1. Μουσείο βρύσης στο Πεκίνο.
Κι όμως καλά διαβάσατε. Στην Κίνα υπάρχει και μουσείο… βρύσης! Βρίσκεται στο κέντρο του Πεκίνο και μέσα σε αυτό θα βρείτε μέχρι και κουπόνια νερού που χρονολογούνται από την εποχή που ιδρύθηκε η πρώτη εταιρεία ύδρευσης στην πρωτεύουσα, Jingshi Tap Water Company.
Μην μπείτε όμως στον πειρασμό να… πιείτε νερό από κάποια βρύση. Οι κάτοικοι του Πεκίνου δε θα σας το συνιστούσαν…
2. Μουσείο… Κακών Τεχνών, ΗΠΑ.
Τα περισσότερα από 600 εκθέματα του συγκεκριμένου μουσείου δε θα τα δείτε ποτέ… στο Λούβρο! Το μουσείο «Κακών Τεχνών» βρίσκεται σε ένα παλιό υπόγειο στο Dedham της Μασαχουσέτης και δέχεται μόνο αντικείμενα «τέχνης», που είναι πολύ… κακόγουστα για να τα αγνοήσει κανείς!
3. Μουσείο κολάρων σκύλων, Αγγλία.
Το επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου μισό εκατομμύριο φιλόζωοι και είναι το μοναδικό που υπάρχει στη Μεγάλη Βρετανία. Τα περίπου 100 εκθέματά του χρονολογούνται πολλές δεκαετίες πίσω, «εξιστορώντας» την ιστορία των αξεσουάρ σκύλων από τους μεσαιωνικούς χρόνους.
4. Μουσείο μηχανών κουρέματος γκαζόν, Αγγλία.
Σε αυτό θα βρείτε από μηχανές που ανήκαν στον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, μέχρι τις πιο ακριβές μηχανές κουρέματος γκαζόν στον κόσμο!
5. Μουσείο… μαλλιών, Τουρκία.
Η πόλη Avanos, που βρίσκεται στην κεντρική Τουρκία, είναι γνωστή για τα κεραμικά της. Προσφάτως όμως, έχει αποκτήσει «έξτρα» φήμη για το ασυνήθιστο μουσείο… μαλλιών της, που δημιούργησε ο αγγειοπλάστης Chez Galip.
Οι τοίχοι του χώρου στον οποίο εργάζεται «φιλοξενούν» τη μεγαλύτερη συλλογή… μαλλιών από περισσότερες από 16.000 γυναίκες, διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, μαζί με τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους.
6. Μουσείο φαλλών, Ισλανδία.
Σε αυτό το μουσείο τα εκθέματα δεν είναι πορνογραφικού περιεχομένου. Μπορείτε όμως να δείτε 276 διαφορετικά… εκθέματα, που ανήκουν από το μικρότερο χάμστερ στον κόσμο (2 millimeters) μέχρι σε μια φάλαινα φυσητήρα (1,7 μέτρα).
7. Μουσείο ψωμιού, Γερμανία.
Περισσότερα από 18.000 εκθέματα «λένε» την 6.000 ετών ιστορία του ψωμιού, από έργα τέχνης που ανήκουν σε καλλιτέχνες όπως οι Salvador Dali, Many Ray και Pablo Picasso, μέχρι αρχαία αντικείμενα αρτοποιίας από τη Λίθινη Εποχή.
8.Μουσείο αλατοπιπεριέρας, ΗΠΑ.
Η Andrea Ludden έχει εμμονή με τις αλατοπιπεριέρες και έχει περισσότερες από 22.000 σε μια ειδική προθήκη που κατασκεύασε ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό. Βρίσκεται στο Gatlinburg του Τενεσί.
9.Το Περίεργο Μουσείο.
Η κατεδάφιση ενός παλιού σπιτιού το 2002 στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία ενός παράξενου – όνομα και πράγμα – μουσείου.
Τα αντικείμενα που ήταν κρυμμένα για χρόνια στην αποθήκη του αποδείχθηκαν ένας μικρός «θησαυρός».
Τα είχε συλλέξει, ο Ισαάκ Άρνολντ Μάθιου Στρέιντζ (παράξενος στα αγγλικά) επαγγελματίας ταξιδευτής, προκειμένου να του θυμίζουν τις αποδράσεις του ανά τον κόσμο.
Τα αντικείμενα που συνέλεγε ο Στρίντζ από τα ταξίδια του, τα οποία πραγματοποίησε μεταξύ του 1854 και του 1901, χρησιμοποιήθηκαν για το στήσιμο του εν λόγω μουσείου στη Βρετανία.
10. Μουσείο Κατασκοπείας , Αγγλία.
Φιλοξενεί γκάτζετς που θα ζήλευε ακόμη και ο Τζέιμς Μποντ.
Μεταξύ άλλων, διαθέτει καμπαρτίνες με κουμπιά-κάμερες, αναπτήρες πολυεργαλεία, αντικείμενα που φαίνονται αθώα, αλλά στην πραγματικότητα μετατρέπονται σε φονικά όπλα.Βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.
11. Μουσείο Βασανιστηρίων , Ολλανδία.
Βρίσκεται στο Άμστερνταμ. Ανάμεσα στα εκθέματά του περιλαμβάνονται όργανα βασανισμού, που χρησιμοποιούνταν, κυρίως, τον Μεσαίωνα, προκειμένου η Ιερά Εξέταση να αποσπάσει ομολογίες από τους… άπιστους.
Παράλληλα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά και πιο σύγχρονα όργανα βασανισμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα βασανιστήρια είναι διαχρονικά…
12. Μουσείο Μπανάνας και Καρότου , ΗΠΑ.
Το Μουσείο Μπανάνας βρίσκεται στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Εκεί, θα βρείτε περισσότερα από 4.000 εκθέματα – μεταξύ αυτών αφίσες, καρτ ποστάλ, εργαλεία σχετικά με την μπανάνα, παιχνίδια, παλιές και νεότερες φωτογραφίες – για το «τελειότερο φρούτο του κόσμου», όπως γράφει η ιδρύτρια του ιδιότυπου μουσείου, Ανν Μίτσελ Λοβέλ.
Από μικρό παιδί, το «δέσιμο» της Ανν με την μπανάνα ήταν εμφανές. Οι ίδιοι της οι γονείς την αποκαλούν «Άννα μπανάνα».
Το 1980, σε μια επίσκεψή της, στη Χαβάη, άρχισε να συλλέγει διάφορα αντικείμενα, με θέμα την μπανάνα, που αποτελούν και τη βάση του μουσείου.
Το Μουσείο Καρότου είναι αφιερωμένο στην ιστορία, τη διατροφική αξία, τις ποικιλίες και τον τρόπο καλλιέργειάς του. Δημιουργοί του μουσείου είναι η οικογένεια Στόλαρτσικ.
13. Μουσείο τουαλέτας , Κορέας.
Φτιάχτηκε στο σπίτι του αποθανόντος Σιμ Τζάε Ντεκ που λόγω του πάθους του, του είχε δώσει σχήμα λεκάνης.
Ο κ. Σιμ, ο οποίος πέθανε το 2009, είχε πάθος για τα μπάνια και έτσι αποφάσισε να χτίσει ένα σπίτι που εξωτερικά θα είχε την όψη... λεκάνης. To τεραστίων διαστάσεων μουσείο, που ολοκληρώθηκε το 2007 και κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ, είναι φτιαγμένο από γυαλί και τσιμέντο ενώ διαθέτει δύο καταστήματα και ένα μπάνιο στο κέντρο του κτιρίου που έχει γυάλινους τοίχους.
Ο εμπνευστής του πέθανε με την ελπίδα το σπίτι του να γίνει κάποτε μουσείο για ένα καλύτερο κι… υγιεινότερο μελλον. Μέχρι στιγμής, πάνω απο 50.000 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο έχουν επισκεφτεί το μουσείο.
14. Μουσείο Currywurst ,Γερμανίας.
Δοκιμάστε τη γεύση σας στο γερμανικό Μουσείο Currywurst. Μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε μερικά από τα αγαπημένα λουκάνικο της Γερμανίας στο σαλόνι, συμπεριλαμβανομένων των καινοτόμων δημιουργιών του μουσείου, currywurst σε κύπελλο.
15. Μουσείο Αποχέτευσης , Παρισιού.
Έχετε τα μάτια σας 14 κατά την επίσκεψή σας στο Paris Sewer Museum. Παριζιάνικα τηλέφωνα, καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου διατρέχουν το υπόγειο σύστημα αποχέτευσης. Και αν και τα περισσότερα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε έχουν αποστραγγιστεί, το αποχετευτικό δίκτυο πλημμυρίζει μετά από δυνατές βροχές.
16. Μουσείο Χωρισμένων , Ζάγκρεμπ, Κροατία.
Θραύσματα γυαλιού σε ένα βάζο, τα χέρια ενός μανεκέν ακόμη και ένας σπασμένος νάνος κήπου είναι μεταξύ μερικών από τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεές στο Museum of Broken Relationships. Οι δωρητές συμπληρώνουν και κάρτες λέγοντας την ιστορία του αντικείμενου.
17. Μουσείο Παρασίτων του Μεγκούρο Ιαπωνία.
Πρέπει να έχετε πού δυνατό στομάχι για το Meguro Parasite Museum στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Κάθε δείγμα στην πραγματικότητα προέρχεται είτε από ζώο ή από άνθρωπο - όπως και το μολυσμένο στομάχι δελφινιού εδώ.
18. Μουσείο των Γκόφερ , Καναδάς.
Τεχνικά, τα μοντέλα στο Gopher Hole Museum δεν είναι γκόφερ - είναι παραγεμισμένοι σκίουροι του Richardson - αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα πλάσματα σχολιάστηκαν αρνητικά από την περιβόητη ομάδα των δικαιωμάτων των ζώων PETA στη δεκαετία του '90. Αλλά το σχέδιο λασπολογίας απέτυχε. Το Gopher Hole Museum είναι πλέον παγκοσμίως διάσημο στον Torrington στην Αλμπέρτα.
19. Ισλανδικό Μουσείο του Φαλλού ,Ισλανδία.
Μη γελάτε, το Ισλανδικό Μουσείο Φαλλού είναι το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης στον κόσμο αφιερωμένο στην αρχαία μελέτη της φαλλολογίας (την επιστημονική μελέτη του φαλλού). Και με την πιο πρόσφατη δωρεά δείγματος του Χόμο Σάπιενς, υπάρχουν 46 διαφορετικά είδη θηλαστικών.
20.Το Μουσείο του Ψίθυρου ,ΗΠΑ.
Γεμάτο με μακάβρια ιατρικά παράδοξα, το Mutter Museum είναι το κορυφαίο από τα πιο περίεργα μουσεία. Αλλά θυμηθείτε, πρόκειται για ανθρώπινα λείψανα που έχουν δωριθεί, οπότε προσέξτε πως εκφράζεστε.
planitikos , grizosgatos , enet.gr , 3otiko
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου