Σε λίγα μόνο λεπτά, θα δημιουργήσετε με τη δική σας υπογραφή μια μουστάρδα από αγνά, ελεγμένα υλικά, χωρίς υπερβολικό αλάτι ή συντηρητικά.
Υλικά (Για 1 φλιτζάνι) :
●► 1/4 του φλιτζανιού μουστάρδα σε σκόνη
●► 2 κουταλιές κίτρινους σπόρους σιναπιού
●► 1/4 του φλιτζανιού νερό
●► 2 κουταλιές λευκό ξίδι
●► 1 κουταλάκι αλάτι
●►1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Σκεύη που θα χρειαστείτε:
●► Γουδί
●► Μπολ
●►Κουτάλα ή συρμάτινο αναδευτήρα
●► Αεροστεγές βάζο
Εκτέλεση:
Πρώτα χτυπάμε τους σπόρους του σιναπιού στο γουδί. Αν προτιμάμε η μουστάρδα να έχει χοντροκοπανισμένους σπόρους, τους «δουλεύουμε» λιγότερο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη της μουστάρδας με το νερό, μέχρι να διαλυθεί καλά, και ύστερα ρίχνουμε και τους σπόρους.
Προσθέτουμε στο μείγμα το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι για λίγα λεπτά.
Βάζουμε τη μουστάρδα σε ένα αεροστεγές βάζο και την αφήνουμε για 8 περίπου ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Αν φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε για τουλάχιστον 1 μήνα στο ψυγείο.
Tip:
Υπάρχουν δύο είδη σπόρων σιναπιού, οι κίτρινοι και οι μαύροι, που δεν διαφέρουν μόνο στο χρώμα, αλλά και στη γεύση: οι κίτρινοι έχουν πιο απαλή και οι μαύροι πιο έντονη γεύση.
agrotikabook.gr , kalanea.info
●► 1/4 του φλιτζανιού μουστάρδα σε σκόνη
●► 2 κουταλιές κίτρινους σπόρους σιναπιού
●► 1/4 του φλιτζανιού νερό
●► 2 κουταλιές λευκό ξίδι
●► 1 κουταλάκι αλάτι
●►1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Σκεύη που θα χρειαστείτε:
●► Γουδί
●► Μπολ
●►Κουτάλα ή συρμάτινο αναδευτήρα
●► Αεροστεγές βάζο
Εκτέλεση:
Πρώτα χτυπάμε τους σπόρους του σιναπιού στο γουδί. Αν προτιμάμε η μουστάρδα να έχει χοντροκοπανισμένους σπόρους, τους «δουλεύουμε» λιγότερο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη της μουστάρδας με το νερό, μέχρι να διαλυθεί καλά, και ύστερα ρίχνουμε και τους σπόρους.
Προσθέτουμε στο μείγμα το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι για λίγα λεπτά.
Βάζουμε τη μουστάρδα σε ένα αεροστεγές βάζο και την αφήνουμε για 8 περίπου ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Αν φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε για τουλάχιστον 1 μήνα στο ψυγείο.
Tip:
Υπάρχουν δύο είδη σπόρων σιναπιού, οι κίτρινοι και οι μαύροι, που δεν διαφέρουν μόνο στο χρώμα, αλλά και στη γεύση: οι κίτρινοι έχουν πιο απαλή και οι μαύροι πιο έντονη γεύση.
agrotikabook.gr , kalanea.info
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου