Οι τηγανίτες στη Μύκονο ονομάζονται «γριές» και σερβίρονται με μέλι, κανέλα και ζάχαρη.
Στην εκδοχή του Σπύρου αυτά τα τρία υλικά γίνονται γρανίτα και προσθέτουν δροσιά στο γλυκό.
Υλικά: ( για περίπου 30 τηγανίτες )
Για τη Γρανίτα.
●► 300 ml νερό
●► 3 ξυλάκια κανέλας
●► 50 γρ. μέλι
●► 200 γρ. ζάχαρη
Για τις Τηγανίτες
●► 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
●► 280 ml νερό
●► 3 γρ. αλάτι
●► ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, την κανέλα, το μέλι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σουρώνουμε και βάζουμε στην κατάψυξη.
Σε μια μπασίνα [ σκεύος ζαχαροπλαστικής, ιδανικό για χτύπημα αυγών κ. α. ] ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το νερό και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε λίγο λίγο από τον χυλό.
Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι οι τηγανίτες να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες γαρνίροντας με μερικές κουταλιές από τη γρανίτα, την επιφάνεια της οποίας έχουμε προηγουμένως ξύσει με ένα πιρούνι.
agrotikabook.gr , tovima.gr
Για τη Γρανίτα.
●► 300 ml νερό
●► 3 ξυλάκια κανέλας
●► 50 γρ. μέλι
●► 200 γρ. ζάχαρη
Για τις Τηγανίτες
●► 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
●► 280 ml νερό
●► 3 γρ. αλάτι
●► ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, την κανέλα, το μέλι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σουρώνουμε και βάζουμε στην κατάψυξη.
Σε μια μπασίνα [ σκεύος ζαχαροπλαστικής, ιδανικό για χτύπημα αυγών κ. α. ] ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το νερό και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε λίγο λίγο από τον χυλό.
Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι οι τηγανίτες να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες γαρνίροντας με μερικές κουταλιές από τη γρανίτα, την επιφάνεια της οποίας έχουμε προηγουμένως ξύσει με ένα πιρούνι.
ΚαλoΦάγωτες !!!
agrotikabook.gr , tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου