Το πράσινο τσάι , από τότε που ανακαλύφθηκε, είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες και αποτελεί πρωταρχικό συστατικό στην Κινέζικη παραδοσιακή ιατρική.
Σήμερα, πολλές έρευνες έχουν δείξει, ότι οι δράσεις του πράσινου τσαγιού στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ευεργετικές σε πολλούς τομείς.
Η κατεχίνη, που περιέχεται στο πράσινο τσάι, είναι γνωστή για τις αντι-οξειδωτικές της ιδιότητες και λέγεται ότι ενισχύει το μεταβολισμό.
Επίσης, τα τελευταία χρόνια γίνονται έρευνες, για να γνωρίσουν τις αντι-καρκινικές δράσεις του πράσινου τσαγιού.
Αν θέλετε να εντάξετε το πράσινο τσάι και τις εκπληκτικές τους ιδιότητες στην καθημερινή σας διατροφή, μπορείτε να το πίνετε ζεστό ή παγωμένο, σε όσο μεγάλη ποσότητα θέλετε. Ακόμη μπορείτε να το εντάξετε και στη μαγειρική σας.
Το μάτσα, είναι πράσινο τσάι σε σκόνη, χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές μαγειρικής, αλλά και σα ντρέσινγκ σε σαλάτες.
Τα μπισκότα με πράσινο τσάι της παρακάτω συνταγής είναι ένα υγιεινό σνακ με εντυπωσιακή εμφάνιση για όλες τις ώρες.
Υλικά:
•►2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•►1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
•►2 κουτάλια του γλυκού πράσινο τσάι σε σκόνη (μάτσα)
•►½ φλιτζάνι ζάχαρη
•►Λίγο αλάτι
•►1 κουταλιά της σούπας χοντρό-τριμμένη ζάχαρη (για γαρνίρισμα)
Εφαρμογή:
Απλώστε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι.
Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά.
Προσθέστε το πράσινο τσάι και χτυπήστε το σταθερά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα και κρεμώδης υφή.
Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για να γίνει το μείγμα πιο αφράτο.
Κλείστε το μίξερ και προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι και ενεργοποιήστε ξανά το μηχάνημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέστε σιγά σιγά όλο το αλεύρι, ώσπου να αναμιχθεί καλά.
Τώρα ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Δώστε στα μπισκότα το σχήμα του φύλλου, με ένα κόπτη για μπισκότα σε αυτό το σχήμα.
Πιέζοντας ένα μαχαίρι σχηματίστε τα νεύρα του φύλλου όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.
Πασπαλίστε με την χοντρή ζάχαρη.
Βάλτε τα μπισκότα στο ψυγείο για 1 ώρα ή και για μια νύχτα, αν το επιθυμείτε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 C
Ψήστε τα κουλουράκια για 20 περίπου λεπτά. Το χρώμα τους δεν θα αλλάξει.
Η μυρωδιά βουτύρου και πράσινου τσαγιού, που θα ευωδιάσει από το φούρνο, θα σας μαγέψει! Σερβίρετε αμέσως!
Τα μπισκότα σε σχήμα φύλλου με γεύση πράσινου τσαγιού είναι ένα υγιεινό και εμφανίσιμο σνακ για όλες τις ώρες.
monoprasino
•►2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•►1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
•►2 κουτάλια του γλυκού πράσινο τσάι σε σκόνη (μάτσα)
•►½ φλιτζάνι ζάχαρη
•►Λίγο αλάτι
•►1 κουταλιά της σούπας χοντρό-τριμμένη ζάχαρη (για γαρνίρισμα)
Εφαρμογή:
Απλώστε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι.
Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά.
Προσθέστε το πράσινο τσάι και χτυπήστε το σταθερά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα και κρεμώδης υφή.
Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για να γίνει το μείγμα πιο αφράτο.
Κλείστε το μίξερ και προσθέστε 1 φλιτζάνι αλεύρι και ενεργοποιήστε ξανά το μηχάνημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέστε σιγά σιγά όλο το αλεύρι, ώσπου να αναμιχθεί καλά.
Τώρα ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Δώστε στα μπισκότα το σχήμα του φύλλου, με ένα κόπτη για μπισκότα σε αυτό το σχήμα.
Πιέζοντας ένα μαχαίρι σχηματίστε τα νεύρα του φύλλου όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.
Πασπαλίστε με την χοντρή ζάχαρη.
Βάλτε τα μπισκότα στο ψυγείο για 1 ώρα ή και για μια νύχτα, αν το επιθυμείτε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 C
Ψήστε τα κουλουράκια για 20 περίπου λεπτά. Το χρώμα τους δεν θα αλλάξει.
Η μυρωδιά βουτύρου και πράσινου τσαγιού, που θα ευωδιάσει από το φούρνο, θα σας μαγέψει! Σερβίρετε αμέσως!
Τα μπισκότα σε σχήμα φύλλου με γεύση πράσινου τσαγιού είναι ένα υγιεινό και εμφανίσιμο σνακ για όλες τις ώρες.
Καλή σας επιτυχία !!!
monoprasino
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου