Σε αρχαιοελληνικές συνταγές βλέπουµε να τυλίγουν ψάρι σε αµπελόφυλλα ή συκόφυλλα, να τα καρυκεύουν µε γάρο– ένα είδος σάλτσας από ψάρια – και να τα ψήνουν στα ξύλα.
Υλικά: ( υλικά για 2-4 άτοµα )
●► 500 γρ. σαρδέλες
●► Αμπελόφυλλα
●► Ελαιόλαδο
●► 1 µεγάλο κρεµµύδι
●► 5 σκελίδες σκόρδο
●► 150 γρ. ξινοµυζήθρα
●► Αλάτι
●► Πιπέρι
●► Ρίγανη
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις µεγαλούτσικες σαρδέλες (ελάχιστο επιτρεπόµενο µέγεθος: 11 εκ.), τις καθαρίζουμε και τις ανοίγουμε προσεκτικά στα δύο για να αφαιρέσουμε το κεφάλι µε το κόκαλο και την ουρά µαζί.
Σε ένα τηγάνι, σε λίγο, σε µέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε ψιλοκοµµένα το κρεµµύδι και το σκόρδο.
Γεµίζουμε τις σαρδέλες µε το µείγµα κρεµµυδιού - σκόρδου και µοιράζουμε 150 γρ. ξινοµυζήθρα.
Πασπαλίζουμε µε λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τυλίγουμε τις σαρδέλες σε 20 µεγάλα αµπελόφυλλα τα οποία έχουμε προηγουµένως ζεµατίσει και τα ψήνου στα κάρβουνα.
Καθώς τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα βρέχουμε µε 40 ml λαδολέµονο και τα σερβίρουμε µε µια σαλατούλα µε ψιλοκοµµένα λαχανικά, 2-3 ντοµάτες, 1 φρέσκο κρεµµυδάκι και 5-6 φύλλα δυόσµου.
Τip:
Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τις σαρδέλες, στον φούρνο ή στο γκριλ.
Την συνταγή έγραψε ο sef Γιάννης Μπαξεβάνης.
agrotikabook.gr , tovima.gr
●► 500 γρ. σαρδέλες
●► Αμπελόφυλλα
●► Ελαιόλαδο
●► 1 µεγάλο κρεµµύδι
●► 5 σκελίδες σκόρδο
●► 150 γρ. ξινοµυζήθρα
●► Αλάτι
●► Πιπέρι
●► Ρίγανη
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις µεγαλούτσικες σαρδέλες (ελάχιστο επιτρεπόµενο µέγεθος: 11 εκ.), τις καθαρίζουμε και τις ανοίγουμε προσεκτικά στα δύο για να αφαιρέσουμε το κεφάλι µε το κόκαλο και την ουρά µαζί.
Σε ένα τηγάνι, σε λίγο, σε µέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε ψιλοκοµµένα το κρεµµύδι και το σκόρδο.
Γεµίζουμε τις σαρδέλες µε το µείγµα κρεµµυδιού - σκόρδου και µοιράζουμε 150 γρ. ξινοµυζήθρα.
Πασπαλίζουμε µε λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τυλίγουμε τις σαρδέλες σε 20 µεγάλα αµπελόφυλλα τα οποία έχουμε προηγουµένως ζεµατίσει και τα ψήνου στα κάρβουνα.
Καθώς τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα βρέχουμε µε 40 ml λαδολέµονο και τα σερβίρουμε µε µια σαλατούλα µε ψιλοκοµµένα λαχανικά, 2-3 ντοµάτες, 1 φρέσκο κρεµµυδάκι και 5-6 φύλλα δυόσµου.
Τip:
Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τις σαρδέλες, στον φούρνο ή στο γκριλ.
Καλή σας όρεξη !!!
Την συνταγή έγραψε ο sef Γιάννης Μπαξεβάνης.
agrotikabook.gr , tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου