Είναι γνωστό δε πως οι γυναίκες πολύ περισσότερο από τους άνδρες αναρτούν φωτογραφίες ή υλικό με σεξουαλικό χαρακτήρα. Πώς αντιλαμβάνονται όμως οι άνδρες αυτό το υλικό;
Έγινε μελέτη σε ετεροφυλόφιλους άνδρες φοιτητές και αφού τους έδειξαν σχετικό υλικό στο facebook, τους ζήτησαν να εκφράσουν τις απόψεις τους (έρευνα Moreno).
Σχεδόν όλοι οι άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη είπαν ότι χρησιμοποιούν το facebook για να αξιολογούν πιθανές μελλοντικές συντρόφους.
Τρία ήταν τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης:
1)… Οι αναρτήσεις που είχαν σεξουαλικά στοιχεία, με την έννοια ότι υποδήλωναν κάτι σεξουαλικό, μεγάλωναν τις σεξουαλικές προσδοκίες των ανδρών.
2)… Οι αναρτήσεις αυτές μείωναν την επιθυμία των ανδρών να συνάψουν σχέση με τις γυναίκες αυτές.
3)… Το υλικό που παρουσιαζόταν μέσω του facebook αξιολογήθηκε ως σημαντικό και πολύτιμο αλλά ελλιπές.
Μία μελέτη (Whitchurch, 2011) θέλησε να διαπιστώσει εάν ισχύει πως «μας αρέσουν εκείνοι στους οποίους αρέσουμε». Η μελέτη στηρίχτηκε πάλι στο facebook.
Έδειξαν σε κάθε γυναίκα που συμμετείχε στη μελέτη τα προφίλ τεσσάρων ανδρών και τους είπαν ότι οι άνδρες
α)… ελκύονται πολύ από αυτές,
β)… ελκύονται μέτρια
γ)… δεν είναι βέβαιο – ίσως ελκύονται πολύ, ίσως μέτρια (αβεβαιότητα).
Κατόπιν, τους άρεσαν εκείνοι που ελκύονταν πολύ από αυτές και, τέλος, τους άρεσαν λιγότερο οι άνδρες που ελκύονταν μέτρια από αυτές.
Φαίνεται, λοιπόν, πως όταν η δραστηριότητα κάποιου άνδρα στο facebook κάνει ασαφές το ενδιαφέρον του για κάποια γυναίκα, τότε αυτό είναι πιο ελκυστικό ακόμη και από το έντονο ενδιαφέρον.
secnews.gr , tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου