Τρεις ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tohoku στην Ιαπωνία, με επικεφαλής τον Masahiro Hotta, πρότεινε ένα νέο τρόπο τηλεμεταφοράς ενέργειας που επιτρέπει να πραγματοποιείται σε μεγάλες αποστάσεις.
Στην εργασία τους που δημοσιεύθηκε στο Physical Review, η ομάδα περιγράφει μια θεωρία που έχουν αναπτύξει, η οποία εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες του συμπιεσμένου φωτός ή τις καταστάσεις του κενού για να επιτρέψει την " τηλεμεταφορά " πληροφοριών σχετικά με την ενεργειακή κατάσταση, επιτρέποντας τη χρήση της εν λόγω ενέργειας, στην ουσία, την τηλεμεταφορά ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις.
Στις τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Star Trek, οι άνθρωποι μετακινούνται από το ένα σημείο στο άλλο μέσω τηλεμεταφοράς, όπου οι άνθρωποι ( ή τα αντικείμενα ), δεν αποστέλλονται κυριολεκτικά, δεν μεταφέρεται δηλαδή η ύλη και η ενέργειά τους από μια περιοχή του χώρου σε μια άλλη,
...αντίθετα, είναι η δομική πληροφορία τους που μεταφέρεται και στη συνέχεια υλοποιείται από την τοπική ύλη και ενέργεια, που υπάρχει στο χώρο που αποστέλλεται η πληροφορία τους.
Το όλο φαινόμενο δίνει την ψευδαίσθηση της κίνησης, Στην πραγματική ζωή , τίποτα τέτοιο δεν υπάρχει, αν και οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τον όρο τηλεμεταφορά για να περιγράψουν τα αποτελέσματα του φαινομένου της κβαντικής διεμπλοκής, δηλαδή πειράματα - όπου τα δύο πεπλεγμένα σωματίδια ενώνονται με κάποιο τρόπο, χωρίς προφανή σχέση μεταξύ τους.
Αλλαγές σε ένα σωματίδιο συμβαίνουν αυτόματα στο άλλο. Οι επιστήμονες έχουν διευρύνει τα πειράματά τους για να συμπεριλάβουν το φως και την ύλη, και, πιο πρόσφατα., την ενέργεια.
Πίσω στο 2008, ο Hotta ,με μια άλλη ομάδα, η οποία επινόησε για πρώτη φορά μια θεωρία για την τηλεμεταφορά ενέργειας βασιζόμενη στη συνεκτίμηση των πλεονεκτημάτων του καταστάσεων του κενού- θεωρία που προτείνει ότι δεν είναι πραγματικά κενό, αντίθετα υπάρχουν σωματίδια μέσα σε αυτό, που αναδύονται μέσα από αυτό και εξαυλώνονται επιστρέφοντας στο κενό, μερικά από τα οποία έχουν διεμπλακεί κβαντικά,
Η θεωρία αυτή προτείνει ότι η τηλεμεταφορά ενέργειας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο σε πολύ μικρές αποστάσεις.
Σε αυτή τη νέα προσπάθεια , ο Hotta και οι άλλοι επιστήμονες έχουν βρει έναν τρόπο για να αυξήσουν την απόσταση τηλεμεταφοράς , κάνοντας χρήση μιας ιδιότητας που είναι γνωστή, ως συμπιεσμένο φως, το οποίο είναι συνδεδεμένο με μια συμπιεσμένη κατάσταση κενού.
Οι νόμοι της κβαντομηχανικής περιορίζουν τους τρόπους που οι τιμές των φυσικών μεγεθών σε ένα σύστημα (όπως το κενό) μπορεί να μετρηθεί – παρ’ όλα αυτά οι φυσικοί έχουν βρει, ότι η αύξηση της αβεβαιότητα μίας τιμής , μειώνει την αβεβαιότητα της τιμής των άλλων - ένα είδος συμπιεσμένου αποτελέσματος.
Όταν εφαρμόζεται στο φως, η θεωρία προτείνει, ότι αυτό οδηγεί σε περισσότερα ζεύγη που ταξιδεύουν μαζί μέσα στο κενό, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε περισσότερα από αυτά να είναι σε κβαντική διεμπλοκή και η ομάδα θεωρεί ότι αυτό, πρέπει να επιτρέπει την τηλεμεταφορά ενέργειας σε σχεδόν οποιαδήποτε απόσταση .
Οι ερευνητές προτείνουν ότι η θεωρία τους θα μπορούσε να τεθεί σε δοκιμασία σε ένα εργαστήριο και ο Hotta υπαινίσσεται ότι ο ίδιος και ένας άλλος συνεργάτης του βρίσκονται στη διαδικασία του να γίνει ακριβώς αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου