Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τηγανητές «γριές» με γρανίτα μελιού !!!



Οι τηγανίτες στη Μύκονο ονομάζονται «γριές» και σερβίρονται με μέλι, κανέλα και ζάχαρη.

Στην εκδοχή του Σπύρου αυτά τα τρία υλικά γίνονται γρανίτα και προσθέτουν δροσιά στο γλυκό.

Υλικά: ( για περίπου 30 τηγανίτες )

Για τη Γρανίτα.


●► 300 ml νερό
●► 3 ξυλάκια κανέλας
●► 50 γρ. μέλι
●► 200 γρ. ζάχαρη

Για τις Τηγανίτες

●► 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
●► 280 ml νερό
●► 3 γρ. αλάτι
●► ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, την κανέλα, το μέλι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σουρώνουμε και βάζουμε στην κατάψυξη.

Σε μια μπασίνα [ σκεύος ζαχαροπλαστικής, ιδανικό για χτύπημα αυγών κ. α. ] ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το νερό και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε λίγο λίγο από τον χυλό.

Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι οι τηγανίτες να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες γαρνίροντας με μερικές κουταλιές από τη γρανίτα, την επιφάνεια της οποίας έχουμε προηγουμένως ξύσει με ένα πιρούνι.

ΚαλoΦάγωτες !!!


agrotikabook.gr , tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :