Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σαλμονέλα ~ Πως θα προστατευτείτε από επικίνδυνη δηλητηρίαση !!!!!



Η δηλητηρίαση από σαλμονέλα οφείλεται στο βακτήριο "Salmonella enterica".

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αυτού του βακτηρίου, αλλά η σαλμονέλα "Typhimurium" και η σαλμονέλα του είδους "Enteritidis" είναι οι πιο κοινοί στους ανθρώπους.

Η δηλητηρίαση από σαλμονέλα είναι πιο συχνό φαινόμενο κατά την διάρκεια των πιο ζεστών μηνών του έτους.

Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στο βακτήριο της σαλμονέλας, καθώς και τα άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.

Πουλερικά και αυγά.

Τα βακτήρια της σαλμονέλας μπορεί να μολύνουν οποιοδήποτε τρόφιμο, αν και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από τα ζωικά προϊόντα, λόγω της επαφής με τα περιττώματα των ζώων.

Στα κοτόπουλα, η σαλμονέλα μπορεί να μολύνει τα αυγά πριν καν δημιουργηθεί το κέλυφός τους, έτσι, ακόμη και καθαρά, φρέσκα αυγά, μπορεί να φιλοξενούν σαλμονέλα.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κράμπες στο στομάχι, πυρετό και διάρροια 12 έως 72 ώρες μετά την έκθεση στο βακτήριο. Η ασθένεια συνήθως διαρκεί από 4 έως 7 ημέρες.

Πως θα προστατευθείτε: Μην τρώτε ποτέ ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα αυγά. Μαγειρεύετε τα πουλερικά καλά, σε υψηλή θερμοκρασία. Να κρατάτε πάντα τα ωμά πουλερικά χωριστά από τα μαγειρεμένα πουλερικά και άλλα τρόφιμα.

Φρέσκα προϊόντα.

Σαλμονέλα δεν μπορεί να κολλήσει κανείς μόνο από τα πουλερικά, αλλά και από τα φρέσκα λαχανικά.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα κρούσματα δηλητηρίασης από σαλμονέλα καταγράφονται από κατανάλωση φρέσκων λαχανικών, όπως τομάτες, καυτερές πιπεριές, πράσινα λαχανικά και άλλα.

Οι λοιμώξεις σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι σοβαρές ή ακόμη και θανατηφόρες σε ανθρώπους που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των μωρών και των ευπαθών ηλικιωμένων ατόμων.

Πως θα προστατευθείτε: Να πλένετε πολύ καλά όλα τα φρέσκα προϊόντα και να τα διατηρείτε πάντα στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου.

Επεξεργασμένες τροφές.

Τα chips, τα κράκερ, η σούπα, το φυστικοβούτυρο, ακόμα και τα κατεψυγμένα γεύματα μπορεί να αποτελέσουν πηγή κινδύνου για μόλυνση από σαλμονέλα.

Μια επιδημία σαλμονέλας συνδέθηκε πριν λίγο καιρό στις ΗΠΑ με το φυστικοβούτυρο και άλλα συσκευασμένα τρόφιμα που γίνονται από φιστίκια, όπως είναι τα μπισκότα και οι μπάρες δημητριακών.

Σε περιπτώσεις όπως αυτές, το βακτήριο της σαλμονέλας που υπάρχει σε κάποια μονάδα μεταποίησης τροφών μπορεί να μολύνει πολλά προϊόντα, τα οποία θα πρέπει στη συνέχεια να ανακληθούν.

Πως θα προστατευθείτε: Ποτέ μην καταναλώνετε ένα προϊόν που έχει ανακληθεί. Επιστρέψτε το αμέσως στο κατάστημα ή πετάξτε το. Αν θερμαίνετε τις τροφές στους 73 βαθμούς Κελσίου τουλάχιστον, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα έχετε σκοτώσει το βακτήριο της σαλμονέλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :