Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Μηλοπιτάκια μπουκιάς νηστίσιμα !!!!!



Εύκολα μηλοπιτάκια που καταναλώνονται όχι μόνο σε περιόδους νηστείας ... Ευχαριστούμε την κ. Στέλλα για την πεντανόστιμη συνταγή που μας εκμυστηρεύτηκε!

Υλικά

●► 1 ποτήρι (νερού) σπορέλαιο
●► 1/2 ποτήρι ( νερού) ξηρό λευκό κρασί
●► 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
●► 2 βανίλιες
●► 500 gr φαρίνα

Για την γέμιση

●► 3 μέτρια προς μεγάλα μήλα κόκκινα και ξινόμηλα
●► 1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
●► κανέλλα αναλόγως τις προτιμήσεις

Για το πασπάλισμα

●► ζάχαρη άχνη
●► κανέλλα

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο χοντρό ρεντέ [ μικρός τρίφτης φρούτων ] τα μήλα μας καθαρισμένα .

Τοποθετούμε τα μήλα σε κατσαρολάκι απλωτό με χαμηλά τοιχώματα ή τηγάνι (όπως κάνω εγώ) μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά (στο 3 ) χωρίς να ανακατεύουμε πολυ, μέχρι να μειωθούν τα πολλά υγρά .

Δεν πρέπει να καραμελώσει το μήλο απλά να μαραθεί και να διώξει τα πολλά ζουμιά. Κλείνουμε τη φωτιά ρίχνουμε την κανέλλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αυτό το βήμα μπορεί να γίνει την προηγούμενη μέρα .

Σε μια λεκανιτσα τοποθετούμε το κρασί, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη κ έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά κ ζυμώνουμε.

Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αναλόγως το ποτήρι που χρησιμοποιείτε, πρέπει να είναι λιπαρή και μαλακή. Επίσης δεν είναι λεία όποτε μη φοβηθείτε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος.

Χωρίστε τη ζύμη σε 30 ισομεγέθη μπαλάκια του πινγκ-πονγκ και μέσα στην παλάμη σας πιέστε το μπαλάκι να γίνει ένα επίπεδο στρογγυλό , στη μέση βάλτε μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση κ διπλώστε στη μέση να ενωθούν οι άκρες καλά .

Πιάνουμε τις δυο άκρες από τον μισό κύκλο που έχει δημιουργηθεί και τις ενώνουμε, όποτε έχει δημιουργηθεί ένα φουσκωτό μπαλάκι.

Τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα με τις ενώσεις από τα μπαλονάκια μας προς τα κάτω .

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά.

Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο περιμένουμε 5 λεπτά για να αχνίσουμε και να κανελλώσουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά και η γέμιση να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν χρησιμοποιήσετε μόνο ξινόμηλα αυξήστε τη ζάχαρη της γέμισης.

Ο χρόνος ψησίματος είναι για μπαλάκια σε μέγεθος πινγκ-πονγκ άψητα, όταν ψηθούν απλώνουν και φουσκώνουν λίγο αλλά δεν παίρνουν πολυ χρώμα.

Μην τα παραψήσετε απλά τσεκάρετε τον πάτο τους για να δείτε ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αχνίστε και κανελλώστε όσο είναι ακόμη ζεστά διαφορετικά η άχνη δεν θα κολλήσει.

Μην τα κλείνετε αεροστεγώς πριν κρυώσουν εντελώς (μετά από 6ωρο δηλαδή) αλλιώς θα παπαριάσουν και θα λασπώσουν.

Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα Να Σας Είναι !!!


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :