Γευστικό κριθαράκι με κύβους φιλέτου κοτόπουλου !!
Υλικά: [ για 5 άτομα ]
●►3-4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
●►2 κούπες κριθαράκι μέτριο
●►3 κρεμμύδια ξερά
●►2 πιπεριές Φλωρίνης
●►1 σκελίδα σκόρδο
●►5-6 κόκκους μπαχάρι
●►2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
●►2 ντοματάκια
●►2-3 φρέσκιες ντομάτες
●►αλάτι, πιπέρι
●►ελαιόλαδο
●►70 γρ παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά. Κόβουμε τα φιλέτα σε κύβους, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τρίβουμε τις ντομάτες, κόβουμε τα ντοματάκια στα δυο και σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο βούτυρο το κριθαράκι.
Σε μία κατσαρόλα μεγάλου μεγέθους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τους κύβους κοτόπουλο.
Όταν το κοτόπουλο αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μετά αλατοπιπερώνουμε.
Όταν τα υλικά μας έχουν τσιγαριστεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, την κέτσαπ και τα ντοματάκια.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά να έχουν πάρει κόκκινο χρώμα από την κέτσαπ.
Αφήνουμε για δύο λεπτά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά περίπου ένα τέταρτο.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, και 4-4.5 κούπες νερό.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι το κριθαράκι να πάρει τα υγρά.
Τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. ( προαιρετικά πριν το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ).
sintagespareas.gr
●►3-4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
●►2 κούπες κριθαράκι μέτριο
●►3 κρεμμύδια ξερά
●►2 πιπεριές Φλωρίνης
●►1 σκελίδα σκόρδο
●►5-6 κόκκους μπαχάρι
●►2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
●►2 ντοματάκια
●►2-3 φρέσκιες ντομάτες
●►αλάτι, πιπέρι
●►ελαιόλαδο
●►70 γρ παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά. Κόβουμε τα φιλέτα σε κύβους, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τρίβουμε τις ντομάτες, κόβουμε τα ντοματάκια στα δυο και σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο βούτυρο το κριθαράκι.
Σε μία κατσαρόλα μεγάλου μεγέθους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τους κύβους κοτόπουλο.
Όταν το κοτόπουλο αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μετά αλατοπιπερώνουμε.
Όταν τα υλικά μας έχουν τσιγαριστεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, την κέτσαπ και τα ντοματάκια.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά να έχουν πάρει κόκκινο χρώμα από την κέτσαπ.
Αφήνουμε για δύο λεπτά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά περίπου ένα τέταρτο.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, και 4-4.5 κούπες νερό.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι το κριθαράκι να πάρει τα υγρά.
Τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. ( προαιρετικά πριν το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό ).
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου