Το χταπόδι είναι από τα νοστιμότερα θαλασσινά και ταιριάζει στην κατσαρόλα, με όλα τα λαχανικά: Αγκινάρες , φασολάκια, κολοκυθάκια , μελιτζάνες !!!
Υλικά: ( για 4 άτομα ).
●► 1 συσκευασία Αγκινάρες 600 γρ.
●► 1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
●► 1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
●► 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
●► 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
●► 2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
●► 1 κ.σ. αλεύρι
●► 2 λεμόνια, ο χυμός
●► αλάτι
●► πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι και το βράζουμε για περίπου 40 λεπτά σε μια κατσαρόλα με το κρασί και 1 φλ. νερό.
Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε χαμηλή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ώσπου να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον μάραθο, το βρασμένο χταπόδι και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν και να σοταρίσουν.
Ρίχνουμε 1 φλ. νερό, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Tip:
Εάν δε βρείτε φρέσκες αγκινάρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευασμένες αγκινάρες σε νερό ή κατεψυγμένες.
agrotikabook.gr
●► 1 συσκευασία Αγκινάρες 600 γρ.
●► 1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
●► 1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
●► 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
●► 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
●► 2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
●► 1 κ.σ. αλεύρι
●► 2 λεμόνια, ο χυμός
●► αλάτι
●► πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι και το βράζουμε για περίπου 40 λεπτά σε μια κατσαρόλα με το κρασί και 1 φλ. νερό.
Το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε χαμηλή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ώσπου να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον μάραθο, το βρασμένο χταπόδι και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν και να σοταρίσουν.
Ρίχνουμε 1 φλ. νερό, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Tip:
Εάν δε βρείτε φρέσκες αγκινάρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευασμένες αγκινάρες σε νερό ή κατεψυγμένες.
Καλή σας όρεξη !!!
agrotikabook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου