Η εταιρεία τελικά έχασε και έπρεπε να συμμορφωθεί μ τον νόμο, σύμφωνα με μια νέα δημοσίευση των New York Times.
Αυτή η αποκάλυψη έρχεται όταν ορισμένα έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα, και έπεσαν στα χέρια των συντακτών της εφημερίδας New York Times, όπως προαναφέραμε.
Τα έγγραφα μας διαφωτίζουν στο πώς η Yahoo έγινε μέρος του PRISM, το διαβαθμισμένο πρόγραμμα υποκλοπή της NSA που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ανακτήσει δεδομένα ξένων χρηστών από κολοσσούς της τεχνολογίας, οι οποίοι αποστέλλουν λεπτομερείς αναφορές στην NSA αναφέρει το Mashable.
Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την περίπτωση της Yahoo προέρχονται από την δημοσίευση των Times, που έδωσε στην δημοσιότητα ένα αρχείο .PDF το οποίο εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Δικαστήριο Εποπτείας Πληροφοριών (FISC) , με ημερομηνία 22 Αύγ. του 2008.
Αν και η απόφαση του δικαστηρίου δεν αναφέρει την εταιρεία που δικάστηκε, οι πηγές των Times επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για την Yahoo.
Όλα ξεκίνησαν το 2007 ή το 2008, όταν η εταιρεία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το αίτημα που τους ήρθε από την Protect America Act, ένα νόμο που ψηφίστηκε μετά την 11/9 και αναφέρει με λίγα λόγια ότι επιτρέπεται “η απόκτηση μυστικών πληροφοριών σχετικά με πρόσωπα που πιστεύεται ότι είναι εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών “.
Ο νόμος ενσωματώθηκε αργότερα στην FISA (Foreign Intelligence επιτήρησης Act), η οποία είναι ο νόμος χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα PRISM.
Η Yahoo λοιπόν υποστήριξε ότι η διάταξη ήταν αντισυνταγματική, υποστηρίζοντας ότι το αυτό το είδος της εποπτείας που ζητείται χωρίς ένταλμα είναι παράλογο, σύμφωνα με την τέταρτη τροποποίηση.
Το FISC φυσικά απέρριψε την πρόταση της Yahoo, αλλά η εταιρεία δεν το έβαλε κάτω και άσκησε έφεση. Εν τω μεταξύ και εν αναμονή της έφεσης, αναγκάστηκε να παραδώσει τα δεδομένα των χρηστών της.
“Ο σκοπός πίσω από αυτές τις παρακολουθήσεις πηγαίνει πολύ πιο πέρα από οποιαδήποτε στόχο επιβολής του νόμου,” αναφέρουν οι δικαστές.
“Πρόκειται για την απόκτηση πληροφοριών που αφορούν ξένους πράκτορες, ξένων μυστικών υπηρεσιών και γίνεται για να βοηθήσει την προστασία της εθνικής μας ασφάλειας. ”
Στην έφεση, το Δικαστήριο Εποπτείας Πληροφοριών διαφώνησε με την Yahoo και έκρινε ότι η διάταξη πληροί τις προϋποθέσεις για εξαίρεση και το δικαιολόγησε πολύ καλά αναφέροντας ότι αφορά την προστασία της εθνικής ασφάλειας της Αμερικής.
Η Yahoo βέβαια, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στο πρόγραμμα PRISM.
iGuRu.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου