Ο Ερμής βρίσκεται τόσο κοντά στον Ήλιο ώστε είναι πολύ δύσκολο να τον διακρίνουμε καθαρά από τη ΓΗ. Επιπλέον είναι και μικρός, ελάχιστα μόνο πιο μεγάλος από τη Σελήνη. Η ηλιακή του ημέρα (από ανατολή σε ανατολή) διαρκεί διπλάσιο χρόνο (176 γήινες ημέρες) απ’ ότι το έτος του.
Σε απόσταση μικρότερη των 70 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ο πλησιέστερος αυτός πλανήτης στον Ήλιο καψαλίζεται συνεχώς από τις ακτίνες του. Η επιφάνεια του Ερμή μοιάζει πάρα πολύ με την επιφάνεια της Σελήνης, ενώ αντίθετα το εσωτερικό του μοιάζει περισσότερο μ’ αυτό της Γης.
Χωρίς ουσιαστική ατμόσφαιρα γύρω από τον Ερμή δεν υπάρχουν ούτε άνεμοι ούτε βροχές, δεν υπάρχει όμως ούτε προστασία από τη ζέστη ή από το κρύο.
Στο αφήλιο του οι μεσημεριανές θερμοκρασίες στην επιφάνεια φτάνουν τους 285 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο περιήλιο η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 430 βαθμούς Κελσίου. Στη θερμοκρασία αυτή το ατσάλι χρειάζεται μερικά μόνο λεπτά για να κοκκινίσει ή να λιώσει ένα κομμάτι μόλυβδου. Αντίθετα, οι μακρύτατες νύχτες του Ερμή είναι ιδιαίτερα παγερές και φτάνουν τους -180 βαθμούς Κελσίου. Θα αρκούσαν δηλαδή μερικά μόνο λεπτά στην επιφάνεια του Ερμή για να μετατραπεί κάποιος σε παγοκολόνα.
Και όμως υπάρχουν κάτι περίεργα σχήματα μέσα στους κρατήρες στην επιφάνεια του Ερμή με ασυνήθιστες γεωμετρικές γωνίες.. Σχήματα που παραπέμπουν σε εγκαταλελειμμένα κτήρια, σκεπασμένα με χώμα και φθαρμένα από άγνωστες μεταβολές, που σίγουρα δεν είναι δημιουργήματα της φύσης.
Μερικά έχουν εμβαδόν πάνω από 10τετραγωνικά χιλιόμετρα και σίγουρα μπορούμε να πούμε πως είναι τεράστια. Φυσικά πολλοί θα μιλήσουν για παιχνίδια του φωτός και λόγω ανεπάρκειας χειροπιαστών στοιχείων, θα καταδικάσουν αυτές τις εικόνες. Ένας αρχαιολόγος όμως όχι πριν την ανασκαφή και την ανακάλυψη κάποιου άγνωστου πολιτισμού
logioshermes , worldjudge2012
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου