Μια εύκολη, πολύ γρήγορη νηστίσιμη και νόστιμη πίτσα για όσους βιάζονται και νηστεύουν.
Μέσα σε 10′ την έχετε έτοιμη, φτιαγμένη με τα δικά σας, νηστίσιμα υλικά, χωρίς τίποτα επιπλέον.
Υλικά:
●►1/2 κιλό αλεύρι
●►30 γρ. μαγιά μπύρας
●►1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
●►2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι
●►1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
●► λίγο λάδι
●►2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
●►2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
●►3-4 ντομάτες
●► ελιές
●►1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ή 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
●►2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
●►1-2 πράσινες πιπεριές
Εκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι τσαγιού από το αλεύρι.
Αφήνουμε την μαγιά να φουσκώσει.
Μόλις ετοιμαστεί, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε στο κέντρο τη μαγιά με το αλάτι και την ζάχαρη.
Ανακατώνουμε το μείγμα και το ζυμώνουμε με δύναμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, αλείφουμε την επιφάνεια της με λάδι και την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να γίνει διπλή σε όγκο.
Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και την στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Την πιέζουμε με τα δάχτυλα ελαφρώς για να υψωθεί στις άκρες.
Ανακατώνουμε την μουστάρδα με την κέτσαπ και αλείφουμε το ζυμάρι με αυτό το μείγμα.
Βάζουμε από πάνω τις ντομάτες σε φέτες, αφού προηγουμένως έχουν στραγγίσει και τις ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους, κομμένες σε φέτες.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την κάπαρη και φέτες από πράσινη πιπεριά.
Ραντίζουμε την πίτσα με λάδι, την πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'λεπτά.
Έπειτα ελαττώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και αφήνουμε την πίτσα να ψηθεί για 10' λεπτά περίπου .
Λίγα μυστικά ακόμα:
●► Αντί για κέτσαπ μπορείτε να βάλετε ντοματοπελτέ ανακατεμένο με λάδι.
●► Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε μουστάρδα.
sintagespareas.gr
●►1/2 κιλό αλεύρι
●►30 γρ. μαγιά μπύρας
●►1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
●►2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι
●►1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
●► λίγο λάδι
●►2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
●►2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
●►3-4 ντομάτες
●► ελιές
●►1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ή 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
●►2-3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
●►1-2 πράσινες πιπεριές
Εκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι τσαγιού από το αλεύρι.
Αφήνουμε την μαγιά να φουσκώσει.
Μόλις ετοιμαστεί, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε στο κέντρο τη μαγιά με το αλάτι και την ζάχαρη.
Ανακατώνουμε το μείγμα και το ζυμώνουμε με δύναμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, αλείφουμε την επιφάνεια της με λάδι και την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να γίνει διπλή σε όγκο.
Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και την στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
Την πιέζουμε με τα δάχτυλα ελαφρώς για να υψωθεί στις άκρες.
Ανακατώνουμε την μουστάρδα με την κέτσαπ και αλείφουμε το ζυμάρι με αυτό το μείγμα.
Βάζουμε από πάνω τις ντομάτες σε φέτες, αφού προηγουμένως έχουν στραγγίσει και τις ελιές χωρίς τα κουκούτσια τους, κομμένες σε φέτες.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, την κάπαρη και φέτες από πράσινη πιπεριά.
Ραντίζουμε την πίτσα με λάδι, την πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15'λεπτά.
Έπειτα ελαττώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και αφήνουμε την πίτσα να ψηθεί για 10' λεπτά περίπου .
Λίγα μυστικά ακόμα:
●► Αντί για κέτσαπ μπορείτε να βάλετε ντοματοπελτέ ανακατεμένο με λάδι.
●► Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε μουστάρδα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου