Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Χειροποίητο φύλλο για πίτες !!!!



Το καλό χειροποίητο φύλλο είναι μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη πίτα και το βρίσκουμε σε διάφορες παραλλαγές ανά την Ελλάδα. Παρακάτω διαβάστε την συνταγή για καλό χειροποίητο φύλλο !!!

Υλικά:

●► 5 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
●► 5 κουταλιές σούπας Ξύδι
●► 1 ½ κουταλάκι γλυκού Αλάτι
●► 700 γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
●► 2 ½ φλυτζάνια τσαγιού ( χλιαρό ) Νερό
●► ελάχιστο Νισεστέ [ δείτε κάτω τι είναι ] για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους βάζουμε το λάδι , το ξύδι , το αλάτι , το χλιαρό νερό και το αλεύρι και όλα τα υλικά αυτά τα ανακατεύουμε με το χέρι μας , ζυμώνοντας τα , ώστε να γίνει μια ζύμη ελάχιστα σφιχτή.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του ζυμώματος χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπάλες και τις αφήνουμε να «ξεκουραστούν» , δηλαδή να κάτσουν ώστε να φύγει ο αέρας από την ζύμη , για περίπου 30 λεπτά.

Μπορούμε να συνδυάσουμε τον χρόνο αναμονής με την δημιουργία της γέμισης τις πίτας που θέλουμε να φτιάξουμε.

Αφού περάσει ο χρόνος αναμονής , ετοιμάζουμε το τραπέζι ή τον πάγκο μας όπου θα αρχίσουμε να ανοίγουμε τα φύλλα μας , ρίχνοντας λίγο νισεστέ πάνω στην επιφάνεια που θα χρησιμοποιήσουμε ( κάποιοι ίσως να διαθέτουν και την ειδική επιφάνεια για άνοιγμα φύλλου , το λεγόμενο πλαστήρι , μια ξύλινη στρογγυλή κατασκευή όπου επάνω του ανοίγουμε τα φύλλα ).

Στην συνέχεια παίρνουμε μία μία τις μπάλες ζύμης που φτιάξαμε και την απλώνουμε πασπαλίζοντας την κι αυτήν με λίγο νισεστέ και με τον πλάστη μας , πατάμε την ζύμη ώστε να απλωθεί και να ανοίξει , τυλίγοντας την ακρούλα της ζύμης στον πλάστη και ανοίγουμε με φόρα να απλωθεί το φύλλο.

Έχει γίνει ήδη λεπτή η ζύμη μας από το άνοιγμα και αυτό είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν ξεχνάμε να πασπαλίζουμε με νισεστέ το φύλλο μας καθ΄ όλη την διάρκεια της διαδικασίας αυτής , ώστε να μην κολλάει το φύλλο μας ( τυλίγουμε στον πλάστη – ανοίγουμε – πασπαλίζουμε με νισεστέ-τυλίγουμε-ανοίγουμε-πασπαλίζουμε ).

Η μορφή που πρέπει να έχει το φύλλο μας είναι λεπτό και στρογγυλό , για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να πατάμε με τον πλάστη μας το φύλλο προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο προς τα πάνω ή κάτω για να μην μας βγει στενόμακρο.

Αυτήν την διαδικασία ακολουθούμε για όλες τις μπάλες ζύμης που φτιάξαμε , ενώ τελειώνοντας με κάθε φύλλο το τοποθετούμε κατευθείαν στο ταψί όπου θα ψήσουμε την πίτα μας.



Σημείωση : Νισεστέ(ς) [ κάτω φωτογρ. ] είναι η εμπορική ονομασία του άμυλου καλαμποκιού και είναι το ίδιο με το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και τη μαϊζένα.

Χρησιμοποιείται όχι μόνον σε σάλτσες ή κρέμες αλλά και συμπληρωματικά σε ζύμες με αλεύρι (εννοείται σιταριού), όπως π.χ. σε κέικ.
[ η ανωτέρω σημείωση και η φωτογραφία με το νισεστέ , ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ στην συνταγή , ευρέθησαν στο GOOGLE από τον admin


Καλή επιτυχία να έχετε !!!


chefoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :