Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Σύκα γεμιστά με φέτα και δεντρολίβανο !!!



Γλυκό και αλμυρό αρμονικά ταιριασμένα σε μια συνταγή... σικάτη!

Υλικά

●► 18 σύκα όχι πολύ ώριμα, μαύρα ή άσπρα
●► 300γρ. φέτα
●► 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
●► 4 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
●► 60γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα
●► 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
●► 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
●► 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
●► 4-5 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοψαλιδισμένο
●► μίγμα φρεσκοτριμμένων πιπεριών

Εκτέλεση

Κόβετε τη φέτα σε κύβους και την πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το θυμάρι και το αποξηραμένο δεντρολίβανο.

Τη ραντίζετε με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και την κρατάτε στην άκρη.

Πλένετε και σκουπίζετε τα σύκα. Κόβετε από ένα καπελάκι στα σύκα.

Με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά όσο μπορείτε από το εσωτερικό, έτσι ώστε να μην σπάσετε ή χαλάσετε στο σχήμα τους.

Τη σάρκα που βγάλατε από τα σύκα την ενώνετε με τα 2/3 της ποσότητας της φέτας (200γρ.) που θα λιώσετε με ένα πιρούνι.

Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λιπαρή ουσία. Κατόπιν τα χοντροκόβετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνετε το μίγμα της φέτας με τα σύκα, με τα αμύγδαλα και το φρέσκο δεντρολίβανο.

Πασπαλίζετε γενναιόδωρα με τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και ανακατεύετε.

Γεμίζετε με το παραπάνω μίγμα το εσωτερικό των σύκων. Σκεπάζετε κάθε σύκο με ένα κύβο από τη μαριναρισμένη φέτα που κρατήσατε.

Τελειώνοντας, βάζετε τα καπελάκια που κόψατε από τα σύκα πάνω σε αυτά.

Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψάκι. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο δεντρολίβανο.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά και περιχύνετε με το ζωμό που βγάζουν τα σύκα.

Τα σερβίρετε ζεστά ενώ περιχύνετε με το βαλσαμικό ξύδι.

Tip: Τρυπήστε τα σύκα με μια οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία στον πάτο για να μην σπάσουν την ώρα που τα ψήνετε.

ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


olivemagazine.gr , onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :