Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Μουσακάς λαχανικών στο πήλινο !!!



Μια διαφορετική εκδοχή του μουσακά με διάφορα ψημένα λαχανικά μαγειρεμένα στο πήλινο μαζί με κιμά και μια επικάλυψη από γιαούρτι και κατίκι Δομοκού αντί για μπεσαμέλ.

Υλικά: [ Για 6 άτομα ]

●► 2-3 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
●► 2-3 πατάτες, σε ροδέλες πάχους ½ εκ.
●► 4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές (από βάζο), στραγγισμένες και κομμένες σε κομμάτια
●► 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
●► 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
●► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
●► ½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
●► 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
●► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε λίγο νερό
●► 1 ξυλάκι κανέλας
●► 2 φύλλα δάφνης
●► 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
●► 2 κουτ. σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη
●► 1 ντομάτα σφιχτή ώριμη, κομμένη σε ροδέλες
●► αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη γιαουρτιού

●► 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
●► 200γρ. κατίκι Δομοκού
●► 2 αβγά
●► 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
●► λίγη παρμεζάνα και λίγη γλυκιά πάπρικα για το πασπάλισμα
●► αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε τα λαχανικά


Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και μερικές λωρίδες (κατά μήκος) από τη φλούδα τους.

Τις κόβετε κάθετα σε λεπτές στρογγυλές φέτες πάχους 0,7 εκ., τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20-30 λεπτά να ξεπικρίσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC και βάζετε 2 αντικολλητικά τηγάνια στη φωτιά να ζεσταθούν.

Ξεπλένετε τις μελιτζάνες με άφθονο νερό και τις στύβετε ελαφρά με το χέρι.

Με ένα πινέλο τις αλείφετε πάνω-κάτω με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στα τηγάνια και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν.

Αλείφετε και τις πατάτες με ελαιόλαδο και τις αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Τις αλατίζετε και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ετοιμάζετε τον κιμά

Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και μετά το τριμμένο κρεμμύδι.

Σοτάρετε για ένα λεπτό και προσθέτετε τον κιμά να σοταριστεί κι αυτός, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει και μέχρι να πάρει χρώμα.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ξύλο της κανέλας και τη δάφνη.

Αφού εξατμιστεί το κρασί ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα και τον διαλυμένο πελτέ.

Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε ήπια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει ο κιμάς με τη σάλτσα του.

Αφαιρείτε την κανέλα και τη δάφνη και προσθέτετε τον μαϊντανό και τη μαντζουράνα.

Ανακατεύετε και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την επικάλυψη

Ανακατεύετε το γιαούρτι με το κατίκι, τα αβγά και το κορν φλάουρ. Νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι λευκό.

Στήνετε τον μουσακά

Κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες σε ατομικά πυρίμαχα πήλινα σκεύη.

Συνεχίζετε με μια στρώση μελιτζάνες και κομμάτια ψητής πιπεριάς.

Μοιράζετε τον κιμά και επαναλαμβάνετε τη στρώση με τα ψητά λαχανικά.

Περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού, διακοσμείτε με μια φέτα ντομάτας, αλατίζετε και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και γλυκιά πάπρικα.

Ψήνετε στο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Μετά από 10-15 λεπτά τοποθετείτε τα σκεύη πάνω σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως, διακοσμώντας το καθένα με ένα κλαδάκι μαντζουράνας.

Καλή σας όρεξη !!!


olivemagazine.gr