Η παραδοσιακή Μετσοβίτικη τυρόπιτα, μία υπέροχη τυρόπιτα ,που γίνεται και με φρέσκα φύλλα !!!
Υλικά (για 1 μεσαίο ταψί) :
●► 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύµη 700 γρ.
●► 350 γρ. φέτα, χονδροσπασµένη
●► 200 γρ. γραβιέρα, γλυκιά, τριµµένη
●► 300 γρ. καπνιστό τυρί µετσοβόνε, τριµµένο
●► 100 ml γάλα
●► 8 αβγά
●► πιπέρι
●► ½ φλ. βούτυρο, λιωµένο, για το ταψί και τα φύλλα
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το πιπέρι και προσθέτουμε τα τυριά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη, βουτυρωμένα μεταξύ τους. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης, σκεπάζουμε με 1 φύλλο και ρίχνουμε άλλο 1/3 της γέμισης.
Απλώνουμε άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους και στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Τελειώνουμε με 2 φύλλα από πάνω. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και χαράσσουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει.
agrotikabook.gr
●► 1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύµη 700 γρ.
●► 350 γρ. φέτα, χονδροσπασµένη
●► 200 γρ. γραβιέρα, γλυκιά, τριµµένη
●► 300 γρ. καπνιστό τυρί µετσοβόνε, τριµµένο
●► 100 ml γάλα
●► 8 αβγά
●► πιπέρι
●► ½ φλ. βούτυρο, λιωµένο, για το ταψί και τα φύλλα
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το πιπέρι και προσθέτουμε τα τυριά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη, βουτυρωμένα μεταξύ τους. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης, σκεπάζουμε με 1 φύλλο και ρίχνουμε άλλο 1/3 της γέμισης.
Απλώνουμε άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους και στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Τελειώνουμε με 2 φύλλα από πάνω. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και χαράσσουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει.
agrotikabook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου