Το χαρουπάλευρο φτιάχνεται από αλεσμένους σπόρους χαρουπιού, έχει γλυκιά γεύση και χρησιμοποιείται αντί της σκόνης κακάο, ενώ μπαίνει και στη ζύμη του ψωμιού, του κέικ και των μπισκότων.
Υλικά:
●► 160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
●► 10 αστεροειδείς γλυκάνισοι
●► 200 γραμμάρια σοκολάτα περιεκτ. 64% κακάο
●► 150 γραμμάρια σοκολάτα περιεκτ. 52% κακάο
●► 50 γραμμάρια βούτυρο
●► 200 γραμμάρια χαρουπάλευρο
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζω 160 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, μαζί με 10 αστεροειδείς γλυκάνισους, ώσπου να πάρουν βράση και αποσύρω αμέσως.
Σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω για 1 ώρα, ώστε να ποτιστεί η κρέμα με τη μυρωδιά του γλυκάνισου. Σουρώνω.
Τρίβω 200 γρ. σοκολάτα, περιεκτικότητας 64% σε κακάο και 150 γρ. περιεκτικότητας 52% σε κακάο.
Ζεσταίνω εκ νέου την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω και τις δύο σοκολάτες, μαζί με 50 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια και ανακατεύω για λίγα λεπτά μέχρι να πάρω ένα ομοιογενές μείγμα.
Στρώνω ένα ταψί με μια λαδόκολλα και απλώνω το μείγμα. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και κρυώνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Περνάω 200 γρ. χαρουπάλευρο από σήτα και το ρίχνω σε ένα πιάτο. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω με αυτό μικρές μπάλες.
Τις περνάω από το χαρουπάλευρο με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν «τρούφες» (υλικά για 750 γρ.).
tovima.gr , agrotikabook.gr
●► 160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
●► 10 αστεροειδείς γλυκάνισοι
●► 200 γραμμάρια σοκολάτα περιεκτ. 64% κακάο
●► 150 γραμμάρια σοκολάτα περιεκτ. 52% κακάο
●► 50 γραμμάρια βούτυρο
●► 200 γραμμάρια χαρουπάλευρο
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, βάζω 160 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, μαζί με 10 αστεροειδείς γλυκάνισους, ώσπου να πάρουν βράση και αποσύρω αμέσως.
Σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω για 1 ώρα, ώστε να ποτιστεί η κρέμα με τη μυρωδιά του γλυκάνισου. Σουρώνω.
Τρίβω 200 γρ. σοκολάτα, περιεκτικότητας 64% σε κακάο και 150 γρ. περιεκτικότητας 52% σε κακάο.
Ζεσταίνω εκ νέου την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω και τις δύο σοκολάτες, μαζί με 50 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια και ανακατεύω για λίγα λεπτά μέχρι να πάρω ένα ομοιογενές μείγμα.
Στρώνω ένα ταψί με μια λαδόκολλα και απλώνω το μείγμα. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και κρυώνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Περνάω 200 γρ. χαρουπάλευρο από σήτα και το ρίχνω σε ένα πιάτο. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω με αυτό μικρές μπάλες.
Τις περνάω από το χαρουπάλευρο με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν «τρούφες» (υλικά για 750 γρ.).
ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
tovima.gr , agrotikabook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου