Μαρμελάδα του Φλεβάρη
Υλικά…
6 ματατζίδες
12 νεροπίστολα
2 κλούβες
1 κανονάκι
όλα τα ανωτέρω χοντρόπετσα
Εκτέλεση
Κότα βραστή
Υλικά…
2 κότες Ματατζήδικες ΕΛ.ΑΣ.
1-2 κρεμμύδια Κερατιώτικα
2-3 καρώτα Μάτεζας
5 μολότοφ ALBAN
λίγες ρίζες σέλινου και μαϊvτανού Ντάρδεζας
2 κιλά αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σερβίρουμε τις ΜΑΤκότες στη μέση της πλατείας μας και γύρω τις γαρνίρουμε με ρόπαλα , ξύλα , πέτρες και άλλα μυροβόλα.
Καλή ΜΑΣ όρεξη.Κοκτέιλ Μολότοφ
Υλικά…
10 μπουκάλια του 1 L το καθένα
10L Κηροζίνη
1 κιλό στουπί
½ κιλό σιδεροβελονάκια
10 σπίρτα
10 χέρια ρωμαλέα
Εκτέλεση
ΠατσαβουροΜΑΤόπιτα
Υλικά:
1 κλούβα φύλλο Κρούστας
20 γραΜΑΤά γυδοτύρια
20 πέτρες από νταμάρι
20 ρόπαλα τύπου logarinia
500 γρ. περίπου βουτυρομπεμπέδες
3-4 σάπια αβγά
1 κανονάκι του νερού με ή χωρίς LASER
½ κιλό πιπέρι & αλάτι 1 τόνο
Εκτέλεση:
Όσο χρόνο θα ζεσταίνεται ο φούρνος, σπάτε τις πέτρες σε μικρά κομμάτια.
Παίρνετε τώρα τα ρόπαλα ,τα πασπαλίζετε με βουτυρομπεμπέδες.
Ανοίγετε την κλούβα κρούστας και χτυπάτε τα κεφάλια που έχει μέσα.
Σπάτε μετά τα αυγά με τα χεράκια σας πάνω στα κοφιοκεφαλάκια τους.
Ρίχνετε μετά μπόλικο νεράκι , μετά όλο το πιπέρι και όλο το αλάτι.
Μετά μαζεύετε την κλούβα όπως μαζεύεται μια κουρτίνα όταν την τραβάμε στο πλάι ,και αφού κλείσετε την πόρτα του φούρνου, περιμένετε μέχρι να ψηθούν όλα .
Κάπου κάπου επιβάλλεται να ανοίγετε το φούρνο και να τρυπάτε καλά με ένα πιρούνι , όλα τα γραΜΑΤά γυδοτύρια.
Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν όλα τα γυδοτύρια και να γίνουν σαν αλοιφή για τους κάλους ( περίπου 24 ώρες ).
Ο Θεός μονάχα ...ΑΝ... τους συγχωρέσει…!
Πηγή … Παραδοσιακός Πατριωτικός Τσελεμεντές Κερατέας
Y.Σ. Εδώ ένα σχόλιο από τον admin … Την συνταγή με τις ΜΑΤοΚΟΤΕΣ είχα υποσχεθεί να την χαρίσω , σε εκείνα τα χαμηλής πνευματικής υποστάθμης , ΜΑΤοΚΟΤΑΚΙΑ , που πριν ένα μήνα , ένα βραδάκι – ενώ διασκέδαζαν με τραγούδια – μόλις φτάσαμε κοντά τους , διέκοψαν την μουσική και έβαλαν Κακαρίσματα κότας…!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου