O EFF συχνά συνιστά στους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι ανησυχούν για την προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειάς τους, να χρησιμοποιούν το «HTTPS Everywhere», το οποίο κρυπτογραφεί τις επικοινωνίες σε πολλές ιστοσελίδες, σε συνδυασμό με το Tor , το οποίο βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητας , και μπορείτε να το κατεβάσετε από ΕΔΩ . Για εσάς που θέλετε μερικά παραπάνω στοιχεία , περάστε και από ΕΔΩ .
Παρόλα αυτά όμως, η καλύτερη ασφάλεια προέρχεται από την ύπαρξη ενός ενημερωμένου χρήστη που καταλαβαίνει, πώς αυτά τα εργαλεία «συνεργάζονται» για την προστασία της ιδιωτικότητάς του ενάντια σε κατασκοπευτικές ενέργειες.
Κάθε φορά που διαβάζετε το e-mail σας, ή ενημερώνετε τη σελίδα σας στο Facebook, ή ελέγχετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό, υπάρχουν δεκάδες σημεία στα οποία ένας επιτιθέμενος θα μπορούσε να παρέμβει στην κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, στο διαδίκτυο.
Με τη χρήση του Tor και του HTTPS, ο χρήστης κερδίζει σημαντική προστασία, κυρίως απέναντι σε επιτιθέμενους, που παρεμβαίνουν στο Wi-Fi δίκτυο του χρήστη και στο ενδιάμεσο δίκτυο που τον συνδέει με έναν ιστοχώρο.
Αυτά τα εργαλεία όμως έχουν σημαντικούς περιορισμούς: ο ISP του χρήστη και η ιστοσελίδα που επισκέπτεται, μπορούν να καταγράφουν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με εκείνον, που θα μπορούσαν να διατεθούν με ένταλμα σε νομικές/δικαστικές ή διωκτικές αρχές .
Σημειώσεις … 1) Η φωτογραφία 2 δεν υπήρχε στην αρχική δημοσίευση. 2) Oι παραπομπές για το TOR δεν υπήρχαν στην αρχική δημοσίευση. Συλλέχτηκαν και τα δυο , από το GooGle και το Διαδίκτυο … με την επιμέλεια του admin
secnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου