Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Τα τρικ που βελτιώνουν τη διατροφή



Πώς επιτυγχάνεται η καλή φόρμα, χειμώνα – καλοκαίρι; Πρέπει να διαθέτουμε χρόνο για να κάνουμε υγιεινή διατροφή; Μικρά μυστικά, εύκολα στην υλοποίησή τους, απλουστεύουν τις καθημερινές συνταγές, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν υγεία και διατήρηση – γιατί όχι, και μείωση – του σωματικού βάρους.

Σαλάτες
Κόψτε τα λαχανικά σας σε μεγάλα κομμάτια - ιδανικό είναι να πλένονται προτού τεμαχιστούν, καθώς με το νερό χάνουν πολλά από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους, όπως για παράδειγμα το κάλιο που έχει μεταξύ άλλων την ιδιότητα να ρίχνει την πίεση.

Ο τεμαχισμός σε πολύ μικρά κομμάτια ενέχει ακόμη έναν κίνδυνο: οξειδώνονται πιο εύκολα, χάνοντας τη βιταμίνη C που τυχόν περιέχουν. Αν αγαπάτε τις ντομάτες, στη σαλάτα, μάθετε να μην τις ξεφλουδίζετε.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει όχι μόνον για τις σαλάτες, αλλά και για το μαγείρεμα. Η φλούδα της ντομάτας, όπως και ολόκληρο το λαχανικό, είναι πολύ πλούσια σε λυκοπένιο (ισχυρό αντιοξειδωτικό, με αντικαρκινικές ιδιότητες), και σε φυτικές ίνες, πολύτιμες κυρίως για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Ψητά και δενδρολίβανο
Το δενδρολίβανο «φτιάχνει» τη γεύση του ψητού κρέατος, ενώ προλαμβάνει από δεινά, όπως οι καρκινογόνες ουσίες που ανιχνεύονται ειδικά στα ξεροψημένα. Αν προτιμάτε τις όξινες γεύσεις, βάλτε λεμόνι, αλλά μετά το ψήσιμο.

Ξίδι στο νερό
Προσθέστε μία - δύο κουταλιές ξίδι, κατά προτίμηση από λευκό κρασί - , όταν βράζετε ψάρι. Θα διατηρηθεί συμπαγές, τόσο κατά το βράσιμο, συγκρατώντας τα θρεπτικά συστατικά του, όσο και κατά το σερβίρισμα. Το αισθητικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Ψάρι στο λαδόχαρτο
Και διαιτητικό και πιο νόστιμο. Δεν θα χρειαστεί καν να προσθέσετε λαδολέμονο. Η διαδικασία είναι απλή: ζεσταίνετε το φούρνο και τη σχάρα, στη συνέχεια παίρνετε το ψάρι που σκοπεύετε να ψήσετε, το τυλίγετε σε λαδόχαρτο μαζί με κομμάτια καρότου, σέλινου, φέτες ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού, θυμάρι και ρίγανη και το κλείνετε σε «πακέτο». Όταν ψηθεί, έχετε ένα νοστιμότατο πιάτο, ψάρι με σάλτσα, που δεν χρειάζεται λάδι, αφού έχει βγάλει τα υγρά του στο λαδόχαρτο, και μαζί με τα λαχανικά είναι ένα νοστιμότατο φαγητό που στερείται μόνο θερμίδων.

Κρουτόν και σούπες
Ρίξτε τα κρουτόν στη σούπα, μόνον μην τα φάτε! Μπορείτε μάλιστα να κάνετε το ίδιο με κύβους ψωμιού: το άμυλο που περιέχουν θα απορροφήσει τις λιπαρές ύλες (το λάδι) από τη σούπα.

Αν καταφέρετε και αποφύγετε τα κρουτόν ή το ψωμί, έχετε κερδίσει ένα νόστιμο πιάτο, με λίγες θερμίδες. Ειδικότερα, ως προς τι σούπες, το ιδανικό είναι να τις καταναλώνετε αμέσως μόλις τις ετοιμάζετε, ζεστές, θρεπτικές και νόστιμες.

Αν βάλετε σούπα στο ψυγείο, φροντίστε να έχει κρυώσει καλά. Καταναλώστε την στις επόμενες δυο ημέρες.

Οταν θα τη βγάλετε από το ψυγείο, σκόπιμο είναι να ζεστάνετε μόνον την ποσότητα που θέλετε να φάτε: όταν η σούπα ζεσταίνεται και κρυώνει πολλές φορές, αυξάνεται το μικροβιακό της φορτίο και χάνονται πολλά από τα θρεπτικά της συστατικά. Θα πρέπει να τη ζεστάνετε πάρα πολύ, έτσι ώστε να καταστραφούν όσα μικρόβια έχουν πιθανώς αναπτυχθεί.

Ωμά καρότα
Προτιμήστε τα, ως γαρνιτούρα, αφού αν τα βράσετε, πολλώ δε μάλλον αν τα συνοδεύσετε με πουρέ πατάτας, θα πάρετε περισσότερες θερμίδες.

Ο πουρές είναι μάλιστα ακόμη πιο επιβαρυντικός από τις βραστές πατάτες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχουν τα συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλάζουν δομή όταν βράζουν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο γλυκαιμικός τους δείκτης.

Στη διαδικασία της πέψης, οι απλοί υδατάνθρακες απαιτούν περισσότερη ινσουλίνη για να διασπαστούν, με αποτέλεσμα να κουράζεται το πάγκρεας που την εκκρίνει, αλλά και να αυξάνεται το σάκχαρο.

tosokaki,tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια :