Σήμερα φίλοι μου σας δίνω και άλλη συνταγή για σουφλέ, εύκολη και απολαυστική!
Την έφτιαξα εχθές μιας και μπήκε ο Δεκέμβριος πέρασαν τα Χριστούγεννα κι έρχεται σε λίγες ώρες η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ !!! Σας την προτείνω !!!!!
Υλικά
●► 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
●► 250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
●► 5 αυγά
●► 150 γρ. ζάχαρη
●► 100 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι μαλακό
●► 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπέν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αφού λιώσει την απομακρύνουμε από την φωτιά να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και φουσκώσουν. Λίγο -λίγο ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα -αφού έχει κρυώσει-στα χτυπημένα αυγά με την ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι ,και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα Ανακατεύουμε σαν να διπλώνουμε το μείγμα ώστε να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του και ξεφουσκώσει.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα 12 πυρίμαχα φορμάκια μας (ή σκεύη σουφλέ) και γεμίζουμε με το μίγμα.
Ψήνουμε για 9-10 λεπτά σε στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Για την σάλτσα πορτοκαλιού
Καθαρίστε ένα μεσαίο πορτοκάλι και περάστε το από το μπλέντερ.
Έπειτα σε ένα τηγανάκι ρίξτε το πορτοκάλι μισή κούπα ζάχαρη (μαύρη κατά προτίμηση και κανέλα) και αφήστε το να ”μελώσει” σιγά-σιγά.
Αν έχει πολύ ζουμί το πορτοκάλι προσθέστε και άλλη λίγη ζάχαρη.
Σερβίρουμε με παγωτό είτε με χτυπημένη σαντιγί και σάλτσα πορτοκαλιού!
Συμβουλή
Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, γυρίστε τα με προσοχή στο πιάτο και περιμένετε 5 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε σιγά σιγά την φόρμα για να μην σας ανοίξει και “τρέχει” η σοκολάτα!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
ikariaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου