Τι να πω γι' αυτή την γαλατόπιτα...? Δεν έχω ξαναφάει τόσο νόστιμη, τόσο αφράτη, γίνεται γρήγορα και εύκολα, και το κόστος της ελάχιστο !!!
Υλικά: [ σε 1 ταψί 32 cm ]
●► 1 λίτρο φρέσκο γάλα
●► 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
●► 1 1/2 φλ. ζάχαρη
●► 2 κροκάδια
●► 3 ασπράδια
●► 3 βανίλιες
●► 2 κουταλιές βούτυρο
●► 1 αβγό
●► 4 κουταλιές ζάχαρη
●► άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, τα κροκάδια, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες
Σε δυνατή φωτιά ανακατέψτε τα υλικά με σύρμα μέχρι να πήξει
Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο. Ανακατέψτε να λιώσει
Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, χτυπήστε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια κι απαλά ανακατέψτε
Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι
Χτυπήστε το αβγό με τις 4 κουταλιές ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
Περιχύστε στην επιφάνεια της κρέμας
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά
Μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και μπόλικη κανέλα
Λίγα μυστικά ακόμα.
●► Η κρούστα με το αβγό και τη ζάχαρη είναι προαιρετική.
●► Μπορείτε αν θέλετε να αρωματίσετε την κρέμα με λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
●► Σερβίρεται ζεστή. Τη δεύτερη μέρα βάλτε τη στο ψυγείο.
sintagespareas.gr
●► 1 λίτρο φρέσκο γάλα
●► 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
●► 1 1/2 φλ. ζάχαρη
●► 2 κροκάδια
●► 3 ασπράδια
●► 3 βανίλιες
●► 2 κουταλιές βούτυρο
●► 1 αβγό
●► 4 κουταλιές ζάχαρη
●► άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, τα κροκάδια, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες
Σε δυνατή φωτιά ανακατέψτε τα υλικά με σύρμα μέχρι να πήξει
Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο. Ανακατέψτε να λιώσει
Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, χτυπήστε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια κι απαλά ανακατέψτε
Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι
Χτυπήστε το αβγό με τις 4 κουταλιές ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
Περιχύστε στην επιφάνεια της κρέμας
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά
Μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και μπόλικη κανέλα
Λίγα μυστικά ακόμα.
●► Η κρούστα με το αβγό και τη ζάχαρη είναι προαιρετική.
●► Μπορείτε αν θέλετε να αρωματίσετε την κρέμα με λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
●► Σερβίρεται ζεστή. Τη δεύτερη μέρα βάλτε τη στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου