Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Γυμνή [ χωρίς φύλλο ] κολοκυθόπιτα !!!!



Μια πίτα που δεν χρειάζεται φύλλο γι’ αυτό και θα την φτιάξετε γρήγορα κι εύκολα για να τη σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο ή σαν ελαφρύ μεσημεριανό μαζί με μια ντοματοσαλάτα.

Τα ταπεράκια της ταιριάζουν πολύ γι’ αυτό πάρτε μαζί σας και δυο κομμάτια στο γραφείο.

Υλικά: [ για 6 άτομα ]

●► 6 κολοκυθάκια µέτρια, σε κύβους
●► 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
●► 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
●► 4-5 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα
●► 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκοµµένο
●► ½ φλιτζάνι δυόσµο ψιλοκοµµένο
●► 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό µε 2% λιπαρά
●► 1 φλιτζάνι γάλα
●► 1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριµµένη
●► 1 φλιτζάνι φέτα σκληρή, σε κυβάκια
●► 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
●► 3 αβγά
●► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και προσθέτετε το µισό ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, τα κρεµµυδάκια και τα κολοκυθάκια.

Αλατίζετε και σοτάρετε τα λαχανικά µέχρι να µαλακώσουν.

Τραβάτε τότε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τον άνηθο και το δυόσµο και ανακατεύετε.

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Μέσα σε ένα µπολ χτυπάτε µε σύρµα τα αβγά µε το γάλα, το γιαούρτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε µέχρι να ενσωµατωθεί.

Ανακατεύετε στο µίγµα τα σοταρισµένα λαχανικά και την τριµµένη γραβιέρα και αλατοπιπερώνετε.

Αδειάζετε το µίγµα σε λαδωµένο πυρίµαχο σκεύος ή σε ταψάκι στρωµένο µε λαδόκολλα.

Μοιράζετε από πάνω τα κυβάκια της φέτας και ψήνετε την πίτα στον προθερµασµένο φούρνο περίπου για 40 λεπτά, µέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αφού κρυώσει η πίτα την κόβετε σε κοµµάτια και τη σερβίρετε ή τη µεταφέρετε σε πλαστικό σκεύος αποθήκευσης και µεταφοράς.

Καλή σας όρεξη !!!


Την συνταγή έφτιαξε η chef Ιωάννα Σταμούλου.

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :