Στήθος κοτόπουλο στον φούρνο παναρισμένο με γιαούρτι και φιστίκι !!
Υλικά: [ για 4 άτομα ]
●►1 στήθος κοτόπουλο ελαφρώς χτυπημένο σε μικρά κομμάτια
●►200 γρ. φιστίκι καθαρισμένο
●►1 γιαούρτι
●►1 αυγό
●►50-100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το στήθος σε μικρά κομμάτια, 2 μπουκιές το καθένα περίπου.
Τρίβουμε το φιστίκι στο multi αλλά να μην γίνει σκόνη, το θέλουμε να είναι μικρά κομματάκια.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αυγό και προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε λίγο γάλα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο ( σε μικρά κομματάκια ή σκόνη ).
Εάν τα φιστίκια μας είναι αλατισμένα λίγο προσοχή με το αλάτι για να μην μας βγει λύσσα.
Βάζουμε τα κομματάκια από το στήθος μέσα στο μείγμα και το ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το τριμμένο φιστίκι, ανακατεύουμε, και προσθέτουμε την φρυγανιά.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα έως και 1 νύχτα.
Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια στο λαδωμένο ταψί ( αν θέλουμε βάζουμε λαδόχαρτο αντί να λαδώσουμε το ταψί )
Τοποθετούμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς.
Βάλτε το 10 λεπτά στην κάτω σχάρα και 20-30 λεπτά στην μεσαία, ανάλογα τον φούρνο το βλέπουμε λίγο πως ψήνεται και δοκιμάζουμε αν χρειαστεί.
Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες, ρύζι ή ότι άλλο θέλουμε. Μπορούμε να το κάνουμε και σουβλάκι.
Το έχω ανεβάσει σε Video εδώ σε περίπτωση που θέλει κάποιος να το δει.
sintagespareas.gr
●►1 στήθος κοτόπουλο ελαφρώς χτυπημένο σε μικρά κομμάτια
●►200 γρ. φιστίκι καθαρισμένο
●►1 γιαούρτι
●►1 αυγό
●►50-100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το στήθος σε μικρά κομμάτια, 2 μπουκιές το καθένα περίπου.
Τρίβουμε το φιστίκι στο multi αλλά να μην γίνει σκόνη, το θέλουμε να είναι μικρά κομματάκια.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αυγό και προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε λίγο γάλα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο ( σε μικρά κομματάκια ή σκόνη ).
Εάν τα φιστίκια μας είναι αλατισμένα λίγο προσοχή με το αλάτι για να μην μας βγει λύσσα.
Βάζουμε τα κομματάκια από το στήθος μέσα στο μείγμα και το ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το τριμμένο φιστίκι, ανακατεύουμε, και προσθέτουμε την φρυγανιά.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα έως και 1 νύχτα.
Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια στο λαδωμένο ταψί ( αν θέλουμε βάζουμε λαδόχαρτο αντί να λαδώσουμε το ταψί )
Τοποθετούμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς.
Βάλτε το 10 λεπτά στην κάτω σχάρα και 20-30 λεπτά στην μεσαία, ανάλογα τον φούρνο το βλέπουμε λίγο πως ψήνεται και δοκιμάζουμε αν χρειαστεί.
Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες, ρύζι ή ότι άλλο θέλουμε. Μπορούμε να το κάνουμε και σουβλάκι.
Το έχω ανεβάσει σε Video εδώ σε περίπτωση που θέλει κάποιος να το δει.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου