Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Αγκινάρες γεμιστές με γαρίδες !!!



Ελάτε σήμερα φίλοι μου να δοκιμάσουμε μια νόστιμη συνταγή , αγκινάρες γεμιστές με γαρίδες !

Υλικά: [ για 6 άτομα ]

●► 12 φρέσκες μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες και διατηρημένες σε μπολ με νερό και το χυμό 1 λεμονιού ( για να μη μαυρίσουν )
●► χυμός από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

●► 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
●► 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
●► 12 μεγάλες γαρίδες (προτιμάμε φρέσκες), καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη και κομμένες η καθεμία σε 2 - 3 κομμάτια
●► ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
●► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
●► αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
●► 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος

Για την κρέμα

●► 200 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο με το πιρούνι
●► 1 κεσές γιαούρτι αγελαδινό (με 2% λιπαρά)
●► 1 αυγό και 1 ασπράδι αυγού (κατά προτίμηση βιολογικά), χτυπημένα μαζί σε μπολάκι
●► αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με νερό που μόλις να τις σκεπάζει.

Τις βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, με κλειστό το σκεύος, στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν, για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε. Τις στραγγίζουμε καλά.

Γέμιση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά.

Πασπαλίζουμε με το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Τέλος, προσθέτουμε με τη σειρά όλα τα υλικά της κρέμας (ανθότυρο, γιαούρτι, μείγμα αυγών και αλατοπίπερο) και ανακατεύουμε απαλά.

Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τις αγκινάρες με το άνοιγμα προς τα πάνω, κοντά τη μία στην άλλη. Τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και τις ψήνουμε για 5 - 7 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!



Την συνταγή σερβίρει η Ντίνα Νικολάου.

gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :