Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Κρέπες γεμιστές με κοκτέιλ από γαρίδες
και σπαράγγια !!!



Καλή σας μέρα πάλι μαζί σας με νέες γευστικές ιδέες που θ' αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Σήμερα έχουμε για εσάς μια γευστική απόλαυση !!!

Υλικά:

Ζύμη για τις κρέπες:


●► 1 φλιτζάνι αλεύρι
●► 1 φλιτζάνι νερό
●► 1 φλιτζάνι γάλα
●► 2 αυγά
●► 3 κουταλιές της σούπας λάδι
●► 10 γραμμάρια μαγιά
●► μπαχαρικά
●► 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

●► 300 γραμμάρια γαρίδες
●► 4-5 μεγάλα σπαράγγια
●► 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα πικραλίδα (αγριοράδικο ή ρόκα ή μαρούλι)
●► 2-3 φρέσκα κρεμμύδια
●► 2 κουταλιές καλαμπόκι
●► 2 αυγά βρασμένα
●►1 καρότο τριμμένο
●► 2-3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
●► 1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
●► 3-4 σταγόνες Tabasco (για γεύση)
●► 1 φύλλο δάφνης
●► 7-8 κόκκους πιπέρι
●► 1 σκελίδα σκόρδο
●► 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (για γεύση)
●► 100 ml κονιάκ
●► 1 πρέζα αλάτι
●► 1 πρέζα πιπέρι λευκό
●► ξύσμα από μισό πορτοκάλι ή λεμόνι

Εκτέλεση:

Για το χυλού της κρέπας:


Στο μπλέντερ ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.

Οι κρέπες θέλουν δυνατή φωτιά και αντικολλητικό τηγάνι λαδωμένο με βούτυρο ή με λίγες σταγόνες λάδι.

(Ρίχνουμε στο τηγάνι περίπου μια κουτάλα από τον χυλό, στριφογυρνάμε το τηγάνι να πάει παντού ο χυλός και από τηγανιστεί από τη μία πλευρά τη γυρνάμε να τηγανιστεί και από την άλλη)

Τοποθετήστε τη μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με σελοφάν, αφού έχουν κρυώσει, αλλιώς στεγνώνουν και γίνονται τραγανές.

Για τη γέμιση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 5 λεπτά με το πιπέρι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και φλούδα ή ξύσμα πορτοκαλιού.

Μετά το βράσιμο τις αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, διαφορετικά συνεχίζουν να βράζουν.

Στραγγίζουμε καλά το νερό.

Κόβουμε τις γαρίδες, τα αυγά και τα σπαράγγια σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε τη σαλάτα (μαρούλι ή ρόκα ή αγριοράδικο) και το κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε τις γαρίδες, τα αυγά, τα σπαράγγια, το καρότο, το καλαμπόκι, το μαρούλι και το κρεμμύδι με μαγιονέζα, κέτσαπ και κονιάκ.

Η ποσότητα της μαγιονέζας, κέτσαπ και ταμπάσκο διαφέρει από άτομο σε άτομο, το καθένα χρησιμοποιείται σύμφωνα με τα γούστα μας

Γεμίζουμε τις κρέπες με το παραπάνω κοκτέιλ.

Σερβίρεται σαν ορεκτικό.

Μπορούμε να διακοσμήσουμε με μια σάλτσα που γίνεται από μαγιονέζα και κέτσαπ ή ψιλοκομμένα μαρούλια.

Ένα ποιοτικό λευκό κρασί, demi-sec θα αναδείξει τις γεύσεις της γαρίδας και των σπαραγγιών.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


topsyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :