Οι «χυμοί» του σώματός μας είναι σαν ένα ποτάμι που πρέπει να ρέουν ελεύθερα και απρόσκοπτα
σε περιπτώσεις ανισορροπίας , η όποια ίαση και επαναφορά της ισορροπίας του , ξεκινάει με την αποτοξίνωσή του.
Όταν το σώμα μας έχει αποτοξινωθεί είναι σε θέση να απορροφήσει όλες τις θρεπτικές ουσίες που θα θελήσουμε να του προσφέρουμε με τα τρόφιμα και τα βότανα ,
… ένα από τα πιο ισχυρά αποτοξινωτικά βότανα είναι το αφέψημα από τη ρίζα της πικραλίδας – αγριοράδικου το αφέψημα του αγριοράδικου έχει ισχυρότατη λιποδιαλυτική δράση και ξεπλένει στην κυριολεξία το λίπος από το συκώτι
Άλλα τσάγια βοτάνων με ισχυρή αποτοξινωτική δράση είναι …
•► το τζίντζερ
•► το γαρίφαλο
•► η κανέλα
•► η ρίζα της κολλιτσίδας και
•► η ρίζα του μαϊντανού η οποία είναι επίσης εξαιρετικά ευεργετική για τα νεφρά
•► το τζίντζερ
•► το γαρίφαλο
•► η κανέλα
•► η ρίζα της κολλιτσίδας και
•► η ρίζα του μαϊντανού η οποία είναι επίσης εξαιρετικά ευεργετική για τα νεφρά
Η κατανάλωση μειγμάτων από χυμούς φρούτων και αφεψημάτων βοτάνων κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας ευχάριστος και γευστικός τρόπος συνεχούς βελτιστοποίησης της υγείας μας και
… αν οι γευστικές μας ανάγκες το απαιτούν δε διστάζουμε να τους γλυκάνουμε με μέλι -πολύ καλό το μέλι κούμαρου ή ερείκης αλλά και καστανιάς και τα τρία ελαφρώς πικρά αλλά με τέλεια γεύση μέλια -όπως και με σιρόπι σφενδάμου.
Ας δούμε τώρα έναν ιδανικό χυμό-ποτό για δίαιτα και αποτοξίνωση
Υλικά:
•► χυμό από δύο πορτοκάλια
•► χυμό από ένα κόκκινο γκρέιπφρουτ
•► χυμό από ένα κιτρολέμονο -λάιμ
•► ένα φλιτζάνι έγχυμα ιβίσκου που παρασκευάζουμε με μιά κουταλιά αποξηραμένα πέταλα ιβίσκου
•► μία κουταλιά της σούπας μέλι από κούμαρα ή κάποιο άλλο με λίγο πικρή γεύση-προτιμώ πάντα το μέλι- ή σιρόπι σφένδαμου
•► μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
Έκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι βάζουμε το έγχυμα του ιβίσκου μας και όσο είναι ακόμα ζεστό προσθέτουμε το μέλι ή το σιρόπι σφένδαμου μαζί με το τζίντζερ.
Έν συνεχεία , ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να κρυώνει προσθέτουμε τους χυμούς των εσπεριδοειδών μας και σερβίρουμε.
•► χυμό από δύο πορτοκάλια
•► χυμό από ένα κόκκινο γκρέιπφρουτ
•► χυμό από ένα κιτρολέμονο -λάιμ
•► ένα φλιτζάνι έγχυμα ιβίσκου που παρασκευάζουμε με μιά κουταλιά αποξηραμένα πέταλα ιβίσκου
•► μία κουταλιά της σούπας μέλι από κούμαρα ή κάποιο άλλο με λίγο πικρή γεύση-προτιμώ πάντα το μέλι- ή σιρόπι σφένδαμου
•► μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
Έκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι βάζουμε το έγχυμα του ιβίσκου μας και όσο είναι ακόμα ζεστό προσθέτουμε το μέλι ή το σιρόπι σφένδαμου μαζί με το τζίντζερ.
Έν συνεχεία , ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να κρυώνει προσθέτουμε τους χυμούς των εσπεριδοειδών μας και σερβίρουμε.
Ο χυμός αυτος είναι ένας απολαυστικός , αναζωογονιτικός , αποτοξινωτικός , θρεπτικός και ενυδατικός χυμός και
… βέβαια δεν διστάζουμε να κάνουμε τους δικούς μας συνδυασμούς σύμφωνα με τις γευστικές μας απαιτήσεις , τις δράσεις των εκάστοτε βοτάνων που χρειαζόμαστε και τις ανάγκες κάθε φορά του οργανισμού μας
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου