Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η άγρια ζωή μέσα από το φωτογραφικό φακό.



Στον Ισπανό φωτογράφο Daniel Beltra απονεμήθηκε φέτος το βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία άγριας ζωής στον διαγωνισμό «Veolia Environnement Wildlife Photographer».


Με τίτλο «Still Life in Oil», η φωτογραφία του Ισπανού απεικονίζει οκτώ πελεκάνους «βαμμένους» από το πετρέλαιο από τη διαρροή της πλατφόρμας Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.



Το βραβείο καλύτερου νέου φωτογράφου απονεμήθηκε στον Πολωνό Mateusz Piesiak ο οποίος σύρθηκε στην υγρή άμμο για να αιχμαλωτίσει με τη φωτογραφική του μηχανή αυτό το στιγμιότυπο: δύο στρειδοφάγους ( oystercatchers ) στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Μόλις το νεαρό πουλί είδε ένα μεγαλύτερο με μία μπουκιά φαγητού, περιέγραψε ο Mateusz, άρχισε να τρέχει και να κρώζει προσπαθώντας να το πάρει.



Ο περσινός νικητής του διαγωνισμού Bence Mate από την Ουγγαρία διακρίθηκε φέτος σε μία κατηγορία στην οποία οι φωτογράφοι υποβάλλουν ολόκληρο φάκελο με φωτογραφίες. Ο Bence κρυβόταν φιλοδοξώντας να φωτογραφίσει μικροτσικνιάδες όμως την αυγή μία τσιχλοποταμίδα, που συνήθως κυνηγά έντομα, «βούτηξε» για να πιάσει ένα ψάρι.



Η παρακάτω φωτογραφία ήρθε δεύτερη στην κατηγορία «Άγρια Ζωή σε κίνδυνο». Ο Cyril Ruoso από τη Γαλλία την τράβηξε στα όρη Qinling της Κίνας. Ο μικρός πίθηκος ζεσταίνει τα άκρα του καθώς, όπως εξήγησε ο φωτογράφος, αν η μητέρα δεν είναι κάπου εκεί γύρω να ζεστάνει το μικρό, εκείνο κάθεται έτσι γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να ζεσταθεί στο δριμύ χειμωνιάτικο ψύχος.



Ο Klaus Echle από τη Γερμανία έλαβε έπαινο για τη φωτογραφία αυτή στην κατηγορία «Ζώα στο Περιβάλλον τους». Ενώ εξερευνούσε το «Μαύρο Δάσος» στο Φράιμπουργκ, έπεσε πάνω σε αυτή την αλεπού. «Το φως είναι τόσο ιδιαίτερο τις ημέρες που έχει υγρασία», είπε.



«Μου πήρε πολύ καιρό να βρω αυτές τις κίτρινες αράχνες και εξίσου πολύ καιρό να τις φωτογραφήσω», είπε ο Dmitry Monastyrskiy. Σε ένα λιβάδι έξω από την πόλη Ροστόβ ον Ντον στη Ρωσία, οι αράχνες έτρεχαν «κεντώντας» τον ιστό τους γύρω από το μίσχο των φυτών και σταματούσαν μόνο για δευτερόλεπτα για να αγγίξουν η μία την άλλη με τα πόδια τους.



Ο Paul Souders, που ήρθε δεύτερος στην κατηγορία «Υποβρύχιος Κόσμος», ήθελε να φωτογραφίσει το πώς βλέπει ένας σολωμός μία αρκούδα που κολυμπά. Στο εθνικό Πάρκο Katmai στην Αλάσκα, βούτηξε με τη φωτογραφική του μηχανή «δεμένη» πάνω σε ένα τρίποδο. Με το τηλεχειριστήριο της μηχανής στο χέρι, κάθισε και περίμενε για τέσσερις ημέρες γι' αυτό το «κλικ» μιας επιδέξιας και δυνατής θηλυκής αρκούδας.


planitikos , newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :