Πλησιάζουν σιγά-σιγά οι γιορτές των Χριστουγέννων και φτιάχνουμε τα απολαυστικά γλυκίσματα μας!
Υλικά
●► 250 γρ χυμό πορτοκαλί
●► 500 γρ λάδι
●► 100 γρ μέλι
●► 170 γρ νερό
●► 200 γρ ζάχαρη
●► 5 γρ αμμωνία
●► 10 γρ κανέλα
●► 5 γρ γαρύφαλλο
●► 5 γρ μοσχοκάρυδο
●► 2 πορτοκάλια ξύσμα
●► 1 πρέζα βανίλια
●► 1.100 γρ αλεύρι
●► 10 γρ μπεικιν
●► 250 γρ σιμιγδάλι ψήλο
Σιρόπι
●► 2500 γρ ζάχαρη
●► 1700 γρ νερό
●► 100 γρ γλυκόζη
Εκτέλεση
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τον χυμό, μέλι, νερό, ζάχαρη, λάδι και όλα τα μπαχαρικά, όταν αυτά ομογενοποιηθούν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας ένα ένα το δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
Πλάθουμε ελαφρώς στο εθιμικού σχήμα και μέγεθος κ τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε σιροπιάζουμε αμέσως με το σιρόπι που το έχουμε έτοιμο και είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τα βυθίζουμε στο σιρόπι μέχρι να τραβήξουν.
Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν τα αλείφουμε με μέλι και ρίχνουμε καρύδι τριμμένο
Προσοχή .. στα παρακάτω
●► Το σιρόπι να είναι έτοιμο από πριν και να έχει θερμοκρασία δωματίου.
●► Τα μελομακάρονα να είναι ζεστά, μόλις τα ξεφουρνίσουμε τα βάζουμε στο σιρόπι. Βγάζουμε ένα και ζουμπάμε λίγο να δούμε αν έχουν μαλακώσει.
●► Όταν ρίξουμε μέσα στα υγρά τα υπόλοιπα υλικά, αλεύρι, μπέικιν, σιμιγδάλι, σταματάμε αμέσως να δουλεύουμε το μίγμα μας. μόλις ενσωματωθούν το μίγμα είναι έτοιμο.
Την συνταγή έγραψε Ο Ρατατούλης της Ικαριακής.
Άλλη μια συνταγή δείτε ΕΔΩ …
ikariaki.gr
●► 250 γρ χυμό πορτοκαλί
●► 500 γρ λάδι
●► 100 γρ μέλι
●► 170 γρ νερό
●► 200 γρ ζάχαρη
●► 5 γρ αμμωνία
●► 10 γρ κανέλα
●► 5 γρ γαρύφαλλο
●► 5 γρ μοσχοκάρυδο
●► 2 πορτοκάλια ξύσμα
●► 1 πρέζα βανίλια
●► 1.100 γρ αλεύρι
●► 10 γρ μπεικιν
●► 250 γρ σιμιγδάλι ψήλο
Σιρόπι
●► 2500 γρ ζάχαρη
●► 1700 γρ νερό
●► 100 γρ γλυκόζη
Εκτέλεση
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τον χυμό, μέλι, νερό, ζάχαρη, λάδι και όλα τα μπαχαρικά, όταν αυτά ομογενοποιηθούν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας ένα ένα το δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
Πλάθουμε ελαφρώς στο εθιμικού σχήμα και μέγεθος κ τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε σιροπιάζουμε αμέσως με το σιρόπι που το έχουμε έτοιμο και είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τα βυθίζουμε στο σιρόπι μέχρι να τραβήξουν.
Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν τα αλείφουμε με μέλι και ρίχνουμε καρύδι τριμμένο
Προσοχή .. στα παρακάτω
●► Το σιρόπι να είναι έτοιμο από πριν και να έχει θερμοκρασία δωματίου.
●► Τα μελομακάρονα να είναι ζεστά, μόλις τα ξεφουρνίσουμε τα βάζουμε στο σιρόπι. Βγάζουμε ένα και ζουμπάμε λίγο να δούμε αν έχουν μαλακώσει.
●► Όταν ρίξουμε μέσα στα υγρά τα υπόλοιπα υλικά, αλεύρι, μπέικιν, σιμιγδάλι, σταματάμε αμέσως να δουλεύουμε το μίγμα μας. μόλις ενσωματωθούν το μίγμα είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία ~ Καλοφάγωτα !!!
Την συνταγή έγραψε Ο Ρατατούλης της Ικαριακής.
Άλλη μια συνταγή δείτε ΕΔΩ …
ikariaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου