουσική, βίντεο, εικόνες, λογισμικό, ψηφιακά βιβλία και πολλά άλλα με απλό και αποτελεσματικό τρόπο.

Η μηχανή του είναι πολύ δυνατή και σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε ακριβείς και εξατομικευμένες αναζητήσεις.

Με λίγα λόγια είναι ένας καταπληκτικός Youtube Downloader , Bit Torrent Client αλλά και ένας Media Player.

Δείτε εδώ μια σειρά από βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα διατίθεται για Windows, Mac-Os , Linux και android λειτουργικά συστήματα!

Είναι συμβατό for ALL Windows / Mac-Os / Linux / Android
… έχει χωρητικότητα ( ~23ΜB ) … Κατεβάστε από ΕΔΩ
[ αφού πρωτίστως επιλέξετε λειτουργικό ]


Read more »

ShakeAlert και το smartphone σας
θα προβλέπει σεισμούς !!!



Τι είναι το ShakeAlert; Χώρες όπως η Ιαπωνία έχουν εξελιγμένα συστήματα προειδοποίησης σεισμών. Όμως πάρα πολλές χώρες που είναι λιγότερο ανεπτυγμένες (βλέπε Ελλάδα) δεν έχουν λόγω της στενότητας των οικονομικών πόρων.

Έτσι προκειμένου να προσφέρουν σε αυτές τις χώρες κάποια μορφή προστασίας, μια κοινοπραξία από ερευνητικά ιδρύματα των ΗΠΑ, επινόησαν το ShakeAlert Earthquake Early Warning System, το οποίο θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε smartphones για έγκαιρη ανίχνευση των σεισμών.

Οι επιστήμονες του Geological Survey των ΗΠΑ, καθόρισαν ότι «οι δέκτες GPS σε ένα smartphone μπορούν να ανιχνεύσουν τη μόνιμη κίνηση του εδάφους (τη μετατόπιση) που προκαλεί ένας μεγάλος σεισμός.

Η ιδέα πίσω από ShakeAlert είναι ότι ένα δίκτυο τηλεφώνων σε μια περιοχή θα μπορούσε να καταγράψει στοιχεία σχετικά με το μέγεθος και την κατανομή αυτών των κινήσεων, και στη συνέχεια, να στείλει ειδοποιήσεις σε άλλες περιοχές που δεν έχουν πληγεί ακόμη.

Ακόμα και με λίγους εθελοντές από μία πόλη (λιγότερους από 5.000) που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, τα συνδυασμένα στοιχεία από τα κινητά τους θα εξακολουθούν να είναι επαρκή για την αξιολόγηση των παραμέτρων ενός σεισμού.

Φυσικά, πιο εξελιγμένα συστήματα εξακολουθούν να λειτουργούν καλύτερα. Το ShakeAlert, για παράδειγμα, δεν μπορεί να ανιχνεύσει σεισμούς που το μέγεθος τους είναι λιγότερο από 7 Ρίχτερ – οι οποίοι εξακολουθούν να είναι μεγάλοι και πολλές φορές θανάσιμοι.

Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσε να παράσχει κάποια μορφή προειδοποίησης σε μέρη που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν άλλο μέσο πρόβλεψης.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (Agency for International Development) ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο θα δοκιμαστεί το ShakeAlert κατά μήκος της ακτής της Χιλής.

Τα ιδρύματα που συμμετέχουν στη μελέτη περιλαμβάνουν το Caltech, το Πανεπιστήμιο του Houston, το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και το Jet Propulsion Laboratory της NASA. Η έρευνα δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Science Advances.


Read more »

Λαζάνια με σπανάκι !!!



Εύκολα λαζάνια σε συνδυασμό με το θρεπτικό σπανάκι!

Υλικά:

●► 1 πακέτο Λαζάνια
●► 1 κιλό Σπανάκι
●► 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερό Κρεμμύδι
●► 3 μεγάλες τριμμένες Ντομάτες
●► ½ φλιτζάνι του καφέ Άνηθο
●► Ελαιόλαδο
●► 100 γραμ. τριμμένο Ρεγκάτο
●► 100 γραμ. τριμμένο Κασέρι
●► Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε πολύ καλά και το σουρώνουμε να μην έχει πολλά υγρά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι να το σοτάρουμε κι αυτό.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Λαδώνουμε τον πάτο από ένα πυρέξ και στρώνουμε μια σειρά λαζάνια.

Συνεχίζουμε βάζοντας σπανάκι πάνω από τα λαζάνια και λίγο τριμμένο κασέρι. Επόμενη στρώση πάλι λαζάνια και καλύπτουμε με σπανάκι και κασέρι. Τελειώνουμε με την τελευταία στρώση λαζάνια.

Προσθέτουμε λίγο νερό, λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον αέρα για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει καλά.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


clickatlife.gr , chefoulis.gr
Read more »

Ποια σημεία του σώματος μπλοκάρει
η κάθε εσωτερική σύγκρουση
δημιουργώντας ποιες ασθένειες....!!!!!



Η ασθένεια είναι ένα μήνυμα ότι κάτι κάνω λάθος. Πρέπει επειγόντως να αλλάξω τις σκέψεις μου και συνειδητά να επιλέξω να είμαι υπέρ της ζωής, ότι και αν αυτό σημαίνει.

Αν υποφέρουμε σωματικά, αυτό είναι ένα μήνυμα που μας λέει ότι υπάρχει κάτι στη συνειδητότητά μας που πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το αλλάξουμε. Δηλαδή, οι ασθένειες είναι αντανακλάσεις των εσωτερικών μας σκέψεων και συναισθημάτων.

Το σώμα μας με λίγα λόγια, μας μιλά. Είναι ο καθρέφτης των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πεποιθήσεών μας. Μας στέλνει συνεχώς μηνύματα αρκεί να βρούμε τον χρόνο και τον τρόπο να τα ακούσουμε.

Εξ’ άλλου ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης , δεν εντοπίζει τη νόσο στα όργανα. Θεωρεί πως ο άρρωστος αποτελεί ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και ότι η αρρώστια διέπεται από φυσικούς νόμους.

Πότε όμως μπορεί να ασθενήσει ένας άνθρωπος; Οι περισσότερες αιτίες ασθενειών είναι οι εσωτερικές συγκρούσεις και γενικά αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος , φόβος, θυμός, οργή, γκρίνια, ενοχή, θλίψη, εγωισμός, ζήλια.

Επίσης μπορεί κάποιος να εκτεθεί σε κάποια μεταδοτική ασθένεια (γιατί πιστεύει ότι αυτό είναι αναπόφευκτο ή πάρα πολύ πιθανό)

…ή να προσβληθεί από την ίδια ασθένεια που έπασχε ένας γονιός ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του (γιατί έχει υποσυνείδητα προγραμματίσει τον εαυτό του ότι θα ακολουθήσει την ίδια πορεία, το ίδιο πεπρωμένο).

Επιπλέον, κάποιος ασθενεί διότι είτε υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει, είτε δεν επιτρέπει στον εαυτό του να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί, οπότε βρίσκει το σώμα την λύση της αρρώστιας.

Aς μην ξεχνάμε λοιπόν ότι :

●► κάθε ασθένεια είναι πάντα μια κραυγή για αγάπη

●► η ασθένεια αντανακλά τις πλευρές εκείνες του εαυτού που χρειάζεται να θεραπευτούν

●► η ουσιαστική θεραπεία έρχεται πάντα από μέσα

●► με την έλλειψη κατανόησης των πραγµατικών αιτιών, υποχωρούµε στην θεώρηση ότι αυτό που µας κυβερνά είναι το τυχαίο.

Όμως η εµφανιζόµενη ασθένεια, όχι µόνο δεν είναι κάποιος τυχαίος, µυστηριώδης τιµωρός, αλλά η κορυφή του παγόβουνου που ειδοποιεί έγκαιρα για το τι ακριβώς συµβαίνει βαθιά µέσα µας.

Είναι η ανακούφιση της ψυχής που βρίσκει τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μας και να τραβήξει την προσοχή μας, εκφράζοντας τις ανάγκες της.

Όποιο κι αν είναι το σύμπτωμα που εμφανίζεται στο σώμα είναι σίγουρα ένα μήνυμα από την ψυχή μας. Αν το ακούσουμε και ανταποκριθούμε ανάλογα τότε η ένταση του συμπτώματος θα μειωθεί ή και θα υποχωρήσει εντελώς.

Aν αρπάξουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την ψυχή μας, τότε πραγματικά ελευθερωνόμαστε από τη στασιμότητα της κατάστασης και προχωράμε σε μια πιο αρμονική και υγιή ζωή.

Η συνειδητοποίηση αυτή και η εσωτερική έρευνα, µας µετατρέπει σε πρωταγωνιστές της ζωής µας για να ξαναβρούµε την ισορροπία της.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε κάποιες νοητικές & συναισθηματικές αιτίες δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται στον άνθρωπο.

Ο χάρτης του Emotion Code του Bradley Nelson:

●► Πρόβλημα στο λεπτό έντερο ή στην καρδιά από εγκατάλειψη, απιστία, χαμό, έλλειψη αγάπης.

●► Πρόβλημα στη σπλήνα ή στο στομάχι, από ανησυχία, απελπισία, αηδία, νευρικότητα.

●► Πρόβλημα στο πνευμόνι ή στο παχύ έντερο από κλάμα, αποθάρρυνση, απόρριψη, θλίψη, πόνο.

●► Πρόβλημα στο συκώτι και στη χολή από θυμό, πικρία, ενοχή, μνησικακία, πανικό, κατάθλιψη.

●► Πρόβλημα στα νεφρά ή στην κύστη από κατάκριση, τρόμο, φόβο.

●► Πρόβλημα στους αδένες και σεξουαλικά όργανα, από ταπείνωση, ζήλια, πόθο, καταπίεση.

Τα μάτια είναι ο δείκτης της ετοιμότητάς μας να βλέπουμε τον κόσμο. Όταν έχουμε προβλήματα όρασης αυτό σημαίνει, ότι δεν επιθυμούμε να δούμε κάτι στους εαυτούς μας και στους γύρω μας ανθρώπους.

Τα προβλήματα όρασης στα παιδιά δείχνουν με βεβαιότητα, ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι τους, και τα παιδιά αρνούνται να το δουν, οπότε υποσυνείδητα χαλούν την όρασή τους για να μη βλέπουν τα δυσάρεστα.

Καταρράκτης ~ Δείχνει συναισθηματική και ψυχολογική θόλωση της άποψής σας για ότι συμβαίνει μέσα και γύρω σας.

Μυωπία ~ Φοβάστε το μέλλον και ότι αυτό μπορεί να σας επιφυλάσσει. Όμως η φαντασία σας προκαλεί το φόβο, όχι η πραγματικότητα.

Πρεσβυωπία ~ Δείχνει δυσκολία να προσαρμοστείτε με ότι συμβαίνει γύρω σας. Δυσκολία ακόμη και να κοιτάξετε στον καθρέφτη το σώμα σας να γερνάει.

Επιπεφυκίτιδα ~ Δυσκολεύεστε να δείτε κάτι που σας προκαλεί θυμό και επιθυμείτε να κλείσετε τα μάτια για να μην το δείτε.

Κριθαράκι ~ Εμφανίζονται σε άτομα συναισθηματικά, που δεν μπορούν να προσπεράσουν ότι βλέπουν μπροστά τους. Τους στενοχωρεί αυτό που βλέπουν και θα προτιμούσαν να βλέπουν μόνο ό,τι τους αρέσει. Προσπαθήστε να αποκτήσετε μεγαλύτερη ανοχή σε όσα βλέπετε γύρω σας.

Τα Αυτιά δείχνουν την ετοιμότητά μας να ερχόμαστε σε επαφή με τον γύρω κόσμο. Πόνος ή βόμβος εμφανίζεται όταν δεν θέλουμε πια ούτε να ακούμε ούτε να υπακούμε. Κάθε δυσλειτουργία των αυτιών δηλώνει κριτική άποψη σχετικά με ότι ακούτε, ακόμη και εσωτερικό θυμό ή επιθυμία να αποκλείσετε οτιδήποτε δεν θέλετε να ακούσετε.

Μπορεί να αισθάνεστε ότι εύκολα σας δυσφημούν και έτσι ζείτε διαρκώς σε κατάσταση άμυνας. Καταλάβετε ότι αυτό που σας εκνευρίζει δεν είναι τόσο αυτά που λένε, αλλά κυρίως η ερμηνεία που δίνετε σε αυτά που λένε. Βρείτε το χρόνο να ακούτε με την καρδιά.

Στα παιδιά η ωταλγία υποδηλώνει μια κατάσταση δυσάρεστη στο σπίτι, την οποία αυτά δεν θέλουν να ακούσουν, και δεν μπορούν να την εκφράσουν λόγω της απαγόρευσης από τους μεγάλους, πράγμα που επιδεινώνει την ωταλγία.

Η κώφωση είναι μια μακροχρόνια άρνηση να ακούσουμε κάποιον. Αν παρατηρήσουμε ένα ζευγάρι που ο ένας έχει μειωμένη ακοή, τότε θα δούμε πως ο άλλος μιλάει συχνά πάρα πολύ, φλυαρεί σχεδόν ακατάπαυστα.

Ο σβέρκος αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας στην διαλλακτική σκέψη, στην αποδοχή μιας άλλης γνώμης, την κατανόηση των απόψεων πολλών ανθρώπων. Κατά κανόνα οι παθήσεις του λαιμού προέρχονται από την δογματική πεισματική άρνηση να δει κανείς με νέο τρόπο τα πράγματα της ζωής. Σημαίνει ισχυρογνωμοσύνη πάνω στη δική μας σκέψη.

Ο λάρυγγας αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας να υπερασπίζουμε τα συμφέροντά μας και τις γνώμες μας, την προσωπικότητά μας. Ο λάρυγγας αρρωσταίνει, όταν εμείς θεωρούμε, ότι δεν δικαιούμαστε και δεν είμαστε σε θέση να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας.

Πέραν τούτου, ο λάρυγγας είναι η έδρα της ενέργειας της δημιουργίας. Όταν η δημιουργική ενέργεια δεν βρίσκει διέξοδο, ο λάρυγγας αρρωσταίνει. Ο ερεθισμένος λαιμός δηλώνει πάντα οργή.

Λαρυγγίτιδα ~ Αποτελεί μήνυμα του σώματος ότι φοβάστε να επικοινωνήσετε προφορικά. Θέλετε να πείτε κάτι, φοβάστε όμως ότι δεν θα εισακουστείτε ή ότι θα δυσαρεστήσετε κάποιον.

Δεχτείτε το γεγονός ότι δεν θα συμφωνήσουν όλοι ή ακόμη δεν θα ικανοποιηθούν με όλα όσα έχετε να πείτε. Αναγνωρίστε το δικαίωμά σας στην ελευθερία του λόγου και αμέσως θα το αναγνωρίσουν και οι άλλοι.

Λαιμός ~ Σφίξιμο στο λαιμό σημαίνει ότι ίσως αισθάνεστε περιορισμένοι, υπό πίεση ή ότι σας έχουν αρπάξει από το λαιμό για να πείτε ή να κάνετε κάτι.

Πόνος κατά την κατάποση δείχνει τον τρόπο που διαλέγει το σώμα να σας ρωτήσει ξεκάθαρα “ποιο πρόσωπο ή κατάσταση δεν μπορείτε να καταπιείτε; ”Ίσως δεν μπορείτε να καταπιείτε την στάση ενός συγκεκριμένου προσώπου ή την έκβαση μιας κατάστασης.

Το στήθος αντιπροσωπεύει την αρχή της μητρότητας.

Όταν έχετε προβλήματα με το στήθος, σημαίνει συνήθως πως υπερπροστατεύετε ένα πρόσωπο/γεγονός/εμπειρία. Ένα μέρος από τη διαδικασία της μητρικής φροντίδας είναι να επιτρέπουμε στο παιδί να μεγαλώσει, να απογαλακτιστεί.

Χρειάζεται να ξέρουμε πότε θα το αφήσουμε από τα χέρια μας, πότε θα το προτρέψουμε να πάρει τα ηνία της ζωής του και θα του επιτρέψουμε να ζήσει όπως θέλει.

Η υπερπροστασία δεν αφήνει τα παιδιά να χειρίζονται μόνα τους τις εμπειρίες τους. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αρνηθεί και δώστε βοήθεια από αγάπη, όχι αίσθημα υποχρέωσης. Οι παθήσεις του στήθους επίσης μπορεί να έχουν σχέση με τον κρυφό θυμό συνήθως των γυναικών για τους άνδρες.

Η πλάτη αντιπροσωπεύει την αίσθηση της στήριξης. Προβλήματα με την πλάτη αρχίζουν, όταν νιώθει κανείς, ότι του λείπει η στήριξη. Οι πόνοι του άνω τμήματος της πλάτης σχετίζονται με την ανεπάρκεια της αισθηματικής στήριξης από τους άλλους (σύζυγος, φίλος, αφεντικό).

Το μεσαίο τμήμα της πλάτης σχετίζεται με το αίσθημα της ενοχής και τους φόβους του παρελθόντος, φόβους των οικονομικών προβλημάτων.

Ο πόνος στον ώμο υποδηλώνει ότι κρατάτε το βάρος του κόσμου στους ώμους σας. Έχετε υπερφορτώσει τον εαυτό σας χωρίς λόγο. Αναλαμβάνετε ακόμη και βάρη που δεν είναι δικά σας.

Επιτρέψτε στους άλλους να ζουν τη δική τους ζωή, με τα δικά τους λάθη, και ελευθερώστε τον εαυτό σας.

Κύφωση ~ Αν υποφέρετε από κύφωση ίσως αισθάνεστε πως έχετε τον κόσμο στους ώμους σας και ότι όλοι είναι πάνω στην πλάτη σας.

Λόρδωση ~ Προτιμάτε να τα κάνετε συνήθως όλα μόνοι σας και είναι πολύ δύσκολο για σας να δεχτείτε βοήθεια. Το σώμα σας λέει ότι πρέπει να δέχεστε πράγματα με ευγνωμοσύνη και απλώς να λέτε ευχαριστώ για ανταπόδοση.

Τα χέρια αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη ζωή μας, τις ευθύνες μας και τα ταλέντα μας. Πόνοι εκφράζουν πιθανόν αντίδραση του εαυτού επειδή δεν εκφράζουμε όλο το δυναμικό μας.

Το κάθε δάχτυλο έχει τη σημασία του.

●► Ο αντίχειρας αντιπροσωπεύει τις νοητικές ικανότητες.
●► Ο δείκτης τον φόβο και τον εγωισμό.
●► Ο μέσος την οργή και τη σεξουαλικότητα.
●► Ο τέταρτος ταυτόχρονα την συμφωνία και την πίκρα.
●► Ο πέμπτος τις οικογενειακές σχέσεις και τις απαιτήσεις.

Τα πόδια έχουν σχέση με το πού βαδίζουμε στο μονοπάτι της ζωής μας. Με την ικανότητα να προχωρεί κανείς στην ζωή. Τα πόδια μάς οδηγούν μπροστά στη ζωή.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται σ’ αυτά, τις πιο πολλές φορές προέρχονται από το φόβο που νιώθουμε να προχωρήσουμε μπροστά ή να πάρουμε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή στόχο.

Όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι, συχνά προκαλούμε μικρά προβλήματα στα πόδια μας. Μια αντίρρηση που προβάλει ο εαυτός για την κατεύθυνση που έχουμε πάρει. Μπορούμε να επιβραδύνουμε λίγο το ρυθμό μας και να χαρούμε ορισμένα πράγματα περισσότερο.

Τα γόνατα προσδιορίζουν την ευελιξία του κάθε ατόμου.

Εκφράζουν την περηφάνια, το εγώ, την ισχυρογνωμοσύνη. Την επόμενη φορά που θα έχεις προβλήματα με τα γόνατά σου, ρώτησε τον εαυτό σου πού ήσουν αδιάλλακτος.

Πόνοι στα γόνατα εμφανίζονται όταν κάτι μέσα μας νιώθει να έχει γονατίσει από τις πιέσεις της ζωής και δεν θέλει πια να υποτάσσεται, να χαμηλώνει τον εαυτό του προς χάριν των άλλων ή μιας κατάστασης.

Απελευθέρωσε την ισχυρογνωμοσύνη σου. Η ζωή είναι μια αδιάκοπη ροή, μια συνεχής κίνηση. Για να νιώθεις άνετα, χρειάζεται να είσαι ευέλικτος.

Δεν είναι ανάγκη να φοβάσαι μήπως χάσεις τον έλεγχο ακολουθώντας τις ιδέες των άλλων ή αποδεχόμενοι νέες ιδέες. Επιτρέψτε στον εαυτό σας την ευελιξία να δει τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Πέλματα ~ Είστε αναποφάσιστοι ποιο δρόμο να διαλέξετε. Ίσως σας συμβαίνει να αισθάνεστε πως είστε καρφωμένοι σε ένα μέρος ή δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε τα πόδια σας. Λαμβάνετε μήνυμα από το σώμα σας ότι πρέπει να αφεθείτε και να κινηθείτε ευδιάθετα μπροστά.

Φτέρνα ~ Ο πόνος στη φτέρνα δείχνει ότι επιθυμείτε να κινηθείτε προς την κατεύθυνση των στόχων σας, αλλά διστάζετε επειδή δεν αισθάνεστε να σας στηρίζουν επαρκώς οι άλλοι. Προτιμάτε να έχετε πρώτα τη συναίνεση των άλλων.

Αισθάνεστε ακόμα και ένοχοι όταν ενεργείτε χωρίς την έγκριση των άλλων. Να ξέρετε όμως πως είναι αδύνατον να συμφωνούν όλοι. Αν όλοι είχαμε την ίδια γνώμη για όλα, η ζωή δεν θα ήταν καθόλου ενδιαφέρουσα.

Η καρδιά αντιπροσωπεύει την αγάπη, ενώ το αίμα τη χαρά.

Όποιος αρνείται στον εαυτό του την αγάπη και τη χαρά, η καρδιά του σφίγγει. Ως αποτέλεσμα το αίμα ρέει πιο αργά, πράγμα του οδηγεί στις αναιμίες, την στηθάγχη και το έμφραγμα.

Έμφραγμα ~ Το αίμα αντιπροσωπεύει τη χαρά της ζωής και η παρεμπόδιση της ροής του, αποτελεί συσσώρευση συναισθημάτων που εμποδίζουν τη χαρά στη ζωή σας.

Καρδιακές δυσλειτουργίες ~ Αν έχετε προβλήματα στην καρδιά, διακατέχεστε πιθανόν από την τάση να τα παίρνετε όλα κατάκαρδα ή πολύ στα σοβαρά. Προβλήματα καρδιάς έχουν να κάνουν με ερωτικές απογοητεύσεις, άρνηση συγχώρεσης, συναισθηματική εξάρτηση ή αποξένωση και “κλείσιμο της καρδιάς”.

Πνευμονικές παθήσεις ~ Οι πνεύμονες σχετίζονται με την στάση μας προς την ζωή, οι πνευμονοπάθειες έχουν σχέση με τον φόβο της ζωής γενικά ή με τον φόβο να ζεις ολοκληρωμένη ζωή, της απαισιόδοξης, αρνητικής στάσης προς την ζωή.

Είναι οι ρυθμιστές του αέρα, συνδέονται άμεσα με την επιθυμία για ζωή και την ποιότητά της. Πιθανόν αισθάνεστε καταπιεσμένοι με ένα αίσθημα ασφυξίας που σας προκαλεί κάποιο πρόσωπο ή κατάσταση. Το σώμα σας λέει να πάρετε μια βαθιά ανάσα ζωής.

Το στομάχι είναι ο δείκτης της ικανότητάς μας στην χώνεψη των νέων ιδεών και εμπειριών. Τα προβλήματα με το στομάχι κατά κανόνα σχετίζονται με την ανικανότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες.

Όταν έχουμε ενοχλήσεις ας αναρωτηθούμε “Ποιον δεν μπορούμε να χωνέψουμε; Ποιος μας κάθεται στο στομάχι; Τι φοβόμαστε;” Έτσι λοιπόν τα στομαχικά προβλήματα αποτελούν εκδηλώσεις αποτυχίας ή άρνησης σας να χωνέψετε ένα άτομο ή μια κατάσταση την οποία φοβάστε ή δεν μπορείτε να αντέξετε.

Πρωκτός ~ Κάθε όργανο του σώματός μας είναι μια υπέροχη έκφραση της ζωής και έχει τη δική του συγκεκριμένη λειτουργία. Χωρίς τον πρωκτό δεν θα μπορούσαμε να αποβάλλουμε αυτά που το σώμα μας δε χρειάζεται πια και θα πεθαίναμε πολύ γρήγορα.

Το παχύ έντερο σχετίζεται με την ικανότητα να απελευθερώνεσαι από κάτι, που δεν έχεις πια ανάγκη. Προβλήματα του παχέος εντέρου σχετίζονται με τους φόβους απαλλαγής από τον παλιό τρόπο σκέψης, με το φόβο να χάσεις κάτι ή να μην αποκτήσεις κάτι.

Διάρροια ~ Σε φυσικό επίπεδο το σώμα αποβάλλει μη αφομοιωμένα θρεπτικά συστατικά. Έτσι αποβάλλετε κάτι που σας προκαλεί συναισθηματική δυσφορία.

Δυσκοιλιότητα ~ Η κύρια λειτουργία του εντέρου είναι να αποβάλλει οτιδήποτε άχρηστο στο σώμα. Η άριστη ψυχικοσωματική υγεία βασίζεται στην απελευθέρωση παλιών αντιλήψεων που υπάρχουν.

Επίσης μπορεί να παρουσιαστεί όταν αισθάνεστε ότι πιέζεστε να αποχωριστείτε κάτι υλικής φύσεως. Το σώμα σας στέλνει ηχηρό μήνυμα ότι είναι καιρός να ξεχάσετε.

Σκουριασμένες ιδέες και παλιές αντιλήψεις θα συσσωρευτούν και σταδιακά θα σας δηλητηριάσουν, γι’αυτό αποτινάξετε τα παλιά και υποδεχτείτε τα καινούργια.

Το υπερβολικό βάρος αντιπροσωπεύει την ανάγκη για προστασία. Η αγάπη για τον εαυτό μας και η δίαιτα στις αρνητικές σκέψεις, είναι η καλύτερη δίαιτα. Έχετε ανυψώσει ένα ψυχολογικό τείχος γύρω σας, ένα φράγμα πάχους, για να σας προφυλάσσει από τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των άλλων.

Όταν είμαστε οργισμένοι με τον εαυτό μας, όταν νιώθουμε κάποιες ενοχές, όταν αισθανόμαστε την ανάγκη να επιβάλουμε κάποια τιμωρία, τότε ένα ατύχημα είναι μια θαυμάσια λύση.

Ένα ατύχημα προκαλεί πάντα την προσοχή και την συμπάθεια των άλλων προς εμάς. Σπεύδουν να μας περιποιηθούν και να μας φροντίσουν. Ο πόνος κάθε είδους είναι μια ένδειξη ενοχής. Η ενοχή αποζητά την τιμωρία & η τιμωρία φέρνει πόνο.

Όταν δεν αισθανόμαστε άνετα επειδή γεννηθήκαμε άντρες ή γυναίκες, όταν απορρίπτουμε τη σεξουαλικότητά μας, όταν περιφρονούμε το σώμα μας και το θεωρούμε βρώμικο και αμαρτωλό, τότε συχνά έχουμε προβλήματα στα γεννητικά μας όργανα.

Οι διαταραχές της ουροδόχου κύστεως σχετίζονται με τον θυμό με τον εαυτόν σου.

Οι προστατίτιδες με τη μειωμένη αυτοεκτίμηση των ανδρών και με τον φόβο να φανούν ανεπαρκείς σεξουαλικά στα μάτια των γυναικών.

Η σεξουαλική ανικανότητα και ψυχρότητα οφείλεται στο φόβο, το θυμό και το φθόνο για τον/την σεξουαλικό σύντροφο και στην αντίληψη, ότι το σεξ είναι αμαρτία. Έχετε αλλάξει την άποψή σας για τη σύντροφό σας ή για τη σχέση. Μπορεί να τη βλέπετε περισσότερο σαν μητρική φιγούρα ή φίλη.

Τα αφροδίσια νοσήματα είναι σχεδόν πάντα δημιουργήματα των σεξουαλικών ενοχών. Προέρχονται από μια συχνά υποσυνείδητη αίσθηση ότι δεν είναι σωστό να εκφραζόμαστε σεξουαλικά.

Ένας φορέας αφροδίσιου νοσήματος μπορεί να συνευρεθεί με πολλούς ερωτικούς συντρόφους, αλλά θα μεταδώσει την ασθένεια μόνο σε εκείνους που έχουν αδύναμο νοητικό και σωματικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Aids ~ συνδέεται άμεσα με την αγάπη προς τον εαυτό μας.

Συμβαίνει όταν είμαστε ανίκανοι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και ειδικότερα όταν δεν είμαστε ικανοί να αποδεχτούμε το φύλο μας.

Πρόκειται για ασθένεια που μεταδίδεται σε εκείνους οι οποίοι δεν είναι σε θέση να αγαπήσουν τον εαυτό τους και αποζημιώνονται επιζητώντας την ψευδαίσθηση της αγάπης και της αποδοχής σε σεξουαλικό επίπεδο, για να αισθανθούν ότι τους αγαπούν.

Το σώμα λέει πως είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας ακριβώς έτσι όπως είναι.

Αγοραφοβία ~ Οι αγοραφοβικοί βιώνουν τόσο υπερβολικά έντονο φόβο ώστε αποφεύγουν καταστάσεις όπου αισθάνονται ότι δεν μπορούν να δραπετεύσουν εύκολα.

Έτσι επιδιώκουν να κυκλοφορούν μαζί με κάποιον που εμπιστεύονται (ένα ασφαλές πρόσωπο) ή να γνωρίζουν ένα ασφαλές μέρος εκεί κοντά όπου μπορούν να καταφύγουν.

Υπήρξαν άτομα υπερβολικά ευαίσθητα ως παιδιά και γι’αυτό επιρρεπείς στα συναισθήματα των άλλων.

Ακόμα και σήμερα όταν βρεθούν σε δημόσιο χώρο έχουν την τάση να φορτώνονται τα συναισθήματα των άλλων και να πνίγονται. Πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτά τα συναισθήματα ούτε ανήκουν στους ίδιους, ούτε είναι υπεύθυνοι για τους άλλους.

Αιματολογικά προβλήματα ~ Το αίμα αντιπροσωπεύει τη δύναμη της ζωής & της χαράς. Όπως το αίμα θρέφει το σώμα μας έτσι κι εμείς πρέπει να θρέφουμε την ψυχή μας. Είναι καλό να ασχολούμαστε περισσότερο με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν παρά να δαπανούμε ενέργεια σε πράγματα που αποστραγγίζουν τη ζωτικότητά μας.

Ακμή ~ Είναι ένας τρόπος να κρατάμε σε απόσταση τον εαυτό μας από τους άλλους ώστε να μην μας βλέπουν από πολύ κοντά. Επηρεάζονται περισσότερο όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η ακμή που επιμένει στην ενήλικη περίοδο δείχνει την ανάγκη αλλαγής του τρόπου με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας.

Αλλεργίες ~ Ίσως αισθάνεστε έντονη αποστροφή για κάποιον ή έχετε δυσκολία να προσαρμοστείτε με κάποιο πρόσωπο/κατάσταση. Μπορεί μάλιστα να επιζητάτε έγκριση από κάποιο πρόσωπο προς το οποίο αισθάνεστε βαθύτερα εχθρότητα.

Αντί να πιστεύετε πως η αλλεργία προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες, σκεφτείτε τι σας συνέβη τις προηγούμενες εικοσιτέσσερις ώρες πριν από την αλλεργική σας αντίδραση.

Ο εντοπισμός του προσώπου που δεν ανέχεστε θα πρέπει να αποτελεί το πρώτο σας μέλημα. Εφ’ όσον δεν μπορείτε να αλλάξετε τους άλλους, η μόνη σας επιλογή είναι να τους αποδεχτείτε όπως είναι.

Αλτσχάϊμερ ~ Χρησιμεύει για να δραπετεύουμε από την πραγματικότητα του παρόντος. Συχνά προσβάλλονται από αυτήν χαρακτήρες που φροντίζουν για όλα. Νιώθουν ότι δεν φροντίστηκαν οι ίδιοι όπως θα επιθυμούσαν.

Σήμερα, αυτή η ασθένεια τούς ελευθερώνει από ευθύνες και τους βοηθά να ελέγχουν τους άλλους. Πρέπει να καταλάβετε ότι μπορείτε να είστε αποδεκτοί και αγαπητοί ακόμη και όταν δεν φροντίζετε τους πάντες και δεν θυμάστε την κάθε λεπτομέρεια.

Αμυγδαλίτιδα ~ Δείχνει θυμό ή απογοήτευση από μια κατάσταση την οποία δεν μπορείτε να “καταπιείτε”. Προσδιορίστε τι ή ποιον δεν μπορείτε να αποδεχθείτε.

Η ανορεξία και η βουλιμία είναι ακραίες μορφές μίσους εναντίον του εαυτού μας.

Η τροφή είναι το σύμβολο της ανατροφής μας από τη μάνα γη. Οι ανορεκτικοί απορρίπτοντας λοιπόν την τροφή, απορρίπτουν και τη μητέρα τους, το πρωταρχικό γυναικείο πρότυπο ή την δική τους γυναικεία πλευρά.

Πρέπει να αγκαλιάσετε την θηλυκότητά σας και να κατανοήσετε ότι η μητέρα σας έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για την ανατροφή σας, σύμφωνα με τις ικανότητές της και τις γνώσεις που διέθετε την εποχή.

Σεβαστείτε την και αποδεχτείτε την ως ένα άλλο ανθρώπινο ον με τους φόβους και τα όριά της όπως όλοι μας.

Το άσθμα προκαλείται από την υπερβολική, την αποπνικτική αγάπη. Στην περίπτωση αυτή έχουμε την αίσθηση πως δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε.

Αϋπνία ~ Τα άτομα που υποφέρουν από αϋπνία είναι συναισθηματικά και αγχώδη. Η έλλειψη ύπνου πιθανόν να αντιπροσωπεύει κάποια έλλειψη ηρεμίας στη ζωή σας. Προσπαθείτε να μείνετε ξύπνιοι, ώστε να λύσετε όλα τα θέματα που σας απασχολούν.

Αφυδάτωση ~ Το νερό σχετίζεται με τα συναισθήματά μας. Η αφυδάτωση σημαίνει πως έχουμε αποκοπεί από το να αισθανόμαστε οτιδήποτε και πιο συγκεκριμένα να αισθανόμαστε καλά με εμάς τους ίδιους.

Βήχας ~ Κάτω από τον βήχα κρύβονται λόγια, γνώμες, διαμαρτυρίες, βρισιές ή δηλώσεις που δεν τολμήσαμε να ξεστομίσουμε και προτιμήσαμε να τις καταπιούμε. Επίσης τα φλέματα, υποδηλώνουν την καταπιεσμένη ανάγκη μας να “φτύσουμε” ορισμένες καταστάσεις ή πρόσωπα.

Συχνά ο βήχας είναι εκδήλωση αγανάκτησης ή άγχους όταν το άτομο νιώθει ότι έχει καταπιεί πολλά για πολύ καιρό και έχει πια φτάσει σε ένα σημείο που πνίγεται.

Γλώσσα ~ Αν σας έχει γίνει συνήθεια να δαγκώνετε τη γλώσσας σας ή έχετε συλλάβει τον εαυτό σας να το κάνει περιστασιακά, σκεφτείτε μήπως αισθάνεστε ενοχές για κάτι που μόλις είπατε ή είστε έτοιμοι να πείτε.

Δάκρυα ~ Η ανεπαρκής έκκριση δακρύων αποτελεί ένδειξη ότι προσπαθείτε να κρύψετε την ευαισθησία σας. Φοβάστε μήπως σας θεωρήσουν αδύναμο άτομο.

Δερματολογικά προβλήματα ~ Το δέρμα συνδέεται άμεσα με την εικόνα του εαυτού μας για την αντανάκλαση στον εξωτερικό κόσμο. Τα προβλήματα του δέρματος είναι εκδηλώσεις υποτίμησης του εαυτού. Δίνετε μεγάλη σημασία στο πώς σας βλέπουν οι άλλοι και τι γνώμη έχουν για εσάς.

Το σώμα σας στέλνει μήνυμα να είστε πιο φιλικοί με τον εαυτό σας και να τον αποδέχεστε περισσότερο. Μπορεί επίσης να είναι μια δικαιολογία του σώματος για να αποφύγετε να αναπτύξετε επαφή με άλλους.

Αν έχετε λεπτό δέρμα είστε ευαίσθητοι και εύθικτοι.

Ξηροδερμία ~ Είστε απρόθυμοι να δείξετε την ευαισθησία ή λεπτότητά σας.

Σκληροδερμία ~ Σας αρέσει να δίνετε την εντύπωση πως είστε σκληρός άνθρωπος, αλλά το ήρεμο και ευγενικό τμήμα του εαυτό σας επιθυμεί να εκφραστεί.

Δηλητηρίαση ~ Το σώμα σας δηλώνει ότι επηρεάζεστε τόσο πολύ από εξωτερικούς παράγοντες ώστε στην πραγματικότητα αισθάνεστε να σας δηλητηριάζει κάποιο πρόσωπο ή κατάσταση.

Όταν το σώμα σας παράγει τοξίνες, όλες τους είναι αντανάκλαση των τοξικών σας σκέψεων. Το σώμα σας προειδοποιεί ότι αυτές οι σκέψεις δεν συμβάλλουν στην ικανοποίηση των αναγκών σας.

Αντιληφθείτε ότι πάνω στη γη κανένας δεν έχει τη δύναμη να δηλητηριάσει τη ζωή σας, παρά μόνο εσείς.

Δυσμορφίες ~ Δυσμορφία από τη γέννηση συμβαίνει προκειμένου να διδάξει άνευ όρων αγάπη τόσο στο άτομο που τη φέρει όσο και σε αυτούς που το περιβάλλουν. Μας διδάσκει να κοιτάζουμε βαθύτερα από την επιφάνεια και να γνωρίζουμε το θαυμάσιο άτομο εσωτερικά.

Έρπης στα χείλη σχετίζεται με αίσθημα αηδίας ή ανομολόγητου καταπιεσμένου πόθου. Χρειάζεται να αποδεχόμαστε και να αναγνωρίζουμε όλα τα συναισθήματα και τις επιθυμίες που μας προκαλούν αποστροφή.

Εμετός ~ Πιθανόν απορρίπτετε κάτι που μόλις είδατε ή ακούσατε.

Επιληψία ~ Οι επιληπτικοί είναι άτομα που κριτικάρουν αυστηρά τον εαυτό τους και στρέφουν εναντίον τους βίαια συναισθήματα, τιμωρώντας τον για το παραμικρό λάθος. Ψάχνουν την αγάπη από τους άλλους, αφού δεν μπορούν οι ίδιοι να τη δώσουν στον εαυτό τους.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι γήινος, με όλα τα ανθρώπινα λάθη και τις αδυναμίες, χωρίς να έχετε την ενοχή ή το φόβο ότι δεν θα αγαπηθείτε.

Εφιαλτικά όνειρα ~ Τα όνειρα αποτελούν συνέχεια της κατάστασης της συνείδησης που βιώνουμε όταν είμαστε ξύπνιοι. Οι φόβοι που δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε και καταπιέζετε μέσα σας, κατά τη διάρκεια του ύπνου βρίσκουν ελεύθερο πεδίο.

Τα όνειρα, σάς φέρνουν σε επαφή με ζητήματα που πρέπει να ασχοληθείτε. Προσέξτε τα μηνύματα που σας παρουσιάζονται. Ευχαριστείτε το υποσυνείδητό σας που δείχνει τους φόβους σας, ώστε να αναπτύξετε δύναμη και θάρρος να τους αντιμετωπίσετε στη ζωή σας.

Ηπατικές δυσλειτουργίες ~ Το συκώτι είναι ένα από τα κυριότερα όργανα φιλτραρίσματος και αποτοξίνωσης του οργανισμού. Αντιπροσωπεύει την πύλη συγκρατημένου θυμού. Μέσα σας αισθάνεστε λύπη και πικρία. Το συκώτι στέλνει ένα αυστηρό μήνυμα ότι είναι καιρός να χωνέψετε όσα συμβαίνουν γύρω σας. Μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα.

Ίλιγγος ~ Δείχνει ότι βλέπετε κάποια απώλεια στην ψυχική σας ισορροπία. Αισθάνεστε ότι χάσατε το πάτημα ή το κράτημά σας σε αυτό που θεωρούσατε ισορροπημένη ζωή.

Ιός ~ Εφόσον επιτρέψατε μια εισβολή τέτοιου είδους, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει ρήγμα ή άνοιγμα στο συναισθηματικό ή νοητικό σας σώμα. Αυτά τα ανοίγματα συμβαίνουν όταν έχετε επιτρέψει να σας μολύνουν η πικρία ή ο θυμός.

Ο καρκίνος προκαλείται από βαθιά μνησικακία.

Καταλήγουμε στο σημείο να κατηγορούμε τους άλλους για όλα μας τα προβλήματα. Οι άνθρωποι που έχουν καρκίνο ασκούν επίσης μεγάλη αυτοκριτική. Αν μάθουμε να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, τότε θα έχουμε το κλειδί για τη θεραπεία του καρκίνου.

Όταν ο καρκίνος κάνει μετάσταση ή όταν κάποια άλλη αρρώστια επανέρχεται, δεν σημαίνει ότι οι γιατροί δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, αλλά ότι ο ασθενής δεν έκανε τις απαιτούμενες νοητικές αλλαγές.

Τα πιο γνωστά συναισθηματικά τραύματα που εκδηλώνονται ως σοβαρές σωματικές ασθένειες, είναι η απόρριψη, η εγκατάλειψη, η ταπείνωση, η προδοσία και η αδικία.

Μπορεί να καταπιέζετε μέσα σας αισθήματα πικρίας και θυμού. Δεν τα έχετε αντιληφθεί και ούτε έχετε ασχοληθεί πώς να απελευθερωθείτε από αυτά. Μόλις αυτή η συσσώρευση φτάσει στα όρια της έκρηξης, ο καρκίνος εκδηλώνεται.

Η συγχώρεση είναι ο μεγάλος γιατρός. Είστε άνθρωπος. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για αυτά που ένιωσε καθώς και τα πρόσωπα που σχετίζονται με την κατάσταση.


Ο Γερμανός γιατρός Ryke Geerd Hamer υποστηρίζει ότι καρκίνο παθαίνουμε όταν έχουμε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση, όταν η ζωή μας είναι ενάντια στο σκοπό της ψυχής, όταν πάμε εντελώς ενάντια στα συναισθήματά μας.

Γεννήθηκε το 1935, υπήρξε καρκινολόγος και ραδιολόγος σε γερμανική κλινική. Ο ίδιος ήταν πάντοτε σε άριστη υγεία, όμως βρέθηκε το 1978 µε καρκίνο των όρχεων, λίγους µήνες µετά τον θάνατο του µοναχογιού του από αδέσποτη σφαίρα.

Υποψιαζόµενος την άµεση σχέση της ασθένειας του µε το προσωπικό του δράµα, συνοµίλησε συστηµατικά µε τους ασθενείς την ίδιας ασθένειας και ανακάλυψε πως όλοι, χωρίς εξαίρεση, ζούσαν το ίδιο δράµα πρόσφατης απώλειας ενός παιδιού.

Η επόµενη του σκέψη ήταν πως και άλλοι τύποι καρκίνων θα έπρεπε να οφείλονται σε έντονα ψυχικά δράµατα. Χάρις στην λεπτομερή παρατήρηση, ο Χάμερ ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειών.

Όπως λέει, η ασθένεια είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος – αυτή είναι η νέα ιατρική.

Στην περίπτωση αυτού του γιατρού, μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για νόμους, αφού οι επαληθεύσεις που έγιναν από τον ίδιο και από άλλους ερευνητές και θεραπευτές έδειξαν ότι όλοι (οι νόμοι) ισχύουν στις 100% των περιπτώσεων, πράγμα το οποίο δεν είχε ποτέ συμβεί έως τότε στην ιστορία της ιατρικής.


Ο ατσαλένιος νόμος του καρκίνου που διατυπώθηκε από τον Χάμερ είναι ο εξής:

Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε.

Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια.
-


Παρατήρησε λοιπόν ότι οι ασθενείς που είχαν καρκίνο των οστών, για παράδειγμα, είχαν όλοι βιώσει κάποιο σοκ, κάποιο στρες , κάποια έντονη και βίαιη (αιφνίδια) εσωτερική σύγκρουση κατά την οποία αισθάνθηκαν υποτιμημένοι.

Επίσης, παρατήρησε ότι σε όλους τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ίδιο καρκίνο, είχε εμφανισθεί ένα σημάδι στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου τους.

Έτσι:

●► Ο καρκίνος των οστών αντιστοιχεί στην εσωτερική σύγκρουση της υποτίμησης.

●► Ο καρκίνος των πνευμόνων στον έντονο φόβο του θανάτου.

●► Ο καρκίνος του αριστερού στήθους σε μια γυναίκα δεξιόχειρα, στη έντονη εσωτερική σύγκρουση σε σχέση με ένα παιδί (πραγματικό, εικονικό, φανταστικό ή συμβολικό).

●► Ο καρκίνος του δεξιού στήθους σε μια δεξιόχειρα γυναίκα αντιστοιχεί σε εσωτερική σύγκρουση γενικά με τον σύντροφο (σε μια γυναίκα αριστερόχειρα, οι αντιστοιχίες αντιστρέφονται).

●► Ο καρκίνος του προστάτη αντιστοιχεί στη σεξουαλική εσωτερική σύγκρουση (πραγματική ή συμβολική) σε σχέση με τα παιδιά ή τους απογόνους (ή την ικανότητα δημιουργίας). Και ούτω καθεξής, για όλους τους καρκίνους.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό σε αυτήν την ανακάλυψη, είναι ότι ο μηχανισμός : «σύγκρουση – εγκέφαλος–όργανο» λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Όσο δηλαδή, η εσωτερική σύγκρουση είναι ενεργή, η περιοχή του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται δίνει διαταγή στη βιολογική διαδικασία να παραγάγει καρκινικά κύτταρα στο όργανο που διαλέχτηκε για να εκφράσει την ανισορροπία.

Έτσι, σύμφωνα με τον Χάμερ, βάσει επαληθεύσεων που έγιναν στο εργαστήριο, αυτό που αποκαλούμε καρκινικό κύτταρο έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα κανονικό κύτταρο, αλλά με πολλαπλάσιες επιδόσεις.

Ένα καρκινικό κύτταρο στομαχιού χωνεύει πολύ πιο γρήγορα και δυνατά από ένα κανονικό κύτταρο.

Ένα καρκινικό κύτταρο παγκρέατος παράγει πολύ περισσότερη ινσουλίνη, ένα καρκινικό κύτταρο του στήθους παράγει πολύ περισσότερο γάλα, ένα καρκινικό κύτταρο πνεύμονα έχει πολύ μεγαλύτερη ικανότητα ανταλλαγής οξυγόνου αίματος, ένα καρκινικό κύτταρο νεφρού φιλτράρει σαφώς περισσότερο, κ.λπ.

Όταν όμως το άτομο λύσει την εσωτερική του σύγκρουση (με οποιονδήποτε τρόπο και αν το κάνει αυτό) και βάλει τέλος στο έντονο στρες του, η ίδια περιοχή του εγκεφάλου αντιστρέφει το πρόγραμμα και δίνει αμέσως διαταγή στη βιολογική διαδικασία,

…να σταματήσει την παραγωγή καρκινικών κυττάρων, να καταστρέψει τον όγκο που έχει δημιουργηθεί στο όργανο και να επαναφέρει τη σωστή λειτουργία, με αποτέλεσμα ο ασθενής να οδηγείται σύντομα σε θεαματικές αυτο-ιάσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις αναρίθμητες δίκες εναντίον του γιατρού Χάμερ στις οποίες ενάγων ήταν ο ιατρικός σύλλογος, ο δικηγόρος του Χάμερ είχε ζητήσει από το δικαστήριο να συγκρίνει το ποσοστό, σε εθνική κλίμακα,

…όσων επέζησαν από καρκίνο, με το ποσοστό όσων επέζησαν από καρκίνο ανάμεσα στους ασθενείς του πελάτη του (λαμβάνοντας υπόψη ότι μερικοί από αυτούς είχαν απευθυνθεί σ’ αυτόν, μερικές φορές στο τελευταίο τους στάδιο).

Αυτή η σύγκριση παρουσίασε: 95% επιβίωση για περισσότερα από 5 χρόνια για τον Χάμερ, έναντι 30% μέσο όρο, σε εθνική κλίμακα στη Γερμανία.

Κεφάλι ~ Συχνά αντί να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, το νιώθουμε απλώς να πονάει από έναν ισχυρό πονοκέφαλο. Είναι ο τρόπος που το σώμα μας στέλνει μήνυμα ότι έχουμε φορτωθεί με πολλές σκοτούρες ή ότι έχουμε υπερφορτώσει τα κυκλώματα με κάτι που μας ζητάει πολλή ενέργεια και σκέψη, οπότε χρειάζεται να αφήσουμε τα πράγματα να κρυώσουν λίγο πριν πάρουμε αποφάσεις.

Αν αισθάνεστε ότι το κεφάλι σας κοντεύει να σπάσει, το μήνυμα του σώματος είναι να πάψετε να συγκεντρώνετε τόσα πολλά μέσα σας. Απαλλαγείτε από την υπερβολική νοητική δραστηριότητα και σταματήστε να επιδιώκετε να καταλάβετε και να εξηγήσετε με το μυαλό τα πάντα.

Κρυολόγημα ~ Αν κάποια στιγμή θέλατε έντονα να κλάψετε και συγκρατήσατε τα δάκρυά σας, είναι πιθανό μερικές μέρες αργότερα αυτή η εσωτερική κατάσταση να βρήκε διέξοδο σε ένα κρυολόγημα όπου τα μάτια δάκρυζαν και η μύτη έτρεχε σαν βρύση, όπως θα ήθελαν να τρέχουν τα δάκρυα αν είχατε επιτρέψει στη λύπη σας να εκφραστεί.

Λιποθυμία ~ Είναι ένας είδος φυγής στην εμφάνιση μιας κατάστασης που συνεχίζεται και σας έχει προκαλέσει αίσθημα απογοήτευσης και εξουθένωσης. Αντί να παραδίνεστε στους φόβους σας και να προσπαθείτε να δραπετεύσετε, αντιμετωπίστε τους και μιλήστε γι’ αυτούς ανοιχτά.

Μην αποφεύγετε λοιπόν την κατάσταση που σας βασανίζει γιατί θα τη συναντάτε ξανά μπροστά σας μέχρι να την ξεδιαλύνετε. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε τι έρχεται να σας διδάξει και όχι να την αγνοήσετε.

Μήτρα ~ Αν δεν μπορείτε να γεννήσετε λόγω προβλήματος στη μήτρα, το σώμα σας λέει ότι επιθυμείτε πολύ ένα παιδί, αλλά ο φόβος σας είναι μεγαλύτερος από την επιθυμία σας, τόσο που δημιουργήσατε σωματικό εμπόδιο στην αναπαραγωγή.

Μόλυνση ~ Έχετε επιτρέψει στον εαυτό σας να καταληφθεί από σκέψεις, λόγια και έργα άλλων. Αυτό σας έχει επηρεάσει και μολύνει. Επίσης ο φόβος σας για επίθεση προσελκύει την επιθετικότητα των άλλων. Η ζωή, σάς φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που φοβάστε.

Μυϊκή δυσλειτουργία ~ Αφού οι μύες διευκολύνουν τις κινήσεις, οι μυϊκές δυσλειτουργίες δείχνουν έλλειψη κινήτρων ή της απαιτούμενης δύναμης θέλησης προκειμένου να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας. Το σώμα σας λέει να κινηθείτε μπροστά, να συνδεθείτε με τη δύναμη της θέλησής σας.

Οστά ~ Αντιπροσωπεύουν την υποστήριξη και το φόβο ανεπαρκούς υποστήριξης από άλλους ή μη παροχής επαρκούς υποστήριξης σε άλλους. Είναι μήνυμα του σώματος να αναγνωρίσουμε την εσωτερική μας δύναμη.

Παιδικές ασθένειες - Αποτελούν σωματικές εκδηλώσεις ψυχολογικής ενόχλησης. Το παιδί βιώνει εσωτερική ταραχή για όσα συμβαίνουν γύρω του και καταπνίγει το θυμό του. Του φαίνεται πολύ δύσκολο να εκφράσει ανοιχτά τα συναισθήματά του, ίσως επειδή οι ενήλικοι γύρω του δεν το επιτρέπουν.

Παράσιτα ~ Αν το σώμα σας υποφέρει από παράσιτα, ίσως συμβαίνει γιατί σε φυσικό επίπεδο επιτρέψατε στους άλλους να σας καταπνίξουν με τις σκέψεις και τις απαιτήσεις τους. Το σώμα σας λέει ότι κανένας δεν έχει τη δύναμη να σας κατακλύσει, εκτός εάν εσείς επιτρέψατε να συμβεί.

Περίοδος ~ Διαταραχές της περιόδου αποτελούν ένδειξη ότι δυσκολεύεστε να αποδεχθείτε την θηλυκότητά σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας το δικαίωμα να χρειάζεται τους άνδρες χωρίς να εξαρτάται από αυτούς.

Πυρετός ~ Είναι αποτέλεσμα καταπιεσμένου θυμού. Μόλις τα ρίγη σταματήσουν ο θυμός απελευθερώνεται και η υπάρχουσα ένταση οδηγείται προς εκτόνωση. Μπορεί επίσης να έχει σχέση με ένα φλέγον πάθος για μια κατάσταση η οποία ίσως νιώθετε ότι δεν έχει την αναμενόμενη έκβαση.

Ρινορραγία ~ Χωρίς προφανή αίτια δείχνει προσωρινή απώλεια χαράς. Επίσης αντιπροσωπεύει την επιθυμία για κλάμα και χρησιμεύει ως συναισθηματική απελευθέρωση όταν απαγορεύετε στον εαυτό σας να το κάνει.

Ροχαλητό ~ Αν ροχαλίζετε αυτό συμβαίνει επειδή πιθανόν θα σας άρεσε να ήσαστε περισσότερο θορυβώδεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και συγκρατείστε. Επίσης ίσως αισθάνεστε ότι δεν ακούγεστε αρκετά και έτσι το αναπληρώνετε τη νύχτα. Παραδεχτείτε ότι επιζητείτε την προσοχή και θέλετε να σας ακούσουν.

Σκωληκοειδίτιδα ~ Η φλεγμονή αποτελεί πάντοτε κατάσταση καταπιεσμένου θυμού. Αναρωτηθείτε αν υπάρχει κάποιο αυταρχικό πρόσωπο στη ζωή σας, που σας εκνευρίζει ή σας αναστατώνει, αλλά δεν τολμάτε να το εκδηλώσετε και έτσι αισθάνεστε παγιδευμένοι.

Σπασμοί ~ Υπάρχει εκτεταμένη εσωτερική αναταραχή. Είστε παθητικοί με τους γύρω σας και στρέφετε κάθε βίαιη σκέψη προς τα έσω, εναντίον του εαυτού σας. Το σώμα σας λέει ότι δεν μπορεί πλέον να κρατά δεσμευμένη αυτή την εσωτερική βία.

Τραυλισμός ~ Είναι απόδειξη ότι κάποιος φοβάται να εκφράσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Να γνωρίζετε όμως πως είναι δικαίωμα ζωής να έχετε ανάγκες και επιθυμίες και να είστε ευτυχισμένοι.

Τριχόπτωση ~ Αντιστοιχεί στην απώλεια των φτερών. Σαν να είμαστε για άλλα φτιαγμένοι αλλά υποτασσόμαστε σε μια πιο κοινή μοίρα, που μας προσφέρει ασφάλεια, αλλά έρχεται σε αντίθεση με αυτό που κατά βάθος ήθελε η καρδιά μας και που το φοβηθήκαμε επειδή περιείχε ρίσκο.

Στους κύκλους των σαμάνων και των ινδιάνων αφήνουν μακριά τα μαλλιά τους γιατί τα θεωρούν ως μεσολαβητές/κεραίες ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα. Αντιπροσωπεύουν μια κεραία η οποία ενώνει τον άνθρωπο με την κοσμική ενέργεια ή θείον.

Εμείς κατανοούμε πως οι τρίχες πάνω στο κεφάλι και το σώμα παρέχουν στρώμα προστασίας στο δέρμα.

Τα μαλλιά παρέχουν ένα μανδύα προστασίας για το κεφάλι, αίσθημα ασφάλειας ότι προστατευόμαστε από ψηλά. Η απώλεια μαλλιών σημαίνει ότι δεν αισθάνεστε πλέον προστατευμένοι και δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στη θεία ενέργεια. Κατανοήστε όμως ότι είστε πλήρως προστατευμένοι από την Πηγή της ζωής.

Φτάρνισμα ~ Επειδή σκοπός το φταρνίσματος είναι να αποβάλει κάτι, το συχνό ή επαναλαμβανόμενο φτάρνισμα δείχνει μια ανάγκη να απαλλαγείτε από κάτι ή κάποιον που σας εκνευρίζει, εμποδίζει ή προκαλεί ανία. Όταν σας πιάσει φτάρνισμα, σκεφτείτε τι ακριβώς είχατε στο μυαλό σας προηγουμένως και θα διαπιστώσετε ότι επρόκειτο για κάτι ενοχλητικό το οποίο πιθανόν σχολιάζατε.

«Τροφή»: Και δεν φτάνει που τα εσωτερικά μπλοκαρίσματα δημιουργούν όλες αυτές τις ανισορροπίες, που οδηγούν στις ασθένειες, αλλά παραμένουν και στην μνήμη του κυττάρου, με ολέθρια αποτελέσματα: ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ: Το κλειδί κάθε ασθένειας !!!


Το άρθρο έγραψε ο Γιώργος Βασιλορεΐζης / Κοινωνιολόγος.

lovepeaceangelhapiness , enallaktikidrasi.com , proionta-tis-fisis.com
Read more »