Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πονάει η μέση σας; Αποσυμπιέστε την!



Ο πόνος στη μέση και τον αυχένα αποτελεί τη «μάστιγα» του σύγχρονου τρόπου ζωής, γι’ αυτό και οι σημερινοί εικοσάρηδες αντιμετωπίζουν ήδη ορθοπεδικά προβλήματα που παλαιότερα εκδηλώνονταν σε ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών.

Μάλιστα, η οσφυαλγία είναι μία από τις πρώτες αιτίες παραπόνων στις ανεπτυγμένες χώρες, προσβάλλοντας το 80% του πληθυσμού μία φορά ή περισσότερες και προκαλώντας επίσης προβλήματα κινητικότητας.

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, μια μέθοδο που, όπως φαίνεται, συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής σας.

Τι είναι η θεραπεία αποσυμπίεσης σπονδυλικής στήλης;

Το DTS ή θεραπεία αποσυμπίεσης σπονδυλικής στήλης είναι ένα προηγμένο σύστημα για τη συντηρητική θεραπεία του εκφυλισμένου δίσκου ή της δισκοκήλης.

Το σύστημα αυτό ανακουφίζει αποτελεσματικά από τον πόνο και τον κινητικό περιορισμό, επιδρώντας στον τραυματισμένο και εκφυλισμένο δίσκο και αναστρέφοντας την εκφυλιστική αλλαγή που προκαλεί η πίεση στα νεύρα.

Με το σύστημα αυτό, η αποσυμπίεση -που εφαρμόζεται ελεγχόμενα- βοηθά στην ελάττωση της πίεσης στους σπονδυλικούς δίσκους και διευκολύνει την εισροή οξυγόνου και συστατικών του κολλαγόνου, βελτιώνοντας έτσι την καλύτερη θρέψη τους.

Με την επανάληψη των συνεδριών, ο πόνος και ο μυϊκός σπασμός ελαττώνονται.

Πώς λειτουργεί;

Η θεραπεία πραγματοποιείται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κρεβάτι, όπου ξαπλώνετε ανάσκελα ή μπρούμυτα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αφού αφαιρέσετε τη ζώνη και αντικείμενα από τις τσέπες σας, τοποθετούνται γύρω σας ιμάντες για την καλύτερη σταθεροποίησή σας.

Η θέση σας στο κρεβάτι, οι ιμάντες και η γωνία στην οποία τοποθετείται το κρεβάτι κάθε φορά επιτρέπουν στον ειδικό να ασχοληθεί αποκλειστικά με το σπονδυλικό δίσκο που έχει πρόβλημα.

Όταν αισθανθείτε άνετα, ο υπολογιστής που ελέγχει τον προγραμματισμένο μηχανισμό της έλξης ασκεί ήπιες διατατικές δυνάμεις στον προβληματικό σπόνδυλο, μειώνοντας τη δύναμη που εφαρμόζει, περίπου κάθε λεπτό.

Οι πρώτες 2 συνεδρίες συνήθως διαρκούν 15΄ και μετά ο χρόνος αυξάνεται μέχρι τα 30΄.

Με απλά λόγια, το DTS είναι μια διαδικασία που επιτρέπει την αποφόρτιση των δίσκων της σπονδυλικής στήλης μέσω της έλξης που ασκείται.

Για ποιες παθήσεις ενδείκνυται;

Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται για αρκετές παθήσεις, όπως η αυχεναλγία και η οσφυαλγία (από πρόπτωση, προβολή ή κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και πίεση νευρικής ρίζας), ο δισκογενής πόνος (λόγω αρθρίτιδας και εκφύλισης δίσκου), ο αρθρικός πόνος (λόγω ανωμαλιών αρθρώσεων Facet)

Ακόμα δε ,η εκφυλιστική σπονδυλοαρθροπάθεια, η μειωμένη κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης, ο πόνος λόγω σπονδυλόλυσης/ή και σπονδυλολίσθησης, η οσφυαλγία μη εξακριβωμένης αιτιολογίας, αλλά και μετά από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη χωρίς σπονδυλοδεσία.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Υπάρχουν ορισμένες παθήσεις στις οποίες αντενδείκνυται η θεραπεία αυτή και περιλαμβάνουν την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, προηγούμενες επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη με τοποθέτηση υλικών και το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής.

Πότε να καταφύγετε σε αυτήν;

Η μέθοδος αυτή μπορεί να αποτελέσει την πρώτη επιλογή του ειδικού. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί με συνεδρίες λέιζερ, θεραπευτικών υπερήχων και biofeedback, για μείωση του μυϊκού σπασμού και νευρομυϊκή επανεκπαίδευση των παρασπονδυλικών μυών.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;

Αν και ο αριθμός των συνεδριών διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση, συνήθως ένας μέσος όρος περιλαμβάνει 10-20 θεραπείες, που πρέπει όμως να είναι καθημερινές.

Έχει μόνιμα αποτελέσματα;

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας στην ανακούφιση του σπονδυλικού πόνου και τη βελτίωση της κινητικότητας της πάσχουσας περιοχής ξεπερνά το 70%. Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να χρειαστούν μερικές επαναληπτικές συνεδρίες μέσα στους επόμενους μήνες για τη διατήρηση του θετικού αποτελέσματος.

Μετά τη θεραπεία τι;

Μετά το τέλος των συνεδριών, ο ασθενής χρειάζεται να εκτελεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ασκήσεις σταθεροποίησης και αντίστασης.

Επίσης, ο φυσίατρος θα του ζητήσει να επαναλάβει το ίδιο πρόγραμμα και στο σπίτι και να τον ενημερώνει αν σε κάποιες ασκήσεις πονάει, προκειμένου να τροποποιηθούν.

Οι ασκήσεις αυτές είναι σημαντικό να γίνονται, αν ο ασθενής θέλει να διατηρήσει μακροχρόνια το καλό αποτέλεσμα.

Το άρθρο έγραψε η Μαρία Παπαδοδημητράκη … ευχαριστίες για την συνεργασία στον κ. Δημήτριο Εργελετζή, φυσίατρο, επιστημονικό υπεύθυνο της Ιατρικής Μονάδας «PHYSIO-MEDICUS».

vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :