Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Συνταγή για Παραδοσιακά Μελομακάρονα !!!



Αυτή η συνταγή είναι παραδοσιακά οικογενειακή συνταγή που βέβαια η μαμά έμαθε από την Αργυρώ φυσικά.

Υλικά.

•►400 γρ. ελαιόλαδο
•►50 γρ. κονιάκ
•►160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
•►1 κ.γ. σόδα μαγειρική
•►200 γρ. ζάχαρη
•►1 κ.γ. γαρύφαλλο
•►2 κ.γ. κανέλα
•►Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
•►900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•►2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

•►400 γρ. ζάχαρη
•►400 γρ. νερό
•►400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
•►½ λεμόνι (ακέρωτο) (χυμό και ξύσμα)
•►Αλεσμένο καρύδι

Εκτέλεση.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπωλ. Βάζουμε το λάδι, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού.

Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα.

Δεν ζυμώνουμε πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

Κάνουμε μικρά μελομακάρονα, τους δίνουμε σχήμα με ένα τρίφτη και ψήνουμε για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160° C στον αέρα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3’. Ξαφρίζουμε τον αφρό.

Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα. Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με φυστίκι ή καρύδι.

Τips:

•► Παραδοσιακά τα μελομακάρονα είναι μακρόστενα. Αν όμως τα πλάσεις μικρά θα μελώσουν πιο εύκολα!

•► Μόλις πλάσεις τα μελομακάρονα θα πρέπει να δώσεις σχήμα με τον τρίφτη, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για να μελώσουν καλύτερα.

•► Για να τα μελώσεις θα πρέπει να είναι ή το σιρόπι ή τα μελομακάρονα ζεστά. Το ένα από τα δύο.

•► Πασπαλίζεις με καρύδια αμέσως μόλις τα σιροπιάσεις για να κολλήσουν.



Καλοφάγωτα να σας είναι !!!


Την συνταγή μετέφερε – από την μαμά του - ο Γαβριήλ Νικολαΐδης.

coolartisan.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :