Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σάλτσα Μπεσαμέλ !!!



Μια από τις βασικότερες συνταγές για όσους θέλουν να λένε ότι ξέρουν να μαγειρεύουν.

Για μια πιο ελαφριά εκδοχή της μπορείτε να παραλείψετε τα αβγά. Όσο κι αν αυτό θα έκανε κάποιους σεφ να τραβάνε τα μαλλιά τους!

Αν σας αρέσει το άρωμα του μοσχοκάρυδου να ξέρετε ότι ταιριάζει εξαιρετικά!

Τέλος, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε τη μπεσαμέλ σας πιο σφιχτή ή πιο αραιή τροποποιώντας αναλόγως τη δοσολογία στο γάλα και το αλεύρι.

Υλικά:

●► 6 κ.σ. κοφτές βούτυρο ή μαλακή μαργαρίνη
●► 7-8 κ.σ. κοφτές αλεύρι
●► 1 lt γάλα
●► 3 κ.σ. τυρί τριμμένο
●► 1-2 κρόκοι αβγών
●► αλάτι, πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σιγά σιγά το γάλα (όχι να βράσει).

Σε μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.

Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε αργά το γάλα στο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς.

Επαναφέρουμε το σκεύος στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα και γίνει λεία σαν κρέμα.

Προσθέτουμε το τυρί.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όταν κρυώσει κάπως η σάλτσα, ρίχνουμε τους κρόκους καλά χτυπημένους.

Αν δε χρησιμοποιήσουμε την μπεσαμέλ αμέσως, πρέπει να την ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να μην κάνει κρούστα ή να καλύψουμε την επιφάνεια με μεμβράνη.

Καλή επιτυχία να έχετε !!!


gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :