Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μουσακάς με κιμά κοτόπουλου και λαχανικά !!!



Ποιος το είπε πως μουσακά θα φτιάχνουμε μόνο με μελιτζάνες και μοσχαρίσιο κιμά;

Αυτή τη φορά θα τον παραλλάξουμε για καλό σκοπό, ελαφρώνοντάς τον από τα πολλά λάδια και τηγανίσματα. Είναι μια εξαιρετική συνταγή !!!

Υλικά: [ Για 8 άτομα ]

Για το μουσακά:

●► 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
●► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
●► 2 κρεμμύδια μεγάλα και ψιλοκομμένα
●► 1 καρότο τριμμένο
●► 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
●► 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
●► 3 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
●► 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
●► 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο και ψιλοκομμένο
●► 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
●► 3 κολοκύθια κομμένα σε κύβους
●► 3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
●► 100γρ. ντομάτες λιαστές και κομμένες σε κύβους
●► 5 πατάτες μεγάλες και κομμένες σε χοντρές φέτες κατά μήκος
●► αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

●► 1 λίτρο γάλα
●► 60γρ. βούτυρο
●► 60γρ. αλεύρι
●► 2 κρόκους αβγών
●► 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
●► ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη για το τελείωμα

Εκτέλεση:

Φτιάχνετε τον κιμά:


Τοποθετείτε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλερι.

Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζετε και ανακατεύετε συχνά.

Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα λαχανικά, προσθέτετε τον κιμά και το σκόρδο, αλατίζετε και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σπάσουν οι σβόλοι.

Προσθέτετε τις ντομάτες και τον πελτέ, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει ο κιμάς και να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε το θυμάρι.

Για τα λαχανικά:

Σοτάρετε τα λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά) με ελαιόλαδο το καθένα χωριστά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Αλατίζετε και τα αναμιγνύετε με το μίγμα του κιμά.

Παράλληλα βράζετε και τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώστε να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε και λίγο. Τις αλατίζετε.

Για την μπεσαμέλ:

Βάζετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει πάνω σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς με αβγοδάρτη να γίνουν ομοιογενές μίγμα που θα αφήσετε να ψηθεί λίγο.

Προσθέτετε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.

Εκτός φωτιάς ανακατεύετε μέσα τους κρόκους με έντονες κινήσεις του αβγοδάρτη για να μην ψηθούν και μετά το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε.

Για το τελείωμα:

Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί διαστάσεων 25x30εκ. και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες.

Από πάνω απλώνετε το μίγμα του κιμά με τα λαχανικά.

Κάνετε ακόμα μία στρώση από πατάτες και τελειώνετε με την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά και ψήνετε το φαγητό στους 180°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

Καλή σας όρεξη !!!


olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :