Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Παστίτσιο !!!



Το πιο αγαπημένο φαγητό, μικρών και μεγάλων.

Η παλιά συνταγή που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και μας κάνανε να μην το χορταίνουμε.

Πλούσιο, γευστικό, ότι πρέπει για το τραπέζι μας.

Φτιάξτε το και χαρείτε το με αυτούς που αγαπάτε!

Υλικά

●► 1 πακέτο, ή 500 γραμ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο, (ή Νο. 5)
●► 1 κουτ. σούπας βούτυρο, ή φυτίνη

Για τη σάλτσα κιμά

●► 400 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
●► 200 γραμ. χοιρινός κιμάς
●► ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
●► 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
●► 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
●► 6 - 7 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
●► 400 γραμ. φρέσκια ντομάτα, ή ντοματάκια κονκασέ, περασμένα στο μούλτι
●► 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
●► 1 φλυτζ. τσαγιού κρασί
●► 1 πρέζα ζάχαρη
●► ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
●► ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
●►¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
●► αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
●► 1 κρασοπότηρο νερό, ή γάλα

Για την μπεσαμέλ

●► 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
●► 12 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
●► 5 κουτ. σούπας βούτυρο, ή φυτίνη
●► 5 αυγά
●► ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
●► αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
●► ⅔ φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο

Εκτέλεση

Για τα μακαρόνια:


Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε.

Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο παγωμένο νερό.

Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τ᾿ ανακατεύουμε καλά.

Για τον κιμά:

Σε χαμηλή, φαρδιά, (πλασοτέ) κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, τον κιμά για 5΄περίπου, απλώνοντάς τον με κουτάλα και διαλύοντας τους σβόλους.

Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 3΄περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα και τότε σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι.

Τελειώνουμε με το νερό, ή το γάλα. ( Με το γάλα γίνεται πιο νόστιμο ).

Σκεπάζουμε τον κιμά και σιγοβράζουμε για 25΄- 30΄περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.

Για την μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο απ᾿ το γάλα και διαλύουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τ᾿ αυγά ελαφρά χτυπημένα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα, για να μην σβολιάσει και φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και είμαστε έτοιμοι.

( Σε περίπτωση που μας σβολιάσει, τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός ).

Σ᾿ ένα λαδωμένο βαθύ, πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, ρίχνουμε τα ⅔ απ᾿ τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με 3 - 4 κουταλιές μπεσαμέλ.

Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε καλά στο ταψί, πατώντας τα ελαφρά, με το χέρι μας.

Αδειάζουμε τον κιμά πάνω στα μακαρόνια και μ᾿ ένα κουτάλι απλώνουμε να πάει παντού.

Κάνουμε την επόμενη στρώση, με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με την μπεσαμέλ.

Κουνάμε ελαφρά το ταψί, να στρώσει η επιφάνεια του παστίτσιου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με τις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45΄- 50΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για ένα δεκάλεπτο.

Μπορούμε να το σερβίρουμε σαν πρώτο, αλλά και σαν κυρίως πιάτο.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


faghta-giagias

Δεν υπάρχουν σχόλια :