Μια υπέροχη σαλάτα με μαριναρισμένα φρέσκα και ζωντανά κολοκυθάκια; Ποιος είπε πως τα κολοκύθια δεν τρώγονται ωμά ή πολύ ελαφρά ψημένα; Τα δοκιμάσατε;
Αν όχι, τότε δοκιμάστε αυτή την δροσερή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα ψητά ψάρια αλλά και μακαρονάδες που η γεύση τους θα σας συναρπάσει.
Σαλάτα με ρόκα, κολοκύθια και ροζ πιπέρι
Υλικά για 4 άτομα:
•► 2 ματσάκια ρόκα
•► 4 κολοκύθια φρέσκα μέτρια
•► 1 καλογινωμένο αβοκάντο
•► ξύσμα από 2 λεμόνια
•► 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
•► 2 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι, σπασμένο στο γουδί
•► ανθό αλατιού
Για τη βινεγκέτ:
•► 5 κουτ. σούπας καλό βιολογικό ελαιόλαδο
•► 1-2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή τα κόβετε πολύ-πολύ λεπτά όπως δείχνει η εικόνα κάτω και τα βάζετε σε σουρωτήρι με μία κουταλιά χοντρό ανθό αλατιού.
Ρίχνετε και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10-15 λεπτά σε σουρωτήρι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Χοντροκόβετε τη ρόκα και τη ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκύθια, το αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό από τα λεμόνια και το ρίχνετε στη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι.
Εναλλακτικά προσθέτετε και σκόρδο ψιλοκομμένο αλλά και άλλα πράσινα υλικά, ταιριάζει με παντζάρι, μαρούλι, αγγούρι, μπρόκολο ωμό σε μπουκετάκια , τυρί λευκό ή παρμεζάνα, και άλλους ξηρούς καρπούς, όχι όλα μαζί φυσικά, δείτε τις φωτογραφίες μας.
Συνοδεύει όλα τα ψητά και τις μακαρονάδες και ... Συνοδεύεται με λευκό κρασί ή λευκά αποστάγματα.
•► 2 ματσάκια ρόκα
•► 4 κολοκύθια φρέσκα μέτρια
•► 1 καλογινωμένο αβοκάντο
•► ξύσμα από 2 λεμόνια
•► 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
•► 2 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι, σπασμένο στο γουδί
•► ανθό αλατιού
Για τη βινεγκέτ:
•► 5 κουτ. σούπας καλό βιολογικό ελαιόλαδο
•► 1-2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή τα κόβετε πολύ-πολύ λεπτά όπως δείχνει η εικόνα κάτω και τα βάζετε σε σουρωτήρι με μία κουταλιά χοντρό ανθό αλατιού.
Ρίχνετε και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10-15 λεπτά σε σουρωτήρι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Χοντροκόβετε τη ρόκα και τη ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκύθια, το αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό από τα λεμόνια και το ρίχνετε στη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι.
Εναλλακτικά προσθέτετε και σκόρδο ψιλοκομμένο αλλά και άλλα πράσινα υλικά, ταιριάζει με παντζάρι, μαρούλι, αγγούρι, μπρόκολο ωμό σε μπουκετάκια , τυρί λευκό ή παρμεζάνα, και άλλους ξηρούς καρπούς, όχι όλα μαζί φυσικά, δείτε τις φωτογραφίες μας.
Συνοδεύει όλα τα ψητά και τις μακαρονάδες και ... Συνοδεύεται με λευκό κρασί ή λευκά αποστάγματα.