Πρώτο πιάτο εκλεκτό ή ορεκτικό για μια βραδιά στη βεράντα με εκλεκτούς καλεσμένους.
Υλικά: [ Για 4 μερίδες ]
●► 4 φύλλα κρούστας
●► 4 κουτ. σούπας βούτυρο
●► 2 κολοκυθάκια μικρά
●► 1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους
●► 12 ντοματίνια μέτρια
●► 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
●► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
●► 2 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας
●► 120γρ. καπνιστό τυρί χοντροτριμμένο
●► λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζετε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς και κόβετε τα φύλλα της κρούστας στα τέσσερα.
Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε τέσσερα φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10-12 εκ.
Απλώνετε τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας σε κάθε φορμάκι, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
Ψήνετε τις τάρτες για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Κόβετε τα κολοκύθια σε ροδέλες 1εκ., τη μελιτζάνα σε κύβους, τα ντοματίνια στα τέσσερα.
Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά.
Προσθέτετε το βασιλικό, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά και μετά γεμίζετε με αυτά τις τάρτες και πασπαλίζετε από πάνω με καπνιστό τυρί.
Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις τάρτες στο φούρνο για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις τάρτες ζεστές.
Την συνταγή έφτιαξε η chef Tina Webb.
olivemagazine.gr
●► 4 φύλλα κρούστας
●► 4 κουτ. σούπας βούτυρο
●► 2 κολοκυθάκια μικρά
●► 1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους
●► 12 ντοματίνια μέτρια
●► 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
●► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
●► 2 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας
●► 120γρ. καπνιστό τυρί χοντροτριμμένο
●► λίγο αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζετε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς και κόβετε τα φύλλα της κρούστας στα τέσσερα.
Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε τέσσερα φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10-12 εκ.
Απλώνετε τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας σε κάθε φορμάκι, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
Ψήνετε τις τάρτες για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Κόβετε τα κολοκύθια σε ροδέλες 1εκ., τη μελιτζάνα σε κύβους, τα ντοματίνια στα τέσσερα.
Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά.
Προσθέτετε το βασιλικό, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά και μετά γεμίζετε με αυτά τις τάρτες και πασπαλίζετε από πάνω με καπνιστό τυρί.
Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις τάρτες στο φούρνο για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις τάρτες ζεστές.
ΚαλοΦάγωτες να σας είναι !!!
Την συνταγή έφτιαξε η chef Tina Webb.
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου