Φανταστείτε το σοκ να μεγαλώσετε σε μια οικογένεια και ξαφνικά να μάθετε ότι είστε υιοθετημένοι. Το ίδιο σοκ πάθανε οι επιστήμονες που ανακοίνωσαν ότι το ηλιακό μας σύστημα δεν γεννήθηκε στον Γαλαξία, αλλά σε ένα περίεργο σχηματισμό που ακούει στο όνομα Sagittarius Elliptical Galaxy (SagDEG) !
Πως γίνεται αυτό; Χρησιμοποιώντας τον όγκο δεδομένων από το Two-Micron All Sky Survey (2MASS), ένα μεγάλο πρόγραμμα να εξετάσουν τον ουρανό στο υπέρυθρο φάσμα από το πανεπιστήμιο της Massachusetts, οι αστρονόμοι πλέον απαντούν σε ερωτήσεις που τους ταλάνιζαν επί δεκαετίες και αποδεικνύουν ότι ο Γαλαξίας “μας” τρώει έναν από τους γείτονες του σε μια δραματική επίδειξη γαλαξιακού κανιβαλισμού.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Astrophysical Journal, και είναι η πρώτη που χαρτογραφεί την πλήρη έκταση του γαλαξία Sagittarius και δείχνει λεπτομερώς πως τα κομμάτια του τυλίγονται και περνάνε μέσα από τον Γαλαξία. Έτσι τραβιέται, σκίζεται και απορροφάται από τον Γαλαξία.
Μια καινούργια υπέρυθρη έρευνα όλου του ουρανού έγινε το 2003. Ομάδες από τα πανεπιστήμια της Virginia και της Massachusetts χρησιμοποίησαν έναν υπέρ υπολογιστή για να ερευνήσουν μισό δισεκατομμύριο αστέρια και να φτιάξουν ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, που δείχνει το ηλιακό μας σύστημα (ο κίτρινος κύκλος) να βρίσκεται ακριβώς στο σταυροδρόμι των δυο γαλαξιών.
Το ότι φαίνεται ο γαλαξίας μας στον ουρανό, πάντοτε παραξένευε τους αστρονόμους. Εάν καταγόμασταν από τον Γαλαξία έπρεπε να είμαστε ευθυγραμμισμένοι ως προς την εκλειπτική του γαλαξία μας. Με τους πλανήτες να τοποθετούνται γύρω από τον Ήλιο μας, με την ίδια γωνία όπως ο Ήλιος μας ευθυγραμμίζεται με τον Γαλαξία.
Αντί για αυτό, όπως πρότεινε πρώτος ο ερευνητής Matthew Perkins Erwin, η παράξενη γωνία δείχνει ότι ο Ήλιος μας επηρεάζεται από ένα άλλο σύστημα. Μαζί με τα στοιχεία του Two-Micron All Sky Survey ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ Sagittarius Dwarf .
Ξέρουμε ότι οι αναγνώστες μας είναι άνθρωποι που ψάχνουν, όσοι θέλουν ας ψάξουν στο τμήμα αστρονομίας των πανεπιστημίων που αναφέρονται και ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα !
logioshermes , terrapapers
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου