Eφαρμογή για iPad που ενσωματώνει τεχνολογία «anticipatory computing»
Οι υπηρεσίες που αξιοποιούν την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής αυξάνονται, με το Siri να κερδίζει συνέχεια έδαφος και τον Chrome να ενσωματώνει δυνατότητες φωνητικής αναγνώρισης.
Σε παρεμφερές πλαίσιο κινείται και το MindMeld της Expect Labs , το οποίο αποτελεί μία εφαρμογή για iPad που ενσωματώνει τεχνολογία «anticipatory computing»: ουσιαστικά «ακούει» το περιεχόμενο μίας συνομιλίας και παράλληλα αναζητά και στη συνέχεια παρουσιάζει στο χρήστη σχετικές πληροφορίες.
«Το MindMeld καταλαβαίνει τη συζήτησή σας. Σε αντίθεση με μία συνηθισμένη ομαδική κλήση, το MindMeld σας ακούει ενώ μιλάτε και εντοπίζει τις έννοιες- κλειδιά, καθώς και το νόημα των συζητήσεών σας…καθώς η συζήτηση αλλάζει, το MindMeld συνεχόμενα βρίσκει και παρουσιάζει σχετικές εικόνες, βίντεο, άρθρα και αρχεία, έτσι ώστε κάθε πληροφορία που χρειάζεστε να βρίσκεται στις άκρες των δαχτύλων σας.Μπορείτε να μοιραστείτε άμεσα εικόνες, βίντεο, άρθρα και αρχεία με φίλους ή και στο κοινωνικό σας δίκτυο» αναφέρει σχετικά η εταιρεία, συμπληρώνοντας πως τα αποτελέσματα αυτών των αναζητήσεων ταξινομούνται και καταχωρούνται στο cloud έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να αποκτά πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε βρίσκεται.
Το MindMeld, καθώς και το anticipatory computing γενικότερα προσανατολίζονται κυρίως προς το χώρο των επιχειρήσεων: λογισμικό τέτοιου είδους θα μπορούσε να αναπτυχθεί για να εμφανίζει παλαιότερες σημειώσεις κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης, ή σε ένα call center, καθώς οι εκπρόσωποι της εταιρείας εξυπηρετούν τους πελάτες που παίρνουν τηλέφωνο.
Επίδειξη του MindMeld έγινε στη φετινή Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας: ο χρήστης εγγραφόταν μέσω του Facebook και επικοινωνούσε με μέχρι οκτώ άτομα, μέσω βίντεο ή φωνής, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.
Εάν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο χρήστης πατήσει ένα κουμπί στην εφαρμογή, το MindMeld «ψάχνει» 15 με 30 δευτερόλεπτα πίσω (αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης φωνής της Nuance, που συνεργάζεται με εταιρείες τεχνολογίας για την ενσωμάτωση δυνατοτήτων συνεχούς/μόνιμης αναγνώρισης φωνής σε φορητές συσκευές), εντοπίζει τα σημαντικά σημεία και παρουσιάζει χρήσιμες πληροφορίες, ψάχνοντας στο Google News, το Facebook, του YouTube κλπ.
Τις πληροφορίες αυτές (που παρουσιάζονται ως links και εικόνες) μπορεί να μοιραστεί με τους συνομιλητές του. Όσον αφορά τις ανησυχίες που- λογικά- εμφανίζονται σχετικά με μία εφαρμογή η οποία ουσιαστικά «κρυφακούει» συνομιλίες, η εταιρεία διευκρινίζει πως δεν αποθηκεύονται δεδομένα από τις συζητήσεις (απλά λέξεις- κλειδιά, εάν βάλει τέτοια ρύθμιση ο ίδιος ο χρήστης).
Παρεμφερή τεχνολογία έχει παρουσιάσει και η Google, με το Google Now, την οποία αναμένεται να εξελίξει ακόμη περισσότερο, στο ευρύτερο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματος του Google Glass.
secnews.gr , naftemporiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου