Μαλακά, νόστιμα μπιφτέκια για φούρνο. Ποιός δεν αγαπάει αυτό το πεντανόστιμο φαγάκι ?? θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανείς !!!
Υλικά
●► 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
●► 3 ντομάτες μικρές τριμμένες
●► 1 αυγό
●► 10 φρυγανιές τριμμένες
●► αλάτι
●► ρίγανη
●► μαύρο πιπέρι
●► κρεμμύδι τριμμένο
●► σκόρδο τριμμένο
●► λίγο λάδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πρώτα τον κιμά με τη ντομάτα, το αυγό και τη φρυγανιά και το 'ζυμώνουμε' για 10-15 λεπτά είτε με το χέρι ή εναλλακτικά με μίξερ για ζύμη.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 3-5 λεπτά ακόμα.
Χωρίζουμε σε μπιφτέκια και ψήνουμε ανάλογα με τη προτίμηση μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γενικότερα το μοσχάρι το προτιμώ rare ή bleau (κάτω του μέτρια ψημένο).
Αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή χοιρινό πρέπει να καλοψηθεί όσο γίνεται, αν το προτιμήστε αυτό ψήστε στους 150° βαθμούς για περίπου μια ώρα, ανάλογα τον κάθε φούρνο.
sintagespareas.gr
●► 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
●► 3 ντομάτες μικρές τριμμένες
●► 1 αυγό
●► 10 φρυγανιές τριμμένες
●► αλάτι
●► ρίγανη
●► μαύρο πιπέρι
●► κρεμμύδι τριμμένο
●► σκόρδο τριμμένο
●► λίγο λάδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πρώτα τον κιμά με τη ντομάτα, το αυγό και τη φρυγανιά και το 'ζυμώνουμε' για 10-15 λεπτά είτε με το χέρι ή εναλλακτικά με μίξερ για ζύμη.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 3-5 λεπτά ακόμα.
Χωρίζουμε σε μπιφτέκια και ψήνουμε ανάλογα με τη προτίμηση μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γενικότερα το μοσχάρι το προτιμώ rare ή bleau (κάτω του μέτρια ψημένο).
Αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή χοιρινό πρέπει να καλοψηθεί όσο γίνεται, αν το προτιμήστε αυτό ψήστε στους 150° βαθμούς για περίπου μια ώρα, ανάλογα τον κάθε φούρνο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου