Η Symantec έχει εντοπίσει μια τέτοια απειλή που ονόμασε Android.Fakedefender. Μόλις εγκατασταθεί, το FakeAV ενημερώνει τα θύματα του ότι εντόπισε διάφορες απειλές στη συσκευή τους.
Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα κλασικά FakeAVs που κυκλοφορούν για υπολογιστές το θύμα καλείται να κατεβάσει το full πρόγραμμα που θα τους επιτρέπει την αφαίρεση των υποτιθέμενες απειλών που έχει ανακαλύψει ,μια διαδικασία που προϋποθέτει φυσικά την καταβολή κάποιου ποσού.
Το ενδιαφέρον όμως με το Android.Fakedefender είναι ότι κλειδώνει τη συσκευή ακριβώς όπως κάνουν τα ransomware.
Οι χρήστες των οποίων οι συσκευές έχουν μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό δεν μπορούν να απεγκαταστήσουν τη κακόβουλη εφαρμογή. Το FakeAV αποκλείει επίσης την έναρξη άλλων εφαρμογών.
“Η απειλή θα αλλάξει τις ρυθμίσεις του λειτουργικού σας συστήματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες μπορεί να μην είναι καν σε θέση να εκτελέσουν μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στη συσκευή και θα αναγκαστούν να κάνουν ένα hard reset με ένα συγκεκριμένο συνδυασμό πλήκτρων ή τη σύνδεση της συσκευής με τον υπολογιστή, προκειμένου να γίνει επαναφορά χρησιμοποιώντας το λογισμικό που παρέχεται από τον κατασκευαστή, ” αναφέρει ο Joji Hamada της Symantec.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το FakeAVs θα μπορούσε να γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες συσκευών Android.
Ρίξτε μια ματιά σε ένα ενδιαφέρον βίντεο στο οποίο Symantec παρουσιάζει πώς το FakeAV μπορεί να κλειδώσει μια συσκευή Android.
Δείτε Αυτό Το … VIDEO
iGuRu.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου