Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Συμβουλές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο !!!



Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι ένα θέμα που απασχολεί την τεχνολογική κοινότητα, ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα.

Πλέον, όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι σε κακόβουλους χρήστες, που είτε για τη διασκέδασή τους είτε για το προσωπικό τους συμφέρον, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε ευκαιρία και να επιτεθούν σε άτομα, λιγότερο ενημερωμένα για του κινδύνους που κρύβει ο κυβερνοχώρος.

Δυστυχώς κανείς δε μπορεί να είναι βέβαιος για την ασφάλεια του καθώς, ο επιτιθέμενος έχει το πλεονέκτημα του χρόνου ώστε να ξεπεράσει την προστασία που έχει «χτίσει» ο αμυνόμενος.

Σκοπός μας είναι να κάνουμε αυτή τη διαδικασία αρκετά δύσκολη ,ώστε να αποτρέψουμε και να αποθαρρύνουμε τους κακόβουλους αυτούς χρήστες.

Σκεφτείτε το σαν μία πόρτα ενός σπιτιού. Αν κάποιος την αφήσει ανοιχτή και φύγει, τότε δίνει τη δυνατότητα, με μηδενικό κόπο, στους κλέφτες να μπουν στο σπίτι, αν κάποιος άλλος απλά την κλείσει χωρίς να την κλειδώσει, κάνει τη διαδικασία αρκετά πιο δύσκολη για τον κλέφτη από ότι στην πρώτη περίπτωση αλλά όχι αρκετά δύσκολη ώστε να τα παρατήσει.

Αν όμως κάποιος φεύγοντας κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού του, σίγουρα θα αναγκάσει τον κλέφτη να βρει κάποιο άλλο «θύμα».

Όχι επειδή δε θα μπορεί να σπάσει την κλειδαριά, αλλά επειδή θα προτιμήσει έναν πιο «εύκολο» δρόμο. Το ίδιο ακριβώς βρίσκει εφαρμογή και στις απειλές μέσω Internet.

Φυσική Προστασία. Ένας από τους πιο εύκολους (και σίγουρους) τρόπους για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στα δεδομένα σας, είναι να έχει «φυσική» πρόσβαση στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή.

Αυτό γίνεται , είτε έχοντας το χρόνο να ψάξει όλα σας τα αρχεία, είτε εγκαθιστώντας ένα πρόγραμμα απομακρυσμένου ελέγχου στο σύστημα σας.

Θα πρέπει λοιπόν, να έχετε πάντα στο νου σας που βρίσκεται ο φορητός σας υπολογιστής ή η φορητή σας συσκευή.

Επίσης, καλό θα είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείται οπτικούς δίσκους ή USB sticks που δεν έχουν ελεγχθεί και δεν προέρχονται από άτομα της εμπιστοσύνης σας, καθώς και να εμπιστεύεστε τις συσκευές σας σε κάποιον άγνωστο.

Ψηφιακή Προστασία. Πλέον κάθε συσκευή σας δίνει τη δυνατότητα να την κλειδώσετε με κάποιο κωδικό πρόσβασης.

Είτε πρόκειται για σταθερό ή φορητό υπολογιστή είτε για smartphone και tablet, έχετε τη δυνατότητα να εισάγεται έναν κωδικό, που θα πρέπει να είναι προσωπικός και να μην τον αποκαλύψετε σε κανέναν, με εξαίρεση ίσως τα πολύ έμπιστα σας πρόσωπα.

Σε όλες τις συσκευές, αυτή η επιλογή βρίσκεται μέσα στο μενού που συνήθως ονομάζεται «Ρυθμίσεις», ενώ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα τη βρείτε στον «Πίνακα Ελέγχου».

Ηλεκτρονική Προστασία. Πρόκειται για την προστασία του συστήματος σας μέσω Internet.

Πολλές εφαρμογές που κυκλοφορούν κατά καιρούς υπόσχονται να αυξήσουν την ασφάλεια των συσκευών και καλό θα ήταν να τις εμπιστευτείτε, ειδικά όταν πρόκειται για προγράμματα αναγνωρισμένων εταιριών, όπως το Norton της Symantec, το NOD32 της ESET, το Karspersky και άλλα.

Βέβαια, υπάρχουν και προεγκατεστημένες επιλογές στο σύστημα των Windows.

Προτείνεται να έχετε πάντα ενεργοποιημένες τις λειτουργίες του τοίχους προστασίας ( Firewall ) και των εφαρμογών που αναγνωρίζουν λογισμικά τύπου malware ή υιούς.

Φυσικά, οι επιλογές αυτές δεν προσφέρουν την μέγιστη προστασία, όμως σίγουρα θα αποθαρρύνουν κάποιον από το να σας «επιτεθεί».

Άλλωστε αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως αν κάποιος θέλει να σας «επιτεθεί», σίγουρα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα τα καταφέρει. Η ιστορία το έχει αποδείξει.

Σκοπός όλων μας είναι να δυσκολεύουμε και να αποθαρρύνουμε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Επικίνδυνα emails και μηνύματα σε Facebook, Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα. Εδώ είναι καθαρά στο χέρι σας να μην παρασυρθείτε από τα «δελεαστικά» (πολλές φορές) μηνύματα που θα σας στείλει κάποιος, στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο.

Όλοι έχουμε λάβει κατά καιρούς ένα μήνυμα που υποστηρίζει ότι κερδίσαμε σε έναν διαγωνισμό, προβάλλοντας μας ένα έπαθλο στο οποίο είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς.

Φυσικά και τα μηνύματα αυτά είναι τουλάχιστον ύποπτα, προσπαθήστε να είστε όσο περισσότερο καχύποπτοι και μην μπείτε στον πειρασμό να πατήσετε στα links (συνδέσμους) που έχουν αυτά τα emails στο κείμενο τους.

Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας οποιοδήποτε αρχείο είναι συνημμένο.

Η καλύτερη λύση είναι να ελέγξετε τον αποστολέα και αν δεν τον γνωρίζετε να διαγράψετε αμέσως το συγκεκριμένο μήνυμα.

Η αλήθεια είναι πως στις μέρες για να προστατευθεί κανείς από τις ηλεκτρονικές απειλές που υπάρχουν στο διαδίκτυο, είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί την προσοχή μας σε κάθε κίνηση.

Δυστυχώς, σε κάθε «ηλεκτρονική» μας ενέργεια, θεωρητικά θέτουμε σε κίνδυνο τα προσωπικά μας δεδομένα αλλά και την ιδιωτικότητα των αρχείων μας.

Φυσικά τα παραπάνω, (που είναι λίγο πολύ γνωστά στους περισσότερους) αποτελούν κάποιες πολύ απλές συμβουλές, που αν αποτελέσουν μέρος της καθημερινότητας μας, θα βοηθήσουν στο να έχουμε μία στοιχειώδη προστασία απέναντι στους αμέτρητους κινδύνους που παραμονεύουν σήμερα στο Internet.



Δεν υπάρχουν σχόλια :