Στην Ικαρία το συνηθίζουν και ειδικά τον χειμώνα, να φτιάχνουν οι νοικοκυρές και να σερβίρουν με τον καφέ τα φοινίκια … μια παραδοσιακή και απλή συνταγή!
Υλικά
●► 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
●► 1 ποτήρι του κρασιού στάχτη βρασμένη (ζεστή)
●► 3 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
●► 2 ποτήρια του κρασιού χυμό από φυσικό πορτοκάλι
●► 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
●► 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
●► 2 κουταλιές σόδα
●► 1 κουταλιά γαρύφαλλο
●► 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
●► ξύσμα από 2 λεμόνια ή πορτοκάλια
Εκτέλεση
Διαλύουμε την σόδα στην πορτοκαλάδα
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά
Ρίχνουμε αλεύρι όσο “πάρει” ώστε η ζύμη να είναι εύπλαστη
Κάνουμε οβάλ σχηματάκια και λίγο τα πατάμε
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (να έχουν ελάχιστα ροδίσει)
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα (προαιρετικά)
Την συνταγή έγραψε ο Ρατατούλης της Ικαριακής
ikariaki.gr
●► 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
●► 1 ποτήρι του κρασιού στάχτη βρασμένη (ζεστή)
●► 3 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
●► 2 ποτήρια του κρασιού χυμό από φυσικό πορτοκάλι
●► 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
●► 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
●► 2 κουταλιές σόδα
●► 1 κουταλιά γαρύφαλλο
●► 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
●► ξύσμα από 2 λεμόνια ή πορτοκάλια
Εκτέλεση
Διαλύουμε την σόδα στην πορτοκαλάδα
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά
Ρίχνουμε αλεύρι όσο “πάρει” ώστε η ζύμη να είναι εύπλαστη
Κάνουμε οβάλ σχηματάκια και λίγο τα πατάμε
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (να έχουν ελάχιστα ροδίσει)
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα (προαιρετικά)
Καλή επιτυχία ~ Καλοφάγωτα !!!
Την συνταγή έγραψε ο Ρατατούλης της Ικαριακής
ikariaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου