Αγαπώ φασόλια γίγαντες το έχω ξαναδηλώσει !!
Επειδή όμως κάνει ζέστη και δεν είμαστε για πολύ βαριά φαγητά αποφάσισα να μαγειρέψω λίγους γίγαντες, αλλά ντυμένους καλοκαιρινά!!!
Και εξηγούμαι! Προσθήκη κρεμμυδιών, σκόρδου, κολοκυθιού, πιπεριάς, μελιτζάνας, ντομάτας! Στο φούρνο σαν τουρλού!!!! Θρεπτικότατο και ελαφρύ!
Υλικά:
●►250γρ. φασόλια γίγαντες
●►2 κολοκυθάκια
●►2 μελιτζάνες
●►5 πιπεριές κέρατο
●►1 πιπεριά Φλωρίνης
●►4 ντομάτες τριμμένες + λίγη ζάχαρη
●►2 σκελίδες σκόρδο
●►2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
●►Μπόλικο μαϊντανό
●►Μπόλικο δυόσμο
●►100ml ελαιόλαδο
●►αλάτι και κόκκινο πιπέρι για τη γεύση, καυτερό αν θέλουμε
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ, Αν το ξεχάσουμε 2 καυτά νερά αρκούν και την ημέρα για να μουλιάσουν.
Βράζουμε τα φασόλια μισή ώρα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τρίβουμε τη ντομάτα και τις βάζουμε τη ζάχαρη.
Κόβουμε σε φετούλες το σκόρδο και ψιλοκόβουμε στο multi τα κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Στα 5 λεπτά προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό μαζί με την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ τα φασόλια και το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
15 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά!
biologikaorganikaproionta.com , Η απόλαυση της βρώσης
●►250γρ. φασόλια γίγαντες
●►2 κολοκυθάκια
●►2 μελιτζάνες
●►5 πιπεριές κέρατο
●►1 πιπεριά Φλωρίνης
●►4 ντομάτες τριμμένες + λίγη ζάχαρη
●►2 σκελίδες σκόρδο
●►2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
●►Μπόλικο μαϊντανό
●►Μπόλικο δυόσμο
●►100ml ελαιόλαδο
●►αλάτι και κόκκινο πιπέρι για τη γεύση, καυτερό αν θέλουμε
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ, Αν το ξεχάσουμε 2 καυτά νερά αρκούν και την ημέρα για να μουλιάσουν.
Βράζουμε τα φασόλια μισή ώρα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
Κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τρίβουμε τη ντομάτα και τις βάζουμε τη ζάχαρη.
Κόβουμε σε φετούλες το σκόρδο και ψιλοκόβουμε στο multi τα κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Στα 5 λεπτά προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό μαζί με την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ τα φασόλια και το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
15 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά!
biologikaorganikaproionta.com , Η απόλαυση της βρώσης
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου