Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Λίγα λόγια για το ADSL



Τι είναι το ADSL;

Το ADSL, είναι μια ευρυζωνική τεχνολογία επικοινωνιών σχεδιασμένη για χρήση από τις κανονικές τηλεφωνικές γραμμές. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δεδομένα μέσα από τις τηλεφωνικές γραμμές 140 φορές ταχύτερα από τα γρηγορότερα αναλογικά modems που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Ποια είναι τα οφέλη;

Εκτός από την πολύ υψηλή ταχύτητά τους, τα ADSL modems έχουν πολλά οφέλη σε σχέση με τα αναλογικά modems. Αντίθετα από τις συνδέσεις διεπιλογής (dial-up) που απαιτούνται για τα αναλογικά modems, η σύνδεση ADSL είναι πάντα ανοικτή. Αυτό σημαίνει οτι δεν χρείαζεται να συνδεεται και να αποσυνδέεται κάποιος από μακριά (αν και έχει την δυνατότητα να το κάνει), δεν υπάρχουν κατειλημμένες γραμμές, δεν υπάρχει άλλο αναμονή για τη σύνδεση. Κάποιες βέβαια φορές δεν είναι και εδώ η σύνδεση αλλά πάλι είναι πολύ λιγότερες από αυτές που συμβαίνουν στις άλλες τεχνολογίες (PSTN, ISDN κλπ). Η ADSL σύνδεση είναι φτιαγμένη για να είναι συνεχώς ανοικτή με αποτέλεσμα να το γνωρίζουν οι ISP's (πάροχοι υπηρεσιών internet και να χρησιμοποιούν καλύτερη αναλογία συνδέσεων προς πραγματικό προσφερόμενο bandwidth (εύρος φάσματος). Ένα άλλο όφελος είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιείται το τηλέφωνο ταυτόχρονα με την σύνδεση δεδομένων, δεν ειναι απαραίτητο να επιλέξετε μεταξύ των δύο. Προς το παρόν υπάρχει και ένα τρίτο όφελος και αυτό είναι η απουσία ογκοχρέωσης της χρέωσης δηλαδή ανά kilobyte.

Πώς λειτουργεί;

To ADSL λειτουργεί με το διαχωρισμό της τηλεφωνικής γραμμής σε δύο φάσματα συχνοτήτων. Οι συχνότητες κάτω από 4 kHz είναι για τη φωνή, και οι συχνότητες επάνω από αυτήν χρησιμοποιούνται για τα δεδομένα. Αυτό το καθιστά ικανό να χρησιμοποιήσει τη γραμμή για την δημιουργία τηλεφωνημάτων και αποστολής δεδομένων ταυτόχρονα. Καλείται "ασυμμετρικό" επειδή περισσότερο εύρος ζώνης είναι διαθέσιμο για τη λήψη των δεδομένων απ'ό,τι για την αποστολή των δεδομένων. Οι ταχύτητες για λήψη δεδομένων κυμαίνεται από 256 Kilobits ανά δευτερόλεπτο μέχρι 8 μεγαμπίτ ανά δευτερόλεπτο, και οι ταχύτητες για αποστολή κυμαίνεται από 16 έως 640 Kilobits ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι χρήσιμο επειδή πολλοί χρήστες του Διαδικτύου λαμβάνουν πολύ περισσότερα δεδομένα απ' ό,τι στέλνουν.

Πόσο γρήγορο είναι;

Ανάλογα με το επίπεδο υπηρεσίας που προσφέρεται από τον ADSL προμηθευτή σας, το ADSL modem μπορεί να κατεβάσει στοιχεία με τις ταχύτητες που κυμαίνονται από 256 Kilobits ανά δευτερόλεπτο μέχρι 8 μεγαμπίτ ανά δευτερόλεπτο. Πρότυπα βιομηχανίας που προσφέρουν 1.5 Mbps κατέβασμα δεδομένων γνωστό ως G-lite βγαίνει σύντομα. Αυτή η ταχύτητα είναι περισσότερες από 25 φορές γρηγορότερη από τα modems των 56.6 Kbps. Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα τα εξής πακέτα ταχυτήτων: 128/256kbps, 128/384 Kbps, 128/512 kbps και 256/1024 kbps. Η πρώτη ταχύτητα είναι για uploading (αποστολή δεδομένων) και η δεύτερη για downloading (για "κατέβασμα" δεδομένων).

Πώς μπορεί να είναι τόσο γρηγορότερο από ένα απλό αναλογικό modem όταν χρησιμοποιεί την ίδια τηλεφωνική γραμμή;

Τα αναλογικά modems στέλνουν τα σήματά τους μέσω του δημόσιου μεταστρεφόμενου τηλεφωνικού δικτύου, το ίδιο δηλαδή που συνδέει τα συνηθισμένα τηλέφωνα. Τα ADSL modems σηκώνουν τα σήματά τους σε συχνότητες πάνω από αυτές του σήματος της φωνής. Στις εγκαταστάσεις της τηλεφωνικής εταιρίας, η γραμμή διασπάται - οι κλήσεις φωνής στέλνονται στο δημόσιο μεταστρεφόμενο τηλεφωνικό δίκτυο, και η μετάδοση δεδομένων πηγαίνει στο Διαδίκτυο. Αυτή η μέθοδος μεταφέρει τα δεδομένα μακριά από τις γραμμές των τηλεφωνικών εταιριών και χρησιμοποιεί αντ' αυτού συνδέσεις που βελτιστοποιούν την κυκλοφορία του Διαδικτύου.

Θα συνδέεται συνεχώς κοντά στη μέγιστη ταχύτητα, ή αυτό θα είναι όπως το modem 56K μου, που δεν συνδέεται σχεδόν ποτέ σε 56K;

Με τις ADSL ταχύτητες, οι περιορισμοί που υφίστανται είναι πολύ περισσότερο η απόδοση του κεντρικού υπολογιστή Διαδικτύου (server) που προσπαθείτε να φθάσετε και ο όγκος της κυκλοφορίας στο διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο είναι ένα αόριστα συνδεμένο δίκτυο των υπολογιστών που διαβιβάζει δεδομένα με διαφορετικές μεθόδους μέσω των διαφορετικών υπολογιστών με διαφορετικές ταχύτητες, έτσι η ταχύτητα που λαμβάνετε τα στοιχεία με ένα ADSL modem περιορίζεται από αυτούς τους παράγοντες.

Θα λειτουργήσει με τον υπολογιστή μου;

Ναι, και όσο νεώτερος ο υπολογιστής τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοση. Υπάρχουν δύο τύποι ADSL modems, o εσωτερικός και o εξωτερικός. Τα εσωτερικά modems είναι κάρτες που εγκαθίστανται μέσα στον υπολογιστή σας μέσω μιας κάρτας PCI. Τα εξωτερικά modems μπορούν να συνδεθούν με τον υπολογιστή σας μέσω μιας θύρας USB, δικτύου 10BaseT, ή άλλης δικτύωσης. Εάν ο υπολογιστής σας λειτουργεί σε ένα τοπικό δίκτυο (τοπικό LAN), θα έχει μια διεπαφή που μπορεί να συνδέσει με ένα εξωτερικό modem. Εάν δεν έχετε ένα εσωτερικό modem ή κάποιο δίκτυο, θα πρέπει να πάρετε ένα.

Για την εγκατάσταση χρειάζεται να έρθουν από την τηλεφωνική εταιρία για να εγκαταστήσουν στην τηλεφωνική γραμμή και ένα διαχωριστή για να διαχωρίσει τα τηλεφωνήματα/fax από την αποστολή δεδομένων.

Πόσο κοστίζει;

Αυτό εξαρτάται από το ποιος σας παρέχει την ADSL υπηρεσία και πόσo θα κοστίσει το modem σας. Πολλοί προμηθευτές περιλαμβάνουν το modem ως μέρος της υπηρεσίας. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε το modem σας, θα πρέπει να ελεχθεί το μοντέλο και από τον προμηθευτή για να σιγουρευτείτε οτι αυτό θα λειτουργήσει με το δίκτυό τους.

Τρία συστατικά πρέπει να περιληφθούν σε έναν προϋπολογισμό δαπανών για το ADSL: 1) το κόστος του ADSL modem και των απαραίτητων εξαρτημάτων, 2) το κόστος της υπηρεσίας του προμηθευτή, συμπεριλαμβανομένων των μηνιαίων χρεώσεων υπηρεσιών και εγκαταστάσεων και 3) το μηνιαίο κόστος του φορέα παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (isp).

Πώς θα επηρεάσει το ADSL τα κανονικά μου τηλεφωνήματα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις το ADSL δεν θα μπλεχτεί με τα τηλεφωνήματά σας.Σε μερικές περιπτώσεις , όταν θα χρησιμοποιείτε την ίδια γραμμή για το ADSL και για τηλεφωνήματα, θα χρειαστεί να προσθέσετε ένα απλό φίλτρο μεταξύ της γραμμής και της πρίζας στον τοίχο.

Τι θα γίνει με την ηλεκτρονική αλληλογραφία μου; Θα χρειαστεί να αλλάξω την ηλεκτρονική μου διεύθυνση;

Αυτό εξαρτάται από τον φορέα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου που σας παρέχει τον λογαριασμό της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και φυσικά την ADSL σύνδεση. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είναι βασισμένες στο Web, όπως η Netscape, Webmail ή Hotmail, δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή στην ADSL σύνδεση.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους του ADSL;

G.lite ADSL ή αλλιώς (ADSL Lite) είναι ένα standard από την International Telecommunications Union (ITU). Προσφέρει ταχύτητες για κατέβασμα δεδομένων μέχρι 1.5 Mpbs και τιμές για το ανέβασμα μέχρι 384 Kbps. Το πλήρες ADSL είναι γρηγορότερο, ταχύτητες κατεβάσματος μέχρι 8 Mbps και 1 Mbps ανέβασμα. Αλλά το πλήρες standard έχει μεγαλύτερο κόστος και είναι πιο προβληματικό.
Πιστεύω μέσα από αυτό το άρθρο να λύθηκαν βασικές απορίες ADSL σύνδεσης...

Το άρθρο εγράφει από τον … nndgr

adslgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :